שילוב נהדר לעוף שלם אפוי בתנור
המצרכים וההכנה:
3 כפות שמן קנולה
שום כתוש (לפחות 3 שיני שום)ואפשר יותר
3 כפות סירופ מייפל
כף רסק עגבניות (לא חובה)
כף קטשופ או רוטב צ'ילי חריף או מתוק
כפית אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מים
2 עלי רוזמרין טריים לחלל הבטן
לימון שלם מחורץ קלות לחלל הבטן
מחממים במחבת גדולה שמן וצולים היטב את העוף מכל הצדדים עד השחמה.
מוציאים את העוף לקערה
שמים במחבת את יתר המרכיבים ומחזירים את העוף מבשלים כ-10 דקות תןך כדי הפיכת העוף וספיגת כל הטעמים.
מעבירים את כל התכולה לתבנית אפיה ואופים עד שהעוף רך. כ-40 דקות – חום התנור 180 מעלות.
במשך האפיה לצקת מנוזלי המשרה על העוף שלא יתייבש
אפשר לכסות ברפיון בניר כסף.
במידה והתבנית יבשה להוסיף מעט מים.
תהנו
לפריגה בוקר טוב : עוף בתנור וריחות משגעים בתוספת אורז וסלטים שתבורכי שתהיה לך שבת שלום ואם יש לך מתכון עם ערק :lol:
הי חיים,שתהיה לך ולמשפחתך שבת נפלאה,רגועה וטעימה.
אין לי מתכונים עם ערק.חהחהחהחהחה.
גרררר.אוהבת… :lol:
שבת שלום פירגה!! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לעוף ממולא עם אורז וצנוברים ועוד דברים טעימים שיצור טעם מתקתק גם למילוי?אני אשמחח למתכון מוצצלח כמו שאר המתכונים :lol:
מיכלי,קבלי מתכון מעולה
http://pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/עוף-ממולא-בהמון-הפתעות-עוף-אפוי
שלום
איך אני מכינה את המתכון עם חלקי עוף ולא עוף שלם?
מיכל יקירה, אותו דבר. אותם תבלינים.
פירגה אהובה שלי,
התגעגעתי מתי תעלי עוד ועוד מתכונים מעולים
לאה.
לאה יקרה, עושה מה שאני יכולה במסגרת הבריאות שלי. מאחלת בריאות לכולם