d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a9d799d7a8 1 730x410 - בורקס מבצק נהדר בקלי קלות

בורקס מבצק נהדר בקלי קלות

.jpg - בורקס מבצק נהדר בקלי קלות

את הבורקס הזה הכינה שיר125

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a7d79ed797 d79ed799d79d d7a9d799d7a81231 1 - בורקס מבצק נהדר בקלי קלותבורקס מבצק נהדר בקלי קלות (יוצאים בערך כ-40-50  בורקס קטנים)

Shir123 שיר המקסימה, הכינה עם חמאה והמליצה בחום על הבורקס.תודה שיר.
הבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כוס מים ק ר י ם
מלח לטעם
1/2 2 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה (לא יותר)
ללוש עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים , לא דביק ונוח לרידוד.

(אני מעדיפה להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ואת חצי הכוס הנוספת להוסיף תוך כדי לישה.

לשים את הבצק שעה במקרר.

מרדדים על משטח מקומח בטיפונת קמח.  עובי העלה  כ- 3 מ"מ וקורצים בכוס עיגולים. ממלאים וסוגרים היטב.
לסגור שוב ושוב ולהדק , אחרת הגבינה זולגת בזמן האפיה החוצה. הבצק גמיש ונוח מאד לסגור אותו על המילוי.

המלית חייבת להיות סמיכה:

250 גרם גבינה בולגרית ,אפשר להוסיף קצת גבינה לבנה לעידון הטעם.
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים כמו לפירה גס.
חלבון ביצה

מערבבים את הגבינה,תפוחי האדמה והחלבון ומוסיפים טיפה מלח אם צריך.
מברישים את הבורקס בחלמון מהול במעט מים ומפזרים שומשום.
אופים כ-30 דקות ב175 מעלות.

תהנו

בנוסף יש באתר שלי קטגוריה ענפה של מליות מלוחות ומתוקות,תוכלו לבחור ולגוון.תהנו.

148 תגובות על “בורקס מבצק נהדר בקלי קלות

  1. פירגה יקרה,

    הכנתי הבוקר את הבורקסים (במילוי פטריות).

    יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    הכנתי עם חמאה ולא עם מרגרינה.

    יצאו בערך 30 בורקסים.

    תודה רבה לך על עוד מתכון מנצח!

    • היי פירגה
      רק לידיעה בורקס עושים בבצק עלים. ולכן המתכון שלך בורקיטס תדה אביבה

  2. ניסיתי את המתכון על הבוקר ויצא טעים מאוד והכי חשוב מבחינתי קלי קלות
    תודה לך על האתר המושקע ועל המתכונים הנהדרים שלך
    בי :lol: :lol:
    אתי

  3. כן ויני אפשר להקפיא.
    לגבי מרגרינה/חמאה כל אחד לשיקולו. רוב מתכוני הנוסטלגיה שלי על מרגרינה או הומרו לחמאה.

  4. כן,גם אני במכינים
    יצאו בורקסים קטנים וחמימים
    בצק נפלא ערב לחך
    כששבעים או רעבים
    נותר רק לכייף
    הכנתי עם מלית של תפוחי אדמה מעורבים בביצה קשה חתוכה פטריות ובצל
    מה אומר ומה אגיד,זה במהרה יחוסל.

    • בטח אבי,עם מילוי כזה נפלא.
      המלית אומצה לפעם הבאה.אהבתי את השילובים שלה.
      בא לי ביססססס עכשיו חהחהחהחה
      תודה על ההמלצה איש יקר smile

  5. הי פירגה

    כמו שכתבתי לך במקום אחר, הכנתי גם את הבורקסים הנהדרים האלה במילוי בצל ופיטריות, למנה ראשונה בשבת בצהרים, והם יצאו נהדרים!
    הקפאתי אותם לאחר ההכנה, והם חוממו על הפלטה בשבת והיו טעימים ביותר smile

    אני כל פעם צוחקת איך אנשים חשבו שהשקעתי שעות כדי להכין אותם, בעוד שזה קלי קלות ומהיר ביותר.

    את אלופה פירגה, והכל בזכותך smile

  6. רציתי מאוד להודות לך על המתכון של הבורקסים מעולים מ ע ו ל י ם.
    התחסל תוך שניות

    תודה רבה רבה רבה :lol: :lol: :lol:

  7. כל כך פשוט להכין…… וכל כך טעים :lol:
    היום מגיעים במפתיע אורחים ונראה לי שאני כבר מתחילה להפשיל שרוולים. המון תודה פירגה !

  8. צהריים טובים פירגה,

    אני מעוניינת להכין את הבורקסים האלו, הבורקסים ניראים מעולה :lol:
    יש לי מספר שאלות לפני שאני מכינה:
    האם אפשר להחליף את מרגרינה במרגרינה 'מזולה' בטעם חמאה? ניסית פעם
    להכין עם מרגרינה 'מזולה' בבצק פריך? אם כן, זה יוצא מוצלח?

    ולגביי הבצק – לאחר שמכינים אותו, יש צורך לתת לו "מנוחה" לפני הרידוד?

    אני בדרך כלל מכינה בצק פריך במעבד מזון וזאת כאשר אני מעבדת אותו בפולסים קצרים.
    האם בבצק זה אפשר להכין אותו במעבד מזון בפולסים? או שיש צורך
    ללוש אותו ממש?

    תודה מראש
    יפעתוש :P

    • ודרך אגב, שמתי לב שיש מספר מתכונים שאי אפשר להגדיל את התמונות שלהם,
      מה שלפני כן היה אפשר להגדיל את התמונות. יהיה נחמד לראות שוב בהגדלה את התמונות.

      smile

    • יפעתוש, אישית לא אהבתי את המזולה . בעקרון אפשר.
      לא הכנתי במעבד. נראה שאפשר.
      לגבי התמונות,הבן שלי יקרא את התגובה ויטפל במידה וניתן.
      בהצלחה ותהני מהבורקס smile

  9. ניתן להשתמש במלית של בשר טחון מטוגן עם בצל ופטרוזיליה?
    הבצק "יחזיק" או יקרע?

    • ימית בקר טוב
      מלית קרה תתאים. גם מלית של בשר ובצל.
      לא לרדד מדי דק.
      בבקשה ובהצלחה smile

  10. שלום פירגה,
    היום הכנתי בורקסים עם שינויים קלים… ;) לא השתמשתי בחמאה בכלל!! קמח, מים חמים, ביצה אחת, אבקת אפיה, כף חומץ וזהו.. עירבבתי וחיכיתי שעה. לאחר מכן, יצרתי עיגולים בינוניים ומילאתי בגבינה פטה + ריקוטה + ביצה+ מלח , פלפל וכמובן הברשתי עם ביצה. הכנסתי לתנור 175 מעלות, חצי שעה… וקיבלתי 20 חתיכות טעימות ופריכות , הבעל זלל וזלל.. היה מבסוט כהרגלו.
    אני חייבת לציין שה"בורקס" בצורתו ובאופי הבצק, יותר מזכיר אמפנדה- ספרדית, או סמבוסק – עיראקי. שורה תחתונה.. טעים טעים טעים!!! ובלי חמאה!! :!: (לכל השומרות ). המשך יום טוב smile

  11. הי פירגה!
    האם להקפיא את הבורקס לפני או אחרי האפייה?
    וכמובן תודה על המתכונים הנהדרים שלך! smile

    • גל תודה רבה
      את יכולה להקפיא לפני או אחרי. אם אחרי אז החימום יעשה בתנור או באובן.
      אם את מקפיאה , גם לפני וגם אחרי, יש להפריד בין כל שכבה בניר אפיה שלא יידבקו בפריזר.
      תהני smile

  12. הי פירגה,
    סימון מאורלדו,
    בצק פשוט נהדר לכל מילוי. ניסיתי אותו עם בשר וצנובר ממש מדהים וגם עם גבינה כמובן.
    בצק ממש קל להכנה וטעים,
    תודה על מתכון מדהים.
    סימון.

  13. ערב טוב פירגה
    מועדים לשמחה

    "גיליתי" הבוקר במקרר עוד שקית עם שזיפים יפים, והיה לי גם עוד קרם וניל, ומיד החלטתי להכין שוב מלית שזיפים ולמלא בבצק.
    נזכרתי בבצק הזה, הוספתי לו קצת סוכר ומסתבר שהוא מצויין גם למילויים מתוקים.
    טעים ביותר :P

  14. קרצתי עיגולים, שמתי מהקרם והמלית וסגרתי לחצי.
    בעצם אותה צורה כמו שעשיתי מהבצק שמרים שלא תופח.
    (מעל השזיפים פיזרתי קצת סוכר עם קינמון, ובמקום פירורי ביסקווטים, שמתי הפעם פיצפוצי אורז מרוסקים). מרחתי גם ביצה מהולה בטיפה מים לפני האפייה.

    הייתי מכינה גם עם תפוחים – כמו המלית שפירסמת הבוקר, אבל לא היו לי תפוחים…

    באמת – הבצק (בתוספת קצת סוכר) מתאים יופי גם למילויים מתוקים
    יופי של בצק

  15. היי פירגה – אני חייבת לציין שאני קוראת סמוייה ונלהבת שלך כבר קרוב ל-3 שנים – ולומדת ממך המון.
    אני ומשפחתי נהנים מאוד מהבלוג –
    שאלה לי אלייך – 1. יש אפשרות להקפיא את הבורקס מיד לאחר האפייה?
    2. יש אפשרות להוסיף ביצה לבצק? הבנתי שלפעמים זה משפר את הטעם של הבצק

    תודה על תשובתך ויום נפלא

    • שרית תודה חמדתי איזה עונג לי לשמוע.
      בבצק הזה לא מוסיפה ביצה אלא רק בבצק שק"מ
      לגבי הקפאה ברור שאפשר.כן.אחרי האפיה.תסדרי בקופסהבשכבות ותפרידי את השכבות בניר אפיה.
      תהנו ושבת שלום smile

  16. הכנתי היום, יצאו טוב מאוד. הבצק מעולה ואני מתכוונת לאמץ אותו.
    השתמשתי בגבינה מתובלת שכמעט התקלקלה אצלי במקרר, כי אף אחד לא אהב. ערבבתי אותה עם גבינה צהובה חתוכה ועם קוטג'. כאמור, יצא טוב מאוד! :lol:

    • איילת בהחלט אימוץ נעים לבצק. הוא נפלא לשלל מליות.
      תודה רבה לך ושבת נפלאה וטעימה smile

  17. שלום פירגה יקרה,
    הרגע הוצאתי את הבורקסים מהתנור, הם נראים נפלא אבל מאד קשים sad אני לא יודעת למה זה קרה. בכל אופן, תודה על המתכון! smile

    • אנסטסיה יקירה,
      לאור התגובות החיוביות למתכון אני לא מוצאת שום בעיה.
      אולי הוספת מדי קמח? אולי הקמח ישן? צריך תמיד לנפות.
      אולי אפית יותר מדי?
      אין לי תשובה ברורה למה יצא קשה. חבל לי.
      שיהיה לך אחלה יום smile

  18. שבת טוב פירגה,מה שלומך?

    :!: אם מותר, טיפ שלי, אני מכינה את הבורקסים האלה, באותה צורה,
    המילוי שלי: תפו"א + גבינה לבנה – תוצאה מעולה!

    שבוע נפלא לך ולכל מבקרי האתר שלך
    smile

  19. פירגה יקירתי,

    אם אני רוצה במילוי גבינות, הכיצד???????

    תודה..

    ליאת :P

  20. הי פירגה, המתכון נראה מעולה.
    אבל לחו"לניקיות בשביננו.. כמה זה חצי שקית אבקת אפיה?
    בכפיות ולא במשקל בבקשה.

    תודה רבה לך!
    יופי שאל אתר ויופי של מתכונים.

  21. זה זמן רב אני נהנהת מהמתכונים שלך, עשיתי את הבצק שלך עם מילוי של מיגוון גבינות קשות יצא מדהים פשוט תאווה לחיך!!!1 ישר כוח

  22. היי פירגוש…

    אני רוצה להכין את הבורקסים לערב חג, מתי כדי להתחיל?

    עשיתי אותם בעבר ואפילו אני לא האמנתי שאני (!!!) הכנתי אותם … מרוב שכולם חשבו שזה קנוי גם אני כבר התבלבלתי והתחליתי לחשוב..רגע..אולי באמת קניתי…? חחח……. מתכון מדהים!!

    חג שמח גם כאן…

  23. פיגה,

    תסבירי לי בבקשה שוב…. הבורקסים קפואים מאתמול, אני רוצה אותם לערב, מתי להפשיר ואיך?

    • בדיוק כמו שכתבתי לך לחמם את הקרואסונים.
      אבל תוציאי אותם שעה שיפשירו בחוץ.

  24. פירגהההההההה

    הבורקסים יצאו מדהימים ובדיוק כמו שזכרתי..

    הבצק כל כך נוח לעבודה שאני ממש בשוק!!

    הכנתי עם מילוי החומוס שלך (כמו סמבוסק) וגם עם מילוי של סלט חצילים בטעם כבד (מתכון שלך)

    באמת יפיפיים….

    עכשיו אני רוצה להכין את השטרודל תמרים החדש לסיום הצום….

    תודה!!! smile

    • ענבל ממוש,איזה כיף שמצטברות עוד ועוד תגובות נפלאות לבורקס שלי.
      תהנו ותמשיכי לקבל מחמאות ושולחת חיבוק לשנה נפלאה
      חתימה טובה smile

  25. פירגה שלום!
    החלטתי להכין לארוחת ערב בורקס לפי בקשת הבן שלי אם הייתי יודעת שתהייה כזאת הצלחה הייתי מכינה אותם מזמן. הם נהדרים אפשר לחסל תבנית שלמה נהנינו מאד יאמיייייייייי :lol:

    • חניתה בקר טוב
      נהדר שגילית את הבצק.תוכלי לגוון במליות.
      לבריאות והמשך טעים smile

  26. אפשר לעשות את הבורקסים האלה יותר גדולים ולמלא אותם בכבד?
    שאלה נוספת, יש לי מרגרינה בטעם חמאה עם מלח, אפשר להשתמש בה במתכון הזה?
    תודה :P

    • מירב,לגבי כבד לא יודעת.
      אני מעדיפה בפילו/פילאס/בצק עלים
      מרגרינה בטעם חמאה זה בסדר.
      בבקשה smile

  27. פירגה בוקר טוב אני רוצה להכין עכשו את הבורקס עם מילית תפוחי אדמה וביצה קשה
    כמה תפוחי אדמה וכמה ביצים יספיקו למתכון של הבורקסים? :|

    • הי מאיה
      מלית תפוחי אדמה:

      6 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפה – לצנן לקלף
      לשים בקערה ולהוסיף:
      ביצה שלמה+חלבון
      2 ביצים קשות מגוררות
      3 בצלים קצוצים מטוגנים ב-4 כפות שמן קנולה (להוסיף גם את השמן)
      פטרוזיליה טרייה קצוצה כמה שרוצים
      בצל ירוק כמה שרוצים
      מלח ופלפל
      2-3 כפות קמח רגיל
      לערבב וללוש אפשר עם מועך תפוחי האדמה שמכינים איתו פירה.
      עדיף לטעום על קצה הזרת ולשפר טעמים.
      אין דבר אם תפוחי האדמה בחלקם יישארו גושים קטנים
      תהני

  28. היי פירגה מקסימה…
    לדעתך, האם אפשרי להכין את הבצק ולשנות במקום מרגרינה שמן?

    ונראה לך שזה יהיה בסדר אם אמלא בבשר ולא בגבינות?
    תודה.

  29. הייתי חייבת להצטרף לכל המהללים, בחיים לא ראיתי 40 בורקסים נגמרים בכזאת מהירות…. כל כך קל להכנה, מילאתי בגבינות וזיתים, מעדן אמיתי!! תודה פירגה והמון נשיקות smile

    • סיגל,שוב,אני מסכימה עם כל מילה שמהללת את הבורקסים האלה.
      כיף שבחרת להכין אותם וכיף שכולכם נהניתם
      smile

  30. צהרים טובים פירגה, אני חדשה באתר (כמה שבועות) ומרגע שמצאתי את האתר הזה אני לא מפסיקה להיכנס ולקחת מתכונים פתאום הכל כל כך קל ומובן, אתמול עשיתי את הבורקס במילוי גבינה צפתית וזה יצא נפלא!, בערב שבת הכניתי את קציצות הבשר המרוקאיות -לאפראק וכולם נהנו במיוחד הילדים.איזה כיף לי שמצאתי את האתר, את אישה מקסימה ונפלאה תודה לך! באהבה טובה!.

    • טובה,ברוכה הבאה לאתר שלי.מאחלת לך שהות נעימה וטעימה.
      תמשיכי להכין,להצליח ולשתף אותנו. תודה.

  31. פירגה חג שמח, אני כל פעם כותבת ממחשב אחר שהתפנה בבית…
    רציתי להגיד לך תודה על מתכון לבצק מדהים וקל הכנתי ממנו בורקסים ו :lol:וקיבלתי עליו רק מחמאות-שיהיה חג שמח

  32. פירגה היקרה
    אתמול הכנתי את הבצק וכבר מהתחלה טעיתי וניסיתי ישר להכין וראיתי שהוא מתפרק.קראתי שוב והיה עלי להכניס את הבצק למקרר. הכנסתי לשעתיים, אבל לצערי הבצק התפורר. מה דעתך בנדון והמלצתך לעתיד?
    תודה שרי

  33. שלום לכולן!!!!
    הבצק פשוט מדהים וקל להכנה. יצאו לי 31 יחידות והמילוי גבינה בולגרית גבינה צהובה וביצה. פשוט מהמם תודה רבה ובתיאבון!!!!! :x smile

  34. בוקר טוב
    אנו מוזמנים לחברים הערב ואני מאוד רוצה להכין את הבורקסים
    אפשר להשתמש בחמאה במקום במרגרינה ?
    תודה
    שבת קסומה

  35. שלום רב אני גם נהנית מהמבחר והמיטב במתכון הבתק איזה חלופה יש לחמאה ומרגרינה? חלק שמן?ןחלק חמאה או מרגרינה? ואז האם עדין להשאיר בקירור? בברכה מירה

    • מירה הי,
      לא בכל מתכון.יש מתכונים שאני מכינה על בסיס שמן. בד"כ מרגרינה ממירים בחמאה לא בשמן.
      אפשר קירור.

  36. שלום פירגה,
    האם יש אפשרות להכין מבצק זה רולדות במקום בורקסים קטנים. ואם כן לכמה רולדות ניתן לחלק?
    לכמה רולדות מספיק מילוי זה של הגבינה ותפוח אדמה?
    תודה
    אורה

  37. שלום פירגה,
    האם אפשר להקפיא את הבורקס לאחר הכנתו?
    אם כן, מהי הדרך המומלצת להפשירו בהמשך?
    תודה,
    ענת

  38. היי פירגה,

    נראה מתכון ממש טוב…

    האם אפשר להכין את הבצק ללא מיקסר אלא בלישה ידנית?

    איילת

    • איילת בקר אור
      פשוט ללוש יותר זמן עד שהבצק יתקבל רך ונעים לרידוד
      בהצלחה והמשך יום אהבה מתוק לך smile

  39. שלום פירגה אני רוצה להכין במקום בורקסים קטנים רולדות במילוי פירה בטטה ותירס השאלה האם אפשר להקפיא לפני האפיה ואם זה בסדר רולדות

    תודה

    • אהובה,אני לא זוכרת אם הכנתי רולדות אז תצטרכי להכין ולקוות לטוב.
      חג סוכות שמח smile

  40. שלום פירגה
    הכנתי בורקסים הקפאתי הוצאתי ביום שישי אפיתי יצא נהדר בצק מעולה מתכון מומלץ

    תודה

  41. התחשק לי לעשות היום איזה נשנוש חלבי טיילתי בין המתכונים שלך וההחלטה היתה ממש קשה
    כל אחד נראה יותר טוב מהשני. בסוף נפל הגורל על הבורקסים הנ"ל
    ו….יצא נהדר!
    הבצק מצוין פריך וטעים מהסוג שנחטף בקלות.
    צריך לשמור עליהם חזק חזק אם רוצים שישאר משהו.
    או לעשות כפול כמות.
    תודה פירגה!

  42. ערב טוב
    הבורקס כרגע בתנור מקווה שיצאו טוב.
    נשארה לי הרבה מלית כנראה הכנתי יותר ממה שהיה רשום, האם ניתן להקפיא מלית גבינה ולהכין במועד מאוחר יותר
    אשמח לתשובה
    שיהיה סוף שבוע טוב
    רחלי

    • ערב טוב רחלי, תקפיאי,אין בעיה.
      אפשר להשתמש לפשטידות ולמאפים.
      בהצלחה והנאה וסוף שבוע נפלא וטעים smile לכם

    • מטי,צריך לטעום טיפונת כי הגבינה בד"כ מלוחה. אולי לא צריך להוסיף.

      smile אפשר להוסיף קורט או שניים לפי טעמך האישי.

  43. ערב טוב פירגה
    האם אפשר להכין את הבצק הערב ולשמור במקרר עד לבוקר ואז להמשיך בהכנה?
    תודה
    ענת

  44. שלום רב ! האם אפשר במקום מילוי גבינות בבורקס מילוי בשר ?? בתודה מראש :P

  45. פירגה בוקר טוב,
    שאלה: בבצקים שלך האם ניתן להמיר את המרגרינה במחמאה?
    תודה שרי

  46. תודה רבה אני מקוה שאני אצליח בבצק נסיתי ולו הצלחתי אולאי היום אני אצליח תודה מכול הליב smile smile

  47. פירגה היקרה
    הילדה שלי מבקשת בורקס במילוי תפו"א. האם ניתן להחליף את המילוי? ואם כן, יש לך מילוי תפו"א מומלץ? תודה שרי

  48. פריגה אשה יקרה אני עוקבת בשקיקה כבר מעל 10 שנים אחרי מתכוניך ואין מצב שלא יצא מוצלח . אני רוצה להודות לך מקרב לב על כך שאת ממשיכה וכותבת לנו מתכונים נפלאים . ישר כח אשת חייל. נ.ב. אשמח למילוי רק גבינה לנכדים באלו גבינה את משתמשת והאם את מוסיפה גם ביצה? תודה

    • סוני אהובה, תודה על המחמאות.
      איזה כיף שיש אותך ושכמוך. את עושה לי טוב בלב.
      לילדים שימי גבינה טוב טעם או כנען. כמובן להוסיף ביצה.
      את יכולה להוסיף עוד סוגי גבינות כמו צהובה מגוררת או בולגרית ואז להוריד את כמות המלח.
      עדיף שהמלית תצא קשה ולא דלילה ויהיה לך קל למלא.
      חיבוק kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *