בחגיגיות אלגנטית,תכינו את העוף הבא.
ליעילות/התייעלות,הכינו את כל המצרכים על השיש,והעסק ירוץ.
10 עגבניות שרי –לדקור במזלג (לסידור בתבנית).
8-10 כרעיים עם העור
המלית:
330 גרם טחון עוף
7 כפות אורז
גזר קטן מגורר/בטטה (לא חובה)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה או כף תבלין פטרוזיליה יבשה
בצל מטוגן ב-4 כפות שמן
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
קורט קינמון
מרינדה לעוף:
כף גדושה גריל עוף
כפית דבש
כפית פפריקה
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
לעסות במרינדה של העוף את חלקי העוף (גם מתחת לעור) ולהניח בצד.
לבשל את האורז עם כוס וחצי מים 18 דקות ולסנן.
לטגן בצל בשמן כדקה. להוסיף בשר טחון ואת כל מצרכי המלית.
לערבב עם תוספת של כף מים כ-2-3 דקות.
לסגור להבה,להוסיף את האורז ולערבב.
למלא את הכרעיים בין העור לבשר עם כמות נדיבה של מלית.ממש לדחוס פנימה.
להניח צ פ ו ף בתבנית חד פעמית שמונחת בתוך תבנית התנור.
"טיפ"
חובה לשים את התבנית החד פעמית בתחתית התבנית הרגילה (2 תבניות) וזאת כדי שיהיה קל לשלוף את התבנית מבלי שתתפרק לכם בדרך.
לפזר בין העוף את עגבניות השרי. להניח 2-3 עלי פטרוזיליה.
לכסות את התבניות ב-2 יריעות של ניר כסף חזק.
לאפות בחום 200 מעלות שעה וחצי עד שעתיים או עד שהעוף נימוח.
רק לפני הארוחה להסיר את ניר הכסף,לחמם היטב את התנור וכך העסק גם ישחים .
חשוב:
במהלך האפייה התבנית מתמלאת באופן טבעי בנוזלים ואין צורך להוסיף מים.
תהנו.
הצעה.
אני מסתפקת בכיסוי בנייר אפיה. מציעה להפחית שימוש באלומיניום. גם תבנית אני מעדיפה לנקות ולא להשתמש באלומיניום.
בטוח שזה טעים אגיע לזה בהמשך.
תודה
דרורה,תודה על ההצעה
שבת מתוקה ונפלאה לך
פירגה יקרה כל יום אני פותחת המייל לבדוק איזה מתכון נפלא מחכה לי
הפעם המתכון נראה לי מופלא תהיה חגיגה משפחתית עם מתכון זה
תמשיכי לפנק אותנו במתכונים
יעל
יעל,תכיני,באמת יצא טעים ומוחמא מאד.
שנמשיך ביחד לפנק ולהתפנק
באהבה.
המנה נראת מלכותית
אהבתי מאוד :lol:
אילניתוש,תודה ,יצא ממש מלכותי ;) :lol:
אוהבת!!!
איך לא? :lol: תכיני ותהנו
מהמם! נראה סוף הדרך
פירגה רציתי לשאול ואני לא יודעת איפה, האם יש לך מתכון לחזה בקר (נתח מס 3- ) האמת שהכנתי השבת ויצא מדהים אבל חיפשתי מתכון שלך ולא מצאתי…
תודה קטיה
יש כמעט ;) הכל בבקשה:
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A9%D7%A8/%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%9C-%D7%91%D7%9F-%D7%91%D7%A7%D7%A8
פירגה מתכעון מהמם נראה מצויין לקראת החגים גם שבאים במרוצה שבוע טוב ותמשיכי להפתיע
מתכון תיקון
תודה גלית
היי.האם זה רק 7 כפיות אורז לכוס וחצי מים?
זה כפות ולא כפיות.
אפשר להכין את האורז בכל צורה אחרת העיקר שיהיה מבושל
היי פירגה אני רוצה להכין לחג בפעם הראשונה האם המילוי יכול לצאת מהעוף ואם כן איך מונעים זאת?
אירית, פשוט מאד להיצמד למתכון ולא לשכוח אף שורה.
בהצלחה.
פירגה שלום,
אפשר במקום כרעיים פרגיות?
7 כפות אורז זה לא מעט למלא פרגיות?
אני רוצה להכין את המתכון בערב ראש השנה.
תודה ,שוש
תנסי להכפיל
את הפרגיות מגלגלים וסוגרים עם קיסם?זו פעם ראשונה שאני
שאני אכין מתכון זה.
אני רוצה שלא יפתח.
תודה וחג שמח! ;)
שוש
שוש,
המתכון הזה לא פרגיות.
לא ראיתי פרגיות בשווקים.ראית?