מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על להבה גלויה ולעבור להכנה:
1/2 קילו כבדי עוף
מנקים היטב שוטפים ומייבשים.
כל כבד חוצים ל-2
צולים את הכבד על מחבת פסים מכל הצדדים
מפלפלים וממליחים ממש טיפה.
שקית ערמונים מקולפים מוכנים לאכילה
מוסיפים למחבת את הערמונים כמו שהם כשהכבד מוכן . מערבבים פעם אחת וסוגרים להבה.
את הכבד והערמונים מוציאים לקערה ובאותה מחבת פסים מכינים את הרוטב:
לרוטב:
לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיב.
להוסיף 2 כפות סילאן
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
כף או שתיים קטשופ
כף יין לקידוש
כוס וחצי מים
להרתיח ולהנמיך להבה.לבשל עוד כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם לחצי ונהיה סמיך.
להוסיף לרוטב את הערמונים ואת הכבדים ולבשל ביחד 2 דקות.
להגיש על מצע של "פירה" תפוחי אדמה משולבים בבטטה.
לא לשכוח את החלה ה מ ת ו ק ה או עדיף לאפות את זר הלחמניות המתוקות שלי.
תהנו
בוקר טוב ושבוע טוב
אין פלא שקיבלת מחמאות-פשוט אין דבר כזה כמוך-אחת ויחידה
אגב, פרסמתי אותך לחברות טובות (רק טובות-לאחרות לא מגיע…) והן לא פוסקות לשלוח לי תודות על הקישר לאתר שלך
לובה,חהחהחהחה חמודה
נפלא לשתף את החברות.מסרי לכולן חיבוק בשמי.
שרק יהיה המשך טעיםםםםםםםם ותמיד ביחד
פירגה יקרה שלום רב וחודש טוב. המתכון ניראה מעולה אצלנו לא אוהבים ערמונים איזה תחליף יש למתכון הניפלה הזה תודה מראש ויום טוב טוב ציפי.
ציפי חמדתי פשוט תוותרי ועדיין יצא חלומי ;)
המתכון אכן נפלא, תוכלי להוסיף במקום הערמונים פטריות שמפניון טריות, יוצא נהדר.
אצלינו הולך נהדר בראש השנה, כולם מחכים למעדן הזה
ולך פירגה את נפלאה וכמובן המתכונים שלך שוים אחד אחד.
כמובן שגם כל החברות שלי מבשלות פירגה!!!!!!!!!!!!!!!
רותי חן חן על הפטריות שהוספת. אכן, שילוב מנצח.
ותודה על המחמאות שנכנסות הישר לליבי וממלאות אותו באהבה גדולה אליכם
:lol: כמה טעים אוהבת מאד כבד
לאה,תכיני גם הקטנטנים אהבו
שלום,
כמי שמוצאת אין סוף מתכונים שברצוני לשמור בהעדפה אישים אני שואלת:
האם יש דרך ליצור רשימה מועדפת של מתכונים מועדפים עלי? (ראיתי שיש רק אפשרות להדפיס או לשלוח לחבר)
תודה
ממי שנהנית לאין ערוך משלל המתכונים המעולים…
שרה יקרה תודה רבה
הבן שלי מנהל את האתר ורואה את הבקשות והתגובות שלכם.בזמנו הפנוי הוא עונה ומגיב לבקשות.
אז תתאזרי בסבלנות חמודה . לפעמים התגובה שלו קצת משתהה עקב לחץ בחיי היום יום.
יום נפלא לך
לפירגה היקרה!
אני אוהבת את המתכונים שלך, הם מאד מוצלחים, ואני שמחה לקבל מדי יום רעיון חדש…
רק לטובת אלה שמקפידים על כשרות:
צריך להסב את לב הקוראים/ות שמבחינת כשרות יש לצלות את הכבדים + מלח על גבי רשת, ורק אח"כ להמשיך בבישול הרגיל.
כמו כן צריך לזכור שבמידה ורוצים לבשל את הכבדים לאחר הצלייה, יש להשתמש בכבדים טריים (עד שלושה ימים לאחר השחיטה). בכבדים קפואים יש לשאול את החברה המשווקת מה דינם.
תודה רבה! :lol:
חשוב מאד ותודה לך זיוה יקירה
אין כמו כבדים טריים.תראי בתמונה :lol:
פירגה יקירתי
עשית לי חשק, אכין היום בערב
תודה על מתכונים כל כך נהדרים
אין כמוך, נשיקות :lol:
איריס חמודה תכיני ותהנו ותספרי אחרי שטעמת .
מחכים ומצפים
תהנו והמשך יום נפלא :lol:
הרגע הכנתי, ללקק את האצבעות
שוב תודה רבה
איריס תודה . אצלי אפילו הנכדה הקטנה בת 3 אהבה מאד. ממש התלהבה.
שמחה ששיתפת :lol:
תודה לך פירגה על מתכון נפלא,
לא אוסיף בדיבורים ההרי כל מתכון שלך הוא פצצה של ממש
כבד בשילוב ערמונים וסילאן זאת ארוחת מלכים ,
באהבה שולה :lol:
שולה כמה מקסימה שאת.תודה חמודה.
כמו שכתבתי הנכדונת בת 3 כ"כ התלהבה וזה הסימן שזו מנה נפלאה ;)
באהבה בחזרה
פירגה אין כמוך! המתכונים שלך מככבים אצלינו במטבח וקוצרים מחמאות!
מלבד סילאן אני ממליצה לנסות להמיר ברוטב טרייאקי מתקתק, בלווי טבעות בצל מטוגנות ומבושלות יחד עם ההרוטב והכבדים, יוצא נפלא וטעים מאוד,
תמשיכי להפתיע במתכונים מופלאים.
איילת :lol:
איילת הי
לא מזיזים אותי ;) מהסילאן .חהחהחהחה
אבל נשמע נפלא וטעים.
תודה על הרעיונות והשידרוג
אמשיך בכיף שלי ובהנאת כולנו
היי פירגה :
אני מצטרף לתגובות הנפלאות אהבתי את המתכון אפשר לוותר על הערמונים עם מגישים את זה על מצע של פירה, מאד טעים הוספתי את המתכון לרשימת המתכונים שלי בהמלצה ..
שלך מנדל :lol:
הי מנדל ערב טוב
בהחלט ניתן לוותר ויש כאלה שהמליצו על תוספת פטריות.כבקשתך ;)
העיקר שטעים תודה רבה.
פריגה יקירתי :lol:
שבת שלום באמת באמת נגמרו לי המילים :!:
כל כך טטטטטטטטטטטטטטעעעעעעעעעעעעעעעעעעעיייייייייייייייייייייייייייייייםםםםםםםםםםםםםםםםם
אלופה אוהבת אותך
לכם חברים יקרים של אתר, כל מאכל לנסות ;)
שווה מאמץ והמחמאות לא נגמרות בהצלחה
מתוקה סיגל
מחמאות זה טוב.
תודה רבה ותמשיכי להכין,לשתף,ומחמאות זה טוב לכולנו.
יום נפלא
היי פירגה
מתכונים נהדרים,תודה לך.
יש לי שתי שאלות.1. לכמה מנות המתכון מספיק? 2.למה במחבת פסים?
תודה
תודה סיון
יש חצי קילו לא יודעת לכמה זה יספיק כי תלוי כמה כבדים כל אחד אוכל.
מחבת פסים כי זה מה שבא לי אבל את יכולה בכל מחבת.
לבריאות
היי פירגה,
בשישי האחרון אמא שלי אירחה את המשפחה לארוחת חג חגיגית במיוחד.
כמעט כל המאכלים שהיו על השולחן הוצאו מהאתר הנפלא שלך. ;)
אמא שלי קיבלה פירגונים ותשבחות על המאכלים המדהימים שהיו, שבניהם היה גם המתכון עם הכבדים(שיצא טעים טעים טעים)!!
תמשיכי להעלות לאתר מתכונים טעימים ומגוונים!! :lol:
המשך שבוע טוב, יעל..
יעל יקרה :lol:
מסרי תודה רבה וחיבוק ענק לאמא ומגיע לה כל פירגון שקיבלה.היא שטרחה והכינה.
בשמחות,באהבה ושתמיד יישאר טעים
פירגה היקרה:
המתכון מ ד ה י ם ! ! ממש ללקק את האצבעות.
הכנתי היום בשינוי קטן, מאחר ואני שומרת כשרות אז צליתי בתנור את הכבדים, טיגנתי את הבצל הוספתי את הכבדים והערמונים, במקביל בישלתי את הרוטב ואחרי שהצטמצם הוספתי לכבדים, בישלתי עוד 2 דקות מכוסה .
את חושבת שהרוטב יתאים גם לפרגיות?
תודה ושבת שלום.
מירי תודה על המחמאות למתכון הכבד המתקתק בערמונים
אבל,הנה מתכון לפרגיות מוחמא מאד מהאתר כנסי לראות דרך מנוע החיפוש של האתר.
פרגיות – ארוחה בתנור
באו הילדים בהפתעה גמורה והשעה 11 לפני הצהריים
אז הבת שלי בלי להסס שלפה מהפריזר קופסת פרגיות יפהפיות טריות שנקנו לא מזמן….
הפרגיות הופשרו במיקרו
את הירקות חתכנו וקצצנו והופ לתנור הכלללללללללל הכנסנו
אכלנו בשקט לא להפריע את העונג שבא עם כל ביס.
מצרכים:
תבנית עמוקה בגודל 27X33
קילו פרגיות נקיות חתוכות בגודל של "כמו" לשיפוד קצת יותר גדול
2 בטטות מקולפות חתוכות פרוסות
4 עגבניות פרוסות עם הקליפה
1 קילו תפוחי אדמה עם הקליפה שבושלו תחילה 20 דקות ורוככו – נפרסו לרבעים
4 עד 6 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
כמה שיני שום אם רוצים
רוטב ההפתעות המוכר והחביב של הבת שלי (מתכון למטה)
אופן הכנה:
אין צורך לשמן את התבנית
מסדרים בתחתית התבנית את פרוסות הבצלים
מעל את פרוסות העגבניות
מעל את פרוסות הבטטות ורבעי תפוחי האדמה
מעל לכל מפזרים את נתחי הפרגיות
מערבבים ומשקשקים בכלי את חומרי הרוטב ויוצקים על הכל באופן שווה
(לא לערבב. הרוטב מצפה את התבשיל ובמשך האפיה יתפזר בתבנית עד למטה)
לצקת מים חמים בכמות שתמלא 1/4 תבנית – את המים יוצקים מהפינות שלא יגעו בתכולה או ברוטב. בזמן האפייה מצטבר הרבה רוטב בתבנית.
מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית.
מחוררים את פני ניר הכסף במזלג בהרבה חורים.
תנור חם 180 כ-שעה וחצי
לא לבדוק באמצע ולא לפתוח את התנור.
אחרי האפייה אם יש הרבה נוזלים אפשר לשפוך חלק .
רוטב הפתעות מכינים בתוך צנצנת:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה קיקומן
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון
כמה כפות מים
לערבב ולשקשק היטב
הרוטב צריך להיות קצת סמיך
לטעום ולשבח.
לפני הארוחה משחימים מספר דקות בלי ניר הכסף.
תהנו
כשכתבת צולים את הכבדים הכוונה היא ללא שמן?
תודה
צולים עם מעט שמן. שיהיה עסיסי ולא יבש.
גם את הבצלים ברוטב מטגנים בשמן. לא הרבה,אבל צריך.
פירגה.
פשוט מעולה.
נהדר ותהנו
פירגה זה נראה מושלם!
יש לי שאלה: אפשר לוותר על היין ?
ניגמר לי ואני רוצה להכין היום את הכבד.
תודה
אפשר.
בדיוק היום קניתי ערמונים במגה בול……….במחיר זול.
ינוסה ביום שישי הקרוב .
שנה טובה וחג שמח עם שיגשוג בריאות טובה,פרנסה טובה,ואינסוף רגעי אושר לך ולמישפחתך
תודה על כל המתכונים הטובים שאת שולחת
אוהבת אותך
ממני בהמון הערכה ואהבה
רחלי
*האם יש לך עוד מתכוני בשר עם ערמונים ? זה בטוח יהיה טוב.
אשמח מאוד*
רשמי ערמונים ותקבלי עוד מתכונים.
שנה טובה ומתוקה לכם
רשמי רימונים ותקבלי עוד מתכו מתכונים שנה טובה
אני מעונינת המתכונים שלך תודה
עוד משהו נתת מירשם לפרגיות בתנור
מה עושים עם רוטב ההפתעות שכתבת????לא הבנתי…
תודה
זה הרוטב לפרגיות. רשום בסוף המתכון.
תודה פירגה יקירתי.
ועוד שאלה ברשותך
כשאת כותבת פרגיות האם את מתכוונת לשוארמה פרגיות או לחלק אחר??
תודה
פשוט לבקש פרגיות.