עוגה של פעם במחברת האוצרות של אמא של פירגה
בעוגה הזו מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים
העוגה גבוהה ומתאימה לתבנית מספר 26 או 28.
מצרכים:
כוס פרג טחון
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות סוכר
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפות קוניאק
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח תופח
רוטב:
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות קקאו
2 כפות מרגרינה
3 כפות קוניאק
הכנה:
בסיר קטן מבשלים בבחישה פרג , יין, סוכר ומניחים בצד.
במיקסר שמים חלמונים(צהובים)עם כוס סוכר ומתחילים לערבל.
תוך כדי ערבול מוסיפים קוניאק ווניל ולסירוגין מוסיפים את השמן והקמח
כאשר התערובת אחידה מוסיפים את הפרג והיין.
בקערה נפרדת יבשה מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד קבלת קצף גמיש ויציב
מאחדים בעדינות את 2 הבלילות
יוצקים לתבנית משומנת
אופים בחום 170 כשעה
מצננים ה י ט ב
בוללים מים רותחים עם סוכר ווניל ובעזרת כף מרטיבים את העוגה
מכינים רוטב שוקולד:
מניחים סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים
מערבבים שוקולד וקקאו מרגרינה וקוניאק כאשר התערובת חלקה לגמרי יוצקים אותה לאט על העוגה באופן שווה
תהנו
פירגה היקרה
כמה הנאה מהבלוג שלך
הכנתי הערב את עוגת הפרג שוקולד – והיא מ ד ה י מ ה
תודה רבה
ושבת שלום
barbaima
אין ספק שהעוגה נראית מצוינת ,השאלה האם ניתן לשדרג עם קצפת/קרם באמצע?
אפשר לשדרג .לצנן היטב ולחתוך עם סכין חדה.
בהצלחה ותהנו
פירגה היי!
נהנית מהבלוג שלך חבל על זמן..
אני רוצה להכין את העוגה ואין לי בבית קוניאק
מה אפשר לשים במקום?או שפשוט להוריד?
תודה…
תודה רביד איזה כיף לשמוע
אולי יש רום? יין מתוק? איזה ליקר? אם אין אז להוריד.
בהצלחה
יש יין של קידוש..
להוסיף במקום הקוניאק בנוסף על החצי כוס שכבר במתכון?
שוב תודה
תוותרי.
פירגה יקירתי
אני רוצה להכי את העוגה ואין לי יין אדום מתוק במה להחליפו? במיץ תפוזים אפשר? או יש לך רעיון אחר?
תודה
אולי מים שלא יהיה דומיננתי המיץ
בהצלחה
כמה זמן לבשל את הפרג עם המים והסוכר?
רק עד שהפרג נספג
וגם, חבילת הפרג לא מילתה כוס שלמה אלא קצת פחות. זה קריטי?
פרג קונים טחון טרי ולא משתמשים בפרג משקית. מקווה שיצא לך טוב ולא מר.
תכיני כמובן עם מה שקנית אבל להבא זה חשוב מאד להשתמש בפרג טחון טרי.
תודה רבה על התשובות.
העוגה יצאה טעימה טעימה …
לא נשאר פירור!
אין לי בעיה שתשאלי כמה שאת רוצה העיקר שתביאי לי תגובות כאלה נפלאות.
פסח בא והפרג הוא מלך החג לפחות אצלי.
תודה והמשך טעים