מי אמר מלוח ולא קיבל?
הבצק נפלא וטעים מאד . לקבלת בצק ביסקוויט יש לוותר על תוספת אבקת האפיה לקמח.
בצק ל-50 יחידות:
250 גרם מרגרינה רכה (חמאה או מחמאה)
מיכל שמנת חמוצה לחלבי – או שמנת לבישול של אלפרו 5% או לבישול פרווה 10%
ביצה שלמה
4 כוסות קמח רגיל ומכינים עוד בצד לזמן לישה (אפשר להוסיף כפית שטוחה אבקת אפיה)
מלח לטעם
לשים בצק עדין ורך ונוח ללישה
אין צורך לקרר ומכינים מיד
מקמחים את השיש
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים
כל חלק מרדדים למלבן
קורצים עיגולים ושמים באמצע מהמלית ה ק ר ה
סוגרים לצורת אוזן המן
להבריש ביצה ולפזר שומשום/קצח
מלית פטריות:
סלסלת פטריות חתוכות קטן
בצל גדול
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל שחור
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או צנובר קלוי
מטגנים את הבצלים ומזהיבים ומוסיפים את הפטריות
ממשיכים לטגן עד שאין נוזלים והפטריות טיפה מזהיבות
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים
טועמים ומשפרים
מקררים ומוסיפים את התוספות של האגוזים או הצנוברים
"טיפים"
1. כל מלית אחרת ממבחר המליות ש ב א ת ר תתאים. ראו בקטגוריה: מליות מלוחות
2. הבצק מתאים למגוון מאפים מלוחים וגם לכרוכיות.
3. מגישים עם מבחר זיתים וירקות טריים.
4. למלית הפטריות אפשר להוסיף גרודת גבינת פטה ואז לא להמליח הרבה.
תהנו
ערב נפלא פירגה
מחר יעשה נפלא אני אמלא חלק בבשר של הסמבוסק :lol: :lol: :lol: :lol:
ריקה יקרה
אני הוספתי לבצק כפית סוכר ומעט מלח וזה שיבח את המאפים המלוחים.
אשמח לתגובה.
וואו, אתן נפלאות !
פירגה, המתכון נראה מדהים ! ! !
וריקה, נשאר לי הרבה בשר מהסמבוסקים ונתת לי רעיון נפלא !
בנות, כל ביס אברככן
שיהיה שבוע טוב ויום נהדר.
יעל
פרגה בוקר טוב!
:lol: איזה יופי! סוף סוף אוזניים מלוחות. מתכוונת לאפות להביא גם להורים, לאחיינים וכמובן למשפחתי.יום טוב וכל טוב!
עופרה,מעולה. הכנות מהנות וטעימות.
אני שמחה שהרעיון מצא חן בעיניך.תודה
נקרא מעולה!!!
אבל אני לא מוותרת על הבצק הלבן… ;)
מאז שגיליתי אותו אצלך, אני מכינה ממנו אוזני המן בכל פורים…
חג שמח
שיר יקירה
גם אני מכינה את הבצק הלבן כי לא מוותרים עליו.חהחהחהחהחה
הבצק הזה שונה מאד .אם מכינים אותו בלי אבקת אפיה כמו שאני הכנתי,המירקם שלו ממש כמו של ביסקוויטים,
ועוד המילוי שמוסיף המון.
באמת טעים טעים ואם לגוון,אז זה המתכון……
יום נעים ונפלא וכיף לראות שאת חוזרת למסלול אחרי הנדודים ;) לגולה.
היי פירגה!
אשמח לרעיונות אחרים למילוי
בעלי לא אוהב פטריות (וגם לא קישואים ועוד כמה דברים ששכחתי…)
תודה!
:!:
מורן
הי
כמו שכתבתי במתכון:כנסו לקטגוריה:מליות
בהצלחה ותהנו
היי פירגה,נשמע טעים.מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה כדי שיהיה פרווה?יום נעים,שרון ,פלורידה
הי שרון יקרה
תחליף=סויה התחליף הטעים והרצוי
לדעתי למרות שלא ניסיתי בבצק הספציפי הזה ניתן להחליף ב-3/4 כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות
ומה עם שמנת צמחית?הולך?
כן. 3/4 כוס מספיק ולהוסיף קמח בהתאם כמה שנכנס.
בהצלחה
תודה על המתכון הנפלא, תודה על כך שיש רעיונות גם לסכרתיים שמשתדלים לא להגזים עם המתוקים בפורים :idea:
בכיף נאוה,תהנו
שלום פירגה,
אני מחפשת בצק פריך מצויין לאוזני המן מתוקים. אני אופה הרבה…..אבל בצק מוצלח ממש – עוד לא מצאתי…כזה שיהיה נוח לעבד, וגם כשמו – פריך וטעים.
אודה לך אם תעזרי בנידון,
יום טוב,אליה
אליה הי
בחפש רשמי: אזני המן בבצק לבן
תלכי עליו בעיניים עצומות
תודה רבה :P :!: :lol: אעשה זאת.
אליה
בהצלחה ואני בטוחה שעם הבצק הזה תגיעי לנחלה ולשלווה.
הי פירגה!אני הכנתי אוזני המן בבצק הלבן יצאו מעולות!!תודה רבה. וגם המתכון המלוח קורץ לי..אולי אכין שבת הבאה בע"ה.
תודה!
כוכבה חמודה תודה רבה.
אני מקווה שלאט לאט כולם יכירו את הבצק הלבן. זה בצק שאסור לפספס ;)
ספרי לי אם אהבת את המלוחים תו :lol: דה
בד"כ אוהבת את כל המתכונים שלך, אך לא מסתדר לי "אוזני המן" מלוחים.אולי אצטרך "לישון" על זה ולהתרגל לרעיון החדשני. :idea: :P
טובה ערב טוב.
לא חייבים להתחבר לכל המתכונים שלי . יש מגוון וכל אחד מתחבר למה שמתאים לו.
הכל בכיף, זה רק אוכל ;)
יעל יקרה
להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כולם .
אשמח לשמוע תגובה אחרי שתכיני ותטעמי
הכנתי ויצא טעים מאוד.
אצלי בבית מאוד אהבו.
רעיון יפה, תודה פירגה.
פנינה תודה מתוקה
ואני בטוחה שכל מי שיכין יתלהב מהרעיון ומהטעם ;)
פריגה הכל טוב ויפה אבל כל המתכונים שלך עם שמנת הכל חלבי יש מצב למתכונים פרווה .
מזלי,תמיד אפשר להמיר במוצרי סויה אחד על אחד.באפיה לא תרגישי בטעם או בהבדל.
בהצלחה
רעיון נהדר יקירתי :lol: :lol:
אילניתוש,תודה שמחה שאהבת
מעניין שחבל"ז
הילה חמודה,זה לא רק מעניין,זה מתחסל ברגעים….זה כל כך טעים.אפשר למלא כבד, או מלית בשר וצנובר של קובה, או ירקות, הכל כיד הדמיון .
יצא טעים וחמוד להפליא!
פייגי תודה מתוקה
פירגה היקרה,
לא מזמן התוודעתי לאתר שלך וממש התאהבתי במתכונים שלך, כל כך מוצלחים וטובים.
למסיבת פורים הכנתי את אוזני המן המלוחים וזו הייתה הצלחה מסחררת, אנשים התלהבו
מהרעיון והטעם ואני התמוגגתי בזכותך.
אז תודה רבה וזו תחילתה של ידידות מופלאה!
אודליה
אודליה,אני שמחה שהגבת למתכון ומצאת זמן להגיב.
גם אני מתמוגגת מהתגובות שלכם,זה הכיף הגדול שלי לקרוא שאתם נהנים.
לידידות נפלאה ומופלאה תודה לך :lol:
הי פירגה,
אני רוצה להכין לילדים עם מלית חלבית.
האם אפשר להקפיא אחרי שמוכן?
אם אפשר, איך את ממליצה להפשיר? (חימום בתנור/על השיש?)
תודה
הי שיר
אפשר להקפיא אחרי שמוכן.
להפשיר קצת ולחמם את התנור. כשהתנור חם להוריד את חום התנור לחום נמוך ולהכניס את המאפים כשהם מכוסים ברפיון בניר כסף.
בהצלחה.
שבת שלום פירגה
למה הכוונה שמנת צמחית , האם הכוונה לשמנת מתוקה ריץ או לשמנת לבישול, והאם אפשר למלא במלית של כיסונים כלומר תפוחי אדמה ובצל מטוגן?
תודה
ערב טוב ריקה
כל מלית מתאימה.מה שאת אוהבת.
כל שמנת צמחית מתאימה כהמרה לפרווה
בהצלחה