d7a8d799d791d7aa d7a9d796d799d7a4d799d79d d797 - קונפיטורת שזיפים

קונפיטורת שזיפים

d7a8d799d791d7aa d7a9d796d799d7a4d799d79d d797 - קונפיטורת שזיפים

 

ארצינו ברוכה בשפע פירות וזה הזמן להכין ריבות.

הפעם קונפיטורת שזיפים נהדרת .

המצרכים וההכנה:
קילו שזיפים טריים וקשים
קילו סוכר
מיץ לימון טרי לטעם

לא לקלף את השזיפים

לגלען ולחתוך חתיכות גדולות
לשים בסיר חצי קילו סוכר ומעל את כל השזיפים
לכסות ביתר הסוכר ולהמתין שלוש שעות
כשרואים שהסוכר למטה מפריש נוזלים אפשר להתחיל לבשל.
לבשל שעתיים על להבה נ מ ו כ ה תוך השגחה מתמדת
להוסיף מעט מיץ לימון .   להסיר את הקצף שנוצר בהתחלת הבישול.
לא מכסים את הסיר .
חשוב במהלך הבישול מדי פעם לבחוש.
אחרי שעתיים להוריד כמות קטנה לצלחת ולבדוק שהריבה מוכנה (מעט סמיכה)
אם הריבה דלילה מגבירים להבה ובוחשים 10 דקות עד שהריבה תסמיך.
תהנו

31 תגובות על “קונפיטורת שזיפים

  1. הי פירגה,
    ראיתי מתכונים שכמות הסוכר בהם קטנה יותר. אני מניחה שאז זמן האחסון קצר יותר. האם ההנחה שלי נכונה ומהי כמות הסוכר שצריך?
    תודה,
    אתי

    • היייי אתי
      הכנתי כמו שרשום לגבי כמות הסוכר ספציפי לכל מתכון.
      זמן האחסון זהה וארוך.
      בבקשה smile

  2. לפירגה שבת שלום.
    בכוונתי להכין את הריבה. לא הבנתי מתי יש להוסיף את הלימון הטרי.
    ואם אני רוצה להכין עם תפוחי עץ האם התהליך והכמויות זהים.

    תודה רבה
    אביב smile

  3. הי פירגוש :!: מכירה אותך מהפורומים של תפוז, וחושבת שאת מדהימה!

    בתור אחת שאוהבת סילאן לפחות כמוך, רציתי לשאול בנוגע לריבת שזיפים – האם יש אפשרות להוסיף סילאן במהלך הבישול?

    תודה וישר כוח!

    מיצלי

    • מיצלי תודה יקרה
      כיף שאת כאן. ברוכה הבאה.
      לא מוסיפה סילאן לקונפיטורות/ריבות כי גם כך העסק מתוק עד בלי די.
      לא יודעת גם איך המסה תגיב לסילאן.
      חיבוק להמשך יום נפלא smile

      • וואו, איזו זריזה את :!:

        אז זהו, הסיבה שאני רוצה להוסיף סילאן היא שאני מנסה להכין אותה כמה יותר "בריאה" שאפשר. אז (כבר התחלתי להכין) שמתי רק 4 כפות סוכר חום והיא עדיין טיפה חמצמצה. אני מעדיפה להוסיף כף או שתיים סילאן כדי לתקן את המתיקות, ולא עוד סוכר.

        סליחה שאני חופרת לך laugh , אבל אולי בכל זאת תהיי מוכנה להעריך לפי הנסיון שלך במטבח, אם כדאי להסתכן ואם כן אז באיזה שלב?

        נכון שאני קרציה :lol:

        תודה תודה תודה, ושיהיה גם לך יום מקסים :P

        • מיצלי את חמודה ולא" Kרציה" חהחהחהחהחV
          פשוט אין לי מושג לגבי איך יתחתנו הסילאן והריבה. לא מסתדר לי איכשהו…….
          חיבוק smile

          • טוף, אז הKרציה מעדכנת מהשטח: :!:

            החלטתי לא להוסיף סילאן. מסתמן (טעמתי את הטיפה שנשארה בסיר אחרי שהעברתי לצנצנות) ש-4 כפות סוכר חום הספיקו לכ-22 יח' שזיפים (לא שקלתי אותם), אלו העגולים לא השגיב. המתיקות בהחלט מספקת, והריבה מאד טעימה.

            השתמשתי בגרעיני לימון בבד גאזה בשביל הפקטין, ומיץ מחצי לימון.

            הריבה יצאה טיפל'ה נוזלית יותר מריבת תאנים שהכנתי בזמנו עם קרוב לק"ג סוכר, אבל אני דווקא אוהבת את האפקט הזה.

            תודה יקירתי! אני אמשיך ללמוד ממך בשלל הפורומים אותם את מעשירה smile

  4. מיצלי תודה על העדכון הטעים.
    סוף טוב הכל טוב והסילאן כנראה במקום אחר מקומו ;)
    תהנו smile

  5. היי פירגוש..
    הכנתי ריבת תותים יצא מאודדדד טעים כולם רוצים צנצנות
    שאלתי היא,האם אפשר להקפיא ריבה?
    אני אוהבת רק ריבת תותים… smile

  6. תודה רבה פירגוש …
    הריבות יחזיקו מעמד?בכל זאת זו ריבה בייתית לא תעשייתית smile

    • לימור,ריבות לא צריכות חומרים משמרים.מחזיקות בארון סגור תקופה מאד ארוכה.חודשים רבים smile

  7. שלום

    מעוניינת לעשות ריבה מפרות הקייץ ללא סוכר
    האם יש מתכון לתחליפי סוכר

    תודה

    • ריבה ללא סוכר.
      לקילו וחצי פרי שזיפים מסוג שגיב הוספתי 18 טבליות סטיביה של חברת now מומסות במיץ מילימון מעורבב עם גרידת הקליפה של הלימון. כרגע נמצא בתהליך הבישול על אש קטנה. נראה טעים וללא טעם הלואי הזכור לי מנסיונתי הקודמים באפיה בשימוש בסטיביה .

  8. קניתי שזיפים מזן סנטה רוזה וניראה לי שאני אכין smile מהם קונפיטורה לפי המתכון הזה. תודה רבה לך!

  9. ערב טוף פירגה יקירתי ;)
    האם אפשר להכין ריבה ענבים לפי המתכון שנתת פה??
    פשוט יש לי ענבים ואני רוצה להכין ריבה
    תודה
    מרחלי באהבה :P

  10. פירגה שלום,קיבלתי מלא תפוזו ים סינים חיפשתי אצלך ריבה ,האם את יודעת איך מכינים
    תודה

    • חיה לי אין
      ראיתי בגוגל הרבה אופציות להכנת הריבה הזו.

      בהצלחה smile

  11. בדרך כלל להכנת ריבה :מפרי כלשהו
    קילו פרי וקילו סוכר. יש שינויים בהתאם לפרי, הוספת סוכר או הוספת מיץ לימון בהתאם לחמיצות הפרי

להגיב על לימור מהצפון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *