אחרי תהיות ומגוון רעיונות שצצו לי בראש מה להכין
עם ארטישוק ירושלמי שכבר התחנן על נפשו שאכין איתו משהו….
בא לי רעיון שהכי קל מהיר ופשוט זה להכין פשטידה ולזווג גם בטטה.
מצרכים בקערה גדולה:
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי מקולף מ ב ו ש ל בהרבה מים
1/2 קילו תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
2 בטטות מקולפות מ ב ו של ו ת ביחד עם הארטישוק הירושלמי אבל להוציאם אחרי כ-8 דקות או עד שיתרככו.
את הירקות פורסים לפרוסות (לא למעוך)
מוסיפים:
בצל קצוץ מטוגן בכף שמן
3 ביצים טרופות מעט במזלג
3/4 כוס קמח ובפסח קמח מצות דק
1/4 כוס שמן – אפשר קצת פחות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
מלח ופלפל לטעם
בסוף אם בא לכם תוסיפו כף סילאן (כמוני)
לערבב ב ע ד י נ ו ת , לטעום, לשפר טעמים
מי שאוהב עשבי תיבול:פטרוזיליה או שמיר טריים -יקצוץ 2 כפות
לצקת הבלילה לתבנית משומנת עגולה 26
לפזר מעל לפשטידה חופן גרעיני חמנייה ולקשט עם פפריקה ותבלין שמיר
לאפות בחום 170 מעלות כ-40 דקות
אופציה: להגיש חם עם סלט ירקות העונה וטחינה מוכנה.
תהנו
רעיונות טעימים עולים לך לראש
יאמי. :lol:
אילניתוש
בקשה לתחליף ארטישוק י-ם:
לא מתחברת אל הירק הזה, מה את מציעה "במקום" ,לפשטידה הזאת? (חוץ מלהגדיל כמות התפודים).
המון ברכות לחנוכה, ולשנה אזרחית טובה!
המון תודות לפירגה הנפלאה!!!!!
מליסנדה,יש לי רעיון מפשטידה אחרת שלי. לכתוש במגי'מיקס תכולה מקופסה תירס ולהוסיף.
או….להוסיף פטריות.
בהצלחה ותהנו
פירגוש הפשטידה חב"לז.
יהודית תודה
עכשיו עונת הארטישוק הירושלמי ולכן אני הולכת להכין את הפשטידה הזאת יש לי את כל המצרכים. שאלתי האם הסילאן יוצר מתיקות לפשטידה? או רק צבע? תודה על המתכון-הוא בטוח מתכון מנצח :?
אני לא ריאלית לגבי הסילאן אז אל תוסיפי.לא בטוחה לגבי המתיקות.
אני כמעט לכל דבר מוסיפה סילאן.
הכנתי את הפשטידה . יצא נפלא,תודה!ו ניצת הורד ו 14:28 | 31/12/10
הכנתי ללא עשבי תיבול וללא גרעיני חמניה.
המחמאה נרשמה בפורום מתכונים והועתקה לכאן.
תודה רבה