ארוחה שלמה וטעימה למעיזים ולמי שמחפש חיים קלים.
מאפה אורז וירקות
מצרכים והכנה:
1/2 כרוב ירוק חתוך רצועות
בצל חצוי ופרוס
200 גרם פטריות
250 גרם גרגרי תירס
כוס גרגרי חומוס מבושל
2 בטטות קלופות-פרוסות
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
כוס אורז
קופסה 400 גרם טל וטרי עגבניות טריות כתושות ברסק ( לא לזרוק את הקופסה הריקה)
תבלינים:
כף מרק עוף
כף פפריקה
כף רוטב צ'ילי
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל להוסיף אחרי טעימה.
למלא פעמיים את הקופסא הריקה של הרסק במים .
תבנית פיירקס 28 עגולה משומנת
מסדרים מצע של חצי הכרוב בתבנית המשומנת.
בסיר בינוני מזהיבים בצל
מוסיפים את יתר המצרכים ובוחשים כ-5 דקות אחרי רתיחה.
יוצקים על הכרוב באופן שווה.
מכסים בניילונית וסוגרים הרמטי
מעל הניילונית עוטפים בניר כסף
מכסים במכסה
אופים בחום 175 כשעה ורבע ובודקים.
אם האורז רך והתבשיל מוכן ונשארו מים להוריד את כל ה"כיסויים" ולהמשיך לאפות עוד
כ-10 דקות גלוי.
אם תכינו יום לפני ותשמרו במקרר המאפה ייחתך כמו עוגה.
תהנו
פירגה שבוע טוב
על איזה נילון מדובר והאם הוא לא נמס בחום :oops: תודה
ניילונית רגילה מהסוג הנצמד
פירגה יקרה!
התוודעתי לאחרונה לאתר שלך בעיקר בעניין האפייה אך כל המתכונים שלך כל כך נהדרים..חרגתי מתפקידי כאופה בבית והכנתי ארוחה ממתכונייך שזכתה לשתבוחות…
האם אפשר לאפות בתנית קפיצית אם אין פיירקס?
תבנית קפיץ יש ללפף את התחתית בניר כסף שהנוזלים לא ידלפו.
בבקשה
הי פירגה היקרה,
נשמע נהדר, האם אפשר לוותר על הניילון הנצמד? יש אזהרות שהוא משחרר בחום חומרים מסרטנים.
מה דעתך?
מליסנדה,כרצונך לגבי הניילון.
בהצלחה ותהנו