d7a2d795d7a3 d790d793d795d79d d791d7a8d795d798d791 d792d796d7a8 300x2251 - עוף אדום ברוטב גזר חריף

עוף אדום ברוטב גזר חריף

אדום בגזר2 1 - עוף אדום ברוטב גזר חריףמצרכים:
סיר בינוני שטוח
6 חלקי עוף כרעיים ופולקיות
3 בצלים חצויים פרוסים גס
2 שיני שום פרוסות
3 או יותר גזרים מקולפים פרוסים
כפית דבש או סוכר רצוי חום
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כף שטוחה אבקת מרק בצל
כף רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור מדגישים את הטעם גם אחרי טעימה
מלח מוסיפים רק בשלב הטעימה האחרונה.
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה מרוקאית – פפריקה חריפה לפי רגש וטעם
קופסה קטנה רסק עגבניות
כפית כמון
2 כוסות מים רותחים (ניתן להמיר כוס אחת ביין)

אופן ההכנה:
לטגן בשמן את הבצלים הגזר והשום עד הזהבה חומית
למרוח את העוף בדבש פפריקה כמון ולהוסיף לסיר
להפוך את העוף שייטגן מכל הצדדים לערבב מדי פעם שהעוף לא יידבק.
להוסיף לסיר את רסק העגבניות (לפנות לו מקום בסיר) ולבחוש אותו כדקה.
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
להוסיף מים עד 1/2 מגובה העוף
לסגור מכסה ולהרתיח
לטעום לשפר טעם וזה הזמן להוסיף מלח ופלפל שחור אם חסר.
להנמיך להבה ולבשל שעה עד שעה וחצי
הרוטב מאד מסמיך אבל עדיין יש כמות רוטב יפה.תמיד אפשר להוסיף מעט מים רותחים מאחת פינות הסיר.
להגיש על אורז אדום או צלי נימוח מתפוחי אדמה אדומים.

"אופציה"
להוסיף 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות בשלב שמוסיפים את יתר המרכיבים.
תהנו

49 תגובות על “עוף אדום ברוטב גזר חריף

  1. אני רוצה להכין את זה השבת

    לא אוהבים אצלי כמון…יש תבלין אחר או שאפשר לוותר עליו?

  2. יצא מצויין

    החלפתי את הכמון בגריל עוף
    לא יצא לי חריף ועכשיו אני רואה ששכחתי להכניס פפריקה חריפה sad

    בכל אופן ליקקו את האצבעות (ושוב זכיתי בנקודות על איכות הבישול :P ) והיה ריח של בישול "ביתי" בבית smile

    לפני כמה זמן היינו במקום שהגישו אורז עם הרבה עשבי תיבול (ככה זה נראה לי, מלא ירוק)
    זו תערובות שקונים? איזה עשבי תיבול אפשר לשים באורז ירוק כזה? ניסיתי לראות בבתי טבע וכל התערובות שם לא לטעמינו…ועוד שאלה (סליחה על הבורות) את התערובות שמים עם הבישול או אחריו?

    • ברבורה יקרה
      תודה על התגובה. אהבתי אותה.
      אורז ירוק יש בקטגוריה דיאטה אורז ירוק כנסי ותראי תמונה.

      מתכון לאורז ירוק
      בתום הבישול הירוק מצטבר במרום הסיר ויוצר מראה מלבב.

      מצרכים:
      2 כוסות אורז י ב ש
      כוס עשבי תיבול טריים לבחירה: (בצל ירוק:שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי)את יכולה לשים מהכל או רק חלק
      מלח
      פלפל שחור
      קורט אגוז מוסקט
      מעט קרי לצבע – לא חובה
      4 כפות שמן
      4 כוסות מים רותחים

      אופן ההכנה:
      מכניסים לסיר את כל המצרכים חוץ מהמים ומטגנים תוך ערבוב עד לצבע זהוב
      מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים
      מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר ומכסים את הסיר
      מבשלים 20 דקות , בודקים שהאורז רך וסוגרים להבה
      מכסים את הסיר במגבת ומשהים 10 דקות

      "טיפ"
      1. תפרגנו לסלרי (הכוונה לשלב אותו ביתר הירוקים ולא כוס מלאה בסלרי) . מוסיף המון טעם וניחוח.

      תהנו

  3. וואוו תודה על התגובה המהירה

    סלרי…את מתכוונת לחלק הלבן או לעלים? אפשר להשתמש בתבלינים יבשים (ממדף התבלינים) ?

    • ברבורה ערב טוב
      עלי סלרי ירוקים ובמתכון הזה החגיגה הירוקה שולטת והכל טרי. smile

  4. מתכונים מדהימים, ממש להזיל ריר. אני רק מבקשת הבארה לגבי בצלים חצויים ופרוסים, מה זה אומר?

    • עינב תודה רבה רבה
      כל בצל תחצי לשניים וכל חצי בצל תפרסי לפרוסות . לא קוביות.
      לבריאות ושבת שלום smile

  5. הי זאת שוב אני. אז ככה אני מבשלת מתחילה ויש לי הרבה שאלות חלקן אולי שטותיות אבל תשתדלי להיות סבלנית… חחח…
    1. הדבש, הפפריקה והכמון שכתובים ברשימת המצרכים הם בשביל לצפות את העוף או שצריך ברוטב?
    2. איך בדיוק מצפים את העוף? הציפוי יוצא גושי ויבש.
    3. אם צריך לשים 2 כוסות מים רותחים אז למה להרתיח שוב?
    זהו בשלב הזה, ורק שתדעי שלפי מה שראיתי ואני מתכוונת להכין, יש לך חלק גדול בשלום הבית שלי… ;) :lol:
    תודה.

    • לעינב בקר אור עם תשובות:
      הדבש הפפריקה והכמון הם לציפוי העוף ובאופן טבעי הם הופכים להיות חלק מהרוטב.
      כמו שה יוצא כך לצפות ולטגן.
      אחרי שיוצקים מים רותחים מרתיחים שוב כדי לשמור על רמת רתיחה עדינה למשך כל הבישול אחרת המים לא יהיו ממש רותחים.
      בהצלחה smile תודה והמשך קל.

  6. פירגה יקרה צהריים טובים.את לא מאמינה אבל החלה שקניתי נגמרה לפני שהגעתי לשולחן.כולם זללו בהנאה ולי נשאר רק להסתכל עליהם.איזה אושר היה להם על הפנים,תענווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווג ממש. ט ע י ם ט ע י ם ט ע י ם חבל על הזמן מעולה כמו שאר המתכונים שלך יקירתי.יישר כח בדרכך הנהדרת.תודה תודה תודה.ואתם גולשות יקרות רוצו להכין את המתכון הזה.לא צריך אח"כ לשטוף את הסיר הוא יישאר נקי באחריות :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) המשך יום נפלא

    • שירית יקרה
      צהריים טובים ומחוייכים.
      אני מחייכת ומתמוגגת לי פה כשאני קוראת את התגובה שלך.
      חיבוק לכל הזוללים.עונג גדול :lol: :lol: :lol:

  7. אז ככה…
    הכנתי את העוף לשבת ויצא טעים טעים!!
    בעלי אמר שסוף סוף הוא יכול להגיד שהעוף "שונה" משאר מתכוני העוף הרגילים…
    חוץ מזה שאנחנו מאוד אוהבים חריף אז התענגנו מכל ביס.
    פירגה, ישר כח ותשימי עוד מתכונים לאוהבי החריף!..
    אולי אפילו תפתחי קטגוריה כזאת?… ;)

    תמר

    • תמר חמדתי
      את תמיד יכולה להוריד מכמות הסילאן/דבש/סוכר ולתבל יותר : בשום,בפפריקה חריפה,רוטב צ'ילי,פלפל שחור.
      כבר עשו זאת והצליח.
      במשך הזמן אכין קטגוריה כזו. בכיף.
      תודה לך ולבעל שאהב :lol:

  8. פירגה אהובתי,
    לשבת הכנתי: אורז אדום שאהוב על המשפחה, עוף אדום ברוטב גזר חריף, עלי גפן ממולאים (על פי המתכון ששלחת לי) ובורקס במילוי כבד. כמובן שהכל נטרף ולא נשאר פרור!!!
    פירגה, האם יש לך מתכון לאורז צהוב?
    תודה, אוהבת שרי !
    יש בעיה לדרג מתכונים, לא תמיד ניתן לצבוע את הכוכבים!!

    • שרי יקרה
      תודה על השיתוף smile
      אורז צהוב מכינים עם כורכום.אכין בהזדמנות ואפרסם באתר.
      תודה ושבוע נפלא :lol:

  9. היי פירגה
    הבצל והגזר בסיר מטגנים באה לטבול את העוף והתערובת של הפפריקה כמון ודבש לא ברורה.. איך צריך לטבול את העוף תוכלי להסביר? לערבב הכל ביחד(אם כן, זה מה שעשיתי אבל לא יוצא טוב בכלל)
    תודה מראש~!

    • מירב הי
      למרוח ביד את העוף בכפית דבש והתבלינים ולטגן אותו מכל הצדדים
      להכניס לסיר עם הבצל ולבשל כמו במתכון.
      אם זה לא הטעם שלכם, חבל…………..אבל לא קרה כלום, תעברי הלאה למתכונים אחרים…….יש המון.
      לבריאות ובהנאה. smile

  10. זה לא שלא אהבנו פשוט לא הבנתי איך לטבול את כל העופות עם כפית אחת של דבש.
    אז את אומרת שכל חלק עוף מקבל כפית של דבש ושאר תבלינים? הבנתי נכון? סליחה על הטימטום :oops:
    ובאמת תודה על המענה הזריז!

    • הי מירב
      הבנתי אותך. smile

      כל המצרכים שרשומים הם לכל העוף.

      כלומר,כפית אחת של דבש זה לכל העוף. לא להוסיף כלום מעבר למה שרשום.

      בכיף,תמיד תשאלי.

  11. מתכון מעולה. העוף עסיסי, מתקתק חריף, אדמדם ויפה. המשפחה שלי אוהבת עופות ואני תמיד מחפשת להם גיוונים – המתכון הזה היה הצלחה מדהימה. גם המבוגרים וגם הילדים אהבו. שלא לדבר על חלה שלמה שהתחסלה עם הרוטב…
    פירגה, אולי תוסיפי אפשרות של LIKE של פייסבוק…

  12. שלום פירגה
    באמת עוף מנצח אלך להכין לאורחי אבל את " צלי נימוח מתפוחי אדמה אדומים..אני לא מוצאת
    smile smile

  13. פירגה שלום
    אני מעוניינת להכין את העוף עם הגזר
    חמותי שלחה לי שק שלם ואין לי מה לעשות איתו
    חיפשתי בגוגל מתכונים ומצאתי את שלך קראתי את כל התגובות וראיתי את התמונה וממש עשה לי חשק
    אבל חסר לי בקת מרק בצל וצילי את יכולה לאמר לי במה להמיר אותם??
    אני משתמשת בצילי בד"כ אבל עכשיו ניגמר לי ולא יצא לי לקנות השבוע וחבל לי לוותר על הטעם שנותן
    ואבקת מרק בצל אני לא קונה אף פעם
    אודה לך אם תוכלי לענות לי אני אחכה כדי להכין שיצא בדיוק "כמו בתמונה"
    חנית

  14. היי פירגה,

    המתכון מריח לי ללקק את האצבעות. פפריקה מותקה מרוקאית האם אפשר פפריקה מתוקה רגילה?
    מה ההבדל בינהם?

  15. בוקר טוב פירגה יקרה
    אני אומנם לא כותבת תגובות על כל המתכונים שלך שהכנתי [ואיתך הסליחה]
    אך ברצוני לומר לך שכל השבתות בחודשיים האחרונים היו על בסיס מתכונייך וקצרו אך ורק מחמאות מבני משפחתי. חג ראש השנה בפתח ושולחן החג בביתי יהיה אך ורק על טהרת מתכוניך.
    ברצוני לאחל לך ולבני משפחתך רק טוב בריאות ואושר ועוד………………
    חג שמח סלביה מהדרום

    • סלביה יקרה בקר אור
      אני יודעת שהרוב הדומם לא מגיב באתר. אני גם רואה את כמות האנשים שנכנסים מדי יום שנמדדת
      באלפים. אני מסופקת מאד גם מכך.
      אני מאושרת שהאתר שלי הפך לעליה לרגל לאלפי משפחות שמכינות את המתכונים ומתמוגגות בהנאה.
      תהנו מהחג ואני מאחלת לך ולבני ביתך שנה מאושרת,בריאה וטעימה והמשך מחמאות.
      חיבוק באהבה smile

  16. פירגה שבת שלום
    הכנתי את המתכון הזה לארוחת שישי עם מעט ספקות מאחר ובעלי היקר לא אוהב גזר, אך הפתעתי היתה רבה לא רק שאהב את המאכל גם ביקש תוספת [בעלי יקירי רזון ולא אחלן ]
    והרוטב גן עדן והגזר יצא כמו ריבה
    :lol: ;) חג שמח

  17. יקירתי, להיום, הכנתי את המעדן הזה + אורז אדום (כמובן מהמתכונים שלך) והילדות דיווחו לי שהם טרפו הכל!
    חג שמח
    שרי שאוהבת כל כך!!!!!!!!!

  18. שאלה לי
    כמה זמן צריך לטגן את העוף מכל הצדדים לפני הוספת שאר המרכיבים?בערך 20 דקות ,או יותר?
    ועל איזו אש? בינונית?
    תודה,מקוה שתעני לי בהקדם

  19. פירגה,
    המתכון הזה הפך לאהוב במשפחתי,הכנתי
    מספר פעמים.הפעם הוספתי תפוחי אדמה
    לתבשיל ויצא נהדר.תודה לך smile

    • רוני,הי
      נפלא לקבל תגובה כזו נהדרת למתכון
      המשך טעים ביחד smile

  20. שבת שלום,
    הוספתי גם קישואים….
    יצא תבשיל מעולה!
    תודה פירגה smile

  21. מממממממ……יאמי יאמי יאמי!!!!!!!
    מתכון פשוט מעולה!!!!! הכנתי אותו בלי החריף כי אנחנו לא אוהבים והוא יצא פצצה!!
    אני לא מגזימה אבל מאז שהכרתי את האתר שלך הסירים נשארים ריקים לגמריי, חוסכים לי עבודה ;)
    אני טירונית בתחום המטבח ועד עכשיו כל מה שניסיתי ממך יצא ז'ונגלר laugh
    אז תודה רבה על המתכונים הפשוטים והכ'כ טעימים!!!!!

    • תודה מירב,באמת שאת התיבול תמיד אפשר לשנות כל אחד לטעמו.
      המוטו שלי זה בעיקר בקלי קלות ושיהיה קולע וטעים לכולם.
      לבריאות smile

  22. המתכון נוסה לאורחים לשבת
    וקצר מחמאות.
    אם כי הרוטב לא נהיה סמיך
    אבל אחרי שעתיםם על האש- האורחים היו מאוד מרוצים ושופעי מחמאות
    תודה פירגה!

    • שניצל הי,
      אפשר להוסיף לתחתית הסיר תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות וזה ייתן סמיכות מסויימת לרוטב.
      העיקר שאכלו ונהנו בכיף. תודה על השיתוף.
      smile

  23. פירגה מה שלומך?
    חייבת להכין את העוף אחרי כל המחמאות שקראתי עליו! אבל בלי החריף, אני לא נוגעת בחריף.

    אפשר לשים במקום הסוכר חום/דבש, סילאן?

    האם אפשר לקבל מתכון לאורז אדום?

    תודה רבה וחיבוק חם
    smile

  24. פירגה
    המון תודה על תגובתך.
    שאלתי האם אפשר לשים במקום הסוכר החום / דבש, לשים סילאן?
    תודה
    רותי

להגיב על ריקה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *