d797d799d798d794 d790d799d79cd7a0d799d7aa - חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות

חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות

d797d799d798d794 d790d799d79cd7a0d799d7aa - חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות
חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות – מעדן שאילתרתי ויצא ממממממממדהים.
תכינו ותתמוגגו מהנאה.
תודה לאילנית שהכינה וצילמה וגם התמוגגה מהתוצאה ו"גנבתי" ממנה את התמונה היפה.

המצרכים:
שמים 2 כוסות חיטה בתרמוס וממלאים מים רותחים.
סוגרים היטב ומחכים כשלוש שעות.
פותחים את התרמוס ומסננים את החיטה.
החיטה תהיה פריכה ונהדרת למתכון.
(את רעיון התרמוס לקחתי מחוברת הדרכה של ראש-פנה)

אופן ההכנה:

שמים במחבת עמוקה וגדולה:
4 כפות סילאן
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון
חופן צימוקים
10 תמרים יבשים חתוכים גס (אפשר לשלב שזיפים וגם משמש מיובש)
כוס אגוזים קצוצים גס עד גדול (אפשר לשלב מגוון אגוזים)
כף מיץ לימון טרי
כוס נקטר גזר תפוז (או מיץ תפוזים)
מוסיפים את החיטה המסוננת מנוזלים.

בוחשים על להבה בינונית
עד שכל המרכיבים מתקרמלים ומתגבשים עד שאין בכלל נוזלים וממשיכים לקרמל.
החיטה מזדגגת לאט לאט בסילאן ומתחילה להדבק. הצבע חום כהה.
משך הקירמול כולו לא יותר מ-10 דקות.
תהנו.

וצילום שלי בתפזורת:d797d799d798d794 d79ed7a7d795d7a8d79ed79c - חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות

21 תגובות על “חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות

  1. היי פירגה יקרה,
    אני רוצה להכין את ה'חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות' / 'תבשיל חיטה שזיפים וצימוקים',
    רציתי לדעת האם מספיק 10 דקות של בישול במתכון של 'חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות'?
    האם החיטה רכה לאחר 10 דקות בישול בלבד?

    לאחר התלבטות בין הכנת המתכון הזה למתכון של 'תבשיל חיטה שזיפים וצימוקים',
    מתוך ניסיונך, איזה מתכון הכי מוצלח מבין שני המתכונים של החיטה?

    תודה ויום נעים smile

    • יפעתי,
      החיטה המקורמלת מאד מתוקה וסילאנית. לנישנוש או מנה אחרונה ולסתם כשבא משהו מיוחד ומתוק.
      אישית? אוכלת עם כפית בכיף שלי.
      החיטה בפירות יבשים יותר תבשיל. אפילו כתוספת.
      כיוון שחיטה יכולה לתעתע ולא להיות מוכנה,אני ממליצה לבשל קודם את החיטה כמו אורז בהרבה מים ולסנן כשהיא מוכנה.בצורה כזו תהיה לך שליטה על דרגת הקראנצ'יות שאת רוצה.
      כשהחיטה מוכנה תשדכי אותה לתבשיל וכך גם תקצרי את משך הבישול.
      בהצלחה smile

      • יופי, נתת לי כיוון וגם רעיון לגבי בישול המוקדם של החיטה [מעולה] :lol:

        תודה smile

        • היי פירגה יקרה,

          החלטתי בסופו של דבר שהכין את המתכון: החיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות.
          פירגה את ממש גאונית, זה יצא מעולה, איזה טעים ואיזה ניחוחות היו לי במטבח…
          בזמן שרק בישלתי אותו הבילדים כבר ריחרחו סביב הסיר שמתבשל והתחילו
          לטעום ממנו בלי סוף ;)
          מזל שעוד הספקתי לעצור אותם קצת ולצלם… זה היה פרוייקט די קשה
          כשהילדים טועמים בזמן הבישול ואני צריכה לצלם חחחחח :|

          יצא טעים – טעים – טעיםםםםםםם….
          תודה פירגה smile

          "חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות" – תמונות ומצגת שהכנתי:
          http://picasaweb.google.com/yifat.zr/vDnzKC#

          • אה ושכחתי,

            לגבי הטיפ – ריכוך החיטה, אז ככה…
            לא היה לי תרמוס כפי שאמרת, אז היה לי רעיון פשוט שעבד בצורה נהדרת:
            שטפתי היטב את החיטה שמתי אותם בסיר בינוני, שפכתי מעליהם מים רותחים
            וכיסיתי את הסיר עם נייר כסף במעודק וכיסיתי גם עם מיכסה של הסיר.
            השהייתי כך קרוב ל-5 שעות, וזאת בגלל שהיו לי אורחים ושכחתי מהסיר חחח
            לאחר 5 שעות פתחתי את הסיר וראיתי שהחיטה התנפחה והתרככה לגמריי.
            ממש הייתה מוכנה להמשך הכנת המתכון.

            smile

          • יפעתי יקרה

            נהדר שבחרת בחיטה המקורמלת.השיטה של השריית החיטה נפלאה בעיני.כל הכבוד.
            רוצה להודות לך במיוחד על התמונות המשגעות על כל השלבים.
            זה באמת לא מובן מאליו,כבר כתבתי לך. את נהדרת.
            תודה עם חיבוק גדול :lol:
            שבת שלום וטעים לכולכם בבית smile

  2. אין לי מיץ תפוזים אלא אשכוליות או תות בננה..
    לקנות במיוחד מיץ תפוזים (מיץ תפוזים אמיתי סחוט הזה של 2 ליטר או מיץ תפוזים כמו ג'אמפ)?
    או שאפשר להמיר במשהו אחר נגיד חלב (סתם זרקתי משו..) או..?

  3. שמתי 2 כוסות חיטה, ולהפתעתי התנפח כפליים לאחר 3 שעות (פעם ראשונה שלי עם חיטה)
    יש אפשרות לשמור במקרר? אני לא אוכל לזלול הכול עכשיו חח
    ועד כמה ימים במקרר?
    תודה רבה עם הסבלנות שלך באמת אין כמוך! ;)

  4. אגב, ניסיתי להוסיף תגובה 3 פעמים במתכון הזה של חמין מקרוני אך ללא הצלחה..
    http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A9%D7%A8/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99

    אשאל פה אוקיי?
    1- כמה שעות בתנור?
    2- על איזה מעלות?
    3- איך אני יודעת שהסיר שברשותי מתאים?

    תודה smile
    ואל תשכחי לענות על התגובה-שאלה הקודמת שלי במתכון הזה :lol:

    • טלולה אבל כתוב
      לאפות על חום שבת כמו חמין כל הלילה
      כל סיר +מכסה תואם לתנור מתאים

      • מה זה חום שבת?
        ומה זה כל הלילה? עד מתי? עד 10 בבוקר או שאפשר להמשיך ולהמשיך עד 3 בצהריים?
        תודה laugh

        • חום שבת בכל תנור אחרת תבררי אצלך בתנור מה זה חום שבת. אולי 50 או 100
          תבדקי בבקר אחרי לילה.את מחליטה אם להמשיך או לא.
          בהצלחה

        • אגב, בתנור שלי יש טיימר והכי הרבה זמן זה 120 דקות..
          איך לעשות לכל הלילה?

          סליחה על השאלות הטיפשיות.. :oops:
          (גם לענות על הקודם)

  5. ממממ טעיייייים!
    אני אישית חושבת שלפעם הבאה להפחית במיץ התפוזים, כי היה טעם מורגש של תפוזים ואת זה לא אהבתי (אולי יש אלה שאוהבים.. על אחד והטעם שלו)
    וגם לקח לי הרבה זמן עד שהנוזלים יתאדו והמרכיבים יתקרמלו..
    אבל התוצאה שווה! laugh :lol:

להגיב על יפעת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *