בצק בקערה:
4 כוסות קמח תופח ומכינים בצד עוד קמח לזמן לישה
1/2 כוס סוכר או תחליף סוכר (2 כפיות אבקה)
כוס מים/מיץ , או מיכל אחד 200 מ"ל מסוגי היוגורט/שמנת
2 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
ללוש וכאמור להוסיף קמח רק עד שהבצק יהיה נח לרידוד. להוסיף כמה קמח שייכנס.
מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על שיש מקומח.
מלית על כל כרוכית:
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן
אפשר לפזר מעט קינמון או סוכר וניל
1/2 כוס תוספות לבחירתכם: צימוקים,קיצוצי פירות יבשים,סוגי האגוזים.
לפזר עוד סוכר חום למעלה ולגלגל לכרוכית.
להניח ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור ומעליו לסדר את 4 כרוכיות
לאפות כ-50 דקות בחום 180 עד שישחימו.
לקרר,לפזר אבקת סוכר אם רוצים ולשמור בקופסה סגורה במקרר.
"טיפ"
ניתן להכין עם כל סוגי הבצק כולל בצקי שמרים. נפלא גם להכין בבצק השמרים פרסבורגר שלי.
או בצק שק"ם.
תהנו.
אפשר לראות את המתכון מצולם בהכנה ע"י אבי שקדי
העלתי סרטון של המתכון הנה הקישור לכל המעונין
http://www.youtube.com/watch?v=XyH-hk8Sits
עוגיות נפלאות וממלאות את הבית ריחות שנמרחים על הקירות וממאנים לעזוב
:eek: בוקר טוב פירגה
מתי פורסים את הכרוכיות ?
בוקר טוב
האם פורסים לפני האפייה?? האם מסמנים חיתוך לפני האפייה??
מתי פורסים?? : :? :?
אלה וונדיס יקרות,בקר אור
אין חוקים לפריסה.אפשר לפני ואפשר אחרי.
כדאי לנסות אחת לפני ולראות את ההבדל.
ההבדל בעיקר בקריספיות של הפרוסות כי כל העסק נאפה יותר יסודי ברגע שיש חתך.
אז לשיקולכן
בהצלחה ואשמח לשמוע חוות דעתכם אם חתכתן או לא ;)
בוקר אור.
באיזה עובי לרדד את הבצק? או לחילופין, מה גודל העלה המרודד?
תודה
נוגה,כמו כל בצק לרידוד.כמו כל כרוכית/שטרודל שמכינים.לא דק מדי ולא עבה מדי.
תודה
מבטיחה לנסות ולעדכן :lol:
את נהדרת.אשמח מאד.
בהצלחה ותהנו
נראה טעים ומזמין, הבעיה היא שבמשפחתי אוכלים רק עוגות או עוגיות עם שוקולד או קקאו…אחרת אני מחסלת לבד את הכל :?
האם ניתן להוסיף שוקולית במקום סילאן וכמה?
תודה
טלי,את יכולה להוסיף לטחינה ממרח תמרים ולפזר כף אבקת שוקולית. את יכולה לערבב הכל ביחד ולמרוח.
לא נראה לי שוקולית וטחינה מבחינת שילוב טעמים.
בהצלחה והנאה
פירגה בוקר טוב! העוגה בחושה ומכשפת מהממת!
לגבי הכרוכיות הנ"ל האם הטעם המתקבל הוא של חלבה? אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורד????
אילנית,אפשר,שאלת טעם אישי.אנא לעדכן במידה וטעים.
תודה
האם המלית מספיקה לכל כמות הבצק?
לכל כרוכית 2 כפות טחינה+3 כפות סילאן ולפזר מהתוספות שבחרתם.
אחלה מתכון ובמיוחד שהבצק בלי מרגרינה :lol: ינוסה וידווח….
יעל,באהבה ומחכה לעדכון
נראה ונשמע נפלא. אכין כבר הערב למחר…..
יופי.
תודה רבה ותהנו
צהריים טובים פירגה ,
מתכון נפלא נפלא נפלא תודה רבה ושבת שלום.
דינה,באהבה גדולה ושבת שלום
אני ממליצה להוסיף אגוזים מסוכרים יוצא פיצוץ.
תודה.
נקרא טעים
למילוי אני מוסיפה חלבה מפוררת ואגוזים קצוצים עם מעט קינמון.
יאמי
מצויינות :lol:
בכיף :lol:
הבצק הזה נשמע טוב למילויים אחרים נכון? כמו נוטלה, תמרים או שיש לך עוד בצק שיותר מתאים למילוי תמירים למשל? תודה רבה על המתכונים המעולים!!
למלית תמרים זה הבצק החלומי שלי:
תכיני,תהני ושבת שלום
http://pirge.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D/%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%92%D7%A2-%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%94%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F+
תודה רבה איזו מדהימה את!
חן חן ותעדכני אותי, תודה נירית
פיגרה יקרה,
קודם כל- המתכונים שלך נהדרים ותמיד מצליחים!!!! תודה רבה רבה!!!
באיזו אבקה של ממתיק את משתמשת?
שבת שלום ושוב תודה!
שירי
שירי ממי,תודה לך.
לאחרונה אימצתי את הממתיק "מתוק וקל"
מתוק וקל בקופסה פלסטיק בגודל בינוני, עם אבקת סוכרזית בכמות של (200 גרם בערך = 8 שקלים) יש כמות גדולה מאד להמון מאפים.
המתיק לא מודגש בטעם לוואי והוא נפלא לטעמינו.
תנסי ותעדכני אותי.
שבת שלום
העלתי סרטון של המתכון הנה הקישור לכל המעונין
http://www.youtube.com/watch?v=XyH-hk8Sits
עוגיות נפלאות וממלאות את הבית ריחות שנמרחים על הקירות וממאנים לעזוב
תודה אבי שכולם יהנו כמונו ;) :lol:
הי פירגה,
הכנתי. יצא טעים.
אבל למדתי לקח: לא סתם את רושמת לעשות 4 רולדות מהבצק. התעצלתי ועשיתי רק 2 ויצא עבה מידי ועם פחות מידי מילוי. פעם הבאה אעשה בדיוק כמו שאמרת…
אודי,זה טוב שלמדת לקח.חהחהחהחהחה הנסיונות כואבים.
אני מאחלת בהצלחה לפעם הבאה ותעדכן אותי בהתאם תודה
חזרתי לדווח…..מעולות!!!! בצק נעים וטעים והמילוי מעולה, בקיצר- אחלה
הי יעל
דיווח נפלא כראוי לעוגיות האלה.
תודה שחזרת לשתף אותי ומאחלת לנו המשך טעים ביחד
שמי מלי,אפיתי את המגולגלות עם הטחינה והסילאן וכמובן שהוספתי אגוזים ומעט צימוקים ונחלתי הצלחה רבה,ואני מודה לך על מתכון זה כי אני מתכוונת להכין זאת פעם שניה.מלי.
הי מלי,תודה על השיתוף שהצליח לך.
המשך טעים ולילה טוב
האם אפשר להחליף את השמנת במשהו פרווה ????
במתכון בבצק כתוב:
בצק בקערה:
4 כוסות קמח תופח ומכינים בצד עוד קמח לזמן לישה
1/2 כוס סוכר או תחליף סוכר (2 כפיות אבקה)
כוס מים/מיץ , או מיכל אחד 200 מ"ל מסוגי היוגורט/שמנת
2 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
ללוש וכאמור להוסיף קמח רק עד שהבצק יהיה נח לרידוד. להוסיף כמה קמח שייכנס.
מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על שיש מקומח.
"עוקבת" אחריך עוד מימי הפורומים בתפוז.
כל המתכונים שלך שהכנתי (והכנתי הרבה) מעולים.
השבת הכנתי פעם ראשונה את המגולגלות. בצק נפלא ונוח לעבודה.
המגולגלות טעימות ביותר ונהדר שניתן להכין אותן עם שמן ולא חמאה. בפעם הבאה אכין עם קמח מלא.
תודה רבה וישר כוח
תודה יעל,ערב טוב.
תמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך וקרובייך. זה אושר גדול לפנק ולתת.
לדעתי קמח מלא בלי עזרה מקמח רגיל,לא יוצא משהו…..אבל אם יצא לך סבבה,תעדכני אותנו,שנדע.
לילה טוב עם חיבוק