d7a2d795d7a3 d7a9d796d799d7a4d799d79d - קדירת עוף לשבת

קדירת עוף לשבת

 

d7a2d795d7a3 d7a9d796d799d7a4d799d79d1 1 - קדירת עוף לשבת

המצרכים וההכנה:
משמנים קדירה – אפשר לאפות בקדירת חרס
6 בצלים חצויים ופרוסים
1/2 מניחים בתחתית הקדירה
מטגנים חלקי עוף במחבת על מעט שמן מכל הצדדים ומכניסים לקדירה
מוסיפים לקדירה בטטות קטנות ותפוחי אדמה קטנים
מוסיפים  שזיפים  יבשים מגולענים
מפזרים את החצי השני של הבצלים
מפזרים על הכל כף סוכר חום,מעט קינמון , 2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית,2 שיני שום קצוצות,
מלח ופלפל שחור.
2 כוסות מים רותחים.לבדוק במהלך האפייה ולהוסיף אם צריך.

אופים בחום גבוה 200 מעלות עד לרתיחה.

ממשיכים להרתיח 15 דקות ומורידים חום ל- 140 מעלות אופים 4 או יותר שעות.
תהנו

124 תגובות על “קדירת עוף לשבת

  1. בוקר נפלא ויום נהדר פירגה יקרה

    ארוחה נהדרת כלבבי לשבת smile
    הצילום כל כך מוחשי שאפשר לחוש את הטעם והריח :P
    פירגה את נפלאה, תודה על מתכונייך הנהדרים והמוצלחים :lol:
    תבורכי smile

  2. וואו פירגה
    עשית אותי רעבה
    האם אפשר בסיר בישול איטי
    לבשל באותו יום?
    תודה

  3. הי, שבת שלום,
    ברשת מסעדות ששמה סמיראמיס מגישים תבשיל דומה עם רוטב משגע שאני לא מצליחה לשחזר,
    אולי תבוא הישועה ממך או מרשימת התפוצה: יש שם שזיפים ביין מרסאלה ועוד משהו שעושה את הרוטב
    נהדר. מי מכיר? מי יודע?

  4. פירגה בוקר טוב,
    נראה מעולה, אם מבשלים על הגז כמה זמן לבשל? או האם אפשר בפירקס בתנור?

    ליאת

    • ליאת בקר אור
      על הגז כשעה וחצי כשהבטטות מונחות למעלה ומתבשלות בעיקר מהאדים והרטבות.
      אפשר לאפות בפיירקס
      תהנו smile

  5. בוקר טוב,

    נראה מעולה, אבל יש לי שאלה מקצועית ברשותך ;)

    לא פעם אני מטגנת עוף במחבת וחלקי העוף נדבקים לי למחבת. מה עושים?

    אשמח לעזרתך

    • נדבק גם אם את משמנת? תנסי לא להשאיר את העוף אלא כל הזמן לגלגל אותו.
      smile

  6. אני מטגנת עם שמן. אני לא מספיקה להשים אותו והוא כבר נדבק. אני אפילו לא מספיקה להשים אותו על הכיוון שאני רוצה.

  7. אני עושה במחבת נירוסטה. זה משנה?

    יחד עם השמן להשים פירורי לחם?

    תודה מקרב לב על עזרתך. (כי מתכון עם טיגון עוף, נואשתי כבר מלעשות. מקווה שהפעם הישועה והעזרה תבוא ממך ;) :P ).

    • נראה לי שצריך לטגן במחבת טפלון או פסים. נירוסטה באמת נדבק.
      לגבי פירורי הלחם זה סתם רעיון שבא לי עכשיו כתוספת לשמן.
      וכל הזמן לערבב .מיד כששמים אותם בשמן החם, את מזיזה עם היד שלא יעמדו במקום.
      שווה לנסות אולי יצליח smile

  8. המון המון תודה.

    אכין את המתכון השבוע ואמסור לך "חובת עדכון", אם הצליח עם הטיגון ;) :lol:

  9. פירגה בוקר טוב
    מה שלומך?
    אם עושים בפיירקס כמה זמן זה צריך להיות בתנור?גם 4 שעות?

    • קרן הי חמודה
      בפיירקס תאפי בחום 180 מעלות.
      את הפיירקס תצפי היטב בניר כסף ותחוררי מעט
      תבדקי אחרי שעתיים ואם נראה לך להמשיך,אז אין בעיה…..
      smile

  10. היי פירגה,

    ניסיתי, יצא מדהים!!

    המלצה שלי: רצוי להסיר את העור מהעוף, אחרת התבשיל מוצף בשמן.

    ושוב פירגה יקרה, תודה לך.

    • תודה איריס מתוקה כל אחד כרצונו וטעמו נוהג.
      תודה על המחמאה למתכון smile לבריאות

  11. שלום,
    אחלה אתר!
    אם אני רוצה לשים אורז במקום תפו"א או אולי בנוסף, צריך לשנות משהו בכמות המים? וגם באיזה שלב להכניס את האורז?

    תודה,
    נטע

      • נטע,תכיני את המתכון הבא: הוא מדוייק להפליא ודומה מאד לקודמו

        אופן הכנת העוף תעשה אותו כל כך רך ועסיסי שאין מי שלא ישמיע אנחת עונג אחרי הביס הראשון .
        והאורז, סופג את כל טעמיו של העוף ומבטיח טעם של עוד. נפלא ומיוחד.
        המצרכים למרינדה:
        ראש שום שלם מקולף,1/4 כוס שמן זית,3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה,2 כפות סילאן או דבש,מעט פפריקה חריפה,כף רוטב סויה קוקימן,כף רוטב צ'ילי,כמון,לא לוותר על 2 קורטים של קינמון,
        כף אבקת מרק בצל או פטריות,פלפל שחור ומעט מלח.
        מערבבים הכל ויוצקים לתבנית עמוקה
        המצרכים לעוף ולתוספות:
        תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה או פיירקס דומה.
        8 חלקי עוף רצוי כרעיים וירכיים
        1/2 1 כוסות אורז מבושל בהרבה מים 10 דקות ומסונן
        4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים מבושלים חצי הזמן
        3 גזרים חתוכים לפרוסות לא לבשל
        2 בטטות מקולפות חצויות לא לבשל
        להכין בצד 3 כוסות מים רותחים+כפית כורכום+כף מרק עוף

        אופן ההכנה:
        את חלקי העופות מכניסים למרינדה לתבנית ומעסים היטב
        מחממים תנור לחום 200 מעלות לצליית העוף במשך 20 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את העוף שיצלה גם מהצד השני.
        כשהעוף צלוי מוציאים אותו לצלחת
        מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות ומעליהם את האורז
        מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות הנוזלים
        עוטפים בניר כסף ובודקים שהניר עוטף את כל התבנית. מנקבים 3 חורים בניר ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.
        מסירים ניר משחימים 10 דקות ומגישים.
        "טיפים"
        1. 2 בצלים שלמים בקליפה משוחים בטיפונת שמן זית ועטופים בניר כסף
        את הבצלים מניחים מעל ניר הכסף לפני האפיה.
        2. במידה ואחרי האפיה נשארים מים בתבנית מעלים את הטמפרטורה ומאיידים את הנוזלים.
        תהנו
        המתכון מהאתר

    • אופירה,אני לא מכירה כיריים כאלה ולא יודעת מה הנוהל.
      אם את רגילה לבשל עליהם,אז אין בעיה. העיקר שיתבשל בסוף. :lol:

  12. הכנתי את הקדרה בכלי חרס סגור לארוחת שישי הערב האכול יצא נהדר בין המשפחה כבר החלו לנשנש את האוכל עוד לפני הארוחה הריח נפלא והטעם נהדר . החלפתי את השזיפים בצימוקים ויצא נהדר תודה.

  13. בוקר טוב פירגה,
    כשתכננתי מה לבשל לשבת ריפרפתי בין מתכונייך וצדה את עיני התמונה המגרה של המתכון הזה. אמרתי לעצמי "מה כבר יכול להיות? אצלי בטח לא ייצא כל כך יפה אבל אני מקווה שיהייה טעים…" אז הכנתי!
    לא היו לי בבית שזיפים יבשים ולכן הכנתי עם משמשים יבשים.
    יצא א ל י פ ו ת !!!!
    התלקקנו !!!

  14. מה זה פפריקה מרוקאית?
    לי בבית יש רק פפריקה מתוקה רגילה. אפשר להשתמש בזה במקום?

  15. חובת עדכון ;)

    פירגה יקירה, אין כמוך! טגנת את העוף במחבת טפלון, ואכן העוף לא נדבק! "הצליח לי" ;)

    יצא מעולה. הריח הכניס את השכנים הביתה והחבר'ה כבר מחכים לארוחת ערב היום.

    תודה לך יקירה. עזרת לי מאוד :lol:

    שבת שלום וסוף שבוע נעים

    • גליתוש
      אלף נשיקות לך חמודתי.הידד :lol: על העדכון המעודד.
      תהנו וספרי למי שלא מכיר ;)
      smile

  16. מתכון זה הועתק והוכנס ע"י אחת המשתתפות לאתר cookshare תחת השאלה, מהו המקור: נרשם אנטרנט.

  17. פירגה שבוע טוב
    מה שלומך?
    רציתי לשאול, האם אפשר להכין עם עוף שלם? אני אף פעם לא מכינה חלקי עוף, עניין של הרגל,
    אני מכינה רק עוף בתנור.
    תודה מראש על עזרתך
    שבוע נפלא smile

    • רותי הי
      תזרמי לפי המתכונים לגופם.
      יש לי הרבה מתכונים עם עופות שלמים וגם מתכונים עם חלקי עוף.
      לזרוםםםםםםםםם. תודה מתוקה smile

    • היי פירגה, אפשר לכסות את הסיר בנייר אלומיניום?

      אם אני מכינה לשבת אפשר להכין יום לפני או שעדיף באותו יום?

      המון ישר כוח

      :lol:

      • נילי הי,

        להבא תכתבי את השאלות/תגובות אחרונה אחרי כל התגובות שכבר יש.תודה

        יום קודם עדיף להכין משהו על הגז עם הרבה רוטב.

        אפילו את המתכון הזה,אבל על הגז……..בהצלחה

  18. הכנתי לשבת ומאוד אהבו
    כרגיל כל המתכונים שלך – פצצה!
    חג פורים שמח
    אוהבת, שרי

    • שרי מקסימה
      תודה על ששיתפת אותי ותודה על הפירגון האין סופי שלך.
      המשך ביחד ותמיד טעים ונהדר smile

  19. במקום שזיפים אפשר לשים משהו אחר? או האם אפשר לוותר עליהם בכלל???

  20. פירגה יקרה!
    הדבר היחיד שיש לי בבית זה חמוציות.האם יש טעם לנסות חמוציות במקום שזיפים ואם כן כמה?חצי כוס או יותר? גם רוצה לדעת אם בטטות זה קריטי למתכון? אשמח לתגובה מהירה.

    • דורית הי smile לדעתי הבטטות והשזיפים נותנים את הטעם המיוחד והצבע.
      כמובן שאפשר בלי וזה ייתן לך מתכון שונה.

  21. ואו .איזו תגובה מהירה כל הכבוד!אני פורשת מהמתכון הזה, אעשה אותו כשיהיו לי כל המצרכים.אין לי אומץ לפספס…

  22. פירגה היקרה

    וואו!!! זה יצא מעולה!!! כל הזמן הסתכלתי על השעון וחיכיתי שהזמן יעבור כי הריח שיגע אותי ואת בעלי… זה יצא רך וטעים. הכנתי את זה בתבנית פירקס כי בקדירת חרס לא היה מקום לעוף ולתוספות, הרוטב לא כיסה את הכל אז העברתי לפירקס גדול. הוספתי גם קישואים כדי שאני אוכל לתת לתינוק המתוק שלי גם לטעום מהתבשיל הנהדר הזה. smile
    האמת שבהתחלה רציתי להכין את העוף השלם שפרסמת בתחילת השבוע אבל בגלל שהיו לי שוקיים וכתבת שהמתכון מתאים רק לעוף שלם ולא לחלקים חיפשתי בקטוגוריה של העוף מתכון אחר, בשביל לעבור על כל המתכונים שלך צריך סופ"ש שלם… ;) ובסוף בחרתי במכון המושלם הזה!

    תודה רבה
    (מעכשיו אני אגיב תחת השם יעל 2709 כדי שתבדילי ביני לבין המגיבות האחרות תחת השם יעל, אני נטולת הגלוטן laugh )

    • יעל,נהדר,נהדר. תחדשי גם על השם שיבדיל ;)
      בחרת באחלה תבשיל. גם אני מכינה אותו הרבה למשפחה והם מתמוגגים.
      חיבוקים לקטנצ'יק ותודה על התגובה הממצה והטעימה smile

  23. פירגה ערב .
    בתי יעל 2709 הכינה היום קדירת עוף לשבת וספרה שזהיצא מאד טעיםםםםםםם!
    יש לי שאלה אליך:אם אני רוצה להכין ל8-10 איש,האם אפשר להכין בשתי תבניות פירקס ולהשתמש בטורבו?
    דרך אגב קראתי באחד התשובות שלך שאת תמיד משתמשת בטורבו.תוכלי להסביר מדוע.

    • ברטה,לגבי הטורבו פשוט התרגלתי ואני לא משנה.
      את יכולה להכין בכמה תבניות שאת רוצה. smile
      ערב טוב :lol:

  24. היי פירגה,
    זהו המתכון הנבחר למחר…
    יש לי סיר נאופלם שניתן להכניס עם מכסה לתנור עד 180 מעלות
    חשבתי אוליע להביא לרתיחה ורבע שעה על הגז ואח"כ להעביר לתנור.
    מה את אומרת? תופס? או שאת ממליצה על דבר אחר?

    • מיכל,בחירה טעימה והרעיון בישול+אפיה,תמיד טוב.
      שנשמע ממך שוב אחרי….ובשורות טובות :lol:

  25. טוב מה זה הדבר הזה?! אין…. דברים כאלו יצא מעלף
    אחרי שלוש שעות לא התאפקתי פתחתי וגנבתי
    העוף יצא כ"כ רך וטעים
    תודה פירגע על המתכון- מוכנס מידית למחברת המתכונים

    שני דברים נוספים:
    1. שאלה- אף פעם אני לא שמה מספיק מלח. כמה מלח את שמה בד"כ? לדוגמה באורז לימדו אותי שעל כל כוס אורז לשים כפית מלח.

    2. טיפ מאמא- לשאלה שנשאלה ע"י אחת הגולשות לגבי שהעוף תמיד נדבק למחבת: אחרי טיגון קצר להוסיף קצת מים. לי זה פתר את הבעיה.

    שוב תודה פירגה על מתכון מ-ד-ה-י-ם
    היום שוב מכינים את הפיצה הביתית והפעם… עם תוספות smile
    smile smile smile

    • מיכל,את יכולה להכין מראש בכלי את המים הרותחים עם כל התבלינים ולטעום.
      בכלל, אני טועמת במהלך הבישול ומשלימה טעם.
      אין לי כמויות למלח ופלפל
      תהנו smile

  26. פירגה,מה שלומך?
    שאלה,סליחה על השאלה השטותית…. אין לי קדירת חרס,זה לא זול,
    אז לוותר על המתכון הזה? יש לי כלי קרמיקה בלי מכסה,יש לי גם פיירקסים.
    אודה לתגובתך,תודה מראש

    • הי פירגה נראה מדהים!
      האם אפשר לבשל במקום אפיה , ואם אין לי מכסה לפיירקס אפשר עם נייר כסף ?
      וכמו כן לא צריך נוזלים לתבשיל , שלא יישרף כל כך הרבה שעות בתנור ?
      תודה רבה

      • חל
        לא הכנתי על הגז אבל יש המון תבשילי עופות על הגז. יש באתר בקטגוריה המתאימה:עופות.

  27. צהריים טובים
    לאיזו קדירת חרס הכוונה זה אותו סיר זו כמו שעשית את העוף השלם?
    smile smile smile

  28. הי פירגה,
    אני רוצה להכין את הקדירה מחר. האם טיגון העוף הכרחי? (לא כל כך אוהבת טיגונים….).
    תודה

  29. אתמול הערב עשיתי את הקדירה. הריחות היו נפלאים וגם הטעמים, אבל יצאו לי יותר מדי נוזלים. פעלתי לפי הוראות "היצרן" במדויק, כיסיתי עם מיים רותחים את הקדירה. מה עלי לעשות בפעם הבאה על מנת שיצא לי רוטב סמיך יותר?
    תודה

    • פשוט להבא תכיני עם פחות מים. אם המכסה סגור הרמטי אפילו חצי כמות המים.
      תעדכני איך יצא?
      תודה רבה smile

  30. היי פירגה, אני מעריצה גדולה שלך ומפנקת את כולם במטעמייך.
    בא לי על המתכון הזה למחר. אבל אין 4 שעות רצופות במטבח בבוקר. כי בא לי גם לטיילsmile

    האם אפשר להתחיל באפיה של שעתיים ראשונות ואז אחהצ להמשיך את השעתיים הנוספות ?

    אודה לדעתך.
    אגב, יש לי סיר חרס דנדש שסוף סוף יהיה בשימוש! :x :x :P

    • ענבר תודה ובקר טוב,

      תכיני את הסיר ותתחילי לבשל רק אחה"צ רצוף.

      תתחדשי על הסיר ובהצלחה smile

  31. פירגה יקירתי,
    נכנסתי לאתר שלך , לחפש רעיון לשישי בערב, מצאתי את המתכון הזה וממש עשה לי חשק לנסות.

    אבל אין לי כלי חרס, האם אפשר בכלי פיירקס מכוסה בנייר כסף, האם זה יצא אותו דבר, או שחייבים סיר עם מכסה, אודה לתשובתך המהירה כדי שאדע אם להמשיך לחפש מתכון למחר או להסתפק בזה.
    :oops: smile

  32. תודה על תגובתך המהירה, עוד שאלה קטנה, האם חייבים שזיפים מכיוון שכרגע יש לי בבית תמרים ,
    אפשר לעשות עם תמרים או שזה מוגזם? :oops:

  33. היי פירגה,
    שאלותי: *אפשר בלי הקינמון? (לא אוהבים…)
    *אפשר לאפות בתבנית חד פעמית?
    תודה רבה laugh

    • הי ,את יכולה לתבל איך שאת אוהבת.
      לגבי התבנית, שתהיה עמוקה. אבל שימי פחות מים smile שימי 3/4 כוס מים ותוסיפי אם צריך במהלך הבישול
      ותכסי בניר כסף. תבדקי את התבשיל במהלך האפייה שלא יתייבש.

    • לילוש הי,
      העור לשיקולך וטעמך.
      או להשאיר או להוריד כפי שאתם אוכלים ורגילים.

      תהנו smile

  34. הי פירגה. האם אפשר לבשל רבע שעה על הגז ואז להעביר לתבנית אלומיניום מכוסה עם נייר כסף ולהעביר את הנוזלים אליה?

להגיב על גלית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *