d790d795d7a8d796 d795d791d795d7a8d792d795d79c - אורז ובורגול ברוטב אדום

אורז ובורגול ברוטב אדום

d790d795d7a8d796 d795d791d795d7a8d792d795d79c - אורז ובורגול ברוטב אדום

אוהבים אורז? ומה עם בורגול? אוהבים לעשות שידוכים? רק באוכל?
כמוני?

כבר יומיים מונחת לי שקית בורגול מול העיניים והבקר,נדלקתי עליה.
כרגיל,אני מתחילה בהכנות וזורמת…..עד שהתבשיל מוכן.
מתחילים בכפית קטנה לטעימה….זהירות תיכף כבר אין.

מצרכים:
כוס אורז י ב ש
כוס בורגול ע ב ה
1/2 2   כוסות מים רותחים
בצל חצוי פרוס דק
6 כפות שמן
כפית אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר חום
מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה
4 כפות עגבניות מרוסקות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס

אופן ההכנה:
1.להשרות את הבורגול בקערה עם ה ר ב ה מים מהברז
2. לטגן את הבצל בשמן בערך 2 דקות ולערבב מדי פעם
3. להוסיף את האורז ולהזהיב . זה לוקח כמה דקות.  לערבב מדי פעם.
4. להוסיף את המים והתבלינים ולערבב
5. לסגור מכסה ולבשל 5 דקות על להבה קטנה
6. לסנן את הבורגול ולהוסיף לסיר
7. לערבב ולטעום כדי לשבח טעמים
8. לסגור מכסה ולבשל על להבה קטנה עוד כ-15 דקות

הערה:
אפשר להכין בלי פפריקה חריפה ולהוסיף עוד כפית סוכר

ועדיף להגיש מיד.
תהנו

60 תגובות על “אורז ובורגול ברוטב אדום

  1. פירגה,
    יוההווו זה נראה מדהים. (התחלתי לעקוב אחרייך כל בוקר – ולראות מהי הפתעת הבוקר- חחחחחחח) :lol:
    אני אכין את המתכון .
    כמה זמן צריך להשרות את הבורגול? :?
    יום טוב, :!:
    אירית

    • אירית כמו שרשום בסעיף 1. להתחיל עם ההשרייה.
      רק כמה דקות עד שאת מזהיבה את הבצל והאורז .
      טעים טעים.תהני smile

      • פירגה,
        עכשיו סיימתי להכין את האורז ותוך מספר דקות לא נשאר פירור ממנו – יצא משגעעעעע.
        כל המשפחה נהתה כל כך מהאורז שהתחננו שאני אכין עוד נגלה. (כמובן שקמתי והכנתי להם)..
        את כל כך מוכשרת , השילוב של האורז והבורגול כל כך מעניין וטעים .
        למרות שאנו לא מכירות – אני מאד מעריכה אותך, את הסובלנות שלך לענות לכל תגובה.
        המון בריאות והמשך עשייה.
        תודה
        אירית

        • אירית מתוקה
          איזה כיף שעדכנת ושיתפת אותי
          אני תמיד במתח לדעת שהכל עובר בסייידר ושאתם אוהבים את המתכונים החדשים שלי.חהחהחהחה
          עכשיו אני רגועה.תמשיכו להנות smile :lol:

    • כבר יצא לי מספר פעמים להכין את המתכון שלך!!!!! ממש טעים . בדיוק עכשיו הוא על הכיריים :lol:
      תודה!

  2. פירגה יקירתי
    עד היום הכנתי את רוב המתכונים כולל מרק הבטטה ששאלתי אותך עליו בבוקר שיצא, פשוט אין לי מילים.
    אני אישית רואה בך כמתנה נפלאה שקיבלתי, מעבר למתכונים הדבר החשוב הוא שאפשר תמיד לפנות אליך ואת עונה בסבלנות על כל שאלה גיליתי אדם נפלא שנתן לי את כל האומץ להיכנס למטבח, היות ונשארתי לבדי כי אימי כבר לא בחיים ואני בת יחידה.
    אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם
    תודה על הכל smile smile smile smile smile smile smile

    • ריקה יקרה
      אנחנו מכירות ככר המון זמן אמנם וירטואלית,אבל נכנסת לליבי .
      אני מקווה שיהיה לי כח ובריאות להמשיך ולתת לכולכם כל מה שאני רק יכולה ואני שמחה שזה גם מעבר למתכונים.
      גם אני מאחלת לך הרבה אושר ועושר בחיים בריאות והצלחה :lol: smile

  3. בוקר טוב פירגה,
    כרגע סיימתי להכין את המתכון הזה יצא מעדן!!!!!!!!!!!!!! :lol:
    בכלל כל המתכונים שלך מעדנים וקלים להכנה. אני מחפשת רק מתכונים קלים להכנה ומשתמשת הרבה באתר שלך. בכל בוקר מחכה לי במייל מתכון נאני מיד מכינה אותו.
    תבורכנה ידייך ומתכונייך!!!!!!!!! smile :lol:

    • פנינה פנינתי,איזה כיף לי לקרוא אותך. אני מתמוגגת לי פה לעצמי ולי.
      הבן שלי אומר לי ,אמא מספיק מתכון אחד בשבוע….לא כל יום…אבל כל זמן שאני יכולה ובא לי אז בכיף.
      אולי מחר הכל יכול להשתנות :!: תהנו מהאורז smile

  4. פירגה שלום ,
    אני מבשלת מתחילה ומודה לך על מתכונייך .
    הייתי שמחה לדעת לכמה מנות מספיק המתכון ( אני צריכה תוספת ל – 5 אנשים ) .
    אם אני צריכה כמות כפולה – להכפיל את כל המרכיבים , כולל המים ?
    תודה ויום טוב !

    • איריס יקרה ,יכול להיות שזה מספיק ויכול להיות שלא.
      כמו שמספיק לך כמות של 3 כוסות אורז לפני בישול. אני אישית הייתי מכינה כמות כפולה ואם נשאר אז נהדר גם מהמקרר אחרי יום/יומיים. זה פשוט כל כך טעים שזה ייגמר בצ'יק.
      לבריאות ותהנו :lol:

  5. .
    גם אני יכולה להוסיף רק תישבחות. יישר כח!!!!! מדוע עדיף להכניס במתכון זה עגבניות מרוסקות מקופסא האם זה יוצא אותו דבר גם עם עגבניות טריות? יש לי הרבה מתכונים עם עגבניות מרוסקות ולכן אני שואלת. עוד בקשה גדולה אליך, חבביבתי, האם אפשר לקבל מידי פעם מתכון דיאטטי. שיהיה לך רק טוב. רחל smile smile smile smile

    • רחל חמודה, עגבניות מרוסקות למען החיים היפים והקלים אני לא משתמשת בכל הקופסה ושומרת במקרר.
      יש קטגוריה לאוכל דיאטטי למרות שזה לא ה"שטח" שלי.תראי מה מוצא לך שם ותכיני.
      בבקשה ויום נפלא לך smile

  6. פירגה אני כל הזמן מכינה את המתכונים שלך. שמך מוזכר בין כל משפחתי וחוג ידידי כל מתכון שואלים פירגה? מחמאות בלי סוף. בעידן הבא אני בתור להיתחתן איתך.. חחח.. בן זוגי מרוצה . מהתבשילים

    • פנינתי,
      אופס טעות שלי .רק 45 שנים מהצבא אנחנו ביחד. אני בת 62.
      אני אוהבת בורגול ויש לי כמה מעדנים כמו מג'דרה או עוף ממולא.
      גם הקובה החאלבית שאני מכינה במעטפת בורגול.מצויינת.
      שבת שלום חמודה ובעיקר שיהיה נעים וטעים smile

  7. האם אפשר לשים פחות שמן? התבשיל ייצא? הוא באמת עושה חשק להכין אותו
    תודה ושבת שלום

  8. פירגה,

    הכנתי אתמול, יצא מ-ש-ג-ע….. אפילו הבחור שלא כ"כ אוהב אורז ליקק את האצבעות……..
    השתמשתי בבורגול דק וברסק עגבניות במקום עגבניות מרוסקות (כי זה מה שהיה), בכל זאת יצא מעולה…… יצא כ"כ טעים שאני כותבת את זה ופתאום בא לי עוד…. כמה חבל שחוסל sad

    תודה על רעיון מצויין שנטעם מעולה !
    :P

    • עדי את מקסימה ונהדרת שחזרת לפרגן לאורז.
      אני שמחה שיש לי כאלה יציאות שאהובות על כולם. תודה לבחור שאהב והתלקק ;)
      המשך טעים smile

  9. פירגה :lol:
    עברתי לכאן לפרגן על האורז והבורגול הטעימים ביותר
    בוקר טוב לפירגה המקסימה
    רק חייבת לומר שאת מככבת במטבח שלי באופן קבוע
    המתכונים נהדרים!!!
    הכנתי אתמול אורז עם בורגול
    ליקקו את האצבעות
    שבת שלום אישה מקסימה

    • רוחמה כולי אושר לקרוא את המחמאות .תודה רבה.
      איזה כיף .באמת שאני מתמוגגת :lol: לקרוא כל שורה.

  10. פירגה אתמול הכנתי את האורז עם הבורגול יצא מעדן כולם החמיאו לך מאוד מאוד אהבו התחסל מיד תודה לך אישה יקרה smile :lol:

    • לאה יקרה
      תודה על המחמאות לאורז הבורגול. אני מאד שמחה שהצליח לי מתכון קליל טעים ואהוב עליכם smile
      תהנו ושיהיה שבוע נפלא smile

  11. בחיים לא הייתי חושבת על השילוב הזה ,אבל ניסיתי וזה טעים מאוד.
    תודה .
    כל הכבוד לרעיון.

    • ערב טוב פנינה
      תודה חמודה
      אצלי זה נשלף.מיד אני רואה את ההתחלה האמצע והסוף הטעים.
      הלוואי וימשיך.אפשר רק לקוות smile

  12. פשוט מעדן! זאת הפעם ה-3 שאני מכינה (היום בבוקר הכנתי) והילדים טורפים הכל!
    אני מתה על המתכונים שלך, את אשה מיוחדת
    אוהבת, שרי – מעריצה שרופה!!!

  13. לא להאמין,כמה פשוט וכמה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.הכנתי את המעדן הזה וכולם התלקקו ובקשו שאכין שוב.מתכון מוצלח פירגה יקרה. :lol: :lol: :lol: :lol:

    • לבריאות שירית יקרה
      תודה על ההמלצה וההתלהבות למתכון הפשוט נפלא הזה :lol:

  14. היה פירגה אתמול באתי לעשות את המתכון הזה אבל היה לי בורגול דק ופחדתי לעשות שלא ייצא לי דייסה וויתרתי על הרעיון
    שאלה קטנה אין לי עגבניות מרוסקות יש אפשרות לחתוך עגבניות טריות לקוביות במקום זה או שזה ממש מייחס חשיבות הקטע הזה

    יום נעים תודה

    • חגית,בורגול דק לא מתאים.
      עגבניה מגוררת במגררת הדקה. כן. או ב נ ו סף גם לשלב קוביות….נראה שיהיה מעולה
      smile

  15. או קיי תודה על טיפ

    למה אני לא רואה בקטגוריות האחרונים על הפירות יבשים של ט"ו בשבטמה שכתבתם לי עכשיו

  16. כמו בכל יום בתקופה האחרונה גם אני נכנסת לאתר שלך לפני שאני מתחילה לבשל.
    היום הכנתי את הארז עם הבורגול וכמו שחשבתי הוא לא מאכזב.
    משהו טעים ולא שיגרתי.
    יבורכו ידייך.

    • עדנה,אני חושבת שזה שילוב מעדני.
      שמחה שאהבת ובעיקר שנכנסת לשתף אותי ולהגיב.
      המשך ביחד וטעים smile

  17. פירגה יקרה תבשיל מעולה טעים וקל ♥♥
    נסיתי ואהבו מאוד מחר מכינה שוב המון תודה ,
    סוף שבוע נעים ומהנה

  18. שלום לך פירגה,
    אני חדשה פה בבישולים ובאתר… קודם כל יישר כח על האתר תענוג גדול!!
    דבר שני.. לא ממש הבנתי מה אני צריכה לעשות כתבת:"להוסיף את האורז ולהזהיב" את מה להזהיב את האורז או הבצל? אם אזהיב את האורז הוא לא ישרף?
    תודה רבה..ושבת שלום.. :P

    • שלום נטע,
      תטגני את הבצל 2 דקות בחישה.
      תוסיפי את האורז ותטגני ביחד עוד 2 דקות בבחישה.
      בהצלחה ותמשיכי להנות smile
      שבת שלום וטעים :lol:

  19. היי פירגה
    אני פשוט רוצה לפרגן לך.
    את פשוט כמו האמא של כל הבנות.
    הסבלנות וההסבר הפשוט שאת נותנת לכל מתכון ומתכון מכל הלב והנשמה….
    אני רוצה לומר שהרבה מתכונים לקחתי מהאינטרנט,אבל אף אחד לא היה פשוט וקל כמו המתכונים שלך
    ההסברים שאת נותנת והתשובות לכל שאלה ושאלה,אין עלייך,אני מודה לאלהים ולהורייך שיצרו אותך.
    אין כמוך,את נפלאה,את פשוט מחליפה את כל האמהות שאין להן סבלנות לכלום.
    לך אני אומרת תודה,תודה והרבה תודה
    מכל הלב,מירי

    • מירי יקרה
      תודה על הפירגון
      מרגש מאד לקרוא אותך.
      מצידי,אין לי בעיה כי הכל זורם אצלי באופן ספונטני וכייפי.
      אוהבת להכין ולשתף מכל הלב והנשמה.
      שימשיך להיות לנו טעים ביחד smile

  20. אני מכינה מתכון דומה עם עדשים אדומים החלפתי לבורגול בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה. laugh

  21. צוהריים טובים לך פירגה יקירתי ;)
    הכנתי ביום שישי ניגמר הכול…עד הגרגר האחרון :P
    יצא טעים טעים טעים וגם עכשיו הולכת להכין :lol:
    כמה פשוט ומהיר :lol:
    ככה טעים וניפלא ;)
    המשך יום ניפלא יקירתי :lol:
    בהמון אהבה ופירגון גם מבני מישפחתי המורחבת. ;)

  22. טעים!!
    (עשיתי הכול בלי עגבניות מרוסקות לא היה לי והסופר לא היה פתוח)

    להבא אנסה עם ואדווח smile laugh

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *