d7a7d799d7a9 d791d7a6d79cd79c2 1 730x410 - קיש בצל שמנת  ודבש - זה להיט

קיש בצל שמנת ודבש – זה להיט

d7a7d799d7a9 d791d7a6d79cd79c2 2 - קיש בצל שמנת  ודבש - זה להיט

עוד פשטידת בצל אחת לא יזיק. לכל אחת הייחודיות הבצלית שלה.

זו של יד מרדכי ,  נהדרת , חגיגית,  וטעימה.

ואחרי שעשתה הדים טעימים החלטתי להביא לכם טעימות

תאמינו לי שזו אהבה מטעימה ראשונה

קיש בצל בשמנת ודבש

מצרכים לקלתית הבצק:
3/4 1  כוסות קמח
120  גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים

מצרכים למלית:
100 גרם חמאה
2 כפות שמן
700 גרם בצל יבש, פרוס דק
2 כפיות דבש  + כפית חרדל
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3 כפות קמח
1/2  כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

תבנית פאי עמוקה בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה :
שמים במעבד מזון את חומרי הקלתית: הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך, לקבלת כדור בצק אחיד עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול ב- 2-3 ס"מ מקוטר התבנית, ומניחים בתבנית מצמידים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. שומרים במקרר.

להכנת המלית:
מחממים במחבת כבדה את החמאה והשמן, ומטגנים את הבצל תוך בחישה עד שיזהיב מעט. מוסיפים את החרדל והדבש ומטגנים דקה.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה.
מוסיפים את החלב והשמנת, ומבשלים 2 דקות תוך בחישה.
מסירים מהאש, ומצננים. מוסיפים את הביצים והגבינה, ומערבבים.
יוצקים את המלית על הקלתית.   מחממים תנור לחום 200 מעלות ומורידים ל-180.

אופים כ-50 דקות עד שהמלית מזהיבה. מצננים מעט וחותכים למנות

תהנו.

d7a7d799d7a9 d791d7a6d79cd79c2 300x225 - קיש בצל שמנת  ודבש - זה להיט

83 תגובות על “קיש בצל שמנת ודבש – זה להיט

    • בוקר טוב!!!

      האם אפשר לשים את המלית על בצק עלים אפוי למחצה (במקום הבצק במתכון)???

      יום אור
      דבורה ;)

      • דבורה בקר טוב
        לא כדאי בצק עלים.
        יש לי בקשה , להבא כתבי את התגובה למטה בסוף כל התגובות.
        תודה. smile

    • הכנתי את הפשטידה הזו לפני 3 שבועות לארוחה משפחתית, שידרגתי אותה עם מעט חלב בזמן טיגון הבצל – יצא מדהים, כולם ליקקו את האצבעות!!
      תודה לך.

  1. שלום פירגה,
    ברשימת המצרכים אינני מוצאת את החרדל אשר מופיע באופן ההכנה. אז… כמה חרדל להוסיף?
    הפשטידה נראית ממש סוף הדרך!
    אכין לסוף השבוע אך כמה חרדל להוסיף?
    נהנית בכל פעם מהחדש מהמתכונים הטעימים והמגוונים שאת מציעה.
    כה לחי!

    • הי מיכל בקר אור
      הוספתי למתכון. תודה ונמשיך ביחד בכיף :lol:
      תכיני ותשתפי אותנו smile

      smile

  2. היי פירגה,
    האם לא צריך לאפות את הבצק אפיה חלקית לפני שמוסיפים את המילוי?

  3. שלום
    לעוגת גבינה חלב וחלבה אני עכשיו רוצה להכין האם הקצף וחלבונים שמים ביחד עם הצרכים כאילו אחרי הקיפול העדין תודה על העזרה

    • מאד אודה לך אם בפעם הבאה תגיבי במתכון הספציפי ולא בקיש. אין קשר בין השניים.סליחה.

      מקציפים חלבונים

      מערבבים בנפרד את היתר
      ומשדכים את הכל ביחד בתנועות קיפול
      בהצלחה ותודה רבה.
      smile

  4. בוקר של שושנים פירגה. smile smile smile הקיש ניראה מעדן רציתי לדעת אם טעמו מתוק מאוד ??? ורציתי לדעת אם השגת לי מתכון של קובנה ואם כן איפה אוכל לימצוא אותו? שיהיה לך בוקר ניפלא smile smile אילנית הדרומית

    • הי אילניתי
      טעמו לא מתוק.
      קובנה עדיין לא. בינתיים עד שיהיה ;)
      תיעזרי ב"גוגל"
      smile

      • אילנית/פירגה שלום,
        ב"מקרה" אני מבית תימני, ואמא שלי מכינה כל שבת קובנה מהממת – רכה וספוגית .
        אני אשאל אותה איך היא מכינה ומבטיחה לכתוב לכן.
        יום טוב
        אירית :lol:

        • להלן המתכון:
          50 גר' שמרים
          1 ק"ג קמח רגיל
          כף שטוחה מלח
          כף וחצי סוכר
          2 כפות שמן
          3 וחצי כוסות מים פושרים
          לשים הכל ביחד במיקסר או ביד, כשהבצק מוכן מעבדים אותו כ- 5 פעמים לפני שהוא תופח בלי להוסיף קמח.
          לאחר מכן מניחים את הבצק בקערה גדולה ומכסים אותו בניילון נצמד ומעל זה מגבת, משאירים אותו לתפוח בחוץ.
          כשהבצק תפח, משמנת מעט מאד בשמן את המשטח ומניחה לבצק לנוח שוב כשעה.
          משטחת את כל הבצק על המשטח מורחת על הבצק 50 גר' מרגרינה מומסת ומגלגלת את הבצק לגלילה ארונה .
          חותכת את הגלילה ל- 6 חתיכות ומניחה את הגלילות בסיר קובנה גדול (או בשני סירים בינוניים) ומשומן ומתפיחה שוב.
          מכסה את הסיר במכסה שלו ומכניסה ללתנור לאפיה על חום 170 עד שהבצק משחים.
          (לידיעה, יש שני סוגי קובנות, 1 מפתלה מלשון מפותלת , ויש קובנה כמו לחם גדול, המתכון הנ"ל הוא קובנה מפתלה).
          שיהיה בהצלחה ובתאבון.
          אירית ;)

  5. פירגה שלום,
    הפשטידה נראית נהדר, (אני אישית חולה על פשטידות ) כל פשטידה שהכנתי מהמתכונים שלך יצאו טעימות ונהדרות.
    ינוסה בקרוב מאד.
    תודה לך
    אירית smile

    • אירית, תכיני ותספרי לנו smile רשמי חוות דעת מתחת לפשטידות ולמאפים שאת מכינה.זה חשוב לי ולאתר ;)
      בכיף smile בזמנך הפנוי :lol:

  6. ברשותך פירגה, מתכון לקובנה:

    1 ק"ג קמח
    50 גרם שמרים (או כף שמרים יבשים)
    כף שטוחה מלח
    1/2 כוס סוכר
    1 ביצה
    3 כוסות מים חמימים

    1 מרגרינה רכה

    ההכנה:
    לשים את כל החומרים ביחד. הבצק דביק. נותנים לבצק לנוח 5-10 דקות ואז לשים שוב (מרטיבים קצת את היד במים, ובסוף מרטיבים קצת את הבצק). חוזרים על השלב הזה פעמיים (לחילופין אפשר ללוש במיקסר).
    מתפיחים שעה.
    מחלקים את הבצק ל-6-8 כדורים קטנים.
    משמנים מעט משטח עבודה.
    לוקחים כדור בצק אחד, ופותחים אותו לעלה דק עד כמה שאפשר (בידיים, לא במערך) מורחים מרגרינה על כל העלה, ואז מגלגלים אותו לגליל ארוך. את הגליל מגלגלים לשבלול ומניחים בסיר של קובנה משומן.
    עושים ככה לכל הכדורים.
    מתפיחים את הכדורים שוב, עד שהם מגיעים ל-3/4 מגובה הסיר.
    אופים בחום של 220 מעלות, בשלב הנמוך של התנור, במשך כחצי שעה עד שעה (תלוי בתנור).

  7. פירגה וגלית היקרות, ומה עם הסוכר המומס שמניחים בתחתית? נראה לי שרק בגללו הילדים אצלנו אוכלים את הקובנה!! והמתכון של הפשטידה נראה ממש אלוף! תודה.

    • דנה דיברתי היום עם החברה התימניה שלי שאיתה הכנתי את הג'חנון – המתכון באתר.
      בקרוב אכין איתה גם קובנה ויהיה מתכון מסודר+תמונה להנאת כולנו.
      הפשטידה טעימה מאד.כדאי :lol:

  8. מתכוניך מעולים ואנו מאד נהנים מהם.
    שאלה:
    האם ניתן להכין פשטידה זו(ובכלל) ללא בסיס הבצק , כדי לחסוך בקלוריות?
    תודה

    • תודה מיכל חמודה
      לא יודעת לגביה.

      אבל יש לי את שלי שהיא מוחמאת מאד.או של ליהי לפיד שתיהן באתר שלי .
      לדעתי את יכולה להמיר לגבינות רזות.

      פשטידת בצל

      פורסם בתאריך 14 באפריל 2008 @ 21:07
      מופיע בקטגוריות: אירוח, מאפים על בסיס שמן, פינגר פוד "finger food", פשטידות, ראש השנה, שבועות

      את פשטידת הבצל אני מכינה לעיתים קרובות ולא מחכה לאירועים מיוחדים. מתאים לנו לארוחת ערב משפחתית קלילה.

      מצרכים :
      4 בצלים גדולים – חצויים ופרוסים דק
      2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
      מארז פטריות חצויות כ-200 גרם
      4 ביצים שלמות טרופות במזלג
      חצי כוס קמח
      רבע כוס שמן קנולה
      כפית סילאן או דבש
      100 גרם גבינת קשקבל
      100 גרם גבינת פטה
      50 גרם גבינת פרמז'ן
      100 גרם גבינת "טוב-טעם"/כנען
      כף אבקת מרק בצל/פטריות
      מלח
      פלפל שחור
      קורט אגוז מוסקט
      חצי כוס פטרוזיליה קצוצה טריה

      אופן ההכנה:
      לטגן את הבצלים ב-4 כפות שמן מכמות השמן שבמתכון ולהזהיב.להוסיף את הפטריות ולערבב ביחד עד שאין נוזלים.
      מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המצרכים.
      בוחשים הכל בעזרת כף גדולה. טועמים על קצה הזרת ומשפרים טעמים.
      משמנים תבנית 27X33 עמוקה.
      על התבנית המשומנת מפזרים כף פירורי לחם
      יוצקים את הבלילה ומיישרים .

      ציפוי:
      מפזרים 2 כפות פירורי לחם.
      מקשטים בפפריקה מתוקה וכף פטרוזיליה יבשה
      מניחים כמה פרוסות דקות של בצל לקישוט
      אופים כשעה עד שמשחים בחום 175 .
      מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.

      "טיפים"
      אפשר להכין עם גבינות אחרות שיש בבית – יש לשלב גבינות קשות ורכות
      אפשר להכין בתבנית משומנת עגולה מספר 26
      הבצל מתקתק ולכן כדאי לתבל בנדיבות בפלפל שחור.
      תהנו

  9. נראה מדהים וינוסה מחר.
    מה אפשר לשים במקום קשקבל? אני גרה בארה"ב ואין לי מושג אם ניתן להשיג כאן ואיך אומרים את זה באנגלית. אם מישהו יודע, אשמח לשמוע!
    תודה
    :P

    • תודה תודה תודה! יצא מדהים קצר מחמאות וחוסל עוד באותו הערב!
      חנוכה שמח.
      עדי

  10. היי צהריים טובים
    אני רוצה להכין את הפשטידה עכשיו להיום בערב
    כמה זה ביחידות 700 גרם בצל?
    תודה וחג שמח smile

  11. ביום שישי אפיתי את הקיש כמה כמה זה טעים אפילו בעלי שלא חובב פשטדות ליקק תאצבעות
    תודה לך וחג אורים שמח לך ולבני ביתך smile :P smile :lol: :lol:

    • לאה מקסימה
      חן חן ששיתפת אותי ותודה וחיבוק לבעל (רק אם את מרשה) ;) ותגידי לו ששמחתי מאד.
      חג אורים מתוק ומואר smile

  12. הי פירגה .בתור הורסת פשטידות סידרתית הצלחתי סוף סוף להכין פשטידה טעימה אין ספק שהמתכון ישמש אותי בהמשך תודה. smile

    • ערב טוב קרו
      שמחה שהצליח לך ומקווה שכל הפשטידות מהאתר שלי יהיו הצלחה כמוה.כולן קלות הכנה וטעימות בהמלצה.
      smile תודה לך.

  13. פירגה יקירתי , פעם ראשונה שאני מכינה קיש בצל ואיזה מחמאות קצרתי !!!
    כבר בסוף האירוע (יום הולדת שנתיים לבני) הבטחתי לכולם לשלוח אליהם את המתכון ואכן במייל ששלחתי לכולם פשוט צרפתי את הלינק לאתר שלך !
    רק שאלה אחת ברצוני לשאול – הבצק התפורר לי למרות שהיה במשך שעתיים במקרר , מדוע???
    אני רוצה פשוט לשפר לפעם הבאה !!!

    • יעל שלום רב
      שימחת אותי עם התגובה לקיש הבצל. תו smile דה
      בחרת בחירה נהדרת.הוא באמת משהו….
      לא מוצאת סיבה ולכן,להבא להצמד לכמויות ולהוראות.
      לבריאות והמשך טעים smile

  14. שאלה- האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה (או שזה ממש לא שייך)?

  15. וואו פירגה
    איזה טעים,כמה מחמאות קיבלתי…
    תודה וכל הכבוד לך :lol: :lol: :lol:

    • נפלא סיון
      יופי שהוספת עוד שורת מחמאות למאפה הבצל המיוחד.
      שבוע טוב smile

  16. פירגה היקרה
    רק רציתי לומר תודה תודה ענקית על מתכון מנצח זה,
    הכנתי ביום שישי למסיבת יום ההולדת של בני
    וזה פשוט קצר מחמאות……
    כמובן שחילקתי מרשם לכולן :lol:
    המשך שבוע טוב.

    • גליתה מקסימה ,תודה ולבריאות
      יופי שהצליח ושאהבתם ונהדר שהעברת את המתכון הלאה שכולם יהנו smile

  17. פירגה בוקר טוב וחג שמח, עשיתי את הפשטידה אתמול לחברותי בעבודה והמחמאות לא פסקו.
    חוסל עד לפירור האחרון.
    תודה רבה,
    אוהבת את האתר שלך והתשובות שלך לשאלות עם המון סבלנות.
    יישר כח המשיכי כך!!!!!
    המון בריאות ואושר. :lol:

    • לילי יקירה
      תודה רבה
      סליחה על התשובה המאוחרת.רק היום תיקנו לי את המחשב.באסה להיות כמה ימים בלי המחשב.מה זה התגעגעתי.חהחהחהחהחה
      נשיקות וחג שמח smile

  18. פירגה בוקר טוב.
    הכנתי אתמול לארוחת ערב.יצא טעים .
    בטעם מיוחד.
    תודה.
    .

    • בקר טוב
      מאד שימחת אותי שחזרת לשתף אותי בהצלחה :lol: .
      בכיף,ושבוע נפלא לכם smile

  19. קיש עשיר וטעים, לטעמי עשיר מידי…יותר מידי קלוריות בשבילי בכל ביס.
    הבצק מעולה. שמתי 1/3 קמח מלא ויצא מצויין.

    • תודה על המחמאות :lol:
      מגיע לקיש הזה את מלוא המחמאות.הוא פשוט מעלףףףףףףףףף
      לבריאות ותהנו smile

  20. צוהריים ניפלאים לך פירגה יקירתי
    עשיתי בדיוק לפי ההוראות רק שיניתי עם הגבינות שמתי חצי גבינה צהובה וחצי קשקבל.כי הייתי צריכה לעוד דברים לעשות עם הקשקבל.
    זה בתנור עכשיו הריח נהדר……..
    אגיד לך איך זה יצא
    חג שבועות לבנבן ושמח לך פירגה
    ממני בהמון הערכה ואהבה
    רחלי
    *עכשיו הולכת להמשיך עם הסמבוסקים………ואחר כך הלאה…..לעוד דברים הניפלאים שיש פה…..
    תודה לך על הכול………..
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

    • רחל עיני שלום רב
      תמשיכי להכין לאט לאט שהכל יצליח.
      תהנו בחג
      חג שמח

  21. היי פריגה חג שמח לךךךךךךךך :P
    מתה על האתר שלך….. את מעולה. smile smile smile

    הכנתי את הפשטידה הטעם יצא מעולה אבל היא יצאה לי קצת רכה במרקם שלה.
    טעיתי איפהשהו????

  22. שלום,
    אני מאוד אוהבת לבקר פה באתר. זהו ספר המתכונים הקבוע שלי לכל מטרה.

    לגבי המתכון הזה – כמה זה 700 גרם בצל – כמה בצלים?

    תודה מראש,
    מרינה

  23. מתכון מצוין ! טעים מאוד. רוצו להכין.

    משתפת מנסיוני –

    *700 גרם הם באמת 4 בצלים גדולים.

    *הוספתי 20 גרם חמאה למלית, אני חושבת שהשמנת המתוקה והקשקבל נותנות גם ככה אפקט קרמי, חבל להוסיף סתם עוד חמאה לדעתי..

    *ואת הבצק עשיתי עם חצי קמח מלא, חצי קמח לבן (נגמר לי הלבן..) -זה דרש להוסיף עוד 2 כפות חלב, ויצא טעים מאוד.

    תודה על המתכון המוצלח

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *