d7a9d79ed7a8d799d79d d795d7a8d793 satr - בצק שמרים בסיסי לכל סוגי עוגות השמרים

בצק שמרים בסיסי לכל סוגי עוגות השמרים

d7a9d795d7a9d7a0d799 d7a4d7a8d792 d7a8d798d795d791d794 d795d798d795d791d794 d7a9712 - בצק שמרים בסיסי לכל סוגי עוגות השמרים

 את המאפים הכינה: ש712 הרי היא שרית שלנו

הבצק שמרים בסיסי לכל עוגות השמרים שעולות לכם בדמיון . אישיות או משפחתיות.

הבצק נפלא. המתכון נוסטלגי בן עשרות שנים ומובא כלשונו……כמות הבצק עצומה לכן……
הערה חשובה – שימו לב! קחו קערה גדולה מאוד כי הבצק תופח למימדים. אני מתפיחה בסיר של החמין.

המצרכים לכמות של 4 כרוכיות שמנות.

2 כוסות חלב פושר
400 גרם מרגרינה בלי מלח
4 ביצים
1 ק"ג קמח (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
( ו/או קוביית שמרים לחים (50 גרם) – להכין ראש עיסה מ-1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון), להתסיס 10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה)
ללוש או לערבב לבצק רך ו ל א להוסיף קמח
להתפיח מכוסה במקרר ללילה או לפחות 10 שעות.
לקמח את הידיים ולהעביר את הבצק לשיש מקומח רק קלות
בצק שמרים לא צריך הרבה קמח.
כדאי לתת התפחה נוספת כשהמאפים בתבניות לפני האפייה.
את מבחר העוגות היפהפיות למטה הכינה:שירלי95
d7a9d79ed7a8d799d79d d7a9d799d7a8d79cd79995 d791 - בצק שמרים בסיסי לכל סוגי עוגות השמרים
תהנו

13 תגובות על “בצק שמרים בסיסי לכל סוגי עוגות השמרים

    • רונה זה קשה להסביר.את צריכה לראות ב"גוגל" צורות להכנת בצק שמרים ושם יש הסבר עם כל סדרת התמונות.
      בהצלחה. smile

  1. פירגה שלום.
    המתכון לבצק הזה נשמע משהו משהו… smile
    האם אפשר להקפיא את הבצק לאחר שתפח (במידה ואני לא רוצה למשתמש בכם הכמות) ואם בן, איך עושים זאת? ומה עושים אחר שהבצק הפשיר — מכינים את המאפה ונותנים לו לתפוח? :P

    • פירגה סליחה על התאויות כתיב :eek:
      התכוונתי שבמידה ואינני רוצה להשתמש בכל הכמות של הבצק האם אפשר להקפיא –
      שוב תודה smile

      • סוזן
        העדפה שלי להכין את המאפים ואז להקפיא.
        אם לא הכנת,תכיני רק חצי כמות למה שאת צריכה.
        בבקשה smile

  2. היי פירגה,
    לא זוכרת אם כתבתי לך כבר, אבל עשיתי את הבצק הזה לפני שבועיים-שלוש וזה יצא כל-כך טוב… :lol:
    אז לכל אלה שעדיין לא ניסו את הבצק, לכו על זה :!:
    פירגה, את צודקת, שמתי לב שבאמת כדאי להתפיח במקרר למספר שעות (הכנתי פעם נוספת) ובאמת לא צריך לקמח הרבה. :cool: ;)
    על כל עלה מרחתי ריבה, פיזרתי קינמון ואגוזים קצוצים — יצא "סבבה" כפי שהבן שלי אומר ;)

    • סוזן תודה חמודה גם לבן.
      תהנו מהבצק הזה ותכיני ממנו שלל ומיגוון מאפי שמרים smile

  3. הי,
    האם ניסית להכין עם שמרית? אני בדרך כלל משתמשת בעוגות שמרים בשמרית ויוצא נהדר.
    מנסיונך – מה טוב יותר?
    תודה :P

    • לברוך בקר אור
      בצק דומה ונפלא כל כך:

      בצק שמרים פרווה למבחר עוגות – מתוך קטגוריה:עוגות שמרים

      הכנה מ ה י ר ה במיקסר
      ותוצאה מדהימה…….
      העוגה בהשראת עוגת שמרים רטובה וטובה הידועה….המוכרת.

      בצק שמרים מהיר הכנה במיקסר
      בצק נפלא רך ונהדר גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.

      חשוב: להתפיח בקערה גדולה

      המצרכים במיקסר:
      כוס מים חמימים – או חלב
      מיכל שמנת מתוקה פרווה- חמימה — או שמנת מתוקה רגילה
      3/4 כוס שמן
      100 גרם מרגרינה רכה
      4 ביצים
      קילו קמח רגיל
      ¾ כוס סוכר
      2 כפות שמרים יבשים
      הבצק דליל ודביק ולא להוסיף בשלב זה קמח.
      אופן הכנה:
      את הבצק מערבלים במיקסר . מכסים בניילונית ומתפיחים פעם אחת לפחות 5 שעות , נותנים לו מכה קטנה ושוב מתפיחים.
      עדיפה ורצוייה התפחה במקרר שתהיה איטית לפחות ל-8 שעות .
      מעבירים את הבצק על משטח מקומח. להשתדל לא לקמח את הבצק אלא רק את הידיים המערוך ומשטח העבודה.
      מכינים עוגות אישיות, בבקה או כרוכיות.

      יש מבחר גדול של מליות לעוגה בקטגוריה: מליות שונות.

      מניחים את המאפים על ניר אפיה בתבנית גדולה ב מ ר ו ו ח י ם.
      מתפיחים פעם שלישית.
      אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 כ-35 דקות או עד שמוכן. בודקים בעזרת סכין ואם לא מוכן יש לכסות בר פ י ו ן בניר כסף ולאפות עוד מספר דקות.

      לציפוי מיד אחרי האפיה כשהעוגות חמות:
      כוס מים
      1/2 כוס סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      להרתיח עד להמסת הסוכר ולצמצם מעט את הרוטב
      לצנן מעט.
      לצקת עם כף על פני העוגות החמות באופן שווה.
      תהנו

להגיב על לאה א. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *