d7a9d798d7a8d795d793d79c d791d795d798d7a0d7a1d7a7d799 - שטרודל תפוחים נוסטלגי

שטרודל תפוחים נוסטלגי

d7a9d798d7a8d795d793d79c d791d795d798d7a0d7a1d7a7d799 - שטרודל תפוחים נוסטלגי

מתכון קל להכנה ונהדר.
הכין וצילם:משה בוטנסקי
תודה לבוטנסקי.התמונה יפהפיה.

המצרכים ל- 3 רולדות בתבנית 27X33 משומנת

קילו בצק עלים מגולגל
מילוי:
2 קילו תפוחי עץ גרנד
חבילה קטנה בסקויט"פתי בר" (שורה אחת)
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כף קינמון
לחתוך את התפוחים לקוביות בינוניות ללא קילוף.
לבשל בסיר עם הסוכר עד שיקבלו גוון חום.
מורידים מהאש.
מוסיפים בסקויטים מפוררים וסוכר וניל+קינמון. מקררים.
לחלק ל-3.
לרדד לעלה לא דק ולמלא כמות יפה של מילוי תפוחים. לגלגל 2 סיבובים.
למרוח ביצה למעלה ולסמן חתכים שיהיו גם לקישוט בעלה.
אופים 40 דקות בחום 175 מעלות.
בתום האפיה לפזר אבקת סוכר.
תהנו

22 תגובות על “שטרודל תפוחים נוסטלגי

  1. היי פירגה יקרה מזמן לא "שוחחנו", כולי תקווה שאת ומשפחתך בקו הבריאות,
    מחלת השפעת ה"חזירית" הכניסה אותנו ללחץ לא קטן… עם כל הדיווחים בתקשורת על
    החולים שלא הצליחו להתאושש ממנה. … sad
    השטרודלים כרגע בתנור, הריח נהדר… פירגה , נותרתי עם שארית מילוי, האם אוכל להקפיא?
    או רעיון אחר?
    מחכה לתשובה,
    שלך בנאמנות,סימה smile

    • סימה בקר טוב
      תכיני בצק שק"מ או אם יש לך ריבועי בצק עלים , תמלאי ותנצלי את השאריות.
      לא בטוחה לגבי הקפאה. smile

  2. שלום פירגה,
    המתכון באמת נראה קל להכנה – (אפילו לא צריך לקלף את התפוחים smile. יש לי שאלה – בתחילת המתכון רשום קילו בצק עלים מגולגל לא מרודד, ואילו בסוף המתכון רשום לרדד עלה ולמלא…… אז כן לרדד או לא לרדד? בתודה מראש על תשובתך.

    • למרות שבמקור לא מרדדים כדאי לרדד קצת.זה מה שאני עושה.
      בהצלחה דיתה.

  3. פירגה היקרה בעיוגות עם בצק עלים תחתית הבצק נשארת אצלי לחה ולבנה (לא אפויה?) לכן נמנעת מהכנה של עוגטות עם בצק עלים ..האם הבעיה מוכרת לך? ומה עושים לפתרונה …
    תודה על השיתוף והתמיכה
    טלי

    • טלי הי, לתחתיות….תכיני בצק פריך ולא עלים.
      עם בצק עלים מכינים , כלומר רצוי להכין….כרוכיות או עוגות אישיות ואז זה לא קורה.
      smile

    • טלי היי, הבעיה מאוד מוכרת ויש כמה סיבות לבצק לא אפוי של בצק העלים:

      1. יש נוזלים של מלית התפוחים ולכן הבצק לא נאפה מספיק ונשאר רטוב לאחר האפייה.
      כשמכינים את המלית התפוחים יש לדאוג שהיא תיהיה סמיכה.
      ההסמכה יכולה להיות ע"י הוספת בסקויטים "פתי בר" כמו שפירגה כתבה במתכון.
      אפשר להסמיך ע"י הוספה של 1 כפית מלאה קורנפלור המדולל ב1/4 כוס מים ולהוסיף לתפוחים
      ולבחוש עד להסמכה.
      אפשר להוסיף כמה כפות של פירורי לחם למלית ולבחוש עד שאין נוזלים.
      במידה ועדיין ניראה שיש נוזלים במלית, אפשר לשים בתוך מסננת צפופה את המלית התפוחים עד לניקוז הנוזלים.

      2. בקשר לבצק העלים עצמו – תמיד יש לאפות את בצק העלים על חום גבוהה [לא יותר מדיי גבוה].
      בחום נמוך מדיי הבצק מפריש שומנים לתבנית ומרטיב את החלק התחתון של הבצק.
      במידה ובצק עלים הופשר יותר מדיי אז יש לו גם נטייה להפריש שומן בזמן האפייה, ואז הבצק לא מוכן מספיק.

      *שיטה שאני עושה עם בצקי עלים וגם בצק פריך:
      לאחר שאני מכינה את המאפה, אני מקפיאה ביחד עם התבנית האפייה למשך 20 דקות בערך.
      עד שאני מרגישה שהבצק קפא קצת.
      פעולה זו מונעת מהבצק להפריש שומן ונוזלים במהלך האפייה וגם הבצק אינו נפתח בזמן האפייה.

      מקווה שעזרתי :P

  4. היי פירגה! laugh
    האם בתמונה השטרודל עשוי מבצק עלים?כי זה נראה סוג בצק אחר.
    שבת שלום!

  5. אני מוסיפה את הפירגון שלי!

    פירגה הכנתי בשישי את השטרודל ויצא מצויין, לא הכנתי בצורת גלילות, פרשתי שכבה אחת של בצק עלים בתבנית מרובעת, מרחתי על השכבה את המלית (הוספתי גם צימוקים ואגוזים קצוצים, ובגלל מתיקות הצימוקים בהחלט תספיק חצי כוס סוכר – אני אומנם שמתי כוס סוכר לפי המתכון ויצא מתוק מידי).
    קיבלתי המון מחמאות והשטרודל חוסל עד הפירור האחרון, כמובן שאת הקרדיט נתתי לך!

    תודה רבה, בזכותך למדתי לבשל ולהכין קינוחים מפתיעים.

    אוהבת ושולחת נשיקות

    רחלי.ג. :lol: smile

  6. בצק עלים קריספי רק אחרי שיוצא מהתנור,אחרי זה הוא כבר לא כ"כ טרי.
    שמרי במקרר ותחממי שניות מספר לפני ההגשה.
    תהנו smile

להגיב על רחלי.ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *