סברינה של אתי
בין דפיה הצהובים של מחברת ישנה בבית אמא יש את הסברינה של אתי
בשמחה אני מוסיפה אותה למגוון הסברינות שיש באתר שלי.
שידכתי אותה לקטגוריה חגים-ח נ ו כ ה ועוגות שונות
לא משנה באיזו עוגה תבחרו כולן טעימות ומפתיעות.
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1/4 שקית אבקת אפיה
הכנה:
מקציפים במיקסר חלבונים+1/2 כוס סוכר
בנפרד מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר
משדכים את כל המצרכים בתנועות קיפול עדינות עד תתקבל
בלילה חלקה.
אופים בתבנית עגולה משומנת בחום 175
לבדוק שהעוגה מוכנה ולהוציא אותה לשיש
להכין סירופ ולצקת אותו רותח על העוגה:
בסיר קטן שמים:
1/2 1 כוסות סוכר
כוס מים
ומרתיחים להמסת הסוכר
מוסיפים כוסית ברנדי ומערבבים
יוצקים באופן שווה על העוגה
מקררים.
מקציפים 2 שמנת מתוקה+4 חבילות סוכר וניל ומצפים את העוגה
מקשטים בפירות יער או תותים,דובדבנים או ריבת פירות ביתית
תהנו
בוקר טוב פירגה
הסברינה ניראית נהדר :P
בהחלט תנוסה בקרוב
בבקשה תכניסי את זה גם לקטגורית הנוסטלגיה (הקטגוריה שאני הכי אוהבת )
הוכנס יקירתי
תודה רבה :lol:
:lol: פירגה איזה כייף לקורא את המתכונים שלך כל יום אני מסתכלת מה חדש אצלך. בשישי הכנתי את עוגת התפוחים ללא סוכר עם הקצף מעל.אבל עם תפוחים מרוסקים מקופסא וזה יוצא מעולה..
שאלה את הלחמניות עם גבינת פטה אפשר עם מלוחה..או זצריך רק גבינת פטה..תודה לך על כל מה שאת עושה ובעיקר את נהנת מהבישולים… :lol: :lol:
בולגריה מקסימה כדאי לכתוב את חוות דעתכם מתחת למתכון ואז כולם יראו. תודה.
לגבי גבינה איזה שאת רוצה.שלא תהיה מלוחה מדי.תטעמי טיפה מהבצק.
בהצלחה
העוגה נראית נהדרת. אעשה אותה לשבת הקרובה. מדוע העוגה בתמונה עם זיגוג כהה? האם הוספת לזיגוג גם סילאן? והאם אפשר להשתמש ברום במקום ברנדי? או בליקר אחר?
הזיגוג הוא קונפיטורת ענבי צימוקים ביתית. מדהים גם בטעם.
אפשר לגוון במקום ברנדי בליקר אחר.בוודאי.
תודה ויום נפלא
הי פירגה
אני מאד נהנת מהאתר שלך! תודה על כל המתכונים הנהדרים!
ראיתי שהגבת פה שהזיגוג הוא קונפיטורת ענבי צימוקים ביתית זה נשמע כזה מגרה
יש אפשרות שתכתבי איך עושים קונפיטורה של ענבי צימוקים ..?
תודה
שלום פירגה
רקמלהסתכל על התמונה בא לי לקפוץ ךתוכה וללקקה
שאלתי בעלי חולה סכרת האם ניתן להאמיר את הסוכר בכמו סוכר :lol:
תודה לאה יקרה
חולי סכרת צריכים להיוועץ עם דיאטנית או רופא לגבי התפריט שלהם.
כבר הכנתי עם "כמו סוכר" ויצא כמעט אותו דבר. מעט יותר נמוכה אבל טעימה מאד.
ערב טוב פירגה :P
מתה על עוגת הסברינה , כבר מתכננת להכינה לשבת.
מריחה את הסברינה עד לכאן. איזה יופי של סברינהההההה!!!
שמתי לב שמתכון אין שמן / מרגרינה. יש צורך להוסיף? או שככה המתכון?
מור ערב טוב
אין שום כלום שומני
בהצלחה ותהנו :lol: תשתפי אותנו .תודה ;)
אמאל'ה בדיוק אמרתי לאמי שאני אכין לה סברינה ללא סוכר ואני מחפשת בגוגל ומצאתי את הסברינה שלך ולתדהמתי :eek: גיליתי שבדיוק היום את פירסמת מתכון לסברינה.
וכאן אני שואלת אותך למרות ששאלו אותך.
אני זקוקה לסברינה טעימה שתהיה קצת גבוהה מה מכל המתכונים האלה את ממליצה לעשות ללא סוכר.
והאם אפשר במתכון הזה להפחית ל3/4 כוס?
עדיין :eek: מזה….
ארילוש יקרה
"כמו סוכר" הוא המתאים להכנת עוגות שצריכות הקצפה ויחסית יוצא גבוה.
תכיני כך בתבנית עגולה מספר 24
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
6 כפות כמו סוכר
6 כפות פירורי לחם ——–ל א קמח
להקציף במיקסר חלבונים+3 כפות כמו סוכר
להקציף חלמונים+3 כפות כמו סוכר
לערבב ולהוסיף בעדינות בקיפול את פירורי הלחם
לצקת לתבנית ולנער אותה קלות
אפיה בחום 170 ולבדוק אחרי 20 דקות
אחרי האפיה לצקת רוטב ממים חמים+כמו סוכר
אפשר מיץ תפוזים לא ממותק
הקישוט עלייך.
תשמחי את אמא . :lol: לא להפריז את יודעת.
אגב, יש לי עוד מתכוני סברינה באתר . פשוט לרשום בחפש באתר את המילה:
סברינה
איפה שכתוב סוכר ניתן להמיר לכמו סוכר
בהצלחה
זה כבר הודפס.
המון תודה לך, ושאלה נוספת.
אני יודעת להקציף היטב אך השאלה שלי היא למה מוסיפים מלח וכמה צריך להוסיף בערך מלח לצורך ההקצפה, ואם ההקצפה היא לא יוצאת נוקשה כלומר בתחתית הוא קצת גולש זה עדיין בסדר נכון?
אני פשוט חדשה מעט בתחום ההקצפה ורוצה להבין את הסודות של ההקצפה
המון תודה
ארילוש בקר טוב
שימי קורט מלח (כמה גרגרים)
תפסיקי את ההקצפה לפני שהחלבונים מתקשים לעוגה הזו להקציף לקצף גמיש. חצי קשה.
בבקשה.
האם יש לך מתכון של עוגת דבש ללא דבש כלומר בטעם דבש כמו בשנות החמישים
תודה
יפה בקר טוב
תנסי את זו
רצוי להקציף את החלבונים עם הסוכר ואז העוגה תצא יותר אוורירית
עוגת דבש בטעם דבש
לשים בקערה:
1/2 כוס ריבת משמש
1/2 כוס ממרח תמרים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס נס קפה (להכין מים+1/2 כפית נס קפה
כפית קינמון
1/2 כוס צימוקים ואגוזים מעורב
2 ביצים
1/4 כוס סוכר חום
קורט מלח
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
שקית אבקת אפיה
לערבב ולצקת לתבנית קפיץ עגולה משומנת – 24
לחמם תנור 175 ולאפות 40 דקות
לבדוק בשיטת סכין
אם הסכין יוצא לח יש לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עוד 10 דקות
ל צ נ ן ולפזר אגוזים מקורמלים (לטגן על מחבת יבשה עם כף סוכר חום ולבחוש כל הזמן)
מעל לאגוזים לצקת את הרוטב
רוטב על עוגה פ ו ש ר ת :
1/2 כוס מים מהברז
כף סילאן-אין צורך לחמם
לבחוש לבלילה אחידה
תהנו
פירגה שלום אני רוצה להגיד לך שאני הכנתי השבת את העוגת סברינה של אתי והיא עוגה קלה טעימה שכבר ביום שבת בבוקר לא נשאר לי פירורים אפילו והילדים שלי ממש אהבו אני ממליצה בחום לעשות את העוגה הזאת קלה טעימה ומהירה פירגה תודה אין על המתכונים שלך תמשיכי כך אלף תודות
לילך חמודה
תודה על ההמלצה לסברינה הנפלאה הזו.אין כמותה.באמת טעימה ברמות :lol:
פירגה שבוע טוב
הכנתי את העוגה לשבת, והיא הצליחה לי נורא.
תודה רבה על המתכונים שתמיד המטעמים שאני מכינה בזכותך יוצאים טעימים.
סיגלית יקרה ערב טוב
נפלא ששיתפת שיצא טעים והצליח.
פירגה יקרה דפדפתי במחברת מתכונים ישנה וניתקלתי במתכון משגע לעוגת סברינה.
מצרכים
7 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר + 6 כפות סולת + 5 כפות קמח
1 שקית וניל + 1 שקית אבקת אפיה
סירופ
3וחצי כוסות מים + 1וחצי כוסות סוכר
2 כפות תמצית רום + 2 כפות קוניאק
ציפוי
2 שמנת מתוקה + ריבה למריחה
אופן ההכנה
להקציף החלבונים + הסוכרלהוסיף את שאר החומרים ולאפות בחום בינוני כ 20 דקות
להרתיח את חומרי הסירופ ולהרטיב את העוגה בעודה חמה ( בהתחלה ניראה שיש מידי הרבה סירופ אך לא לדאוג הכל ניספג)
כשהעוגה התקררה למרוח בריבה ( רצוי ריבת תות אך כל ריבה אחרת גם אפשרית ), להקציף את השמנת המתוקה ולמרוח על העוגה…..בתאבון לכולם…..
תודה רבה איבונה וערב נפלא לך
פירגה שלום
לגבי השמנת המתוקה ל'צפת – האם לקנות שמנת מתוקה רגילה במיכל קטון או את השמנת להקצפה של השף הלבן ( גם במיכל קרטון) . אני הבנתי שזה 2 סוגי שמנות שונות .
אשמח לעזרתך ..תודה מראש
גיל שוב בקר טוב
שמנת מתוקה ל ה ק צ פ ה של השף הלבן יהיה מעולה. לבדוק שכתוב להקצפה.
למעשה, כל סוג של שמנת מתוקה טובה העיקר שיהיה כתוב עליה שהיא להקצפה ולא לבישול.
תודה פירגה (באיחור)
שאלה אחרונה למתכון לפני שאני מנסה.. האם מקצפה ידנית של פעם , תעשה את העבודה של ההקצפה ? ניסיתי להקציף חלבונים עם סוכר (לעוגת גבינה שהייתה נפילה) ויצא לי לי קצף בועתי שקוף ולא ממש קצפת בגוון לבן . אולי כדאי לחכות ולקנות מקצפה חשמלית איכותית או שעם שמנת להקצפה זה מגיע לתוצאה רצוייה גם עם מקצפה ידנית?
גיל שווה קניה. ברור.
תודה פירגה
אגב ראיתי שלסירופ רשום להוסיף כוס ברנדי..לא משתמשים ברום בסברינה ? ברנדי עדיף?
:|
גיל,יש מאות מתכונים לסברינות.
אגב, כוסית ולא כוס.
אחלה תודה . אני אשים חצי כוס רגילה עם הידית , כי אין לי כוסיות של שתייה חריפה .
יום טובבב
;) מקווה שלא ישתכרו.נראה לי מוגזם
אז כמה לשים ? רבע כוס ידית רגילה = כוסית ?
האמת. סברינה זו עוגה שצריכה להיות די ספוגה באלכוהול.
שים 1/4 ובפעם השניה תחליט כמה להוסיף.
ליתר בטחון ;)
אני נתקלת בהמון מתכוני סברינה.. עם שומן ובלי שומן..עם סולת ובלי סולת.. אך מקריאת רוב המתכונים לא הבנתי עדיין הקשר בין הסירופ והעוגה.. האם הסירופ צריך להיות חם או קר כששופכים אותו על העוגה ..ומה העוגה צריכה להיות , חמה או שמא. הרי ידוע לי מנסיוני כי כשהעוגה הנה חמה ,הסירופ צריך להיות קר, וההפך נכון, אך במתכון הזה (סברינה), לא כך מובן הדבר. וכן על איזה מתכון עוגת סברינה הנך ממליצה.
עליי להדגיש כי האתר שלך הנו נפלא, והנני מקפידה לעיין בו כל יום ביומו, וזאת על אף שהנני בשלנית מעולה.
אשמח לקבל תשובתך.
ופא אין קשר בין המתכונים
יש עשרות רבות של עוגות סברינה.כל עוגה שונה במרכיבים.
כל עוגה שונה בכמות הסירופ.
כל עוגה שונה אם לצקת סירופ חם או קר
כל הסברינות באתר שלי מעולות.
לכן,תתייחסי לכל עוגה כמו שרשום במתכון
בהצלחה
היי פירגה
איזה תבנית עדיף להשתמש ? יש לי תבנית קפיצית 26 – האם מתאימה? תצא גבוהה מדי או שזה בסדר ?
והאם ניתן גם באינגליש קייק (אם כן אז לכמה תבניות ייכנס חד פעמיות) ?
תודההה
גיל,עדיף עגולה 24 או 26
לבריאות
העוגה צריכה להיות קרה ואז לשפוך את הסירופ החם?
תחכי 5 דקות וצקי רוטב חם
תודה רבה
אני אכין אתה לשבת :lol:
הכנתי לשבת, הוספתי תותים חתוכים שהושרו ביין מתוק ומעל קצפת צמחית +אינסטנג וניל+היין של התותים ויצא מעלף !! תודה רבה על הכל , מעריצה גדולה שלך , חנוכה שמח !
תודה טובה,אין כמו קצפת תותים ופודינג,זה עושה את ההבדל. תותים מושרים ביין זה גדול ומשדרג כל תוספת.
את נהדרת ששיתפת.תודה רבה.