חיתוכיות שקדים
נוסטלגיה באחת המחברות הישנות.
הוספתי ריבה בהתאם להמלצה של ריקה חברה מקסימה מהאתר שלנו.
המרכיבים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה (במקור עם מרגרינה)
2 חלמונים
כוס סוכר
כפית קינמון
תמצית שקדים
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כוסות קמח רגיל
ללוש ולשטח בתבנית משומנת בגודל 27X33
למרוח ריבה טובה (אני מעדיפה ריבה אדומה).
את החלבונים להקציף במיקסר עם כף סוכר
אחרי שמוקצף, להוסיף 100 גרם שקדים גרוסים (לא טחונים ולערבב ביחד)
למרוח את הקציפה על הבצק עם הריבה . ליישר.
לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות ולאפות כ-20 דקות.
להוציא ולחתוך ריבועים
להמשיך לאפות בחום 120 מעלות עד שהקצף יתייבש היטב
אצלי לקח לפחות 30 דקות עד שהקצף התיבש.
לקרר לחתוך לפי הסימנים ולשמור בקופסה סגורה.
תהנו
שלום פירגה
נהדרת זו עוגת ילדות אני נוהגת למרוח בריבת מישמש ולשים אגוזים לא שקים כך אימי עשתה
ריקה יקרה
הוספתי את הריבה שהיתה חסרה לפי הארה שלך
תודה חמודה.
אמא היתה מגוונת פעם עם שקדים פעם עם אגוזים…..שניהם נהדרים.כדאי לגוון.
תהנו
גם העוגת ילדות שלי..אז לא היה
אינטרנט והאימהות שלנו היו במטבח.
גאולה יקירתי, את לא מבינה .
אני מעל 70 וזוכרת את העוגיות האלה מגיל 5 .אמא וסבתא היו מכינות תענוג של טעם ותענוג של היסטוריה נוסטלגית.
ערב טוב פירגה
חזרנו מאוסטריה עמוסי חוויות ועייפים מטיולים רגליים רבים שערכנו,אני רואה שלא נחת על זריי הדפנה בינתיים וגם לא על שמרייך,אלא שאלו תפחו והוספת עוד שפע מתכונים,אם תרצי המלצה לטיול או כל אחד אחר באתר אשמח לעזור
ערב טוב שקדי
כיף לחזור כשם שכיף לנסוע. כיף לעשות חיים לבלות להנות ולתכנן או לפחות לחלום את הטיול הבא.
אני בעסקי כרגיל ונהנית מכל רגע. אשמח להיעזר בכישורך במידה ויזדמן משהו שכרגע לא נראה באופק
שיהיה שבוע טוב עם חיבוק ממני
פריגוש המתכון מוכר לי המאמצת שלי היתה אופה לנו בקיבוץ
תודה רבה
אילנה בן צור
אילנה,מאד בנוסטלגיה,לא פלא שאת מכירה. גדלנו על העוגיות האלה
איזו אילנה, איפה גדלת בילדותך ?
אילנה, האם זו את ? , אילנה בן צור מערד?
עדית קדם (מרסיאנו)..
אם כן , תתקשרי אלי 0524708211 ,
אני בבית בחופשת מחלה ואין לי פה את מספר הטלפון שלך.
בס"ד
ממש טעים זה נשמע מעולה בלי נדר אעשה :lol: :lol: :lol: :lol:
אוהבת אותך את מתוקההה כמו סוכריה שלי כל פעם את מביאה נותנת לי חשק
את יודעת עשיתי עוד פעם פלפל ממולאאאאאא :lol: :lol: :lol:
את נותנת לי כוח באהבה בשמחה אושררר כל בישולים שלך לאט לאט לאט בקרוב אני כמוךךךך רק בסבלנות רק הרצווןןןןן
כאן אין מלבי עשיתי מלבי משיהו מעדן וגם מוס שוקולד משיהו מצאתי ספר שלי וגם בוואריה מעדןןן כמו גלידההה
רות יקרה כל מה שאת מכינה את מכינה טעים.
פשוט תבחרי מה שלטעמכם ותכיני.
אוהבת,פירגה
שלום פירגה
יש לי שאלה לגבי כמות החלבונים האם זה מספיק לכל התבנית?
תןדה
ריקה זה מספיק לשכבה מרוחה דק.
שלום פריגה
המתכון נהדר
אני מוסיפה קוקוס לקצף
ואגוזי לוז לריבה
ממליצה :lol: בהצלחה
שושי תודה על ההמלצה.מכירה את השידרוגים האלה מבית אמא :lol:
מאד טעים ומשדרג
פירגה את גדולה מהחייםםםםםםםםםםםםםםםם
יו כמה אני מאושרתתת
קבלי חיבוק ענקקקקקקקק
בדיוק המתכון שחיפשתי המון תודה :lol: :lol:
המשך ערב נעים וכיפי אוהבת לאה
אני שמחה שאני עונה על הציפיות שלך ;)
פירגה היקרה!!!
אני כל יום באתר שלך,יש לך דברים מדהימים,עשיתי את החיתוכיות האלה לערב חג שמחת תורה ולקחתי אותם איתי לחברתי,העוגיות פשוט נחטפו,הם כל כך טעימות שכולם ביקשו את המתכון,ישר כוח,תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.
שרית,את נהדרת.
זה מתכון שיש לי המון כבוד אליו והוא זכור לי מידי ילדותי הרחוקה.
הטעם לא נשכח.נהדר.
היי פירגה.
בא לי על העוגיות האלה. לשבת.
כמה ריבה למרוח ? (אני תמיד 'נופלת' עם הכמויות – או ששמה יותר או ששמה פחות…… )
תודה, את משו-משו.
ענבר,תמרחי כמה שאת אוהבת כמו על לחם. יש כאלה שאוהבים קצת ריבה ויש כאלה שמורחים בנדיבות.
העוגיות נפלאות ואני בטוחה שתהנו מאד.
תעדכני.
תודה וחיבוק לסוף שבוע נפלא.
וואי פירגה .
איזו עוגה…עוגה בטעם של ילדות…
אצלינו מרחו את העוגה בקונפיטורת משמשים, בדרך כלל עם אגוזים.
שיהייה לכם שבוע נפלא.
אפשר למרוח כל ממרח ולאו דווקא ריבות.
לגבי התוספת בקצף,אפשר: קוקוס,שקדים,אגוזים.
אני רשמתי את המקורית…..לשיקולכם.
תהנו.
אני זוכרת את העוגה הזאת אבל ללא ריבה עם אגוזים משהיא ממוצא הונגרי היתה מכינה ביום שישי
נכון,יש עוד וורסיות בנוסטלגיה . גם בלי ריבה העוגיות נהדרות.
כמה התגעגעתי, למתכון זה
אין על המתכונים שלך…את יודעת שאפילו שאיני מגיבה וכותבת אני באתר כל הזמן…. :cool:
אסתי יקרה, אני יודעת.אני רואה שאלפים נכנסים לראות ובאמת לא מגיבים. .
אני שמחה שאת ממשיכה להיות איתי ונהנית.העונג שלי חיבוק.תודה רבה.
העוגה שגדלתי עליה..מעולה.כל ים שישי אמא שלי היתה מכינה ומורחת ריבה באמצע..תודה.
יש באתר קטגוריה של מתכונים של אמא של פירגה. יש שם מתכונים מלפני 70 שנה….כולם תענוג וכיף להיזכר.