קישוא תפוא 3 640x410 - לביבות קישואים אפויות

לביבות קישואים אפויות

קישוא תפוא 2 - לביבות קישואים אפויותקישוא תפוא - לביבות קישואים אפויות20 לביבות קישואים ותפוחי אדמה
מלווים ברוטב צ'זיקי

מצרכים למג'ימקס בלהב הסכין:
1 בצל טרי חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות
4 קישואים מקולפים חתוכים לפרוסות
שן שום
לכתוש לסירוגין כל פעם קצת ולהעביר למסננת גדולה לניקוז נוזלים (אפשר לסחוט היטב גם בידיים)
להוסיף לקערה:
3 ביצים טרופות +  כפית סלט טחינה/חומוס
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמיר קצוץ או פטרוזיליה טריים לטעם
מערבבים ומכינים קציצות גדולות שמנמנות

משמנים ניר אפיה
מניחים את הלביבות ואופים בחום 175 כ-20 דקות עד שמזהיב-חום
הופכים ומברישים/מרססים קלות בשמן ואופים את הצד השני עד שמזהיב – חום

מגישים בליווי רוטב צ'זיקי:

נפלא לי להגיש במיוחד ליד לביבות או פשטידות ירק.
בשבועות נהוג להכינו כמלווה לשלל מתכוני הגבינה
המצרכים בקערה:
ליטר יוגורט
מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק
מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן
כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם
1-3 שיני שום כתוש
עלי נענע או שמיר קצוצים דק
מלח לטעם מערבבים ומשבחים טעמים
מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים
תהנו

4 תגובות על “לביבות קישואים אפויות

  1. ואני חשבתי שאני קוראת בהמשך ……………..לטגן בשמן

    ניראה אחלה

    ינוסה בקרוב

    רחלי

  2. פירגה שלום !!הכנתי ויצא 10!!רק שהפעם בלי הרוטב בגלל הכשרות-אחכה לארוחה חלבית להוסיף אותו-
    תודה לך יום יום!!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *