הקניידלך שמנמנים ויפים , רכים ואווריריים,
מהירי הכנה ותמיד מצליחים. רואים שזה אוורירי.
10 קניידלך גדולים ממש, או 19 בגודל אגוז . אבי שקדי הכין סרטון .תוכלו להכין ביחד איתו. http://avishkedy.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_2.html
המצרכים:
כוס (אפשר מאג) קמח מצה
כוס (אפשר מאג) מים רותחים
2 ביצים מס' 1
2 כפות שמן קנולה
מעט מלח לטעם
אופן ההכנה:
1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.
מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).
אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר .הבלילה ממש דלילה וזה בסדר.
משאירים לנוח על השיש 10 דקות.
3. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך .
מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות עד שצפים למעלה.
בוצעים אחד לראות שהוא רך ומוכן. ומכבים את הלהבה.
בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו )
לא מוציאים את הקניידלך מהמים עד לארוחה כדי שיובטחו לכם קניידלך שמנים ואווריריים במיוחד.
"טיפ"
1. להכין את הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים ומעט מלח-לא להכין בסיר המרק שלא יעכיר.
כשמכינים את המנות האישיות שואלים כל אחד כמה קניידלך לשים בצלחת. אין אפס,יוצא מוצלח ברמות.
תהנו
בחיפוש תמצאו : מרק עוף עם קניידלך.
אממממממ קניידלך מעולים, הכנתי אותם ליום שישי האחרון, ואני מצטטת את דברי בני "אמא תבורכנה ידייך", אז פירגה תבורכנה ידייך. תודה על מתכון מעולהההההההההההההההההההה לקניידלך אוורירים ומעולים. ואגב, מזל טוב על הבלוג החדש.
תתחדשי,
ליאתוש
פירגה היקרה, הולכת להכין היום את הקניידלך פעם הראשונה.
עד היום לא התאכזבתי מכל מאכל שהכנתי מהאתר הניפלא שלך.
באהבה,
רחלי
פירגה שלום,יש לי כמה שאלות:
האם ניתן להכין אותם מראש ואם כן כמה זמן מראש?איך שומרים?(בכלי אטום במקרר?)ניתן גם להקפיא?
שיהיה שבוע טוב ושקט.
טובית בקר טוב
מכינים לפני הארוחה.זה לוקח מספר דקות.
אמנם באיחור אבל…תודה!
רציתי להכין עם הילדים ל"סדר" מבעוד מועד ואז לנסוע חצי מדינה …
בכל אופן חג שמח ושוב תודה.
חג שמח טובית
פסח נפלא לכם תהנו
נשארו לי קשיו טבעיים (לא קלויים)
נראה לך שכדאי לעשות מהם קשיו גרוס ולהוסיף לתערובת?
האמת ברבור? אין לי מושג מה ומי נגד מי :lol: לשיקולך.
יצא מעולה כרגע הכנו.
יש לציין שבידיים רטובות יותר קל לעשות את הכדורים.
שוב תודה לך.
לבריאות יעקב ותודה רבה.
אגב, כל סוג של קציצות אני מכדררת בעזרת ידיים רטובות/לחות. תודה על התזכורת לטיפ.
מועדים לשמחה והמשך חג שמח
מניסיון של בשלנית כ45 שנה, להרתיח את הקניידלך בתוך מרק העוף המסונן והצלול, משפר את הטעם אלפי מונים.כדאי גם להוסיף מעט מאד פלפל שחור.
תמי,אני יודעת. אני לא אוהבת שיש עכירות במים. כל אחד מכין כפי שאוהב.
לבריאות ובאהבה.
אני מוסיפה למי הבישול כל פעם טעם אחר – אבקת מרק עוף, אבקת ירקות שורש, כמון, כורכום, פלפל שחור, – בכל פעם משהו אחר לפי החשק. תטעמי את הנווזלים אבל תיזהרי לא יותר מדי מלח כששמים אבות מרק. :lol:
אפשר לשדרג ולהוסיף בצל מטוגן טעיםםםם :lol:
נוסטלגיה ….סבתי ז"ל היתה מכינה את הקנידלך ממולאים עם בצל מטוגן מעדן.
מכניסים את הבצל לחור שקורצים עם האצבע וסוגרים-כמו קובה .
תודה רבה לך על המתכונים הברורים , קלים וטעימים – שתמיד מצליחים!
:lol:
יעל נכון. יש המון גרסאות. תודהההההההה
באהבה וגם אני "מתה" שהמתכונים בקלי קלות ומוצלחים.
חג שמח
היי פירגה
יצאו קניילדך מעולים,
אני הוספתי לתערובת עוד ביצה ועוד קצת קמח מצה ,ועוד קצת מלח
ו- 1/2 כפית גרגרי כמון שלמים.
בידיים רטובות גלגלתי כדורים קטנים ,שתפחו לאחר 2 דקות והכפילו גודלם במים הרותחים שבסיר.
יצאו אחלה של קניידלעך רכות ומאוד טעימות .
פירגה ,יישר כוח !!!
אצלך בפורום כמו תמיד,כול מתכון פיצוץ.
חג שמח.
הי דניאל,שמחתי מאד לקרוא את התגובה הנהדרת.
לבריאות והמשך חג שמח וטעים לכולכם
איך שומרים את הקניידלך למחר ?
ליאורה,אני מכניסה אותם למרק שנשאר ואם אין מרק,אני מכינה ציר מרק עוף .
אין לי קמח מצות לא מצאתי בשום מקום אפשר מצות ופשוט לפורר אותם לאבקה?
צריך לנסות ולבדוק.
ניסיתי ויצא ממממש טעים שווה לנסות :lol:
אלין הי,
מתכון קל ומוצלח לכולם
תודה ששיתפת והמלצת
פעם ראשונה שניסיתי
טעים טעים וקל הכנה
מאיה,אני משתדלת שרוב המתכונים באתר יהיו קלילים להכנה וטעימים
תודה
אני חייבת להגיד אני כל כך הרבה זמן מנסה מתכונים של קניידאלאך ואני לא מרוצה מהתוצאה והמתכון שלך יצא פשוט מושלם. תודה רבה רבה
תודה חיה,אני מכינה מתכונים בעיקר נוסטלגיים שיש בהם ברכה והצלחה ;) :lol:
תודה והמשך טעים ביחד
חג שמח
וואוו ! :lol:
פעם ראשונה שאני מנסה מתכון שלך…
יצא מעולה !
תודה !
פסח שני שמח !
הי גילה,
ברוכה הבאה לאתרי שהוא ביתי הטעים.
מקווה שכל מה שתכיני ממנו יהיה טעים ומהנה
לבריאות ותהנו
הכנתי בשבוע שעבר לשביעי של פסח ויצא מעולה.
כל בני הבית שבחו.
תודה רבה, תבורכי.
תודה רבה שוקולדי.
שתמיד תכיני מטעמים ושהכל יצליח ויהיה לכם טעים. לבריאות.
יום נפלא
שלום פירגה היום עשיתי את הקניידלך מתכון מוצלח וטעים אפשר בפעם הבאה גם להרתיח את המים עם אבקת מרק בטעם עוף ? ואפשר גם להוסיף פטריות או שמיר לתערובת או שיקלקל
הי עמרי, תודה רבה על התגובה.
אני הכנתי כפי שהכנתי.
תצטרך לגוון ולהחליט בעצמך ולפי טעמך האישי.
שנה טובה
אפשר להקפיא??? כי שמעתי שזה הורס את המרקם… :oops:
לוקה,לא.
חג שמח
שאלה לי, אני צריכה להכין את הקניידלעך מראש לארוחה שתהיה רק כמה שעות אח"כ איך שומרים עליהם שלא יתקשו?
הי גילי,
תבשלי אותם במים (לא במרק) ואחרי כמה שניות כשהם צפים , תסגרי את המכסה ואת הלהבה, ותשאירי אותם מכוסים בסיר עד להגשה.
חג שמח
תשמעי פירגה , זה מדהים אותי כל פעם מחדש !!
כל מתכון שאני לוקחת ממך .. יוצא מעולה !!!
וגם הפעם .. עם כל הנסיונות שלי לכופתאות למתכונים
שאחרים נתנו לי ונחשבו ״מעולים ״ .. הן לא משתווים לזה ..
הפשטות ( מעל הכל) הטעם , הצורה (!)
פשוט אין כמוך ..!
נורית,את נהדרת,מרגשת אותי.
שיהיה לכם הכי טעים שאפשר.
חג שמח לך ולכל בני ביתך
חיבוק
נהדר. הוספתי לתערובת 1/2 כפית אבקת אפיה.
שלומית,יופי של רעיון.בטוח מושלם.
חג שמח לך ולבני ביתך