כדורי בשר נימוחים בשלל ירקות
כדורים בשלל מחמאות. תקראו עד הסוף לפני שתתחילו בהכנות.
מצרכים לכדורי הבשר :
1/2 קילו בשר בקר
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם + כפית קמח מצות
בטטה קטנה
תפוח אדמה קטן
גזר בינוני
בצל גדול
2 שיני שום
כף מים מהולה בכפית רסק עגבניות
תבלינים:
מלח, פלפל שחור,קינמון,פפריקה מתוקה,כפית דבש,גריל עוף,כמון
ח ש ו ב :(לא להתחיל להכין לפני שאתם קוראים את אופן ההכנה)
לשלב יותר מאוחר בבישול מכינים: 4- 5 תפוחי אדמה בעלי קליפה
לבנה ל ק ל ף ו ל ב ש ל 30 דקות . חותכים פלחים בצורת צ'יפסים עבים.
משאירים בצד.
אופן הכנת הכדורים:
ש מ י ם במג'ימיקס את : הבצל,השום,הבטטה,תפוח האדמה והגזר
מוסיפים כף מים+כפית מהרסק עגבניות ומעבדים בפולסים עד גריסה דקה.
מוסיפים את כל הירקות מהמג'ימיקס לבשר הטחון ,את הביצים ופירורי הלחם .
מערבבים ומתבלים .
מכינים כ-20 כדורים.
רוטב:
שמים בסיר 2 כפות שמן ו-2 בצלים חתוכים לרבעים. מערבבים ומוסיפים:
עגבנייה גדולה חתוכה לרבעים
4 כפות רסק עגבניות בריכוז גבוה
4 גזרים מקולפים ש ל מ י ם
2 שיני שום
3 פלפלים גמבות בצבעים שונים חתוכים לרצועות עבות כ-5 רצועות לפלפל.
מערבבים בשמן כ-10 דקות ומדי פעם בוחשים.
ממלאים את הסיר 3/4 גובה מים
תבלינים:
מלח, פלפל שחור, קינמון, לפחות 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית דבש, גריל עוף, כמון.
מרתיחים את המים ומשפרים טעמים
כשהמים רותחים וטעימים מוסיפים בזהירות את הכדורים.
מבשלים על להבה קטנה כ-30 דקות.
את פלחי תפוחי האדמה המבושלים שמים בשקית ניילון (כמו של סופר)
מתבלים את תפוחי האדמה (בתוך השקית) בשמן,פפריקה,מלח,קינמון,פלפל שחור ומערבבים ממש בזהירות שלא יישברו, מבעד לשקית עד שתפוחי האדמה יצופו בתבלינים.
מוציאים את הפלחים אחד אחד ומניחים על הקציצות שיכסו את הקציצות לגמרי. זורקים את השקית.
לא צריך להוסיף מים . התפוחים יתבשלו מהאדים.
מכסים במכסה ומשאירים פתחון צר ליציאת אדים.
ממשיכים לבשל עוד שעה .
ס"ה הבישול כולו שעה וחצי.
מכינים אורז עם אטריות דקיקות ומגישים על האורז מנה חמימה וטעימה.
"טיפים"
את תפוחי האדמה אפשר לבשל יום קודם
אם התיבול שלי לא לטעמכם , שנו אותו שיערב לכם.
תהנו
נראה מעולה, ינוסה היום לצהרים. באיזה שלב מכניסים את הקציצות?
אני בדר"כ שמה אותן ראשונות…
כתבתי כשהמים רותחים.
לפירגה שלום
כדורי הבשר מתפוררים בתוך הרוטב מה הפתרון?
ביצה+פירורי לחם מחזיקים את העיסה כדי שלא תתפורר.
שכחתי, הרסק מהמגימקס זה חלק מהרוטב? גם אותו לא כתוב מתי מוסיפים ..(צ'טערת על ה"קרציות" על הבוקר)
זה בסדר. בכיף, קראי שוב אם זה ברור יותר.
תודה
טוב, אז ככה. כיוון שאני מפחחת מהתכשיטים שלי. את כל ה"ליכלוכים" שטוחנים במגימיקס טחנתי ושמתי יחד עם הרסק ועשיתי מזה רוטב, בכדורים שמתי רק ביצים , קמח חומוס ומ"פ. שמתי את הכדורים ברוטב ואחרי שעה קצת בטטות והרבה תפו"א מבושלים, יצא מעולה, אני מחכה כבר להגיש לתכשיטים.
לאיזה פורום לשלוח תמונה?
הי פיביס יקרה
התכשיטים אהבו ;) ?
את יכולה לשלוח לפורום אוכל כשר או פורום מתכונים או בישול ילדים.
תודה רבה
נראה ונקרא מצויין.
אין לי מעבד מזון, יש לי מוט בלנדר לא נראה לי שיעזור :P אז לגרר בפומפיה גסה?
וקמח מצות אין,אפשר לוותר?
תודה והמשך יום טעים !!
בקר אור
עדיף פומפיה דקה בתנאי שזה לא דייסתי.
לוותר על קמח מצות
המשך יום נפלא טעים ומהנה
התבשיל נראה וניקרא מעולה!
תודה דליוש
טעים ימי ימי אצלנו זה נוסטלגיה.
תהנו אתי
שאלה!
אין לי מג'ימיקס. האם אני יכולה להחליף את הבצל בבצל מיובש קצוץ קנוי, ולהחליף את תפוחי האדמה בשבבי תפו"א קנויים? (אני מקווה שלא שיניתי את המתכון בגלל זה…..) (קראתי כבר בתגובה הקודמת על הפומפיה)
לא יודעת,אין לי מושג מה יצא מזה
תפוחי האדמה כבר מבושלים לכן מספיק להם להתבשל 30 דקות, כדי שיקבלו את הטעם והארומה של התבשיל.
בהצלחה וכיף לאכול בשבת ;) .
תהנו
שאלה קטנה
הבשרתי בשר הודו נקבה טחון נראה לך שיצליח? אין לי בקר!
אני מקווה שיצא טעים.אשמח לעדכון
שבת שלום,הכנתי לשבת יצא מ ע ו ל ה. הוספתי לרוטב גם פטריות שמפניון טריות בשלומתן
לקציצות השתמשתי בבשר בקר מעורב עם הודו.הכנתי גם את מרק האפונה עם קוביות תפ"א ובטטה
שגם יצא מאד מאד טעים הוספתי למרק גם קוביות גזר וקוביות שורש סלרי שהזהבתי יחד עם הבצל,
תודה לך פירגה יקרתי, גרמת לאהבת הבישול והאפיה שלי לחזור בגדול והכל בזכות מתכונייך הנהדרים.
פנינית תודה על השידרוג הטעים וההמלצה
המשך יום נפלא וטעים
היי פירגה,הוספתי לרוטב גם רצועות מפלפל ירוק חריף.לי זה טעים אש,לבעלי קצת מדי חריף,יש לך טיפ אייך ניתן להציל את הכמות שנשארה די גדולה וחבל לי.שלא תאכל
תודה למפרע אני בטוחה שתביאי טיפ מבריק
פנינית תכיני עוד סיר עם רוטב יותר מתון ותשדכי את שניהם.תוסיפי תפוחי אדמה.
היי פירגה
בחיים שלי לא אפיתי ככ הרבה עוגות כמו עכשיו שיש את האתר הנהדר שלך.
יש לי שאלה
האם אפשר להקפיא את העוגת תפוחים עם סילאן בחושה ועסיסית במיוחד שהכנתי עכשיו???.
האמת כבר אכלתי חצי מהתבנית לבד!!!
אך יש לי עוד תבנית וחצי………..
פשוט אני רוצה להשאיר לבעלי כשיחזור…..
ואם אפשר איך להפשירה אחרי כן……??… :| ;)
גנט בקר אור
את יכולה להקפיא את העוגה ח ת ו כ ה וכל פעם להוציא את הכמות שאת רוצה.
תוציאי מהפריזר שעה לפני שאת מגישה.
המשך טעים ושבוע נפלא לכם
אני נחשבת לבשלנית טובה . ואתמול הכנתי את המתכון ויצא מעולה :lol: תודה
ירדן תודה ענקית וחיבוק על התגובה הנהדרת
המשך שבוע נפלא לך
פירגה יקרה ,
הוי כמה טעים יצאו הקציצות, אכן נמס בפה וכמובן מלא בכל טוב ירקות ארצנו.
כבר מזמן הפכתי אץ האתר שלך לאתר הבית שלי. ;) :lol:
מלי ערב טוב
את נהדרת ואני שמחה שאת באתר שלי ונהנית.
באהבה והמשך הצלחה
אוי הכנתי יצא מעדן טעים ברמות שאי אפשר לתאר רק מי שטועם יבין את זה לא הוספתי כלום ולא גרעתי הכנתי כמו שרשמת ויצא מעוללללללללללללללללה :lol: תבורכי
עופרה ערב טוב
אני שמחה שעוד מתכון זוכה לתשבוחות טעימות.
תודה רבה
בקר טוב!
קודם להוסיף מחמאות על היחס החביבות והסבלנות לכולנו! ומחמאות למתכונים!!! תבורכי בזכותך הבישול כיפי ומגוון יותר תודה!!!
ולשאלה: למה חשוב להשתמש בתפא"ד עם קליפה לבנה? אי אפשר עם תפא"ד אדום?
אורלי בכיף ואהבה.
את יכולה גם אדומים
אם תכיני עדכני אותי.אשמח
תודה
הכנתי את הקציצות והן יצאו מדהימות טעימות רכות יפות. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
תבורכי על כך שאת משתפת אותנו ביצירות ידייך להתפאר. כל הכבוד. מטבחינו והאוכל בביתנו עבר שידרוג :lol: מעולה…..
יש לי עונג ענק לשתף אתכם במתכונים חדשים כל הזמן.
תודות על המחמאות והפירגון
ערב טוב פירגה רצתי לשאול אותך אם את יכולה לדיק בכמות של התבלינים ששמים בבשר הטחון בבקשה אני לא ממש טובה בזה אשמח אם תוכלי לענות בקדם האפשרי תודה :P
היי פריגה אני ממש מכינה את זה אני חייבת תשובה בבקשה :P
ענבל,קשה לדייק בתיבול.לאט לאט תלמדי.
העיקר,לא להגזים .
פירגה, הכנתי אותם וזה פשוט מדהים. קל להכנה, טעים להפליא. משהו. תודה על השיתוף. אני ממליצה בחום.
מיריגולד יקרה המתכון צובר תגובות נלהבות ואני מאושרת שכך.
תודה על הפירגון והתגובות.
תודה על ההמלצה
אכן, הכדורים היו נימוחים וטעימים מאוד, אך הירקות, לדעתי זה פשוט לזרוק לא???
בכל אופן, אצלי הירקות לא תפסו, הילדים לא אכלו את זה.
מה שכן את הקציצות הם מאוד אהבו.
;)
הדס הי,אז תכיני עם תוספת ירקות שהילדים כן אוהבים
בכיף ותודה
פירגה יקרה,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות.
(עם פומפיה-לא דקה- אין לי מג'ימיקס, את הירקות חתכתי לחלקים קטנים, כדי שהילדים יאכלו.)
יצא מעולה! מעולה! מחר אני מכינה שוב….(מקפיאה ומחלקת למנות)
הגשתי עם קוסקוס אינסטנט מלא- פשוט מעדן.
תודה רבה
מלכי את נהדרת והתגובה שלך שימחה אותי מאד.
כיף שהילדים אוכלים ונהנים.
באמת אושר תודה רבה
היי,
לא כל כך ברור לי כמה מים צריכים להוסיף. האם הרוטב (עם המים) צריך לכסות את הקציצות?
או שהן אמורות להיות גלויות בזמן הבישול?
ובסופו של דבר, אחרי הבישול, הרוטב יהיה נוזלי או סמיך?
תודה…
הדס.
הדס יקרה
איפה שכתוב רוטב תכיני ב ד י ו ק כמו שרשמתי – רשמתי את הירקות ו3/4 סיר מים.
בסוף….את תפוחי האדמה לא מבשלים ברוטב הם במרום הסיר (כבר מבושלים) ונשארים שם לאידוי.
קציצות מדהימות!!!!!!!!!!!!!!!!! אכלתי כבר 3… ופשוט אי אפשר להפסיק….
תודה על עוד מתכון נפלא!
אביטלי יקרה
איך שאני נהנית לקרוא את התגובות על הקציצות האלה.
בהמון אהבה ושיהיה לך לך לבריאות
יקירתי עשיתי את התבשיל ואנחנו לא יכולים להפסיק לאכול אותו
כבר קיבלתי בקשות לפעם נוספת…
אני קמה בבוקר וחושבת כבר מתי אוכל קציצות
תבורכי !! :lol:
מיכל, :lol: תודההההההההה אני שמחה שאתם אוהבים את התבשיל.
תכיני ותהנו
הכנתי את המעדן הזה לערב שבת (שעבר) בצרוף אורז צהוב
לשבת: עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור
הכל נטרף בהנאה עם שלל מחמאות שמגיעות רק לגדולה מכולן: פירגה האהובה!
שבת שלום, שרי
שרי מקסימה שלי ;) תודה ענקית
קבלי גדול
:lol: :oops: :twisted: :x :cool: :cool: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
אני מאוד נהנית מהאתר שלך. הקציצות ניראות מעולות אבל אסור לי לאכל גלוטן באיזה סוג קמח אחר אפשר להישתמש במתכון?
קרן בקר טוב
בסוף הדף למטה יש קישורים
הקישור האחרון נקרא: טעים ללא גלוטן – אתר נפלא מלא במתכונים
זה אתר שהקימה רותה המקסימה והיא עונה על כל השאלות שלכם לגבי תחליפים.
תפני אליה והיא תעזור לך.
חג שמח וטעים
היי פירגה, האם את התבלינים שרשמת יש לשים גם בתוך תערובת הבשר וגם ברוטב? או רק ברוטב?
ש.ר. התבלינים רשומים גם בתערובת הבשר וגם ברוטב.
בהצלחה
הכנתי את כדורי הבשר ללא הבטטה (מאחר ולא היה לי בבית), יצא מאד טעים. תודה לך על מתכון טעים כל כך . נחכה לארוחת הערב לקבל תגובות.
בברכת שבת שלום
תהנו עדה ושבת שלום לכולכם
שלום פירגה,
אפשר לקבל מתכון לאורז עם איטריות דקיקות. ניסיתי לאלתר ולא יצא לי טעים
תודה מראש
תמי שלום
מתכון לאורז עם אטריות דקיקות:
מצרכים:
2 כוסות אורז רגיל (אני לא מקפידה כ"כ איזה סוג בד"כ אני קונה מה שבמבצע).
1/2 1 כוסות אטריות דקיקות
4 כוסות מים רותחים (את המים להרתיח כשהאטריות מיטגנות)
2-3 כפות שמן
מלח לטעם
אופן הכנה:
לחמם את השמן בסיר בגודל בינוני
להכניס את האטריות ולערבב כדקה עד שיקבלו צבע חום (לא מדי חום עדיף זהוב חום)
חובה לערבב כל הזמן כדי שכל האטריות ייטגנו באופן שווה ולהזהר שלא יישרפו.
כשהאטריות חומות מכניסים את האורז ומיד יוצקים את המים הרותחים
ממליחים וטועמים. בד"כ תמיד חסר מלח אז משפרים.מערבבים הכל ביחד.
מבשלים על הלהבה הכי נמוכה כשהסיר מכוסה (המים עדיין מבעבעים קלות אבל הלהבה הכי נמוכה)
20 דקות בדיוק מבלי לפתוח את המכסה. חובה סיר ומכסה תואם.לא לאלתר מכסה.
אחרי 20 דקות בדיוק מ כ ב י ם את הלהבה
מערבבים את האורז . סוגרים מכסה ומניחים עליו מגבת מטבח.
בהצלחה.
שבת שלום פירגה
לאור כל התגובות מיהרתי להכין זאת הבוקר ושמתי כדור אחד ברוטב והוא התפורר מה הפתרון כדי שהכדורים יישארו שלמים??
אשמח לתגובה של מי שמבין במיידיות כי זה מה שאוכלים היום לארוחת צהריים….
תלושי עם תוספת של כף קמח ותבדקי שוב
אם לא יסתדר תוסיפי פירורי לחם ותטגני תחילה מ-2 הצדדים.
אחרי הטיגון לא לבשל ברוטב רק להגיש עם הרוטב החם.
המון תודה ושבת שלום !! :lol:
בהצלחה ותהנו
לפירגה שבוע טוב
עשיתי כהצעתך וטיגנתי את הכדורים בפירורי לחם, ושפכתי עליהם את הרוטב . יצא טעים וחגיגי.
מעניין שהכנתי בדיוק לפי המתכון , ואף אחת מהתגובות הרבות שקראתי לא ציינה על אפשרות כזו..
בכל מקרה המון תודה על התשובה המהירה ושבוע טוב של אחרי החגים
תמי,העיקר שבסוף הצליח. אין לי מושג למה לא הצליח לך בהתחלה.
שבוע נפלא וטעים.
:lol:
היי פירגה ,
הכנתי לראשונה את כדורי הבשר,ויצאו מאוד טעימים,
בהתחלה לא הבנתי בשביל מה קמח מצה,
לאחר שהיה מוכן, הבנתי שכדורי-הבשר יוצאות יותר רכות בעזרת הקמח מצה, ולא מוצקות מדי וקשות.
הבצלים העגבניה והגמבה הוסיפו המון לרוטב.
פרוסות התפוחי אדמה החתוכות,שבושלו מראש,הוספו לסיר לקראת הסוף,
אחלה של רעיון לתוספת משביעה.
בהחלט מתכון טעים ומומלץ .
פירגה,תבשילייך הטובים אצלי במטבח כמעט בכול יום.
יישר כוח.
דניאל.
היי פירגה מזמן לא הגבתי אך אין זה אומר שמתכונייך התאימים לא מככבים בביתינו. שאלה לי אליך הקציצות הנ"ל הפכו בביתינו לחובה פעם בשבוע וזה אדיר כי בניי אינם אכלנים גדולים וכאשר אני מכינה את הקציצות המחמאות לא מסתיימות כל פעם מחדש, שאלתי ביום שישי הכנתי אותם ועייפןתי היתה כה גדולה שלא שמתי פירורי לחם אז…. מה אני יכולה לעשות מהתבשיל שנוצר למעט כרוטב מעל המקרוני? שבת שלום והרבה בריאות
הי סלביה
אולי ממולאים? להוסיף אורז מבושל חצי זמן.
או אולי להכין כמו פאי רועים אפוי עם מעטפת "פירה" ??
אולי למלא בצק עלים או "פילו"
בהצלחה ותודה על התגובה