פשטידת סיגרים עם גבינות- של ליאת 94
ליאתי סוף סוף גם אני הכנתי. תודה,אהבנו.
עלי סיגרים מופשרים
300 גר' גבינה צהובה
300 גר' גבינת קשקוואל קולאז של תנובה
לערבב ביחד
למלא את עלי הסיגר בתערובת הגבינות ולגלגל.
לסדר בתבנית פיירקס מרובעת עד אשר כל התבנית מלאה.
להקציף:
3 ביצים שלמות
להוסיף 1 כוס חלב
לשפוך על עלי הסיגר ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות
כ-40 דקות עד שעלי הסיגר נהיים זהובים.
הערות של פירגה:
1. היו לי בבית מגוון גבינות והוספתי מכל הבא ליד בלי לחשוש.מנסיון של מאפים דומים יוצא מעולה.
2. הכנתי בתבנית פאי עגולה מספר 28 – שימנתי אותה היטב. ל א להניח למטה ניר אפיה שלא יידבק
3. הכנתי את העלים בדיוק כמו בלינצ'ס. יצאו לי 12 עלים ממולאים חלק סידרתי מסביב בצורת עיגול והיתר באמצע.
4. לא הקצפתי את הביצים כי לא הבנתי אם להקציף ממש.
רק ערבבתי עם מזלג את הביצים בחלב ויצקתי על המאפה.
5. לפני האפיה פיזרתי עוד גבינה צהובה גם למעלה.
תהנו
בקר טוב פירגה יקרה. ושבוע טוב לך נשמע מעולה והיום אני אכין לקראת הערב יש אורחים תודה רעיון מעולה.
בכיף ציפי,אשמח לשמוע אם אהבתם
פירגה אהובתיייייייייייייי
אני ממש שמחה שהכנת את עלי הסיגר, אך חוששני שלא הבנת כיצד להכינה….
יש לקחת סיגר, סיגר, למלא במגוון הגבינות, ולגלגל לסיגרררררררררררררררר, לאחר מכן להניח סיגר צמוד לסיגר עד שהכל תבנית הפיירקס מתמלא(ה)ת, לשקשק את הביצים, כפי שמכינים לחביתה, להוסיף את החלב ולשפוך הכל מעללללללללללללללללללללל.
תנסי כך ותדווחי לי….
;) :lol: אוהבת, ליאתי
ליאתוש,בדיוק בדיוק כך עשיתי חמודה.
מילאתי כל עלה סיגר וגלגלתי לצורת בלינצ'ס /סיגר הנחתי את כל הסיגרים צמוד אחד לשני, רק בתבנית עגולה. יש תמונה אבל פשוט כיסיתי בגבינה וקשה לראות.
אמנם לא הגשתי בצורת סיגרים,אלא חתכתי בצורת פשטידה למשולשים כי היה לי נוח יותר.
גם את הבלילה עשיתי כמו שכתבת. לא הקצפתי במיקסר. זה בילבל אותי שכתבת להקציף.
יצא מעולה. ובטוח שאכין עוד פעם.
תודה יקירתי
זה נשמע מצויין ורעיון באמת טוב לשימוש ב-2 חבילות עלי הסיגר שנקלעו לפריזר שלי, אבל 600 גרם גבינות צהובות עתירות שומן זה לא קצת הרבה מדי?
האם ניתן לעשות תערובת גבינות כמו מילוי של בורקס? גבינה לבנה, בולגרית, ומעט גבינה צהובה?
תודה על הרעיון!
חתולי, המתכון שרשום הוא המתכון המקורי.
בהערות רשמתי שהכנתי ממבחר גבינות שהיו לי במקרר וגם אני לא נצמדתי לגבינות שבמקור.
בהצלחה ותהנו
הייי,זה מתכון של ליאת והבאתי אותו כלשונו.
למטה ההערות שלי.מקווה שראית.
בוקר טוב,
איך את מכינה את עלי הסיגרים? אם אפשר מתכון בבקשה.
המשך יום נפלא !
ליז
לא מכינה.קונה בסופר.במקררים של הקפואים יש מארז עם עלים מוכנים.
יום נעים
רעיון מדליק.
בימים הארוכים שאני עוברת בתקופה זו המתכון
מתאים לי מאד.
אחלה ארוחת ערב לידו סלט ירקות שבעל מכין ;)
וקנקן משקה יוגורט ואחלה ארוחת ערב.
תודה לכן פירגה וליאת.
יהודית,בהחלט
אחחחחחחחח מתאים גם לי :lol:
שלום לך פירגה!
אני עושה אותו דבר אבל עם גבינות לבנות ומעט גבינה צהובה ומוסיפה ירק בדרך כלל שמיר אפשר כל ירק אחר.שנית אני
מורחת על כל משטח הסיגרים את הגבינה מגלגלת ויוצרת צורת שבלול ומניחה בתבנית האפיה ומעל אני שופכת ביצים פלוס שמנת מתוקה במקום חלב.
אגב פירגה יש לך אתר מקסים ותבורכי על כך
זיוה היייייייי
גם אני שמתי משלל הגבינות שיש לי בבית. לאו דווקא נצמדתי למתכון.
להבא אמרח על כל משטח העלה. מרחתי רק ב-1/3 וגלגלתי.
גם במאפה גבינות סגור שלי אני מדי פעם מגוונת עם שמנת מתוקה במקום חלב.נפלא.
תודה ויום נהדר :lol:
פירגה יקירתי בוקר נפלא!!
שאלה לי אליך אני תקועה במקרר עם חבילה של בלינצ'ס האם אפשר להשתמש בהם כאן?
תודה ויום קסום
לא ריקה יקירה אל תכיני עם עלי בלינצ'ס.הבצק לא מתאים ,. לפחות לדעתי.
כנסי לחיפוש באתר: בלינצ'ס ותראי את מגוון המליות שלי לבלינצ'ס.
תכיני,תהני ותשתפי
בקר נפלא
פירגה יקירתי
אעשה עם עלי סיגר מרוקאים יש לי הרבה גבינות שנשארו כולל מלוחות האם צריך להוסיף להם ביצה?
תודה
את לא מכינה כמו במתכון?
פירגה יקירתי
הייתי רוצה להשתמש גם בגבינות שנשארו כי את כותבת שאפשר
אני לא יודעת מה את מכינה.
ראיתי שכתבת שהשתמשת בגבינות שונות לכן שאלתי
ריקה, הי
כן,אני בדרך כלל לא נצמדת למתכון ואם יש לי גבינות אני מכינה עם מה שיש לי במקרר.
אין בעיה. פה צריך גבינות קשות וגבינות רכות. צהובות ופטה.
בהצלחה
לפירגה שלום
אני חדשה באתר אך מיום שהכרתי אותו חבל על הזמן כל דקה פנויה אני באתר מחפשת מתכונים
עכשיו הוצאתי מהתנור את פשטידת סיגרים וגבינות עשיתי כמו שאת עשית אני אוהבת שאפשר לערבב ולהמציא ערבבתי גבינות רכות עם גבינה צהובה ובולגרית יצא חבל על הזמן עשיתי בתבנית עגולה ופיזרתי גבינה צהובה למעלה לא יכולתי לחכות ואיך שהוצאתי מהתנור טעמתי אני נהנתי טעים טעים טעים :lol: :lol: :lol: :lol: פגז
עינת חמודה בקר טוב
חן חן על הפירגון והמחמאות.
תענוג לקרוא אותך על הבקר :lol:
יש מתכון דומה שכדאי לנסות שבלולי שקבל
עליסיגרים מרוחים בגבינה לבנה מעל לפזר גבינת קשקבל לגלגל ושוב לגלגל לשבלול
כך את כל העלים שניכנסים לתבנית 26
לשים בתוך כל שבלול קובית גבינה מלוחה
לשפוך מעל 2 ביצים מעורבבות עם שמנת לבישול מלח ופלפל מעולה
ויפה
תודה מאיה
בוקר טוב, פירגה.
אני מכינה המון מהמתכונים שלך וכל המשפחה נהנית.
אתמול הכנתי את הפשטידת סיגרים. יצא טעים מאוד, אך לא נשאר זכר לעלים.
הם נמסו, כך שגם אם הייתי רוצה להגיש סיגר סיגר לא הייתי יכולה ולכן הגשתי כמו
שאת , משולשים. האם עשיתי משהו לא נכון, או שזה כך?
הי מרסל,זו פשטידה וכך זה אמור להיות.
כשמטגנים,הם יוצאים אחד אחד וקריספיים. מפה ההבדל.
המשך טעים ונפלא ביחד וסוף שבוע רגוע
פירגה 'לה
לקחתי את הרעיון הנהדר הזה,
הכנתי פירה עם ת"פא ובטטה,
המון בצל מטוגן,
וגלגלנו אני והקטנציק שלי כמו בלינצ'ס,
שמנו ביצים ושמנת צמחית,
והוספנו לתערובת קצת טימין,
ואי ואי ואי נחטף!!!
כל כך טעים ולא משמין כמו בורקס!!!
נהדר!!!
דידי,אחלה,בטוח איישם בקרוב.
חיבוק לשבוע טעים