d7a4d7a9d798d799d791d795d7a8d7a7d7a1 - פשטידת זיתים וגבינות

פשטידת זיתים וגבינות

d7a4d7a9d798d799d793d791d795d7a8d7a7d7a1 - פשטידת זיתים וגבינות

שיהיה בפריזר לשעת אורחים מזדמנים
או ארוחת ערב קיצית וקלילה.

אפשרות להכין עם קמח מלא לאור התגובה למטה

המצרכים בקערה ואופן ההכנה:
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
150 גרם גבינה "טוב-טעם"
100 גרם גבינת קוטג'
300 גרם גבינה קשקבל מגוררת
200 גרם גבינה פטה/בולגרית מפוררת
2 ביצים
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים חתוכים (אפשר ירוקים אם מעדיפים)
מעט שמיר טרי קצוץ (אפילו רק כף) יתן ריח ארומתי נהדר
מעט מלח אחרי טעימה (יש מלח בגבינות וגם בזיתים)
1/2 2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מערבבים עם כף לבצק מאד דביק
יוצקים ומיישרים על תבנית משומנת ועמוקה – 27X33
ציפוי:
מערבבים בכוס ביצה שלמה עם כפית קמח עד שאין גושים ומורחים על פני הגבינה
מפזרים ה ר ב ה שומשום
אופים כ- 50 דקות בחום 175 לבדוק לפני הזמן שלא יישרף.הצבע זהוב .
מקפיאים כחיתוכיות-מחממים בטוסטר אובן/תנור
תהנו

"טיפ"

בפסח ניתן להמיר את הקמח לקמח מצות ולהוסיף עוד 1-2 ביצים.

אפשרות הכנה עם קמח מלא:

ריקי
212.117.142.227

פירגה מקסימה ומדהימה
הכנתי את הפשטידה , יצאה טעים מאוד .
במקום קמח רגיל שמתי קמח מלא , לכן הפשטידה יצאה מעט שחומה
אבל טעימה מאוד .
התחסלה בדקות
המתכונים שלך מעולים ומוצלחים icon lol - פשטידת זיתים וגבינות
כל מתכון שלך שעשיתי יצא מעולה

[ Reply ]

ריקי
1

54 תגובות על “פשטידת זיתים וגבינות

  1. בוקר טוב פירגה

    עבורי זאת לא פשטידה, זה מעדן שאי אפשר לעמוד בפניו :!:
    זה בסגנון חיתוכיות שומשום וגבינה שהכנתי לא מזמן, וזה לא נשמר טוב בפריזר ;) – כל פעם שאני במטבח החיתוכיות "צועקות" שקר להן בפריזר ומבקשות שאני אוציא אותן כדי שנאכל אותן.
    המאפים האלה הם פשוט מעדנים
    יאמיייי

  2. ואיייייייייי ואיייייייייי :eek:
    נעלמה הפשטידה לא נשארו לי מלים ;)
    פשוט וקל וווווווווווווווווווווווווטטטטטטטטטטטטטטטטטטעעעעעעעעעעעעעעעעםםםםםםםםםםםםםםם :lol:
    פריגה יקירתי את נהדרת תודה ממעמקי לבי :lol: :lol:

    • בבקשה סיגל יקרה
      תודה ששיתפת אותי בהתרגשות על המאפה.
      שיהיה לכולכם המשך טעים ויום נפלא smile

  3. יצא ממש טוב …. כמו שאר המתכונים שלך :lol:
    קלה להכנה ומאד טעימה
    חמותי התלהבה אז שלחתי לה את כל מה שנשאר :P
    נ.ב. לא היתה לי גבינת טוב טעם אז הוספתי קוטג ושאר גבינות ויצא מעדן
    תודה

    • ליאתי יקרה
      תודה על המחמאות ותודה לחמות
      ונהדר ששידרגת בגבינות שהיו לך במקרר.זה מה שטוב במתכונים האלה שלא צריך ל"התקבע"
      תהנו ויום נפלא לכם smile

  4. פירגה מקסימה ומדהימה
    הכנתי את הפשטידה , יצאה טעים מאוד .
    במקום קמח רגיל שמתי קמח מלא , לכן הפשטידה יצאה מעט שחומה
    אבל טעימה מאוד .
    התחסלה בדקות
    המתכונים שלך מעולים ומוצלחים :lol:
    כל מתכון שלך שעשיתי יצא מעולה

    • ריקי יקרה
      נהדר שכתבת בתגובות שהכנת עם קמח מלא כי יש כאלה שיקראו וזה יראה להם מאד.
      אפשר לשלב 2 סוגי קמחים ביחד חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל.
      תודה חמודה והמשך טעים כל הזמן smile

  5. פירגה היקרה.
    יצא מעולה!!!
    אבל – זו לא פשטידה!?
    יצא לי מעין לחם כזה!!!???? – מאד טעים – אבל לחם.
    יש תובנות או שמה ככה זה אמור להיות? :eek:

    • טוב שיצא מעולה. אהבתי את התוצאה הסופית.
      אולי הכוסות שהשתמשת גדולות הכוס זכוכית הכי פושטית קטנה עם ידית
      תכולה 220 מ"ל.

  6. מאפה יפה וטעים שקצר מחמאות רבות .
    תודה פירגה.
    (כשאני צריכה משהו מהיר, אצלך זה תמיד נגיש.)

  7. הילדים שאלו :"מה לארוחת ערב?" אמרתי "פשטידה"
    הגדולה עיקמה את אפה :"אבל אני לא אוהבת פשטידות"
    "את זאת תאהבי" הודעתי לה

    ואכן הילדה הבררנית שלי, זאת שברפרטואר הקולינרי שלה יש סבב של 5 מאכלים בלבד, חיסלה את המנה שלה.

    עבורי הפשטידה מאוד שמנונית (בכל זאת 200 גר חמאה+ שומן מהגבינות- אז חרגתי היום בדיאטה (בגלל/ בזכות) הפשטידה אבל היה שווה

    • אמאל'ה יקרה
      תודה וחיבוק מיוחד לבת הגדולה שהסכימה לטעום ואף אהבה את מה שטעמה ;)
      נראה לי שבמקום החמאה אפשר לשים 1/2 כוס שמן ועדיין היא תהיה נהדרת.
      תודה רבה שהגבת ושיתפת smile

  8. הכנתי היום את הפשטידה בהשראתך, אך עם הגבינות היחידות שהיו בבית – סקי וגלבוע. נאלצתי לוותר על הציפוי כי היו לי רק 2 ביצים. laugh יצא טעים סוף הדרך! עוד משהו לפריזר שלי שיחכה לי אחרי הלידה בע"ה… :lol:

    • אנושקה יקרה
      תודה על התגובה הנפלאה
      פשטידת הזיתים טעימה גם לנו מאד.
      שהכל יעבור לך בשלום ובמזל טוב smile

  9. פירגה, היה נפלא לחזור הביתה אחרי הלידה לפשטידה כה טעימה שמחכה בפריזר. :lol:

    היום הכנתי שוב, עם שדרוג: במקום זיתים שמתי קוביות חציל מטוגנות מחציל אחד קטן. יצאה פשטידת גבינות וחציל – שילוב פגז (לאוהבי החצילים). מומלץ בחום. :P

    • הי נאוה זו פשטידת גבינות ולכן הכמות.
      את יכולה להוריד ולהוסיף ירקות אבל זו לא תהיה פשטידת גבינות smile

  10. היי פירגה,

    האם אפשר להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה רגילה?

    כמו כן במקום קשקבל, להשתמש ב"עמק"?

      • היי פירגה,

        זה פעם ראשונה שאני מכינה מאפה בכלל (דיי חדשה בתחום האפייה:-)) אז קודם כל יצא טעים!
        אבל בכל זאת התוצאה שקיבלתי הייתה יותר דחוסה מאשר מה שמופיע בתמונה – כלומר אצלי זה יצא יותר יבש טיפה.
        הכנתי לבסוף בדיוק לפי הרשימת מצרכים שלך מלבד הבדל אחד – השתמשתי בגבינת כנען של תנובה במקום טוב טעם (לא הצלחתי למצוא טובטעם -לא ב"מגה בעיר" ולא בשופרסל..).

        יכול להיות לדעתך שזו הסיבה להבדל?
        תודה,
        ליטל

        • ליטל הי,הדבר היחידי במידה והכנת אותו דבר בדיוק, יכול להיות שאת צריכה להוריד 10 דקות אפייה בתנור שלך.
          צבע המאפה הסופי צ"ל זהוב ולא מעבר לזה.
          תודה ששיתפת.

  11. פירגה יקרה! "גיליתי" את המתכון הזה לפני שבוע כשחיפשתי מה להכין לשבת. הכנתי עם תערובת קצת שונה של גבינות על פי מה שהיה בבית: טובורג, צפתית 5% ומעט מגליל גבינת עיזים 9% . יצא מעולה!!!!! אימצנו מיד למתכונים השוטפים. תודה

  12. פירגה היקרה !!!
    הכנתי את הפשטידה הזו ועוד אחת מהמתוכנים שלך (בצל ללא גבינות) לצורך הכנת ארוחת בוקר לעובדים. כמובן שידעתי שעצם העובדה שאני לוקחת מהמתכונים שלך , הכל יצא מובטח אבל מניסיון מר עם פשטידות קצת הססתי לגבי הטעם .
    מבחינת המראה היא יצאה נהדרת , גם הבצל שאותה כבדרך אגב שדרגתי עם פטריות וגבינות , יצא מעדן, הכנתי נוספת לבית (כן , כן התלהבתי מהמראה של הפשטידות) ולבית שמתי פירורי לחם (מה לעשות כולם בידאטה) במקום קמח , היא לא החזיקה מעמד עד הערב כבר הייתה בבטן שלנו … smile
    היום בבוקר הלכנו לארוחת הבוקר לעובדים , אחד מהמנהלים לקח מהפשטידה ואני ככה ממתינה לתגובה …. ואחרי שאני מציינת בפניו כי זאת הפעם הראשונה שלי עם המתכון הנ"ל , הוא סיים לטעום ואומר לי , רק מילה אחת "פגז!!!" . פירגה את מדהימה תמשיכי כך , אני מביאה את המתכונים שלך להמון חברות , הם קלים וטובים תודה מקרב לך !
    שבת שלום
    אלינור

    • אילנור,שתמשיכי להכין ולשמח אותי עם תגובות כאלה.
      שתמיד יהיה טעים על שולחנכם.
      שבת שלום

  13. שלום פירגה

    למה התחתית יוצאת תמיד רכה ? היא לא קריספית כמו למעלה …אני שמה על 180 בערך שלושת רבעי שעה וגם בפנים זה רך קצת ….איך אפשר לחתוך לפני האפייה בצורה ישרה ? כדי שלא יבקע באפיה …
    תודה !

  14. סליחה פירגה !

    בשתי ההודעות הקודמות שלי התכוונתי לבצק פילו – לא שמתי לב שמדובר בבצק אחר ! סליחה !
    בכל אופן השאלות שלי הן בנוגע לבצק פילו שעושה לי בעיות באפייה וזה חבל כי אני מאוד אוהבת את הבצק הזה ….

    • עדיף לך לאפות כרוכיות פילו ולא פשטידות. או מאפים אישיים שמתאימים מאד ל"פילו".

  15. היי פירגה! מה שלומך?
    אני מתכננת להכין את הפשטידה הזו לשבועות… היא נראית סוף הדרך!!

    האם במקום שמיר ניתן להוסיף טימין? או אגוז מוסקט? או שזה לא קשור לכאן…?

    תודה !!!!

    • חפצי הי,
      זה לא הטעם שלנו אז אין לי מושג.אם את מוסיפה בד"כ אז תוסיפי.
      שיצליח לך ויהיה לך הכי טעים שבעולם smile וחג שמח

  16. בתמונה נראה שיש תחתית מעליה גבינה ואז שוב בצק- זה רק נדמה? מערבבים הכל יחד ומעל רק הביצה עם הקמח? הבנתי נכון?

    • הי יעל,זו אפיה אחת.
      תכיני ב ד י ו ק כפי שרשום ותקבלי את אותה תוצאה.
      בהצלחה smile

  17. שרי חמדתי,
    כנסי לראות מה מחליף את הקמח בפשטידות של פסח.
    יכול להיות שיש אצלי בקטגוריה פסח וגם תראי באתרי פסח מה מכניסים לפשטידה במקום קמח.
    בפשטידה הזו יש יחסית הרבה קמח,
    בשנים האחרונות יצא קמח תופח של פסח,אולי שווה לנסות אותו.ההמרה לדעתי אחד על אחד.
    smile smile

להגיב על s h i R 1 2 3 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *