d79ed7a2d795d7a8d791 - מעורב ירושלמי מעורב חושני

מעורב ירושלמי מעורב חושני

d79ed7a2d795d7a8d791 - מעורב ירושלמי מעורב חושני 

מעורב ירושלמי
כמה קל להכין וכמה ממכר חושים . הללויה.
מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על להבה גלויה  ולעבור להכנה: 
מצרכים והכנה:
מחבת ברזל או סיר שטוח ורחב מהסוג ה כ ב ד
כבדי עוף
טחול
לבבות עוף קטנות – עושים חתך באמצע להוצאת הלכלוך ביתר קלות
פרגיות
כשהיינו ילדים לפני המון שנים אמא היתה מוסיפה חלמוני ביצה צהובים וזה היה מעדן.היו מוכרים אותם בשקיות ליד הכבדים.
ל-600 גרם מעורב אני שמה לפחות 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
תבלינים אופציונליים: יש לשים מעט מאד מהתבלינים ולשפר רק אחרי טעימה לקראת סוף הטיגון
המוצע לפניכם הוא ל א לשים מהכל אלא לבחירת הטעמים שלכם. הטעמים שלנו בסוף המתכון למטה.
מלח או מעט אבקת מרק עוף , פלפל שחור, כף סילאן,כמון,כורכום, קארי, קינמון,תבלין כוסברה יבשה,
תבלין פטרוזיליה,כורכום,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה , רוטב צ'ילי מתוק,חוויאג', תבלין על האש, שום קצוץ, גריל עוף.
5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לערבב את הבשרים עם התבלינים שבחרתם ולהניח בצד לשעה
תחילה להזהיב את הבצלים במעט שמן ולהוציא לקערית
לחמם היטב שמן ולטגן את הבשרים
לערבב ולהשחים היטב מכל הצדדים עד שהבשרים מוכנים
מחזירים את הבצלים המוזהבים טועמים בפעם האחרונה ומגישים חם
הערה:
מי שאוהב את הכבד יותר נא להוסיף אותו רק בסוף הטיגון לכל יתר הבשרים.
תוספות אהובות עלינו לפי דרישת המשפחה עם מג'דרה/צ'יפס/תפוחי אדמה צלויים בתנור/אורז בשקדים וצימוקים
התבלינים שאני שמה: מלח,פלפל שחור,פפריקה,כמון,קינמון,ומעט סילאן וזהו…..אבל כאמור,תבחרו מהמוצע ותכינו לפי טעמכם.
תהנו

12 תגובות על “מעורב ירושלמי מעורב חושני

    • איציק למתכון הזה אין כמויות
      אפשר לקנות לאחד ואפשר לקנות ל-10
      תבלינים לפי טעימות.
      מתחילים עם קורטים ומוסיפים.
      smile

  1. פירגה,
    בעלי קנה אתמול קורקבן עוף, ואני – אין לי מושג מה עושים איתו.
    ניסיתי להכין בהתאם למתכון הזה – נראה לך מתאים? הקורקבנים לא כ"כ התרככו.
    לא מצאתי באתר מתכון, לפי חיפוש "קורקבן".

    לא יודעת, אותי הריח דחה. לא העזתי לטעום. :oops:

    יש לך מתכון טוב?

    • פייגי,אני לא אוהבת קורקבנים אבל אני יודעת שצריך להסיר את העור הקשה ולנקות היטב מהלכלוך שבפנים.
      חובה לבשל המון זמן במים רותחים בלי תבלינים עד שיהיו ממש רכים.
      אחר כך את יכולה לצרף אותם לתבשיל.
      smile

  2. היי רציתי לדעת אם אין לי אפשרות לצלות את הכבד על אש גלויה מכייון שיש לי כיירים קרמיות מה עליי לעשות עם הכבדים?

    תודה יונית.

להגיב על פייגי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *