שניצל חצילים ממולאים בחומוס ואגוזים –מטוגן / אפוי
מעדן כארוחה קלה או כתוספת. מגישים ח ם
ממליצה להכין רטבים של:
טחינה מתובלת
עגבניות מרוסקות בתיבול עדין
רוטב צ'זיקי
יוגורט/שמנת חמוצה
מצרכים:
פרוסות מקולפות "שתי וערב" (מקולפות חלקי) מחציל טרי בעובי
1/2 1 ס"מ
לחתוך מעין כיס (כמעט עד הסוף) בכל פרוסה
משהים כשעה על השיש – אין צורך במלח
מייבשים את הפרוסות במגבות ניר
מלית ל-5 פרוסות:
שמים בקערה:
1 כוס אגוזים טחונים
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים מעוכים במזלג
4\1 בצל סגול / לבן מגורר
2 כפות פטרוזיליה/כוסברה טרייה קצוצה
מעט מאד מלח פלפל שחור ופפריקה – משפרים תיבול אחרי ערבוב וטעימה.
כפית מלאה טחינה גולמית
לערבב היטב לטעום ולשפר טעם
למלא ב נ ד י ב ו ת את הפרוסות .
לטבול את הפרוסות מכל הצדדים בביצה טרופה מתובלת בטיפונת מלח פלפל ופפריקה
מעבירים את הפרוסות לצלחת ג ד ו ש ה עם פירורי לחם – עדיף פירורי פנקו מהמזרח – איזו פריכות מדהימה יש לפירורים האלה.
בנוסף לידיעתכם,קניתי השבוע פירורי לחם לבן שהם גם מדהימים ופריכים להפליא.שווה לנסות.
מטגנים ומשחימים את פרוסות החצילים הממולאות מ-2 הצדדים עד להשחמה.(ראו תמונה)
נ ה ד ר באפיה- מניחים את הפרוסות המוכנות (טבולות בביצה ופירורים)
על ניר אפיה מ ש ו מ ן .
מזלפים שמן על הפרוסות ואופים צד אחד עד להשחמה – חום 180 מעלות בתנור שחומם מראש.
הופכים ומזלפים עוד שמן . ממשיכים לאפות את הצד השני. (ראו תמונה)
עוד אופציה:
לשים כמה כפות שמן במחבת פ ס ים
לצרוב את הפרוסות הממולאות על להבה הכי גבוהה מ-2 הצדדים
להעביר לתנור על ניר אפיה משומן קלות— להמשך אפיה בחום 180 כ-15 דקות מכל צד או לפי הצורך.
תהנו
מעולה,אני גם אוהבת חצילים
יאמי. :lol:
טעים אילניתי, אני חושבת שיש לי עשרות מתכוני חצילים במגוון גדול של טעמים
כל פעם מחפשת משהו חדש לגיוון טעים
וואוו פירגה !!! איזה רעיון נהדר!
גם נראה מקסים.
כל אופציות הטיגון/אפיה ממש יופי, אם כי אני מתארת לעצמי שה כי טעים זה מטוגן.
המלוי והרטבים יוצרים שילוב של מרכיבי חלבון מצוינים לצמחונים. אז בצורת אפיה זו ממש ארוחת בריאות. כחובבת חצילים בכל צורה שמחת אותי עם המרשם.
תודה
בלהה הי
בהחלט שילוב נפלא שיצרתי ובכלל חצילים זה טעים בטירוף וכמעט כל דבר משתלב איתם נפלא.
שימחת גם אותי,חמודה :lol: תודה ולבריאות
ניראה טעים מאוד . נירשם ואני בטוחה שאכין בזמן הקרוב,יש כאן רכיבים למתכון מנצח בחיים לא הייתי
חושבת לשלב אותם יחד.
לפני שאני מכינה אני בטוחה שזה טעים. בכל אופן זה מעורר לי את התאבון.
אני נותנת לך 5 כוכבים…….
פנינה הי חמודה
התקבלה מלית נפלאה ושילוב מיוחד וטעים מאד.
שווה לנסות תודה :lol: לך
פריגה נראה משגע איזה יצרתית את כל הכבוד
אני ממש שמחה כל מתכון שלך הופך מהר מאוד לשיחת היום בין כל החברות
ישר כח! :lol:
רינה בקר אור עם חיבוק תודה על המחמאה :lol:
שלום פירגה!
המתכונים שלך בכלל ממש נהדרים! כל הכבוד על השילובים המדהימים שלך, אני נהנית מכל המתכונים שלך וכך גם משפחתי, וכמובן חברותיי.
תמשיכי לשלוח לנו מתכונים, כמעט את כולם אני מכינה בהתלהבות והכל טעים טעים מאד
כל טוב
לאה :lol:
לאה בקר אור
שמחה מאד לקרוא שהכל טעים לכם.
גם המתכון הזה נהדר בשילובים המפתיעים שלו.
אז שימשיך להיות טעים ובכיף שלנו
פירגה בוקר טוב
המתכון נהדר ואנו במשפחה אוהבים מאוד חצילים, שאלתי היא אם אפשר להכין מראש ולחמם
לקראת ארוחת שישי.
מחכה לתשובתך ותודה לך על מתכון נוסף של חצילים
אנטה
אנטה בקר אור
כדי להנות מהקריספיות עדיף לאכול מיד.
רעיון, אולי תכיני הכל ותטגני לפני הארוחה. את יכולה לטגן כמה שעות מראש ולהמשיך לאפות על חום תנור נמוך כדי לשמור על הטריות והקריספיות.
תהנו
פירגה, נשמע נהדר.
שומרת לשעת כושר.
ואני כל כך שמחה על מלית בלי בשר – נשמעת מלית ממש-ממש טעימה.
כבר אמרתי לך לא פעם שאת מבוזבזת. ספר מתכונים שלך היה נחטף.
אבל בינתיים כולנו נהנים מ"ספר המתכונים הוירטואלי" שלך.
מאחלת לך בריאות מצוינת וסיפוק בדרכך – כדי שתוכלי להמשיך ולהעשיר אותנו במיטב
המתכונים שממציאים הדמיון – והחלומות – הפורים שלך.
יום נפלא לך
רותי מתוקה כמה אני שמחה שהמתכון "נראה" לך.
ממליצה בחום גם בצורת טיגון וגם כאפוי שניהם נהדרים.
הדמיון עובד כל הזמן ואני מקווה שימשיך לעבוד.גם ה"חלומות" עוזרים ;) חהחהחה
צהרים טובים פירגה
תודה על התשובה המהירה,הרעיון כביר להכין מראש ולאפות ממש לפני הארוחה
אנטה
יופי,תטעמי את המלית ותשפרי אותה לטעמכם,כי היא עושה את כל הטעם.
תהנו ובשמחות
שלום פירגה,
שתי שאלות לי
1. מה הזמן המשוער של האפיה בתנור?
2. הציפוי לא נופל אפ לא משתמשים בקמח לפני הביצה?
תודה
ערב טוב בן
זמן משוער לכל צד 20 דקות עד שמשחים כמו בתמונה.
למה קמח לפני ביצה? הרי רשום לטבול בביצה ולהעביר לצלחת עם פירורי הלחם.אין במתכון קמח .
קל להכנה וטעים טעים בהצלחה
היי פירגוש ערב טוב :P :P יש לך מתכון טוב של סופגניות פרווה? אני מאוד אשמח אם תשתפי אותנו רציתי גם לישאול אם במיקרה ( או שלא במיקרה)יש לך מתכון של קובנה של העדה התימנית
תודה: אילנית
אילנית ערב טוב
כנסי למנוע החיפוש של האתר ורשמי סופגניות. תקבלי את המבחר שלי.
את כל הסופגניות אפשר להמיר לפרווה.
את החלב לחלב סויה
את היוגורט והאשל למוצרי סויה מעדני וניל וכו'.הכל מסויה.
את החמאה למרגרינה
כל הסופגניות שלי הצלחה בטוחה תהני.
מתכון לקובנה מחר אשאל את חברתי גולי שאצלה המתכון קבוע מהעדה התימנית.
ערב טוב
שלום פירגה, אני נהנת מהמתכונים שלך כבר זמן רב. הכנתי את החצילים הערב עם שינוי קל במלית ושמתי בתנור בתוכנית של הגריל על נייר אפיה. יצא מעדן!!!! תודה רבה!
הליש,תודה רבה על התגובה הטעימה ששלחת לי.
זה בוודאי יצא מעולה בגריל,קלוי.
בטוחה שהרבה ישתמשו ברעיון שלך.תודה
לילה טוב :lol:
המתכון נראה מעניין, רצתי לשאול אם ניתן לשים פרוסות תפוחי אדמה או בטטה במקום חצילים למי שלא אוכל חציל תודה המשך יום טוב.
רחלי, זה ללא בישול אז לא בטוחה.
אלא אם כן תכיני הרבה רוטב ותשימי בתנור לבישול של 40 דקות לפחות.
hi firga.love your site.it looks sooo good,can i take homos from a can?or it has to be fresh and cooked
Shabbat-Shalom
Sharon
אין בעיה מתוקה
תכיני ותהני שרון