d7a1d79cd7a7 d7a7d799d79ed79c - תחמיץ סלק בניחוח עדין של קימל

תחמיץ סלק בניחוח עדין של קימל

קימל - תחמיץ סלק בניחוח עדין של קימל

 

שום וסלק בתחמיץ עם מעט קימל
נטעם אצל אמא וחוסל עד תום. להפתעתי, השום עוד יותר טעים מהסלק.
הכמות ל-5 סלקים ו-4 ראשי שום
לבשל את הסלק על קליפתו ולהוסיף למים מעט חומץ–כשהסלק רך, להסיר בעדינות את הקליפה לחצות ל-4 ולפרוס דק.

תחמיץ בצנצנת:
1/2 1 כוסות מים מהבריטה (ברז)
2 כוסות חומץ רגיל –מוסיפים עוד רק אחרי טעימה,כי לכל אחד הטעם שלו.
2 כפות שטוחות מלח דק
כפית שטוחה סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית קימל
פרוסות דקיקות עם הקליפה מחצי לימון נוסף
3-4 ראשי שום – לקלף ולהשאיר שיניים שלמות– את השיניים לחרוץ קלות.
לערבב היטב (אין צורך לבשל) ולטעום כדי לשפר את החמיצות.
להכניס את הסלק והשום לצנצנת מתאימה ולצקת את התחמיץ .לכסות מלמעלה בפרוסות דקיקות של לימון.
לסגור היטב במכסה תואם.
מוכן מיד , אבל יותר טעים אחרי כמה ימים.
תהנו

 

32 תגובות על “תחמיץ סלק בניחוח עדין של קימל

  1. תודה רבה לך על שאת מעשירה את עולמנו במטעמים מעולים שכאלה (כמובן רבים מהם נוסו והוגשו).
    בכל פעם מחדש אני מתפעלת מהאתר המושקע והנהדר הזה, אשר דאגתי להעבירו לכל אהובי ומכרי.

    ו……בנושא סלט הסלק בניחוח קימל, האם להוסיף כף קימל טחון או קימל גרגרים ?

    ושוב תודה לך פירגה היקרה smile

    • הסתכלתי שוב בעיון על התמונה וראיתי שם את גרגרי הקימל, כך שאני משערת שלמרות שלא נכתב במפורש הכוונה לגרגרים.

      שוב תודה לך וישר כח.

    • בעונג ובכיף. תודה על המחמאות :lol: הכוונה לגרגרי קימל כפי שרואים בתמונה.
      תהנו

  2. נשמע טוב ואני אוהבת מאוד סלק אבל לא אוהבת טעם קימל. האם יש רעיון לגיוון?

    • עדינה הי
      מכירה רק קימל לא מכירה תבלין אחר שיתאים. לפחות כרגע עד שאכין.
      לא חובה להוסיף את הקימל.
      smile

  3. :lol: את מקסימה ועושה לי כיף לחזור לבשל כמו פעם smile smile :lol:

  4. שבוע טוב פירגה
    הכנתי את הסלק בתחמיץ באמצע השבוע והתאפקתי לא לפתוח את הצנצנת עד ארוחת
    שישי, מעדן פשוט מעדן תודי לאמא על מתכוני הנוסטלגיה שלה
    ממני אנטה

    • אנטה יקרה
      תודה שעדכנת .תודה ששיתפת. מובן שאודה לאמא על כל הטוב שהיא תורמת לאתר.
      מאחלת לך ולבני ביתך שבוע טוב smile

  5. פירגה שלום,
    הכנתי את תחמיץ הסלק – ללא קימל (לא אוהבת קימל).
    יצא נהדר וטעים.
    תודה לך,
    אירית smile

    • מלכה,תגידי לי איך יצא עם הקימל הטחון. לא בטוחה שמתאים,אבל אולי?
      ערב טוב smile

  6. טעמתי..הקימל לא מורגש.אך קצת חמוץ לי.להוסיף עוד סוכר
    או לחכות למחר ולטעום שוב.הכנסתי למקרר.

    • מלכה ערב טוב
      תחכי עד מחר שהטעמים ייספגו.
      מחר תטעמי ואם תחליטי לשפר, תוסיפי מעט מים+סוכר.כל פעם תטעמי עד שתגיעי לטעם שאת אוהבת.
      תהנו חמודה smile

  7. ערב טוב….טעמתי ווספתי סוכר…טעים.
    רוצה להכין את הכרובית עם הסילאן והאגוזים..יש לי אורחים
    ליום ששי להדלקת נר.כדאי?יצא טעים??
    תודה על מתכונייך :lol:

    • הי מלכה ערב טוב
      יופי ששלחת לי תגובה על הסלק. תמיד אפשר לשפר עם תוספת תבלינים.
      הכרובית עם הסילאן אצלי נטרפה בהנאה,אבל זו שאלת טעם אישי ולא יכולה להבטיח לך כלום.
      תקראי תגובות קודמות אולי מישהו הכין והחמיא וכך השאלה תתבטל.
      לבריאות smile

  8. פירגה יקרה, לא הבנתי לגבי הטריות לגבי העלים הציצית איפה יש עלים, הרי קונים סלק בלי עלים. תודה וגמר חתימה טובה

  9. מעולה מעולה מעולה
    לא יודע מה זה עשה במתכוני פורים- אבל טוב שחיפשתי אוזני המן
    יצא די חמוץ- אבל פשוט מעולה.

    • בקר אור שניצל
      גם בפורים זה הולך טוב. חהחהחהחהחה
      אם חמוץ מדי מוסיפים קצת מים ושוב משפרים.
      לבריאות ותהנו. smile

  10. פירגה,צהריים טובים האם את מכירה סלט קר של סלק ביחד עם שזיפים שחורים ,נתנו לי לטעום במעדניה רוסית.טעים בצורה בלתי רגילה…לא יודעת אם השזיף גם מבושל
    תודה ושבוע טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *