d792d796d7a8 d792d79ed793d799 d79cd790d7aad7a8 - כדורי בשר וגזר גמדי

כדורי בשר וגזר גמדי

d792d796d7a8 d792d79ed793d799 d79cd790d7aad7a8 - כדורי בשר וגזר גמדיתבשיל כדורי בשר וגזר גמדי
מתכון עממי צבעוני ונחמד טעים ליום יום
רצוי להכין במחבת גדולה ועמוקה (או סיר שטוח)
מצרכים לתבשיל גזר גמדי:
800 גרם גזר גמדי קפוא – שטוף במים . מסונן. (אפשר גזר רגיל פרוס ומבושל)
2 בצלים קצוצים
שן שום קצוצה
קופסה עגבניות מרוסקות 260 ג' – לשמור את הקופסה כדי למלא בה מים
כף רסק עגבניות כף קטשופ,כף רוטב צ'ילי מתוק – רצוי מהכל
כף ג ד ו ש ה פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית גדושה אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לטעם
אפשר להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
הכנה:
ב-4 כפות שמן לטגן את הבצלים ולהזהיב
חשוב: (להוריד 2 כפות בצל מטוגן ולשים בקערת הבשר לכדורים)
להוסיף לבצלים הזהובים את יתר המצרכים
למלא 4 מיכלים ריקים של קופסה עגבנית מרוסקות במים ולהוסיף למחבת.
להרתיח ולשבח טעם
להוסיף את הגזר הגמדי ולהנמיך ללהבה הכי קטנה
להוסיף את כדורי הבשר בין הגזרים
מתכון לכדורי בשר:
לשים בקערה ג ד ו ל ה:
חצי d790d798d7a8d799d795d7aa d791d79bd793d795d7a8d799 d791d7a9d7a8 - כדורי בשר וגזר גמדיקילו בשר טחון
לא חובה אבל נחמד להוסיף כוס אטריות דקות קצרות מספר 6 של אוסם (לפני בישול)
2 פרוסות לחם שרוי במים וסחוט (בלי קרום) – לפורר היטב
1 ביצה ואם צריך בסוף מוסיפים עוד ביצה
עגבנייה מגוררת בלי הקליפה
2 כפות הבצל שהפרשנו מהטיגון
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח, כמון, פלפל שחור ופפריקה לטעם

מכינים כדורי בשר ללא טיגון מוקדם
כאמור מכניסים לרוטב הר ו ת ח את כדורי הבשר ומבשלים כ-40 דקות
חשוב:
חובה לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף מדי פעם מים רותחים (האטריות סופחות נוזלים)
תהנו

124 תגובות על “כדורי בשר וגזר גמדי

  1. וואי וואי וואי נראה משגע.ממש ממש מגרה,והצילום אח איזה צילום הטעם כבר בפה :P

    • רונית יקרה
      אני מכניסה לתנור להשחמה ממש לפני הארוחה smile

      אם את לא נגד טיגון זה אחלה לטגן ;)

    • לצאלה בקר טוב
      מצאתי לך מתכון בלי לחם:

      עוד מתכון לכדורי בשר באטריות:

      מצרכים בקערה ג ד ו ל ה:
      חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים
      1/2 כוס אטריות דקות קצרות מספר 6 של אוסם (לפני בישול)
      2 כפות פירורי לחם
      1 ביצה שלמה
      מלח ופלפל לטעם
      כפית קטשופ
      כפית סילאן או דבש
      מלח ופלפל
      לערבב
      להכין כדורים ולהניח על השיש

      להכין רוטב , להרתיח ולצרף לבישול את הכדורים.
      לפני ההגשה אפשרי להכניס את המחבת/סיר לתנור לקבל את ההשחמה הנאה.

      תהנו

      [הוספת תגובה]

  2. בוקר טוב, דבר ראשון שאני מתעוררת, פותחת מיד את המחשב ומחפשת את המתכון היומי שלך, פירגה היקרה כל הכבוד לך, עושה דברים מעולים, שאני די הרבה פעמים מכינה אותם, ומקבלת מחמאות, ששייכות לך כמובן.

    נא המשיכי עוד הרבה הרבה שנים במסורת הזו. תודה תודה ממני לאה מחיפה. :lol:

  3. בוקר טוב פירגה

    בדיוק חשבתי לעצמי שבא לי להכין משהו אחר לא את מה שאני מכינה בד"ג, והמתכון שלך נראה לי בדיוק מה שאני הולכת להכין השבוע!! נראה מעולה! תודה לך :P

  4. היי פירגה, תודה על המתכון המגרה, לזה אני קוראת אוכל מנחם , כשבא אלאכול וכל ביתי וטעים.
    שאלתי אלייך, האם ניתן להמיר את הגזר הגמדי בגזר רגיל ואם כן האם יש צורך לבשלו קודם.

    ושאלה נוספת, את האטריות את שוברת לפני השילוב עם העיסה או כך בשלמותם?

    תודה מראש ויום נפלא

    • איריס הי
      ניתן להמיר ואני חושבת ש40 דקות מספיק גם לגזר רגיל.
      האטריות מאד קטנות לא צריך לשבור ..תקני אטריות מרק מספר 6. יש בתמונה.
      יום נעים וטעים smile

  5. היי פירגוש,
    רעיון מצוין וטעים. הולכת להכין, אבל בא לי להוסיף גם שעועית ירוקה. מה דעתך? האם משך זמן הבישול ישתנה? תודה חמודה ותענוג לקרוא אותך כל יום. זה המייל ה ר א ש ו ן שאני פותחת.

    • רחלי חמודה ערב טוב,תוסיפי את השעועית כ-20 דקות לפני סוף הבישול שלא תהיה מדי רכה.
      תודה ובהצלחה smile

    • היי פירגה
      הכנתי עם שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי, יצא פשוט מדהים טעים בטרוף

  6. היי פירגה
    אני לא בטוחה שאת זוכרת אותי עוד מתפוז שמי היה PETIT CHOUX לא משנה… :P
    מצאתי אותך שוב ואני חייבת להגיד שהכנסת בי את החשק לבשל בלי סוף :lol:
    אני הספקתי לאפות את העוגה עם הקוקוס ומיץ קלמנטינות וקקאו שיצא משהו לא מהעולם הזה
    והמתכון הזה נראה פשוט טעים קל ומהיר להכנה שזה מאד מאד חשוב בעניי
    אני נהנת להכנס לכאן
    תודה רבה על הכל smile
    המשך יום מקסים וסוף שבוע נעים

    • סילבי יקירה
      אני שמחה שהצטרפת אלי לאתר ומקווה שתמצאי פה כל מה שעולה על רוחך וטעמך.
      האתר מגוון מאד ויש קטגוריות שעוזרות מאד להקל על החיפושים.
      יש גם מנוע חיפוש נוח.
      שימרי על קשר ,כמה טוב שאת פה smile

  7. הי פירגה

    בדיוק הכנתי את הקציצות כמו שהבטחתי לפני ארבעה ימים ואני רואה שאמא שלי (ברטה) גם הגיבה על המתכון ;)
    אחרי שאמא שלי הכינה ושמעתי מחמאות (מאחי, גיסתי וסבתא שלי) הכנתי גם למשפחתי. הריח של הרוטב היה מעולה, בעלי בא לבדוק מה מקור הריח המגרה…
    הכנתי עם גזר רגיל וקישואים, ובקציצות במקום אטריות ולחם (אני רגישה לגלוטן) שמתי קישוא ותפוא מגורד. יצא מעולה. תודה על המתכון smile
    שבת נפלאה

    • יעל יקרה
      תודה לכם על התגובות הנהדרות למתכון
      תודה ששיתפת עם השידרוג שהכנת ;)
      שבת נפלאה smile

  8. יקירתי,
    אם אינני טועה האטריות הדקות אינן מספר 6.
    ה-"6" הנראה בתמונה הוא זמן הבישול המומלץ לאטריות אלה.
    כל טוב!

    • משה צודק
      זמן הבישול 6 דקות
      בכל אופן האטריות כמו בתמונה הן אטריות המרק הקצרות והדקות.
      תודה ,תכינו ותהנו smile

  9. הי פירגה
    הכנתי את הקציצות עם גזר גמדי הרוטב והקציצות יצאו טעימות מאוד הבן הגדול שלי שהוא מאד בעייתי באוכל אכל 9 קציצות!! :| :eek: הבעייה עם הגזר יצאו כל כך מתוקים שלא יכולנו לאכול אותם :P
    פעם הבאה אני אכין עם ירק אחר

  10. היי פירגה!!!!!!

    הכנתי היום את הכדורים ויצא מעולה כמן כל שאר המתכונים שאת שולחת….ואני נהנית לקבל

    תמשיכי כך

    תמי

  11. מצטרף לתשבחות,בעצם כול המשפחה מצטרפת ומשבחת את התבשיל. ברצוני לציין את הפשטות שאינה גורעת מהטעם המיוחד במתכון זה.

  12. היי פירגה!
    אצלי גזר מבושל לא כל כך הולך
    לכן הכנתי עם אפונה ויצא טעים מאוד.
    תודה על המתכונים. smile

    • אווה ערב טוב
      אחלה שידרוג עם אפונה.נשמע לי מאד טעים.
      לבריאות ושבת שלום smile

  13. יצא מעולה

    קודם כל טוב ששמת את הצילום של האיטריות שיגעתי את המוכרות למשך תקופה מה זה איטריות מס' 6
    (וברור שכל הזמן היה לי בארון איטריות מס' 6 laugh )

    הוספתי כרגיל לקציצות (הכפלתי כמויות) כף חומוס וכף טחינה ירוקה – אף אחד בבית לא מוותר על הפטנט הזה)

    טרפו את זה

    הכנתי את פשטידת לקט כפרי שאהבו פחות (כי זה לא מלא טעמים כמו שאר האוכל, כך אמרו) יש פשטידה פיקנטית? נעלבתי בשביל הפשטידה…אז מה אם לא פיקנטית? לא מגיע לה כבוד על מה שהיא? :? פתאום פשטידות לא נחשבות כאן :twisted: …פתאום סתם חביתה זה כבר לא מעדן :twisted:

    הכנתי גם את הכרובית האפויה בטחינה וסילאן שהייתה טעימה (חוץ מאשר לזוג שמשאיר אמונים לכרובית עם הדוריטוס laugh )

    • ברבורית? בקר טוב וחגיגי לך יקירה
      אין כמוך שאת משתפת אותי בתגובות על המתכונים שאת מכינה ועל הטעמים שלכם.
      לאט לאט תדעי מה כולם אוהבים וכולם יתרצו. המתכונים שלי לא טאבו ואפשר לגוון ולהוסיף כפי שכבר הוכיחו לי ולכולנו. לפחות המתכונים שלי מושכים אתכם לכיוונים נוספים מעולים.
      לא להיעלב :| בגלל אוכל. לשמוח שיש על השולחן ולהשתדל להנות ;)
      חג שמח טעים ומואר לך smile

  14. פירגה יקירתי אני אנסה להגיב על כל מתכון שניסיתי הכנתי את המתכון הזה ויצא טעים מאוד הקציצות רכות והילדים אהבו מאוד חיסלו הכל עם לחמניות הבית שהכנתי. :lol:

    • רחל יקירה
      אהבתי כל תגובה ותגובה שכתבת לי הבקר ושימחת אותי מאד.

      אני מאד מעריכה את הזמן שהקדשת לי. smile

      חיבוקים לילדים שאהבו את הקציצות. כיף לך ובכלל תענוג שהילדים אוכלים.
      שוב תודה על הכל smile
      חג שמח :lol:

  15. פירגה יקרה,
    הייתי חייבת להיכנס ולכתוב לך קודם כל כמה אני נהנית מהבלוג שלך ומהמתכונים, היצירתיות שלך והרעיונות ממש מהווים השראה :idea: . והיום היה לי בשר הודו טחון וחיפשתי מה להכין, ובאתי לבדוק אצלך, תמיד יש כאן משהו חדש ששווה לנסות :P , אז מצאתי את המתכון הזה והוא היה הצלחה אדירה. לא היה לי גזר גמדי אז חתכתי גזר לג'וליאני ובישלתי קצת יותר זמן שיתרכך והוספתי גם זיתים מגולענים… (נזכרתי שפעם אכלתי ככה את הזיתים ברוטב כזה, והילדים שלי אוהבים…)
    המון תודה ושיהיה לך חג חנוכה שמח והרבה אור ושמחה.

    • לילך יקרה בקר אור
      תודה לך.
      גם אצלי הכל בהשראה וחלומות.
      תודה ששיתפת ותמשיכו להנות smile

  16. היי פירגה!
    בשבוע שעבר הכנתי גם אני את המתכון הזה כולם אהבו מאד, לכן החלטתי השבוע לעשות שינוי.
    אבל הפעם עם שעועית ירוקה לשם שינוי.
    סוף שבוע נעים.

  17. פירגה,ברשותך, יש לי שאלה + הערה אם מותר…

    נתקלתי במתכון הזה, עשית לי חשק….. נראה מעולה!

    1. אני לא מוצאת עגבניות מרוסקות בקופסאות קטנות כפי שרשמת.רק קופסאות גדולות.אשמח לקבל את עזרתך.

    2. לגבי האטריות, רשמת אטריות מס' 6 , לפי דעתי, הכוונה לספרה 6 = 6 דקות בישול….

    מקווה שאת לא כועסקת
    smile :lol:

    • דצמבר 31st, 2009 at 14:10

      רותי יקרה אני אף פעם לא כועסת. נדמה לי שלא כעסתי מהיום שנולדתי.חהחהחהחהחה
      תשאלי בתי ונען….
      נכון אני קוראת להם שלא בצדק אטריות 6 זמן הבישול 6 דקות ולכן גם שמתי את התמונה שכולם ידעו במה מדובר.
      לגבי הרסק אז זה לא רסק עגבניות אלא,עגבניות מרוסקות (כשמן כן הם)
      ויש בסופר מדף שלם שלהם, למעשה בכל סופר יש פשוט תיעזרי בסדרנים. זו לא בושה.
      אני לא אוהבת את הגדולות כי אז אני צריכה לשמור במקרר ומי יודע עד מתי?
      אם אין ברירה? תלכי על הגדולות.
      בהצלחה

      [הוספת תגובה]

  18. חחחחחח

    פירגה, איזה יופי, אני שמחה בשבילך אם אף פעם לא כעסת…….

    תודה על תשובתך.
    הבנתי שאת מתכוונת לעגבניות מרוסקות ולא לרסק, אני קוראת ויודעת לקרוא,חחח
    האמת,אני מוצאת רק קופסאות גדולות, אחפש שוב או שאבקש עזרה.
    כשאני לא צריכה קופסא שלמה, אני שומרת בקופסא ושופכת מעל מעט שמן ומקפיאה.זה נשמר.

    שיהיה לך שבת נפלאה
    smile

    • רותי, כדאי לך למצוא את הקופסאות היותר קטנות כי יש מגוון גדול של טעמים וזה נותן המון רעיונות למאכלים חדשים.
      בכל אופן,אם את מסתדרת עם הגדולות אז מעולה.
      והתמונות באמת עוזרות להבין במה מדובר.
      לפעמים יש גם תמונות של מצרכים בקטגוריה: טיפים אבל אז אני מפנה לשם.
      המשך יום נפלא smile

  19. פירגה,
    סליחה, עוד משהו רציתי לכתוב לך.
    זה מאוד עוזר כשאת מכניסה תמונות של כל מיני מצרכים, למשל, התמונה של האטריות,ככה רואים בדיוק מה צריך לקנות.
    כל הכבוד לך!

    • ציפי חבל שאת התגובה הקודמת שהתבשיל יצא מוצלח לא רשמת למטה אחרונה בשורה שכולם יראו.

      ברגע שכותבים תגובה בין התגובות או למעלה אף אחד לא רואה. ממש חבל.

      בכל אופן,עברתי ומצאתי את התגובה הנהדרת שלך.
      שמחתי על התוספות ושהצליח מאד. נ פ ל א.
      נהדר שטרחת להוסיף תגובה טעימה ולשתף אותנו.
      תוספת ירקות נקרא אחלה smile תודה smile

  20. שבוע טוב פירגה יקרה,
    מה שלומך? איך המשפחה?

    ביום שישי הכנתי את הקציצות, איזה ריח! איזה צבע לתבשיל!
    פחדתי שזה לא יצליח לי, העיסה של הבשר יצאה לי מאוד רכה,אני השתמשתי
    רק עם 250 גרם בשר טחון כי רק אני אוכלת מזה, חבל לי לעשות כמות גדולה
    כמו שתמיד הייתי עושה, דווקא יצאה לי כמות יפה.

    אבל……..עדיין לא טעמתי מהם, הבוקר הבאתי לי בקופסא לעבודה, ובצהריים
    אתענג על זה יחד עם פתיתים עם בצל מטוגן.
    אתמול החבר של הבת שלי אכל ומאוד אהב.
    תודה רבה. אני מתכוונת כל פעם להכין עוד מתכון שלך.

    שבוע נפלא, הרבה בריאות :lol: smile smile smile

    • רותי יקרה
      תודה smile
      הכל בסדר . מקווה שגם אצלכם.

      שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
      המשך טעים ומוצלח גם ליתר המתכונים שתכיני smile

  21. פירגה יקירתי,
    זאת שוב אני!

    רק לפני כמה דקות התפניתי בעבודה כדי לשבת לאכול. חיממתי את הקציצות במיקרו.
    פירגה, אין לי, אין לי מילים כדי לתאר לך את הטעם!
    הקציצות רכות שזאת לא מילה, נמסות בפה כמו "חמאה", טעימות בטירוף.
    הכנתי קציצות ברוטב בחיים שלי, אבל הפעם, טעם גן עדן.
    שתבורכי!!! תודה רבה רבה לך.

    זהו, רציתי לעדכן אותך…..

    נשיקות
    רותי smile smile :lol:

  22. היי פירגה,
    עדכון מהבן שאכל את התבשיל בתוספת אורז,הצלחת חוסלה.הילד הוסיף שהבצל בפנים טעים(בדרכ' הילדים שלי לא אוכלים בצל)
    תודה לך על המתכון. smile

    • רוני,זה נהדר.אין יותר מאושרת ממני כשילדים אוכלים ונהנים.
      תודה ששיתפת אותי בעונג הזה smile

  23. שאלה בקשר לאטריות שבתערובת הקציצות : האם צריך לבשל את האטריות לפני שמכניסים לתערובת הבשר ? תודה .

    • סיגל הי
      לא מבשלים את האטריות.
      ואפשר להוסיף רק פרוסת לחם אחת.
      תהני ובהצלחה ולא לשכוח לשתף אותי smile

  24. היי פירגה,

    אני רוצה להכין כמות כפולה של בשר ולערבב חצי ק"ג בשר בקר עם חצי ק"ג עוף טחון, ולהכין מחצית מהכמות קציצות "רגילות", כלומר לא ברוטב.

    האם אפשר לאפות את הקציצות בתנור, או שהן מחייבות טיגון?

    • מיגא שלום
      תכיני את המתכון הזה לקציצות עסיסיות במיוחד – אפויות בתנור

      קציצות בשר אפויות עדינות במיוחד רכות מאד בטעמים נפלאים בזכות
      אופן ההכנה המיוחד והתיבול הנפלא.
      מקור:פירגה

      שמים בקערה:
      בצל קצוץ ותפוח אדמה מקולף חתוך קטן (שמים את שניהם בכלי למיקרו עם 1/4 כוס מים ל-8 דקות עד לריכוך)
      מסננים ומועכים את תפוח האדמה לפירה.

      מוסיפים לקערה של הבצל ותפוח האדמה:
      1/2 קילו בשר טחון
      1/2 עגבנייה בשלה מגוררת
      שן שום קצוץ
      2 כפות שמן זית
      ביצה
      כפית רוטב צ'ילי או קטשופ
      1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
      1/4 כפית סילאן או דבש
      1/4 כפית חרדל
      מלח ופלפל וקורט קינמון לניחוח נהדר.
      להכין כדורים די גדולים ולהעביר לצלחת עם פירורי לחם מתובלים בכפית פפריקה מתוקה
      לשמן ה י ט ב את ניר האפייה (כדי שהקציצות לא יידבקו) ולהניח את הקציצות .לשטחם מעט.
      לחמם היטב תנור לחום 175 מעלות
      לאפות 20 דקות , להפוך ולאפות עוד 10 דקות או הזהבה יפה עד שמוכנות.
      אפשר להוסיף לעיסה 2 כפות צנובר .
      אפשר להוסיף ירק טרי קצוץ.
      להגיש מיד ולהנות מקציצות רכות להפליא.
      להנות.

  25. תודה על המתכון!
    למען האמת, ניסיתי כבר כמה מתכוני קציצות הורסים שלך, אבל הפעם אני מתעצלת ולא מתחשק לי להכין תערובת נפרדת.

    אני מבינה שללא תפו"א או ירק אחר הקציצות מהתערובת המקורית לא ייצאו טוב באפייה?
    כדאי לטגן אותן?

    • מיגא יקרה
      בכל מתכון של קציצות יש לי משהו שהוא רק משלי ומיוחד, כיף שטעים לך.
      באפיה,צריך את התוספות המיוחדות כדי שיצא מאד עסיסי ורך.
      בהצלחה smile

  26. פירגה ברוכה השבה,

    שבוע טוב,מה שלומך? איך היתה החופשה? התגעגעתי אלייך!

    רציתי שוב לשתף אותך, ביום שישי שוב הכנתי את המתכון. הכנתי כתוספת אורז לבן,
    מה אגיד לך, מה אומר, יצא לי מעדן!!

    :!: טיפ שלי: אני מוסיפה לתערובת הבשר קישוא מגורד.

    שוב, המון תודה לך!

    :lol: smile

    • רותי הי
      היה נהדר וכמובן שגם אני התגעגעתי מאד.איך לא? חהחהחהחהחה
      תודה שהגבת ושאהבתם. תודה על הטיפ smile

  27. פירגה יקירתי smile
    בדיוק חזרתי מקניות -ואין לי בבית חרדל ולא סודה לשתייה :oops:
    האם ניתן להכין את הקציצות בלי המצרכים שציינת :oops:
    תודה מראש לאה smile

  28. היי יקירה
    אני מושבעת האתר שלך (לפני שבוע הכנתי את הקובות שיצאו סוף הדרך..)
    קבוע מיום שלישי אני במחשבות מה אבשל לשבת והמתכון הזה נראה נפלא לשישי בצהריים כשהילדים חוזרים מהגנים ובית הספר.
    את נהדרת !!!!!!
    ולשאלתי : איזה בשר טחון לשים לקציצות בשר עגל/ עוף (אני אוהבת שהקציצות מעט קשות ולא רכות מדי
    תודה רבה ושבת שלום

    • דורית תודה על שפע המחמאות.איזה כיף. ;)
      במקום עם לחם תכיני עם פירורי לחם וכך לא יהיו רכות מדי.
      בשר משולב לפחות 2 סוגים.לא חשוב איזה. מה שיש בבית.
      בהצלחה ותהנו
      סוף שבוע נעים smile

  29. פירגה יקירתי!!!
    התחשק לי משהו קליל היום בערב וזה ממש היה המתכון המושלם.
    יצא מ ד ה י ם !!!! :lol:
    עשיתי כרגיל כדורי בשר מקילו שלם של בקר ועוף מעורב (שישאר משהו למחר)
    אגב, הרוטב יחד עם החלה של שבת, פשוט מעלף.
    הרעיון של הגזר הגמדי פשוט מקסים. חגיגה כיפית וקלילה בצלחת.
    תודה laugh
    חיבוקים smile

    • נורית תודה מקסימה
      תמשיכי להכין ולהנות
      איזה כיף שחזרת לשתף אותי :lol: תודה

  30. אהלן פירגה :P
    נקרא מתכון משו משו..חייבת להכין להיום לצהריים.. אבל לפני זה כמה שאלות :oops:
    יש לי קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות – כמה כפות/כוסות לשים?
    יש לי לחמניה לא הכי טרייה אפשר להחליף אותה בפרוסת הלחם? אם כן, אז כל הלחמניה או רק חצי?
    כמות מים – רשמת למלא 4 מיכלים קטנים וכאמור אין לי, אז כמה לשים? עד חצי גובה הקציצות?
    מודה לך מראש על התשובות smile

    • מירב בקר אור
      שימי 1/2 קופסה עגבניות
      שימי 1/2 לחמניה
      שימי בהתחלה רק 2 כוסות מים עד 1/2 גובה הקציצות וסגרי מכסה
      תבדקי אחרי 10 דקות בישול ותראי אם להוסיף עוד 1/2 כוס מים.
      בהצלחה smile

  31. פירגה תודה אבל חצי קופסא עגבניות מרוסקות זה לא הרבה? הקופסא 800 גרם ואם אשים חצי קופסא זה יהיה 400… זה בסדר או שרק באפייה צריך להיות מדוייקים :? :P

    • הטועם זה שיקבע בסוף את הצלחת התבשיל.
      הסירי דאגה,תתחילי עם 1/4 קופסה או קצת יותר וכבר תראי..
      בהצלחה smile

    • לי-את
      ישר עם ההכנה אין צורך לפני….
      לשטוף מתחת לברז ולסנן ולהוסיף לתבשיל.

    • הי פירגה, הכנתי היום את המתכון, יצא טעים מאד רק הקציצות היו רכות מידי והתפרקו לי, מה הייתי צריכה להוסיף?

      • נירה,
        תמיד מטגנים קציצה אחת ורואים אם היא שלמה או מתפרקת ולפי זה יודעים מה צריך להוסיף. או עוד ביצה או עוד פירורים.
        בהצלחה.

  32. אוקיי תודה.. ועוד משהו.. הלחם כמה זמן צריך להיות שרוי במים? חחח סליחה על השאלות המוזרות ;)

    • שאלי בתי ונען ;)
      הלחם מתרכך ממש מהר . תוך כמה שניות
      תסחטי אותו היטב שלא יישארו בו מים ותפוררי.

  33. הבטחתי שאחזור לעדכן..אז הנני כאן ;)
    לפעם ראשונה שאני מבשלת קציצות יצא בסדר.. :cool:
    פעם הבאה בטח ייצא בסדר גמור.. ;)
    יאללה אלך לחפש לי מתכון אחר : )

  34. שלום פירגה יקירתי :P
    היום יש לי אזכרה של חמי ז"ל
    ואצל מישפחת בעלי היקר אחרי שעולים מהקבר יושבים אצל אחד האחים ואוכלים
    חשבתי על קציצות ברוטב..וידעתי שאצלך אמצא.
    מצאתי אתה מתכון הזה
    שניראה בתמונה מעולה :lol:
    הולכת להכין את המתכון :P
    אך לא אוהבים כמון אז שמתי קצת בהרת,ופלפל אנגלי טחון ברוטב ו,גם בקציצות ,וכמה גרעינים של הל ברוטב.
    לא היה לי אטריות של אסם אלה אטריות סבתא של שיבולים.
    ודרך אגב אני שמתי לחם עם דגנים הם מיתפוררים טוף ,(ראיתי בטלויזיה את זה))))
    ואת היתר עושה כמו שכתבת.
    עכשיו הכול בסיר
    ואחרי שיהיה מוכן ויאכלו ניראה מה יגידו ואגיד לך איך היה.
    תודה על המתכון ממני באהבה רחלי :P

    • רחל יקרה
      שתהיו בריאים smile
      נקרא טעים ונהדר.
      מחכה לשמוע אם אהבתם.תעדכני אותי :P
      באהבה וסופ"ש נפלא לכולכם smile

  35. לילה טוף פירגה
    הקציצות שלך מעולות :lol:
    משהו משהו אכלו הכול………..לא נישאר אפילו קציצה אחת. ;)
    מחר שוב אכין אותם לכול ילדי ונכדי
    עוד אחד מהדברים הטעימים והנהדרים אני מכינה בזכותך.
    תודה smile תודה smile תודה ;)
    על הבלוג הניפלא עם כל הדברים הטעימים שלך :lol:
    באהבה ובהמון הערכה ;)
    רחלי

      • מאת רחל עיני:
        18 בינואר 2011 בשעה 23:15 (לערוך)
        בדיוק בזמן…………זה הגיע
        ניראה 10 ובטוח טעים טעים כמו שרק את יודעת להכין.
        (הכנתי את קציצות בשר עם גזר גמדי ויצא משהו משהו…..טעים טעים….לא נישאר כלום……שוב.תודה יקירתי))))))
        טו בשבט שמח לך
        אוהבת
        רחלי

        [הוספת תגובה]

        [Delete] |

  36. שלום. יש לי את כל המצרכים למעט איטריות. האם אפשר להוסיף פתיתים בצורת קוסקוס במקום? צריך לבשל לפני? איזה כמות? תודה

    • אתי לא צריך לבשל לפני הפתיתים יתבשלו בתוך הקציצות ברוטב . כמות של 3/4 כוס
      תהנו smile

  37. פירגה – הכנתי היום את המתכון ויצא פשוט מעולה, שלושת הילדים שלי כולל הקטנציק בן שנה וחצי טרפו את כל המנה וביקשו תוספת. הצלחה אדירה!!
    תודה!

    • שני,תודה רבה וכיף שהקטנצ'יק והילדים נהנו וטרפו.
      תמשיכי להכין אוכל טעים שכולם יהנו.
      לבריאות לכולכם.

  38. פירגה
    בעבר הכנתי מספר פעמים את הקציצות, בכל זאת רציתי לשאול
    אותך, עם איזה בשר את משתמשת לקציצות האלה,תודה

  39. פירגה שלום רב

    עשיתי היום את הקציצות לארוחת צוהריים
    היה טעים מאוד הקציצות רכות וטעימות והרוטב עם טעם מיוחד
    ( חששתי קצת שהוויתור על הטיגון יפגע בטעם אך טעיתי בגדול)
    גם טעים ופחות משמין
    ממליצה בחום לכולם
    שבת שלום ;) ותודה רבה על המתכון

  40. היי פירגה אפשר לשים לחם קל במקום לחם רגיל מטעמי דיאטה ? או שאפשר כף חומוס במקום הלחם ?

  41. היי פירגה חזרתי לעדכן יצא טעים שמתי 2 פרוסות חלחם קל ולא שמתי איטריות אבל יצא יותר מידירוטב כמו מרק אני חושבת שאם לא שמים אטריות בקציצות צרך להפחית את כמות המים ברוטב מה דעתך ?

    • אירית הי,
      האטריות סופחות מים . אז פשוט תכיני את המתכון כפי שהוא בלי לשנות.
      smile

  42. היי פירגה לא שמתי אטריות בקציצוות ויצא לי מיימי לאא צריך להפחית בכמות המים אם לא שמים אטריות בקציצות ?

    • אירית שלום,
      ברור שיצא לך מיימי , האטריות היו סופחות את הנוזלים.
      בלי אטריות צריך להפחית נוזלים כפי שאת נוהגת תמיד.

  43. פירגה המדהימה!!
    חלמתי על קציצות ברוטב בטעם ביתי וכמו תמיד את מגשימה לי את החלומות!! הכנתי עם קוסקוס והתבשיל חוסל בהנאה מרובה והמחמאות חזרו בכל ביס.
    תודה תודה פירגה יקרה על הידע שאת חולקת..
    בזכותך תמיד יש בבית ריחות מדהימים של אוכל וזה מה שהופך את הבית לבית שאתה עוד יותר רוצה לחזור אליו smile

    • דריה יקרה,
      רק עכשיו ראיתי את התגובה המרגשת שלך.
      העונ ג שלי ואני שולחת המון אהבה ושיהיה תמיד טעים על שולחנכם smile

  44. פירגה שלום. אין לי קופסת עגבניות מרוסקות, האם אני יכולה לגרד עגבניות ולהוסיף רסק עגבניות? תודה מראש

  45. חג שמח פירגה ☺
    הכנתי את המתכון והילד אהב מאוד את הקציצות שיצאו נימוחות להפליא.
    את הגזר לא אהב ונאלצתי לזרוק

      • תודה על תשובתך פירגה. משום מה, המשך ההודעה שלי לא נראתה…. התייעצתי אם ניתן לשים לקט של אפונה וגזר במקום גזר גמדי ולפי תשובתך אני מאמינה שכן

להגיב על רחל עיני לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *