והפעם הכנתי עוגת מצות עם שוקולד בלי מרגרינה/חמאה או ביצים חיות.
קרם שוקולד טעים שעבר את מבחן הטעימות בביתי. הקטנים והגדולים חיסלו בהתלהבות.
מצרכים:
200 גרם ממרח שוקולד השחר /נוטלה/ממרח קקאו
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%
כף אבקת שוקולית
סוכר לפי הטעם (לא הרבה)
קורט מלח
שקית אבקת אינסטנט פודינג שוקולד-יש כשר לפסח
3/4 כוס חלב (אפשר 1/4 כוס יין מתוק לקידוש/תירוש והיתר חלב)
2 כפות ליקר (נהדר ליקר קפה) אבל אפשר מכל סוג שיש בבית/ברנדי/יין מתוק
אפשר להוסיף לקרם טעמים כמו: כף טחינה גולמית או כף חמאת בוטנים.
תוספות לפי בחירה:
אגוזים/שקדים גרוסים, חתיכות מביסקוויטים/עוגיות,ופלים,שוקולד צ'יפס,צימוקים דובדבנים וכו'-בפסח להתאים תוספות כשרות.
אופן ההכנה:
להקציף ביחד במיקסר את השמנות המתוקות, החלב, הסוכר עם האינסטנט פודינג לקרם יציב ודי סמיך.
להוסיף בערבול עדין וחלש את ממרח השוקולד , אבקת השוקולית והליקר.
את התוספות שבחרתם להוסיף בסוף בתנועות קיפול.
אם בחרתם בקרם לציפוי או מילוי לעוגה תוותרו על התוספות למעט ליקר או ברנדי .
קישוט : שערות חלבה, אגוזים שבורים,סירופ שוקולד , סוכריות צבעוניות.
"טיפ"
קרם השוקולד הוא רב גיווני ומתאים גם:
1. למוס שוקולד במקרר להגשה מיידית
2. לגלידה – אחרי 8 שעות בפריזר
3. למלית וציפוי רולדה או טורט ואז אין צורך בתוספות למעט הליקר/ברנדי
4. לקסטה גלידה- להקפאה בין 2 שכבות של ביסקוויטים"פתי-בר"-או מצות.
תהנו
פירגה היקרה
אין מה לומר כל המאכלים שהכנתי היו טעימים ביותר , המתכונים שלך הם היחידים שאני אמיצה מספיק להכינם לאורחים בלי לטעום לפני , הכנתי את העוגה הזו , עם מצות ששברתי, הקרם מעולה, את הסברניה כמובן שטעימה מאוד,ותאומץ על ידי גם לא לפסח, את הירקות בתנור בשלל צבעים וטעמים זו מנה גם טעימה מאוד וגם יפהפיה ,וכמובן הסלט כרוב עם חמוציות שמאז שגיליתי אותו אין ארוחה בלעדיו
ווא ישר כוח ותמשיכי להעשירנו במאכלים טעימים ופשוטים להכנה
תודה לך
חוה יקרה
חן חן על הפירגון והמחמאות.
אני שמחה גם בשבילי וגם בשבילך שהכל מוצלח ובעיקר טעים.
שימשיך כך.
אם יבוא לך,רשמי את חוות דעתך מתחת לכל מתכון שהכנת שכולם יראו :lol:
המשך חג נפלא וטעים
חג שמח לך ולכך עם ישראל. 2 שאלות הייתי מבקשת לשאול לגבי עוגת במצות. א. לכמה מצות זה מתאים?. מה עושים עם המצות האם צריך להרטיבן לפני המילוי? האם צריך לחצןת אותן? בקיצור הייתי מבקשת לדעת . אני רוצה להכין את העוגה למחר ואני זקוקה לעצתך.תודה :lol:
בקר טוב יונר
אחרי שמכינים את הקרם מחליטים איפה להכין את העוגה.
על צלחת או בתבנית או על מגש.מספר המצות תלוי בגובה העוגה. את יכולה בין 4-6 שכבות.
להכין כלי עמוק עם מים+מעט יין מתוק לטבול את המצות רק לרגע ולהוציא.
לא להשאיר את המצות בנוזלים שלא יהיה רך מיד.
תהנו והמשך חג שמח
פירגה יקרה
הקרם דליקטס, מתאים גם לעוגות אחרות.
תודה על המתכון הנפלא. עד שעשיתי את הקרם הזה הייתי מכינה עוגת מצות עם קרם שוקולד ומרגרינה, וכמובן שאין מה להשוות בין 2 הקרמים. כמות הקרם הרשומה מעלה כל כך גדולה, שהספיק לי בנוסף גם לעוגת אגוזים. כולם היו מרוצים.
שוב תודה לך על כל המתכונים כולל התמונות הנפלאות.
סוף שבוע נעים :lol: :oops:
מירי יקרה,תודה
שמחתי לקרוא שאהבת את מלית השוקולד,היא אכן,רב גיוונית ומתאימה למליות וציפויים.
המשך טעים וסוף שבוע נפלא גם לכם
פירגה יקירתי!
העוגה מדהימה!!!! :lol: עצם זה שאין בה מרגרינה וביצים חיות, זה הדבר הכי טוב. הכנתי אותה וכיסיתי אותה ליום אחד כדי שהמצות יתרככו. ברגע ש"חשפתי" אותה למשפחה, היא פשוט "התאדתה".
לא תכננתי שהיא תיגמר כל כך מהר ואין לי פודינג שוקולד. נראה לך שאפשר להכין אותה עם פודינג וניל ולהוסיף שוקולד? יש פה פשוט דרישה לעוד עוגה.
הי נורית חמדתי
גם אצלינו זו עוגת ה…..פסח ואי אפשר בלעדיה. עוגת יישור נהדרת.
תודה לך ותכיני עוד שכולם יהנו :lol:
פירגה יקרה –
נדלקתי עם המתכון הזה, אחרי שראיתי את התגובה של נורית (גיסתי).
נורית ואני "מתחרות" מי מכינה יותר מתכונים מהאתר שלך. שתינו רוצות "להרוויח" את המחמאות, בזכותך.
מתכננת על הקרם הזה בתור מוס, לערב החג היום.
בגירסת פרווה. יש לי שמנת צמחית – מה אפשר לשים במקום החלב?
הכנתי בסיס מקצף ביצים, ובאמצע אני רוצה לשים את המוס. נראה לך מתאים?
תודה ושיהיה טעים וכיף וכולם.
פוליאנה,הצחקת אותי ;)
בכל אופן,חלב פרווה-סויה מעולה.
הבסיס נשמע נחמד. נראה שיהיה טעים מיוחד.
בהצלחה ותהנו
פירגה יקירתי!
כל הזכויות שמורות לפוליאנה גיסתי היקרה וחברתי הטובה שבזכותה אני כאן. :P
אני חייבת לעדכן. הכנתי שוב את העוגה עם פודינג וניל והוספתי שתי כפות קקאו במקום שוקולית ועוד כף של יין אדום. יצא מ ע ו ל ה. :lol:
ביקשו ממני להכין אותה שוב לשבת הקרובה, למרות שכבר יצא פסח…..מזל שיש לי עוד מצות.
בנוסף, הכנתי בנפרד את אותו המתכון למוס וגיוונתי עם פודינג ריבת חלב, קקאו ולמעלה אגוזים.
התחסל ממש מהר, (אפשר להגיד שדי רבו על הליקוקים של התבנית בסוף) ;)
הי נורית חמדתי
עוגה מדהימה,שידרוגים מדליקים,טעם נפלא.
מה עוד צריך?
תכינו ותהנו בכיף
הי פריגה אני עשיתי מתכון דומה : טבלתי את המצה ביין מעל הנחתי שכבת קצפת ושוב טבלתי מצה וכן הלאה בשכבה האחרונה טבלתי 2 מצות והנחתי אותן אחת עג השניה חיממתי שוקלד שעשיתי עם קקאו וסוכר וציפיתי את העוגות בשוקלד החם מממממממממממממממממ…………………….
עתי תודה רבה והמשך טעים
פירגה
לא חובה להכין עם מצות . גם עוגיות פתי בר או עוגיות קסטה יתאימו מאד.
תהנו.
פירגה בוקר טוב,
אפשר משהו אחר במקום טחינה/ חמאת בוטנים או לוותר על זה לגמרי?
ושאלה נוספת- במה אפשר להמיר את החלב?
תודה מראש
אודליה הי,
חלב ממירים בכל מוצר פרווה כמו שמנת לבישול, חלב סויה, יין+מים וכל נוזל אחר שישתלב לך טוב בטעמים שלך.
בהצלחה והנאה
תוותרי אודליה חמדתי
תודה רבה רבה.
המשך שבוע מקסים.
בוקר טוב, פירגה יקירתי..
כמעט לא עובר יום בלי שאני נכנסת אליך להתעדכן…. ותמיד יש משהו חדש …. כל הכבוד!!
וכל מתכון שלך – שוס !!!!
עכשיו אני מחפשת מתכון לעוגת מצות.. אבל מתחשק לי .. שהיא תהיה בטעם תפוזי ….
האם יש לך קרם שוקולד – תפוז ? או אולי רעיון ,, לקרם כזה ?
אודה על תשובתך..
בברכה,
גילה
תודה גילה יקרה
לכל קרם שוקולד את יכולה להוסיף ליקר תפוזים וכפית גרודת תפוז ותקבלי את הטעם הנכסף.
שבת שלום והמשך טעים
נראה שיצא ממש טעים.
הצעה לשידרוג:
מעכתי כריות כשל"פ
ופיזרתי מעל המצה+קרם העליונה
פשוט זה מה שהיה בבית…