לחמניות ענקיות בצורת זר בתבנית, מיועדות לתלישה והנאה מטריפה.
הן תופחות כמו בצק שמרים, רכות ונמסות בפה.
זה מה שעלה לי לראש ממש בדקה האחרונה לפני שהכנתי "סתם" לחמניות גבינה במאפינס כלומר….בואיקום.
בת שבע ארגמן,חברה מהפייסבוק, הכינה,המליצה בחום ואף שלחה תמונה טעימה.תראו….
מצרכים בתוך קערה ג ד ו ל ה:
500 גרם גבינת כנען
250 גבינה חמד 5%
250 גבינה קשקבל או צהובה מגוררת
2 ביצים
כוס שמן
1/4 כפית מלח או לפי הטעם והדומיננטיות של הגבינות
1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 שקית אבקת אפיה) ומכינים עוד קמח לזמן לישה.
אני לשה ביד. הבצק אמור להיות ממש טיפטיפה דביק. אם יבש להוסיף מעט אשל או שמנת ואם רטוב להוסיף עוד קצת קמח.
תוספות לא חובה: עשבי תיבול,עגבניות מיובשות,בצל מטוגן יבש,זעתר, זיתים קצוצים ועוד….
ללוש לבצק טיפה דביק ולהכין 10 לחמניות ענקיות בגודל תפוז
לסדר בתבנית פ א י מספר 26 (או תבנית מתפרקת) ע ל נ י ר אפייה,
(8 כדורים מסביב צמודים זה לזה ללא רווח ו-2כדורים באמצע.
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור חם 175 כ-30 דקות לבדוק ששחום ומוכן.
ניתן להקפאה ולחימום בתנור מחדש
תהנו
פירגה בוקר טוב,
נראה מעולה. באיזו גבינה ניתן להחליף את הכנען?
אודליה,בטוב טעם.
בקר טוב
פירגה יקירתי
כבר אמרתי לך שמה שאת עושה לנו זה פשוט פשע?????
יבורכו ידייך
יום נעים
:lol:
רותי,תודה יקירתי ובקר אור גם לך
עשיתי כל כדור עם תוספת שונה ויצאה נהדר :lol:
רינה,נפלא ואפשר גם למרוח כל כדור בצבע שונה.כמו: פפריקה,שקדים,עשבי תיבול,וכו' כיד הדמיון.
תודה.
היי פירגה איזה כייף לפתוח את הבוקר ולראות מה את מכינה..הבת שלי בהריון 8.5.אז אני יפנק אותה.תודה אין עליך..
בולגריה יקרה,תודה חמודה וחיבוק לבת ורק נחת ובריאות לכולכם
פירגה איזה התעללות על הבוקר ווואוווון זה נראה יאמי לגמרי :eek: :eek:
סיון,אני מבינה אותך לגמרי ;)
תהני :lol:
שלום לך פירגה מה שלומך אני רוצה לשאול אם אפשר להכין בתור לחמניות בנפרד בתודה דוד
כן,אפשר
לפריגה היקרה !
תודה יצא מעולה כרגיל ריח משגע בכל הבית תבורכי על כך . צריך להכין כמות כפולה ולא בטוח שזה יספיק
בברכה
דידי :lol: :lol: :lol:
דידי,לבריאות והמשך טעים
לבריאות ובאהבה
שלום לכולם.
היום אני בחופש מחלה.
אחותי באה והכנתי לנישנוש עם הקפה.
לא עמדנו בפיתוי וחיסלנו הכל .
מומלץ ניבה.
ניבה תודה והמשך הנאה
פירגה הנהדרת שלום,
נראה נהדר,,מריח עד לכאן
רציתי לשאול האם אפשרי לפתוח במערוך,
ולמרוח בפנים,רוטב פיצה,ולגלגל
כמו שושנים גם צמודות,כמו הלחמניות שלך
אשמח לתשובה
תודה
רחלי
;) ;)
הי רחלי,ממש לא.
זה בצק של בואיקום. דביק.
את יכולה להכניס פנימה כפי שרשמתי טעמים.
בהצלחה.
רעיון נהדר :lol:
אהבתי!
בכיף דליושה
היי פירגה , הכנתי וזה טעיםםםםםםםםםםםם מאודדדדדד :P :P :P מחר אני אכין שוב כי זה נגמר ומהר……
ברור,זה טעים וכיף שיש תמיד במקפיא.
לבריאות
בוקר טוב הולכת להכין ! יום נהדר לכלנו :lol:
ציפי,בהצלחה תהנו
פירגה – פשוט מטריף.
שומרת את המתכון ואכין בהתאם – עשית לי חשק לא נורמלי.
תבורכי על רעיונותייך ויבורכו ידייך על ביצועייך! :lol:
הי רותי חמדתי,
זה כל כך טעים,אך תתמהמהי ותכיני שכולכם תהנו כמונו.
אם את שוקלת להקפיא,עדיף לפרוס למנות לפני ההקפאה שתוכלי לשלוף כמה שאת רוצה.
תודה והכל באהבה.
פירגה בוקר טוב,
המתכון ״הדליק״ אותי, נראה כל כך טעים.
אני הולכת להכין עוד היום.
תודה לך שוב על כל המתכונים הנהדרים שלך,
הצלחה גדולה. ממליצה עלייך לכל מכריי.
שיהיה לך יום מופלא ומקסים.
ושוב תודה.
:P
רותי חמודה,חן חן על המחמאות .
בכיף בשמחה ובאהבה גדולה,אני חולקת אתכם.
שיהיה יום נפלא וסוף שבוע טעים ומקסים
לחמניות נהדרות אכלנו כל המשפחה בבוקר ונהננו מאוד
גם לא קשה להכנה והטעם מצויין, ממליץ לכולם להכין
תודה משה
שימחת אותי עם התגובה הטעימה ללחמניות.
תודה על ההמלצה .שיהיה לכם המשך טעים.
היי פירגה, נראה מדהים ופשוט. אפשר לדעתך להשתמש בקמח תופח מלא?
אני לא מכירה את הקמח
לשיקולך
היי פירגה!הלחמניות נפלאות!טעם מהמם! היה ממש שווה להכין …
שיהיה לך לילה טוב ושבת שלום!
תודה ליטל,שתהיה שבת נפלאה ומתוקה
שבת שלום
שלום פירגה, אין לי תבנית פאי. האם אפשר להשתמש בתבנית 26 פיירקס? תודה ושבת שלום!
מתאים ובהצלחה לך
פירגה יקרה,
הצילו! טורפים לי את הלחמניות!!!
הכנתי כלחמניות בודדות קטנות, יצאו כ- 25 יחידות, והן מעולות!!
היה לי מתכון של בואיקוס על בסיס חמאה, וללא ספק המתכון הזה יחליף אותו מעתה והלאה.
תבורכי!
סופ"ש נעים,
שירלי.
שירלי הי,אני שמחה שמצאת את המתכון הטעים הזה
לבריאות
לפירגה שבת שלום
הכנתי את הלחמניות יצא. אליפות. תודה רבה
שובה תודה רבה והמשך טעים ביחד
מצרפת לך תמונה
http://i46.tinypic.com/4qiv4n.jpg
:lol:
שובה יקרה,
אחלה של תמונה.תודה ששלחת לי לראות .נראה שיצא מעולה.
לבריאות
זה משהו …מאוד טעים כל השבת טרפנו וטרפנו כל הכבוד פירגה ;)
אורנה,איזה יופי,שמחתי מאד
נראה טעים ביותר ולא פחות חשוב קל להכנה. כל ארוחה משפחתית חלבית אני מכינה את לחם הגבינות המהיר שלך ותמיד מתפעלים מחדש – אין ספק בארוחה הבאה לחמניות תלישה. תודה תודה תודה על כל המתכונים המצויינים – אין עלייך ;) .
טובה ערב טוב.
תודה לך, אני מקווה שגם את אלה תכיני ותהנו כמונו
ביחד ,באהבה
:lol: פירגה הי! הלחמניות האלה ממש טעימות, אימי הכינה לשבת ויצא נפלא! ;)
הי גל,כיף להוסיף עוד מחמאה ללחמניות הטעימות
לילה טוב וחלומות פז
בוקר טוב.
יצא טעים וריחני אהבנו מאוד.
תודה.
לבריאות מוריה תודה.
פירגה יקרה
הכנתי אתמול יצא כמובן מעולה
ולא פחות חשוב זמן ההכנה היה מהיר
תודה לך
דלית,תודה וכיף ועונג גם לי שנהניתם
פירגה המקסימה
הכנתי אתמול כשהיו אורחים לארוחת ליל שבת.
לא היתה לי כנען אז השתמשתי בגבינת סקי.
שמתי בכל כדור תוספת אחרת ויצא מעולה !! כולם התפעלו וכרגיל סיפרתי שזה מהאתר שלך והמלצתי בחום.
תודה רבה
:lol: :lol:
ערב טוב דקלה
כיף לראות את התגובה של על הלחמניות.
שימחת אותי שכולכם נהניתם ושימחת אותי על ההמלצות לאתר.
לבריאות ובאהבה
הכנתי את המאפה הזה וזה טעים בטירוף באמת מי שלא מכין לא יודע מה הוא מפסיד ארוחת ערב מושלמת יחד עם סלט עגבניות עם שמן זית שום ומיץ לימון כדי לטבול את הלחמניה ת ע נ ו ג
חניתה,ערב טוב
קבלי חיבוק מעומק ליבי על התגובה הנהדרת והפירגון.
מאחלת לכולנו שימשיך להיות תמיד טעים וחמים
שלום, אני הכנתי את הלחמניות ויצא כל כך טעים שהייתי חיבת לשתף אותך פירגה
תודה רבה לך דליה (פירגה),כל המתכונים שלך טובים מפולינה
שלום פולינה,
אני מאד מעריכה ומודה לך שבאת לשתף אותי. אני רואה שכל מי שהכין מתלהב וזה תענוג גדול בשבילי לקרוא אתכם.
תמשיכי להכין ולהנות תודה מעומק ליבי
הי, האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא כבצק (לפני האפייה)?
תודה, יופי של מתכונים!
איילה,לא להכין בצק מראש.
קודם לאפות ואחר כך להקפיא את התוצר המוגמר
בהצלחה
האם אפשר להכין עם גבינות שמנת במקום? יש לי סטוק שנדרש לחסל
(אם לא, יש לך רעיון למשהו אחר שניתן להכין מהן? תודה)
אפשר כל סוגי הגבינות
בהצלחה
פירגה יקרה
חייבת לומר שזה היה פשוט ברור…
הלחמניות נחטפו
מחר אעשה כמות נוספת
הכנתי עם גבינת טוב טעם ולא היה צורך להוסיף עוד קמח, הבצק פשוט נ ה ד ר
את נהדרת ותודה רבה לך על השיתוף במתכונייך
שבת שלום
טוב יונית,בחרת במתכון נפלא ולא פלא שאת מתלהבת.תודה רבה לך ושימשיך להיות לנו תמיד טעים וביחד.
שלום פירגה יקרה. מיותר לציין את המתכונים הנהדרים שלך שבני משפחתי מתענגים אליהם. והנה כרגע הלחמניות בתנור ריח ממכר מתפשט בבית. נראה נהדר ובטוח שעוד מעט יחטף… יאמי… שבוע טוב
שבוע נפלא והמשך טעים
מעולה
:lol: באהבה
לקח לי 5 דקות להכין ולקח למשפחה דקה לחסל… מתכון גאוני טעים מאוד פשוט להכין ונראה כאילו השקעתי וטרחתי רבות… פירגה -תודה רבה
אני אוהבת את התגובות האלה.תודה רבה והמשך טעים ונפלא ביחד
מתכון מעולה יצא לי כל כך טעים שזה נחטף הוספתי אבקת שום ואורגנו לבצק
תודה שירה ושימשיך כך
פירגה יקרה
הכנתי ביום שישי, אחרי שהכנתי ומילאתי בתבנית,עוד נשאר לי בצק והכנתי 2 לחמניות.
אל הלחמניות חיסלתי ואת החלה קיררתי והקפאתי.
תודה
רותי הי חמודה.תודה שחזרת לשתף אותי.תהנו מהלחמניות הטעימות.
היי פירגה מה שלומך?
רציתי לעדכן אותך שביום שישי האחרון הוצאתי מהפריזר
את החלה והעברתי למקרר,ובשבת בבוקר חיממתי על הפלטה.
יצאתי מעולה,טעים טעים מאוד.
תודה לך
רותי
הי רותי יקרה,
את תמיד מחממת לי ת'לב עם התגובות הנפלאות שלך.
תודה מעומק ליבי וחיבוק חם
הי לכולן/ם ! אני "הילדה" החדשה בכיתה ! שמי יעל,גיליתי את האתר המושקע שלך הלילה,זיפזפתי בין מאות המתכונים וכמעט ולא היה מתכון שאמרתי לעצמי את זה אני חייבת לנסות! " התמונות ברורות ברובן ונהדרות ובהחלט ממחישות את המתכונים ( לצערי,ללא הריחות..) אני אמנםצעירה יחסית אך מערכת היחסים שלי עם המטבח החלה מקטנות ולשמחתי היא רק הולכת ומתעצמת עם הזמן.,מדוע לשמחתי? מפני שהיא מכניסה בי ןלחיי אהבה גדולה ! נראה כי יש פה לא מעט אנשים שמרגישים כמוני ואחרי הכרות ראשונית עם האתר שלך פירגה,בהחלט נראה שה כל בא ונעשה עם המון אהבה !!! אני יותר מאשמח לפרגן ולהצטרף לרשימה הארוכה של נותני ה " קומפלימנטים " לאחר שתנסה במתכונים רק בריאות ( ! ) ויום נהדר לכולנו ! :P
יעל יקרה,אני מודה יום יום לבן שלי שלפני כ-6 שנים בנה לי את האתר,לימד אותי יסודות האינטרנט ומאז אני חורשת עליו באהבה ענקית.
כל יום לומדת וזה לא קל לי בגילי. יש עוד המון ללמוד. לשמחתי הבן לקח עליו את ניהול האתר והוא עוזר לי המון. הוא גם בונה אתר חדש לתפארת כולנו.
כל מה שאני מכינה למשפחתי עובר אליכם , כמובן אחרי מחמאות מילדי ונכדי וכמובן בעלי.
אני שמחה שהתחברת אלי דרך האתר,זה נפלא ומחמיא מאד. אני מקווה שכל מה שתכיני דרכי או לא דרכי יצליח לך וייתן לך תחושות סיפוק.זה אף פעם לא נגמר.
חיבוק והמשך טעים ביחד.
הנה,אני עושה את ה " וידוי " הראשון בחיי בפרהסיה, אני מכורה! מכורה לדברים (טובים בלבד!) שאין להם סוף ! י(פה אמרת ש"זה אף פעם לא נגמר") בישול,אפיה,אהבה של אמא,ואם התמזל מזלנו אז של כל משפחתנו וחברינו ,אלו דברים ממכרים נכון? את יודעת? אפילו שבנך זר לי לחלוטין,אני מרגישה גאה בו ! כמו בבן משפחה שלי! כל הכבוד לו!בבקשה,תאמרי לו ומסרי לו בנוסף תודה בשמי על ה "אוצר" שקיבלנו בזכותו,טוב נו…גם בזכותך! (חחחחה.. )אגב,אימי בדיוק בגילך,אולי יש לך טיפ עבורי כיצד לשכנע אותה כבר ללמוד על המחשב והאינטרנט ועמוד בקו ישר עם הקידמה ??? יקירתי,רק בריאות! כדי שנוכל כולנו להמשיך בעשיה! שלך,יעל.
רק בריאות והמון אהבה
פירגה יקירתי, בקר טוב ! אני יודעת שמוקדם יחסית וים שישי קצר ועמוס,אך זקוקה לעזרתך ממש.אני רוצה להכין את עוגת הלחמניות ומסיבה בריאותית לא יכולה להשתמש בגבינת הכנען לצערי. האם ניתן להחליפה בגבינה אחרת? כגון ריקוטה? אולי? או ברינזה או אלי גבינה לבנה 5% ? בבקשה אם רק תוכלי,כל כך כל כך אודה לך אם תשיבי לשאלתי,הבטחתי לסבי בן ה 93 שאכין לו…ת-ו-ד-ה מראש,שלך יעל.
הי,
את יכולה לקנות טובורג (גבינה רוסית)
בהצלחה ושכולכם תהנו
ת ו ד ההההההההההההההההההההההההההההההההההה !!! (גם בשם סבי ! ) את פשוט נהדרת ! נעמי שמר צדקה, יש אנשים טובים באמצע הדרך..! אני רצה לקנות ולהכין! נשיבוק (נשיקה +חיבוק) ענננק ! אעדכן אותך אחרי שסבי יתלוש לו חתיכה ! שבת שלום וסופ"ש שמח ונעים! באהבה,יעל.
שבת שלום מבורך וטעים לכולכם
פירגה שבוע טוב וחג אורים שמח
מה שלומך?
אני רוצה שוב להודות לך על המתכון המדהים. ביום שישי האחרון הכנתי את זה שוב , הכנתי 2 תבניות.נשאר לי קצת מהעיסה אז הכנתי גם בתוך תבניות קטנות של מאפינס. 2 הלכו ישר לבטן שלי …. אחד אביא היום לבן שלי ואשתו. גם פעם שעברה נתתי להם אחד הביתה והם מאד אהבו.
אמן שתמשיכי תמיד בעשייה
רותי,הי מותק
תמיד כיף לקבל מחמאות על מתכונים שהכנתם.
תודה וחיבוק לכולכם וחג שמח
היה טעים מאוד :lol: :oops:
תודה אילנית,
בכיף,לבריאות
ממש יאמי
אין כמוך כרגיל פירגה הנהדרת \
:P :P
גם את רחלי . תודה ;)
שתהיה לך ולמשפחתך שבת נפלאה וטעימה
הי פירגה, סליחה על הבורות אבל מה זה גבינת כנען?
יעל,כמו גבינת טוב – טעם.
זו גבינה לבנה ללא נוזלים.
יש אותה בכל סופר במדף הגבינות.
יש גם את הגבינה הטובורג הרוסיה שמתאימה אף היא. (לדעתי גם הכי זולה,שווה בדיקה)
פירגה שלום, נראה מצוין. הולכת לנסת.
האם יש לך המלצות על מאכלים שאפשר להכין ולהשאיר בחוץ 3 – 4 שעות ויישארו טעימים? (בשביל הפיקניק שיהיה בסוף טיול של חצי יום בשבת) תודה
קרניאל שלום,
תדפדפי באתר יש מלא לחמניות,פשטידות בלי גבינה,עוגות.
עוגת מוס שוקולד אפויה הכי מתאימה והכי טעימה.
הי פירגה!
נראה מאוד מגרה! נראה לך שאפשר ללא ביצים?
אני נהנית מאוד מהמתכונים היצירתיים שלך והם מככבים דרך קבע אצלי!
ישר כח המשיכי ליצור עוד מתכונים שיביאו עוד מעריצים שמתענגים…!
ענת צהריים טובים,אפשר בלי,אבל יצא פחות.
לבריאות והמשך עשייה מפנקת ומהנה ביח ד
איז ה לחמניות נופת צופים אכין מייד תודה לך גברת פירגה ורק בריאות והנאה בחיים אמן !
מצילי בקר טוב.
תודה על הברכות.. גם לכם שפע ברכות לבריאות ושבת שלום ומתוק לכם
שלום לך פירה יקרה, הלחמניות נראות מעולות ומאוד הייתי רוצה להכין אותם גם אך אני לא גרה כרגע בארץ ולא מצליחה למצוא גבינות טובות כמו שיש בארץ. לדוגמא, את גבינת הקשקבל אוכל להחליף במוצרלה? ואילו סוג של גבינות אלה "גבינת חמד" ו"גבינת כנען"? מלוחות, רכות, קשות? במה אפשר להחליף אם יש לי פה רק גבינת שמנת למריחה?
הי ענת. לא שמים גבינות רכות . כל סוגי הקשות מתאימות. צריך שיהיה מלוח במידה. אם הגבינות מלוחות יש להתחשב בכמות המלח שמוסיפים.
גבינת כנען היא לא קשה מאד אבל גם לא נוזלית. ואין לה טעם. היא מקבלת את הטעם מהמאפה.
בהצלחה ובאהבה גדולה
פירגה שלום,
האם אני יכולה להכין אותם בערב, ולחמם בתנור בבוקר ?
תודה
גילה
גילה ערב טוב,ברור שאפשר