d79bd793d795d7a8d799 d791d7a9d7a8 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - כדורי בשר בנגיעות פטריות ברוטב פטריות ו....

כדורי בשר בנגיעות פטריות ברוטב פטריות ו….

d79bd793d795d7a8d799 d791d7a9d7a8 d7a4d798d7a8d799d795d7aa1 - כדורי בשר בנגיעות פטריות ברוטב פטריות ו....

כדורי בשר טחון מעורב ביחד עם פטריות וטעמים
והרוטב נהדר עם פטריות תפוחי אדמה בטטה וגזר.

מצרכים:
בסיר ג ד ו ל ר ח ב מזהיבים בצל ב-5 כפות שמן .
מוסיפים:
300 גרם פטריות שמפיניון
מטגנים מספר דקות ומורידים 1/2 כוס מהפטריות לכדורי הבשר .
מוסיפים לסיר:
2-3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לצ'יפסים
כנ"ל בטטה / גזר
קופסה 260 גרם עגבניות מרוסקות עם בצל של יכין (ללא מונוסודיום)
כפית סילאן או סוכר
מלח,פלפל, לפחות 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה-רצוי מרוקאית בשמן
אבקת מרק עוף לטעם
כפית אבקת מרק בצל      –    לא חובה
ממלאים מים עד מעל הירקות ומרתיחים.טועמים ומשפרים טעם.

מכינים כדורי בשר עם פטריות
שמים בקערה:
בצל מטוגן קצוץ
1/2 קילו בשר טחון מעורב הודו ובקר או מה שיש בבית
1/2 כוס פטריות קצוצות קטן
מלח,פלפל,פפריקה
כפית דבש
מעט כורכום
כף תבלין פטרוזיליה יבשה
ביצה
3 כפות פירורי לחם  / קמח מצות  לפי הצורך
מערבבים ביחד ומכינים כדורים (נעזרים בידיים רטובות)
כשהרוטב רותח ה י ט ב מוסיפים את הכדורים ומנערים קלות את הסיר
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי
אני אוהבת להשאיר על להבה קטנה הרבה זמן ואז התבשיל מקבל צבע וטעם נהדר.
"טיפ"
כדאי לטגן מראש 3 בצלים קצוצים בתוך סיר הבישול וחלק ( כ-3 כפות ) להפריש לכדורים.
כנ"ל מטגנים את הפטריות ומפרישים 1/2 כוס לכדורים.
תהנו

45 תגובות על “כדורי בשר בנגיעות פטריות ברוטב פטריות ו….

  1. המתכון הזה פשוט טעים ורק משתבח למחרת.הכנתי רק עם תפו"א(בלי בטטה וגזר)תודה פירגה

  2. לא יאומן בדקה ה90 לפני הצהרים לא היה לי זמן לבשל אז פשוט טיגנתי אותם כולם בלי יוצא מהכלל מה זה התלהבו חמדתי רב תודות

  3. פירגה שלום
    בקשר למתכון- לבשל את הבטטה שעה וחצי? זה לא יתפרק?
    תודה מראש ושבת שלום!

    • כן. היא תתפרק.
      תשאירי אותה במרום הסיר מעל כל המרכיבים או שתכניסי אותה ממש לפני סיום הבישול.
      תהנו smile

  4. הכנתי עם כל הירקות, את הבטטה לקראת הסוף כמו שכתבת, יצא פשוט מצוין. אכלנו עם קוקסקוס, שלוב נהדר.
    כמו תמיד, תודה פירגה.

    בנותי כבר אמרו שצריך לעשות מפגש מעריצי פירגה, יש רבים כאלה.

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  5. פירגה מלכתי בוקר טוב,

    הכנתי את המעדן הזה אתמול לארוחת צהרים עם אורז לבן (אנחנו אוהבים אורז מכל סוג) ופשוט לא נשאר פירור. בזכותך המטבח שלי השתפר פלאים וכל יום אני משוטטת באתר ובעזרת מתכונייך מכינה ארוחות טעימות ומזינות. אני חייבת לציין שיש לי ילדה בת 11 שלא אוהבת לאכול, ורק בזכותך היא אוכלת ואומרת שהאוכל מאוד טעים.
    תודה, שרי – מעריצה שרופה!!!

    • שרי מקסימה
      חובקת את הילדה מכל הלב. תגידי לה שסבתא פירגה שולחת חיבוק .
      תמשיכי להכין, להנות ולשתף אותי,כי את משמחת אותי ברמות עללללללללללללל :lol:

    • אלא יקרה
      אח,אוהבת לקבל תגובות אחרי העשייה והטירחה.כשהניחוחות מתפשטים בבית והטעם גן עדן.
      תודה שחזרת לעדכן אותי באמת תודה smile

  6. אוקיי תודה
    ועוד שאלה, הקציצות לא יוצאות קשות? אני רוצה שיצאו רכות, לשים סודה לשתייה?

  7. לורה,שמים אותם בסוף רק אם את רוצה לשמור על הצורה
    כי בבישול ארוך הן מצטמקות. אני מבשלת ארוך.
    בהצלחה למתכון הבא smile

  8. הכנתי . יצא מ ע ו ל ה !!!!!
    תודה לך פירגה על מתכונייך
    בני ביתי מודים לך !!!! smile smile smile smile

    בברכה
    ספירושש

  9. ש תגובה חדשה לפוסט #3178 "עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור"
    מאת : שרי‏ (IP: 212.235.103.243 , DSL212-235-103-243.bb.netvision.net.il)
    תגובה:
    בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
    לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
    אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
    אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
    אוהבת ומעריצה – שרי

  10. פירגה שאלה קטנה
    באים אלינו אורחים בהפתעה לערב ואני חושבת לבשל את המתכון הזה… יש לך שיטה להפשיר בשר טחון במהירות? האם המרקם יהרס?
    תודה

    • אני שמה את הבשר בשקית נילון סגורה היטב ומכניסה לקערה עם מים.
      להזהר שהמים לא יחדרו לבשר.

  11. תודה פירגה איזה מהירות הצלת אותי!
    את מקסימה, תודה לך על העזרה בכל מתכון ומתכון.
    אכתוב אח"כ איך היה, למרות שאין לי ספק שיצא מושלם

  12. פירגה יצא כמו שציפיתי מאוד טעים וטוב וכולם החמיאו… :lol:
    לפי ההמלצה שלך נתתי לרוטב להתבשל הרבה זמן- כמעט שעתיים והרוטב הסמיך וקיבל טעם נהדר.
    זה כיף שלמרות שקיבלתי הודעה על האורחים ברגע האחרון בכל זאת בעזרתך האדיבה הצלחתי להגיש ארוחה מכובדת לאורחים.
    תודה רבה לך! smile

    • נהדר. בחרת מתכון מיוחד לא שיגרתי בכלל וטעים מאד.
      תמיד בשמחות smile תודה ששיתפת smile

  13. פירגה האם לא שמים ביצים בבשר הטחון כדיי שיהייה יותר רך ? אני מחכה לתשובה כדיי לבשל את התבשיל שנישמע מדהים תןדה רחל

    • רחל יש ביצה

      רשמתי כך:
      מכינים כדורי בשר עם פטריות:
      שמים בקערה:
      בצל מטוגן קצוץ
      1/2 קילו בשר טחון מעורב הודו ובקר או מה שיש בבית
      1/2 כוס פטריות קצוצות קטן
      מלח,פלפל,פפריקה
      כפית דבש
      מעט כורכום
      כף תבלין פטרוזיליה יבשה
      ביצה
      3 כפות פירורי לחם או לפי הצורך
      מערבבים ביחד ומכינים כדורים (נעזרים בידיים רטובות)

      בהצלחה ותהנו smile

  14. :P רציתי רק להגיד לך שאין עליך. מחכה בקוצר רוח כל יום למתכון חדש שלך.

    את מאגר שופע ושופע ובלתי נידלה למתכונים.

    תודה תודה רבה בשמי ובשם כל המכותבות (אני בטוחה). :P

  15. פירגה שבוע טוב..
    האם הרוטב יתאים לטעמך גם לצלי עוף?
    נניח תחילה לטגן את העוף ולאחר מכן לשפוך מעליו את הרוטב ולבשל כשעה?
    תודה! :P

  16. תודה, ועוד שאלה.
    בעבר הכנתי מתכון מהאתר של עוף אדום ברוטב של פפריקה, אני לא מוצאת אותו עכשיו.
    האם אפשר לקבל אותו שוב? smile

    • לא מצאתי , בכל עוף יש פפריקה
      ראיתי עוף אדום ? ועוף בצלים ותפוחי אדמה ?
      פשוט כנסי לקטגוריה ותעביר מתכון מתכון,אולי התמונות יזכירו לך
      בהצלחה smile

  17. הינני חדשה באתר ולשמחתי אני מוצאת את עצמי כמעט יום יום מכינה מאכלים חדשים בזכותך כך אני מגוונת לילדי שתמיד מתלוננים על האוכל
    התבשיל הנ״ל יצא מדהים וטעים מאד ואפילו הוספתי אורז לבן בשביל הגיוון
    תודה רבה smile smile :

    • תודה smile רבקה שהצטרפת אלי לאתר.
      באמת יש לי רעיונות לפעמים הזויים ומיוחדים,אבל אני מבטיחה לך שהכל טעים מאד. :| אז אל תהססי ותכיני בהנאה. יש קטגוריה מיוחדת לאוכל שילדים אוהבים. תיעזרי בה.
      ערב טוב smile

  18. קודם כל נראה ממש ממש טעים. אני לא משתמשת בכלל באבקות מרק. האם יש לך רעיון לתחליף? אולי פשוט לשים קצת יותר מהתבלינים הקיימים?
    (פעם ראשונה שאני רואה את האתר הזה… )

    • הי אלמונית
      כיוון שאני כן משתמשת באבקות מרק ללא תוספים וללא צבעי מאכל, (יש היום על המדפים), אין לי תחליף למעט באמת תבלינים.
      שימי מה שאת רגילה לשים.
      המשך טעים באתר שלי.

  19. פירגה אני רוצה להכין למחר את המתכון הטעים. הזה….. פעם קודמת יצא הצלחה מסחררת….
    אני רוצה להוסיף הפעם לרוטב גם שעועית ירוקה…. האם יתאים לדעתך ؟כמה זמן לפני סוף הבישול צריך להוסיף? צריך לבשל קודם? יש לי שעועית קפואה….
    smile תודה!

    • אלה בקר אור
      שעועית קפואה מתבשלת תוך 10 15 דקות.שימי לקראת הסוף ותבדקי שהיא מבושלת ורכה.
      שבת שלום

  20. המתכון עלה בחכתינו בעת חיפוש בגוגל….
    מיד ניגשנו לעבודה וביחד התארגנו על המשימה לפי ההוראות המדויקות שלך

    ואנחנו רוצים להודות לך על חוויה טעימה ביותר של ארוחת צהריים בשבת.

    אנחנו כנראה נשאר באתר שלך למצוא עוד כמה מתכונים טעימים כאלה…

    תודה רבה ושבוע טוב
    smile

    • לזוג השבע,באהבה גדולה.
      אני מקווה שתמצאו באתר שלי שכולו עשוי בהמון אהבה וחלומות טעימים,הרבה מתכונים בנוסח כזה או דומה שישביעו אתכם.
      אשמח תמיד לחוות דעתכם.
      תודה מעומק הלב,פירגה.

  21. Through generally there in to take pleasure in the in return in a fly technologies, your OUGH. AZINES. fly fig.
    הגב

להגיב על תאליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *