d790d796d7a0d799 d794d79ed79f d79ed79cd795d797d799d79d d799d79c - אזני המן מלוחים במלית פטריות/אחר

אזני המן מלוחים במלית פטריות/אחר

המן מלוחים יל - אזני המן מלוחים במלית פטריות/אחר

מי אמר מלוח ולא קיבל?

הבצק נפלא וטעים מאד . לקבלת בצק ביסקוויט יש לוותר על תוספת אבקת האפיה לקמח.

בצק ל-50 יחידות:
250 גרם מרגרינה רכה (חמאה או מחמאה)
מיכל שמנת חמוצה לחלבי   –   או שמנת לבישול של אלפרו 5% או לבישול פרווה 10%
ביצה שלמה
4 כוסות קמח רגיל ומכינים עוד בצד לזמן לישה (אפשר להוסיף כפית שטוחה אבקת אפיה)
מלח לטעם
לשים בצק עדין ורך ונוח ללישה
אין צורך לקרר ומכינים מיד
מקמחים את השיש
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים
כל חלק מרדדים למלבן
קורצים עיגולים ושמים באמצע מהמלית ה ק ר ה
סוגרים לצורת אוזן המן
להבריש ביצה ולפזר שומשום/קצח

מלית פטריות:
סלסלת פטריות חתוכות קטן
בצל גדול
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל שחור
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או צנובר קלוי
מטגנים את הבצלים ומזהיבים ומוסיפים את הפטריות
ממשיכים לטגן עד שאין נוזלים והפטריות טיפה מזהיבות
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים
טועמים ומשפרים
מקררים ומוסיפים את התוספות של האגוזים או הצנוברים

"טיפים"
1. כל מלית אחרת ממבחר המליות ש ב א ת ר תתאים. ראו בקטגוריה: מליות מלוחות
2. הבצק מתאים למגוון מאפים מלוחים וגם לכרוכיות.
3. מגישים עם מבחר זיתים וירקות טריים.
4. למלית הפטריות אפשר להוסיף גרודת גבינת פטה ואז לא להמליח הרבה.
תהנו

40 תגובות על “אזני המן מלוחים במלית פטריות/אחר

    • ריקה יקרה
      אני הוספתי לבצק כפית סוכר ומעט מלח וזה שיבח את המאפים המלוחים.
      אשמח לתגובה. smile

      • וואו, אתן נפלאות !
        פירגה, המתכון נראה מדהים ! ! !
        וריקה, נשאר לי הרבה בשר מהסמבוסקים ונתת לי רעיון נפלא !
        בנות, כל ביס אברככן
        smile
        שיהיה שבוע טוב ויום נהדר.
        יעל

  1. פרגה בוקר טוב!
    :lol: איזה יופי! סוף סוף אוזניים מלוחות. מתכוונת לאפות להביא גם להורים, לאחיינים וכמובן למשפחתי.יום טוב וכל טוב!

  2. נקרא מעולה!!!
    אבל אני לא מוותרת על הבצק הלבן… ;)
    מאז שגיליתי אותו אצלך, אני מכינה ממנו אוזני המן בכל פורים…

    חג שמח
    smile

    • שיר יקירה
      גם אני מכינה את הבצק הלבן כי לא מוותרים עליו.חהחהחהחהחה
      הבצק הזה שונה מאד .אם מכינים אותו בלי אבקת אפיה כמו שאני הכנתי,המירקם שלו ממש כמו של ביסקוויטים,
      ועוד המילוי שמוסיף המון.
      באמת טעים טעים ואם לגוון,אז זה המתכון……
      יום נעים ונפלא וכיף לראות שאת חוזרת למסלול אחרי הנדודים ;) לגולה.

  3. היי פירגה!
    אשמח לרעיונות אחרים למילוי
    בעלי לא אוהב פטריות (וגם לא קישואים ועוד כמה דברים ששכחתי…)
    תודה!
    :!:

  4. היי פירגה,נשמע טעים.מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה כדי שיהיה פרווה?יום נעים,שרון ,פלורידה

    • הי שרון יקרה

      תחליף=סויה התחליף הטעים והרצוי

      לדעתי למרות שלא ניסיתי בבצק הספציפי הזה ניתן להחליף ב-3/4 כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות
      smile

  5. תודה על המתכון הנפלא, תודה על כך שיש רעיונות גם לסכרתיים שמשתדלים לא להגזים עם המתוקים בפורים :idea:

  6. שלום פירגה,

    אני מחפשת בצק פריך מצויין לאוזני המן מתוקים. אני אופה הרבה…..אבל בצק מוצלח ממש – עוד לא מצאתי…כזה שיהיה נוח לעבד, וגם כשמו – פריך וטעים.

    אודה לך אם תעזרי בנידון,

    יום טוב,אליה

  7. הי פירגה!אני הכנתי אוזני המן בבצק הלבן יצאו מעולות!!תודה רבה. וגם המתכון המלוח קורץ לי..אולי אכין שבת הבאה בע"ה.
    תודה! smile smile

    • כוכבה חמודה תודה רבה.
      אני מקווה שלאט לאט כולם יכירו את הבצק הלבן. זה בצק שאסור לפספס ;)
      ספרי לי אם אהבת את המלוחים smile תו :lol: דה

  8. בד"כ אוהבת את כל המתכונים שלך, אך לא מסתדר לי "אוזני המן" מלוחים.אולי אצטרך "לישון" על זה ולהתרגל לרעיון החדשני. :idea: :P

    • טובה ערב טוב.
      לא חייבים להתחבר לכל המתכונים שלי . יש מגוון וכל אחד מתחבר למה שמתאים לו.
      הכל בכיף, זה רק אוכל ;)

      • יעל יקרה
        להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כולם .
        אשמח לשמוע תגובה אחרי שתכיני ותטעמי
        smile

  9. פריגה הכל טוב ויפה אבל כל המתכונים שלך עם שמנת הכל חלבי יש מצב למתכונים פרווה .

    • מזלי,תמיד אפשר להמיר במוצרי סויה אחד על אחד.באפיה לא תרגישי בטעם או בהבדל.
      בהצלחה smile

    • הילה חמודה,זה לא רק מעניין,זה מתחסל ברגעים….זה כל כך טעים.אפשר למלא כבד, או מלית בשר וצנובר של קובה, או ירקות, הכל כיד הדמיון .

  10. פירגה היקרה,

    לא מזמן התוודעתי לאתר שלך וממש התאהבתי במתכונים שלך, כל כך מוצלחים וטובים.

    למסיבת פורים הכנתי את אוזני המן המלוחים וזו הייתה הצלחה מסחררת, אנשים התלהבו
    מהרעיון והטעם ואני התמוגגתי בזכותך.

    אז תודה רבה וזו תחילתה של ידידות מופלאה!

    אודליה

    • אודליה,אני שמחה שהגבת למתכון ומצאת זמן להגיב.
      גם אני מתמוגגת מהתגובות שלכם,זה הכיף הגדול שלי לקרוא שאתם נהנים.
      לידידות נפלאה ומופלאה smile תודה לך :lol:

  11. הי פירגה,
    אני רוצה להכין לילדים עם מלית חלבית.
    האם אפשר להקפיא אחרי שמוכן?
    אם אפשר, איך את ממליצה להפשיר? (חימום בתנור/על השיש?)
    תודה smile

    • הי שיר
      אפשר להקפיא אחרי שמוכן.

      להפשיר קצת ולחמם את התנור. כשהתנור חם להוריד את חום התנור לחום נמוך ולהכניס את המאפים כשהם מכוסים ברפיון בניר כסף.
      בהצלחה.

  12. שבת שלום פירגה
    למה הכוונה שמנת צמחית , האם הכוונה לשמנת מתוקה ריץ או לשמנת לבישול, והאם אפשר למלא במלית של כיסונים כלומר תפוחי אדמה ובצל מטוגן?
    תודה smile

    • ערב טוב ריקה

      כל מלית מתאימה.מה שאת אוהבת.

      כל שמנת צמחית מתאימה כהמרה לפרווה

      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *