dscf5459 800x600 - מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ובצל

מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ובצל

 

DSCF5459 - מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ובצל

מאפה נהדר שהכנתי לנו לארוחת שישי בערב, שנראה מליון דולר וטעים מאד.

מצרכים:
6 תפוחי אדמה די גדולים
2 ביצים
מיכל שמנת לבישול 5% או 10% או אחר – פרווה
שקית בצל מטוגן (40 גרם)
1/4 כוס שמן
כוס קמח תופח
מלח ופלפל לטעם

אופן הכנה:
תפוחי אדמה מקולפים פרוסים מבושלים 25 דקות (רכים אבל לא מאד)
לסנן ולשטוף ולשים בקערה
למעוך עם הידיים לגושים קטנים ולהוסיף את יתר המצרכים. לערבב .

לצקת לתבנית עגולה ומשומנת
לערבב ולאפות בחום 175שעה ועוד קצת , או עד שמוכן ומושחם .
תהנו

אבי שקדי ממשיך להכין ולצלם את השלבים ולשתף את כולנו.אז תהנו…

http://avishkedy.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_1555.html

68 תגובות על “מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ובצל

    • כן עדיף,לא תמיד . השקית זמינה וטעימה מאד. לא תמיד בא לטגן בעיקר כשהבית סגור במזגן.
      לשיקולך.

    • כן,מבושלים פרוסים. להזהר לא להפוך אותם לפירה.

      לפעמים בזן לבן ולפעמים זן אדום.

  1. שבת שלום ותודה על המתכונים הנפלאים
    האם אפשר לוותר על הביצים ולהפוך את המנה לטבעונית? smile האם השמנת הצמחונית ותפוחי האדמה לא יחזיקו את התבשיל? תודות לך אני יכולה לבשל לבני מנות לא טבעוניות אך אשמח לעוד רעיונות טבעוניים ממך כי כל המתכונים שלך קלים מוצלחים ומקוריים
    בתודה מראש מירי smile

    • לדעתי גם בלי ביצים יהיה אחלה.
      תודה על הפירגון והמחמאות ומאחלת לכולנו המשך נפלא וטעים.

  2. פירגה צהרים טובים,האם את יודעת,עגבניות מיובשות שבעלי קנה בשוק במשקל בלי רוטב האם צריך להשרות אותןנבשמן לפני שמכניסים לסלט

    • עגבניות מיובשות:
      חיתכו את העגבניות לרבעים, הניחו בתוך קערית וצקו מים רותחים עד לכיסוי העגבניות. לאחר כ-10 דקות, סננו את המים, הוסיפו רבע כוס שמן זית ועוד שתי כפות חומץ בין יין (או כל חומץ אחר אם אין לכם חומץ בין יין).

  3. מבקשת מאד להגדיר גודל תבנית,במקרה זה וביתר המתכונים הנפלאים והברורים שלך.

    • תודה וערב נפלא.

      הכי טוב להכין את המסה ואז להחליט איזה גודל תבנית תתאים.
      תמיד רצוי שהבלילה תגיע לפחות לפחות חצי מגובה התבנית.
      אפשר תבנית מלבנית/מרובעת/עגולה/אינגליש קייק.

  4. היי, כל קודם תודה רבה על המתכונים הנפלאים ! כיוון שאני לא
    מבשלת הרבה רציתי לדעת אם כפית מלח זה כמות סבירה או
    מלוח מדי?
    תודה רבה

  5. הי פירגהל'ה

    מתאים לי מאוד – בתי החיילת הגיעה אתמול מהבסיס עם חשק לפשטידה.
    האם אפשרי להשתמש בשמנת חלבית ?
    תודה smile

  6. ה כ נ ת י . סיימנו לאוכל ברגעים אלה. ט ע י ם. אבל……….לא נחתך .מתפרק. נכון,אפשרי להרים עם כף הגשה.אבל,ציפיתי לחתוך למשולשים יפים.האם פישלתי במשהו?? שוב טעים מאד למרות ההתפרקות.

  7. הכנתי לי ולאשתי לארוחת ערב ויצא מצויין אנחנו מתים על פשטידות וננסה מתכונים נוספים תודה, תומר ;)

  8. הכנתי את הפשטידה הקלה להכנה ומאוד טעימה, חוסלה במהירות
    (בפעם הבאה אני אכפיל כמויות) אני הוספתי אגיז מוסקט שהולך מצוין עם שמנת מתוקה

    • חנה,אחלה.
      תודה על התגובה הנהדרת.
      כיף לקבל מחמאות והמלצה לפשטידה.
      שנה טובה.

  9. אחלה פשטידה,
    החלפתי את השמנת ביוגורט טיגנתי הבצל במעט חמאה
    יצאה טעימה מאד.

  10. שלום פירגה,
    מה זה שמנת לבישול ? את מתכוונת לשמנת צמחית ? – שמנת צמחית לא מתוקה ?
    תודה.

  11. אני אוהבת לבשל אני מכינה הרבה מאכלים למשפחה ולמדתי הרבה ממך תודה

    • תודה טינה,אני שמחה שאני מהווה לך השראה ולימוד. המתכונים שלי פשוטים מאד וכל עקרת בית גם מתחילה יכולה להכין בקלי קלות smile

  12. היי פירגה –
    האם אפשר לשלב תפוח אדמה ביחד עם בטטה ?
    שאר החומרים כרגיל…

  13. :P :P ;) ;) זאת התגובה שקיבלתי לפשטידה . נהדרת . טעימה. יפה . מומלצת ביותר ;) :lol: smile laugh :?

  14. מה אפשר אם אפשר להוסיף לפשטידת מבחינת ירק:פטריות,זיתים,עגבנייה?

    • הכל,אבל זו לא הכוונה.יש באתר פשטידות אחרות שמכילות ירקות.

      המיוחדות שלה היא המצרכים שבה. smile

  15. laugh smile :P ;) :lol: אילו התגובות שקיבלתי שוב. ביקשו את המתכון והפנתי מיד לאתר פירגה.פשטידה שמככבת אצלי בקבוע באירוח ;) :lol: ;) :lol: תודה חמה

  16. היי פירגה,
    הכנתי בערב יום כיפור את הפשטידה והיא נחלה הצלחה רבה. הכנתי עם 3 בצלים מטוגנים ויצא פיצוץ.
    על הפשטידה ריססתי קצת שמן כדי שלא תתיבש.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים :lol: :lol: :lol:
    חג סוכות שמח לך ולכל בני משפחתך. באהבה רבה smile smile smile smile

    • מירי יקרה
      תודה על המחמאות והמשך טעים
      לבריאות וחג סוכות שמח לכם smile

  17. שלום פירגה,
    לבעלי רגישות לגלוטן, האם ניתן להחליף את הקמח התופח לקמח אורז/תפו"א ולהוסיף אבקת אפייה?
    אם כן, באילו כמויות?
    תודה מראש וחג שמח

    • אבנר ערב טוב
      לצערי,לא נכנסתי עדיין לנושא הזה.
      אני מקווה שתיענה באתרים מתאימים.
      smile

  18. הכנתי את הפשטידה בדיוק לפי הכתוב ויצא נפלא. כל בני הבית נהנו מאוד. תודה רבה. :lol:

  19. שלום לך פירגה יקרה, הכנתי את המאפה, ועקב הלחץ במטבח, שכחתי להוסיף לבלילה את השמנת… והיא בתנור כבר שלושת רבעי שעה… מה ייצא לי בסוף?

  20. אין לי בצל מטוגן ואין לי כוח להתעסק עם טיגון בצל האם אבקת מרק בטעם בצל יכולה לעזור וכמה כפות ?

  21. היי פירגה.
    מאפה מעולה היה כייף לאכול.
    מתכון שרץ אצל החברות שלי.
    תודה רבה על הכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *