d7a2d795d7a3 d7a1d799d79cd790d7a0d799 d7aad797d7a8d795d7aa - כרעיים על מצע בצלים וערמונים - מתכון הפרס שלי

כרעיים על מצע בצלים וערמונים – מתכון הפרס שלי

d7a2d795d7a3 d7a1d799d79cd790d7a0d799 d7aad797d7a8d795d7aa - כרעיים על מצע בצלים וערמונים - מתכון הפרס שלי
שנת 2009—הכנתי את המתכון לכבוד סדרת מתכונים עם סילאן וזכיתי בפרס כספי מכובד. קראו לי בזמנו פירגה שווה סילאן,כי המון מתכונים שלי הפכו להיות סילאניים.

את המתכון הזה מכינים ב ק ו מ ו ת בתבנית גדולה ו ע מ ו ק ה

מי שלא אוהב ניר כסף יכול להמיר בניר אפייה.

קומה ראשונה בצלים גזרים שלמים וערמונים
קומה שנייה כרעי עוף שמנמנים ועסיסיים
בשלב אחרון מוסיפים את חצאי הבטטות המזוגגות בסילאן.
מצרכים לשכבה ראשונה בתבנית:
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הבצל והגזרים
שמים בקערה גדולה:
6 כפות שמן זית
2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
4 כפות ס י ל א ן
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס יין מתוק
כף רוטב סויה
מעט אבקת מרק עוף
6 בצלים פרוסים לאורך ל-3
6 גזרים
ערמונים כמה שרוצים
את הערמונים אפשר לשים מחורצים שלמים או מקולפים
מערבבים ויוצקים את כל המצרכים לתבנית משומנת
מכסים ואוטמים בניר הכסף.

שכבה שנייה כרעי עוף צלויים סילאניים בפירורי לחם
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הכרעיים.
6 – 8 כרעי עוף עם או בלי עור
חותכים כל כרע באמצע בעומק 1 ס"מ (חריץ )
מכינים בקערה ג ד ו ל ה מרינדה:
3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
4 כפות ס י ל א ן
2 כפות קטשופ
כף רוטב סויה
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל
לערבב ולטעום ולשפר טעמים
לגלגל היטב את העוף במרינדה ולהקפיד להכניס מרינדה לחריץ בכרע.
להכין קערה עם קמח מצה/פירורי לחם . לגלגל ולצפות את הכרעיים היטב בפירורים
להניח את הכרעיים על ניר הכסף בתבנית האפייה.
לכסות בניר הכסף הנוסף את הכרעיים ולסגור היטב מהצדדים את התבנית.
לחמם מראש תנור לחום 190 – 200 מעלות ולאפות 50 דקות
להפוך בזהירות את הכרעיים לאטום שוב בניר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 45 דקות
מוציאים את התבנית ומניחים בין הכרעיים חצאי בטטות (לאורך) מ ק ו ל פ ו ת משוכות היטב במעט מאד שמן זית+ס י ל א ן בנדיבות+ מעט פלפל שחור גרוס.
מכסים שוב בניר הכסף ואופים כ-20 דקות רק עד שהבטטות רכות.
לפני הארוחה מסירים ניר כסף מחממים תנור לחום 175 ומשחימים את הכרעיים מכל צד 10 דקות
תהנו

17 תגובות על “כרעיים על מצע בצלים וערמונים – מתכון הפרס שלי

  1. הכנתי אתמול את המתכון. יצא פשוט מ-ד-ה-י-ם!!!
    ברור מדוע זכית.
    האתר שלך גורם לי ולבניי המון עונג.

    תודה רבה לך ויום מושלם. :lol:

    • נסיה יקרה
      עשית לי את היום.נפלא שאהבתם .איזה כיף.
      כולם יודעים שאני "חולת סילאן" המון מהמתכונים שלי משודכים לסילאן. בחלק הוא מורגש ובחלק פחות.
      אני אוהבת במאפי שמרים שלי להוסיף סילאן.נותן צבע יפה.
      מאחלת לך המשך שבוע נפלא ושוב תודה smile

  2. היי פירגה,עד ארצות הברית הגיעו המתכונים שלך,ישר כח.
    יש לי שאלה לגביי הכיסויים ,איך בדיוק לעטוף את השכבה הראשונה?האם מכניסים הכל לנייר כסף כמו מעטפה וסוגרים ןמעל שמים את העוף? אני רוצה להכין את זה לחג.
    שנה טובה ותודה
    שרון , פלורידה

    • שרון ערב טוב
      תודה חמודה איזה כיף לנו.
      את סוגרת ביריעה גדולה של ניר כסף גם את התבנית מהדקת אותה בשוליים .למעשה סגירה הרמטית.
      מקווה שתהנו
      בברכת שנה טובה
      טעימה ובריאה
      smile

  3. היי פירגה יקרה!!! אין עליך!!! אני מבשלת המון המון מתכונים שלך (בעיקר מתוקים) כי אני אוהבת אפייה וכל עוגה קוצרת מחמאות רבות, בקשה לי אליך, תמשיכי כך!!!!

    לגבי העוף, אני רוצה לעשות את זה ליום שישי ולא הבנתי את עניין הסגירות …

    אז מה שהבנתי:

    1. אני לוקחת נייר כסף גדול ושמה בפנים את הירקות בתוך מעטפה של נייר כסף ושמה בתבנית אלומיניום חד פעמים גדולה, את אותו הדבר אני שמה את העוף עם הבטטות (גם בתוך מעטפה של נייר כסף) שמה כאילו שתי מעטפות של נייר כסף אחד על השני? אחד של הירקות ואחד של העוף? אני אשמח לדעת… אני ממש "חמה" על המתכון וממש לא הבנתי, תודה רבה מירב

    • מירב הי חמודה
      הבנת נכון.
      כך הכנתי וזה יצא מתכון שזיכה אותי בפרס הגון.
      אשמח שתכיני ואשמח עוד יותר לשמוע תגובות אם אכן הוא זיכה אותי בכבוד.חהחהחהחהחה
      חיבוק ובהצלחה

  4. היי,ערב שישי. סיימנו ארוחת ערב טעימה.הרבה בזכות המתכון הזה.ליקלקנו את האצבעות. מאמצת אותו לתמיד.תודה

  5. יש איזה שלב שהכרעיים עם הבטטות והירקות שבמעטפה "מלמטה" מתבשלים יחד?
    כי לפי המתכון הבישול ב"שתי קומות" לאורך כל האפייה בתנור. מתי "מאחדים"? רק בהגשה?

    • טלי,כל הזמן אופים ביחד.
      את הירקות מכסים בניר כסף ומעליהם מסדרים את העופות כפי שרשום.גם את העופות מכסים בניר כסף.
      אופים כפי שרשום,הופכים רק את העופות ואופים שוב. הכל רשום smile

      • את צודקת.
        סליחה שאני מציקה, פשוט תוהה –
        האם בדרך הזו כשכל שכבה "מכוסה"
        הם תופסים עדין את הטעם אחד מהשני?
        מנסה להבין מה היתרון של לאפות בשכבות מופרדות
        במקום תבנית אחת של ירקות ואחת של העוף…
        וזה באמת לא בכוונה להקשות. אני חדשה במטבח ומנסה
        להבין מה עומד מאחורי ה"טכניקת שכבות" הזו..
        תודה!!!
        ו

        • זה סגנון אישי שלי,כפי שתראי אותו בעוד מתכונים שהם לא שגרתיים.

          הירקות עטופים בשלל תיבולים שבמהלך האפייה ייספגו ויתנו את הטעמים המדהימים.

          לשיקולך. smile בהצלחה.

  6. היי פירגה, רציתי לשאול אם אפשר גם לשים שוקיים? ותפוחי אדמה (חצי מבושלים) עם הגזר והערמונים?
    אני בטוח אעשה לאיזה שבת ואחזור לדווח.
    תודה רבה!

    • ועוד שאלה, יש ציפוי אחר ללא גלוטן לעוף? יש לי אחות רגישה לזה.
      אולי קמח תירס ?
      תודה

    • בובה שלום.
      לדעתי אפשר לשנות ולהחליף או להוסיף.
      לגבי המרה גלוטן,אין לי מושג.תעשי מה שאת רגילה לעשות.
      smile

  7. שלום רב,

    האם אוכל להשיג את אותו אפקט אם אשתמש בשקית קוקי במקום? קראתי כתבות נגד שימוש בנייר כסף בתנור וקצת חוששת…

    תודה

    • הי מיכל,בהחלט תוכלי להשתמש בקוקי. אין בעיה.
      תכיני ותהנו ממתכון נפלא.
      לבריאות smile

להגיב על נסיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *