פנקייק אפוי – במליות שונות
מיני פנקייק – ממולא בפירות יבשים נהדר לט"ו בשבט או ארוחת פינוק
את הפנקייק האלה הכנתי במלית של פירות יבשים שלמים או מרשמלו
הוספתי לבלילה מעט אבקת שוקולית ושוקולדצ'יפס לבן .
אפיתי אותם בתבניות מאפינס מסיליקון (חשוב) שלא יידבק.
המתכון הוא המתכון שנמצא באתר שלי פנקייק בשרני ועסיסי.
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/פנקייק-עסיסי-ובשרני-כמו-עוגה
מצרכים בקערה:
200 גרם שמנת חמוצה מכל סוג
1/2 כוס חלב קר
ו ביצה
2 כפות מ ל א ו ת שמן
2 כפות סוכר
1/2 כוס שוקולדצ'יפס לבן
כוס קמח רגיל+כף אבקת שוקולית (השוקולית לא חובה-רק נותנת צבע חום)
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית רום / קליפת תפוז לטעם
אופן הכנה:
לערבל היטב ללא גושים—-בכף עץ או במקצף ידני ( לא חשמלי)
יוצקים לתבניות מאפינס – סיליקון. ממלאים כמות של כף רגילה ולא יותר (1/4 גובה)
מטביעים מרשמלו שלם או פרי יבש מגולען –שלם. לא לכסות בבלילה.
אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 175 בדיוק 20 דקות.
הגשה: עם מגוון ריבות,דבש/סילאן,קונפיטורות,סירופים, גלידה,ממרחים שונים ,קצפת ועוד…..
תהנו
וואו ניראה מדליק, אחלה קינוח!
הילדים שלי מאוד אוהבים פנקייק, פעם בשבוע לפני שיוצאים לגן ולביה"ס אני מפנקת אותם בפנקייק עם ממרח שוקולד על הבוקר (לפעמים חוטאים וגם אנימכינה פנקייקים כארוחת ערב מושחתת ;) ).
השאלה שלי, האם הפנקייקים יוצאים רכים או קשים? (למה אני שואלת, כי ממש הבוקר ניסיתי לשפוך מבלילת הפנקייק בטוסטר של וואפל בלגי, לא הצלחתי להוציא את הפנקייק כי זה היה רך מידי, רק אחרי שהוא קצת התייבש בטוסטר והיתקשה, רק אז הצלחתי להוציא אותו מהטוסטר).
תודה על כל המתכונים הניפלאים, יום ניפלא
רחלי.ג. :lol:
רכים וטעימים מאד.
רעיון נפלא
כל הכבוד!
תודה אילניתוש
שלום!
לא ברור לי עם הפירות היבשים. מכניסים אותם לתוך הבלילה (במקום שוקולדצ'יפס) וגם מטביעים אחר כך?
ערב טוב אידה
צודקת :oops:
בבלילה בקערה רק השוקולדצ'יפס.
הפירות היבשים השלמים מוטבעים בתוך המאפינס (לא לכסות אותם אפילו אם הם בולטים מהבלילה).
אכין כמובן ובהחלט מעבירה בציון המקור
שלומית,בהצלחה ובאהבה גדולה שכולם יכינו ויהנו
זה רעיון גאוני בהחלט הייתי בחופשה. רק מלסתכל אני משמינה, :P
נירית,תודה ולילה טוב
נשמע טעים בהחלט! ;)
האם אפשר להחליף את הפירות היבשים בפירות יער?
לא הכנתי עם פירות יער.
תנסי.