פשוט וקל להכין
למרות השמרים אין התפחה והכל בחוש ולאפיה….פשוט חגיגה למשפחה.
הכנתי בתבנית 27X30 משומנת
מצרכים בקערה גדולה:
2 כוסות קמח ר ג י ל ומערבבים לתוך הקמח כ פ י ת שמרים יבשים (מכינים עוד קמח בצד אבל לא נראה שצריך יותר)
מוסיפים לקערה:
ביצה
כף שמנת מכל סוג ,חמוצה/מתוקה אולי 2 כפות.להחליט בזמן הלישה.
1/2 כוס שמן
כפית קטשופ
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת (סוג הגבינה עליכם ואפשר לערבב כמה סוגים)
1/2 כוס גבינה מלוחה מגוררת (בולגרית פטה או אחרת)
10 זיתים קצוצים דק
5 עגבניות שרי קצוצות קטן (בלי המיץ)
כפית אורגנו
בנוסף,מי שאוהב….כפית תבלין פטרוזיליה יבשה
קצת מלח – עדיף לטעום לפני שמוסיפים.
לשים עם היד ומוסיפים אם צריך קמח ,עד שיתקבל בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה ,
שיישאר דביק אבל כ ג ו ש. (אפשר ל"שחק" עם השמנת והקמח לקבלת הבצק הרצוי)
מעבירים את ג ו ש הבצק לאמצע התבנית.
בעזרת כפות ידיים משומנות בשמן זית משטחים את הבצק שווה על פני כל התבנית.
שפני הבצק יהיו שמנוניים.
מפזרים עוד קצת גבינה צהובה ומחדירים קצת פנימה אבל שתצוץ למעלה.
חותכים עם הגלגלת לאצבעות באורך 10 ס"מ
אופים בתנור שחומם מראש בחום 175 מעלות 20 דקות ומוציאים
עוברים שוב על החתכים של האצבעות (עד הסוף) ומחזירים לאפיה לעוד 15-20 דקות או עד שמשחים
שוב חורצים עם הגלגלת ומחכים שיתקרר.
מוציאים את האצבעות לקופסה לפריזר או למקרר. מפרידים בין השכבות עם ניר פרגמנט.
מחממים באובן את הכמות הרצויה וזוללים בהנאה.
תהנו
כרגיל, נראה מעולה, טעים ומגרה…..
כל הכבוד לך.
אני כל פעם מתפלאת ממך מחדש, על אופן ההגשה שלך, אסטטי, יפה, עם רעיונות
נהדרים, אין מילים!
רותי
שלום רותי יקרה
תודה על המחמאות
אני כבר המון זמן מקבלת את המכונים הנפלאים שלך ובאמת באמת אני חושבת שאת מ ד ה י מ ה!!!!!!!!
לגבי המתכון, רציתי לדעת מהאם מדובר ב-1/2 כוס שמן רגיל (קנולה) או שמן זית?
אורלי יקרה,להבא רשמי את התגובה בסוף כל התגובות..למטה. שיהיה לי קל למצוא אותך……תודה.
כשאני מתכוונת לשמן זית,אני מציינת זאת במפורש. כשרשום שמן זה שמן אחר שיש בבית.
תודה ואני שמחה שאת מרוצה מהמתכונים שבאתר. המשך טעים וביחד
וואו נראים מדהימיםםםםם :lol:
אילניתוש, ;) עכשיו הם בהקפאה. מחכים….
מכינים בצק ללא מים???????????
הי ליאתי
אין מים אבל…..יש שמן+ביצה+שמנת
לדעתי יהיה צריך להוסיף עוד כף שמנת וזהו… הבצק שמתקבל מעט דביק ומשטחים אותו בתבנית בעזרת ידיים משומנות כפי שכתבתי במתכון.
תכיני בהצלחה ותהנו
פירגה היקרה-האם הגבינות נכנסות לבצק עצמו-ושמים מעט גבינה צהובה מלבד 2 כוסות גבינה צהובה ו1/2 כוס גבינה מלוחה שנכנסים לבצק? בתודה אלונה. :oops:
אלונה הי
הכל בבצק . כל הגבינות ולשים לגוש אחד.
אם בא לך ואת לא חייבת אז תגררי עוד קצת גבינה צהובה נ ו ס פ ת למעלה לפני שמכניסים לתנור
בהצלחה ותהנו
נראה נפלא
מתכון נפלא לארוחת ערב טעימה במיוחד
תודה פירגה
ענת,בקר טוב
ארוחה שווה.טעימה
האם ההדגשה על 'קמח רגיל' מכוונת לכך שקמח מלא יהיה בעייתי?
עינת,קמח מלא לא היה לנו טעים.ניסיתי פעם. לשיקולך.
פריגוש היי
אין צורך במילים השם שלך הולך לפנייך, וכמו תמיד נופלת לי עוד הזדמנות מוצלחת להיום בערב
אני מארגנת ערב בנות בשביל הכייף ומה הכי טוב להתחדש במתכון קליל וטוב.
פירגוני תקבלי אחר-כך ;)
אילנה, מחכה ומצפה
תהנו ותבלי יפה חמודה
הולך להכין עכשיו פירגה יקרה
בבקשה היכנסי לכוננות ספיגה
כדאי מאוד שיצא טעים
אחרת אהיה חסר רחמים.
חחחחחחחחחחההההההההההה
הי אבי,
חסר לך שלא יצליח. נכנסתי לכוננות…..הלב בת……
חהחהחהחהחהחה
בהצלחה ותהנו
איזה מזל יש לך
הבת וגם אני אוכלים ונהנים
היה מוכן כבר התותח
להפגיז אותך בשלל האשמות ופיצוצים.
טעים יותר מפיצה אמרה בתי ואני מצטט
תהנו חמודים שלי.
עכשיו אני יוצאת מהבית.חיכיתי….עד שאשמע ממך.חהחהחהחהחה
בכיף,בכיף, ילללללה, בייייייייייי
ו….תו דה
אפשר להחליף את הזיתים במשהו אחר? :|
טולי אולי …
כמה כפות תירס? או פטריות קצוצות קטנטן? קוביות קטנטנות מפלפלים גמבות צבעוניים?
תנסי ותהני
הי פירגה!!!!
מה שלומך? אומנם לא יצא לי לכתוב לך הרבה זמן….. :? אבל אני מנסה מדי פעם את מתכונייך והם יצאו לי חבל על הזמןןןןן..כשיצא לי ארשום את המחמאות שמגיעות לך"בשפע"במקום הראוי לכל מתכון…
המתכון הזה נשמע פיצוץ….יש לי את כל המצרכים ואנסה ב"נ עוד היום…כך שמחר תקראי את התוצאות.ומקוה לא להתאכזב :twisted: כי ילדי "משוגעים" על פיצות…אז שיהיה לך אחלה של יום….
בשם כל האמהות המקסימה.
אשמח לקבל מחמאות .איך לא? ;)
תכיני את המאפה הזה,הוא באמת קל להכנה ותשדרגי את התוספות כמו שכתבתי לטולי שכל פעם יצא אחרת.
חיבוק לילדודס
פירגוש, מהממםם.
מתה על פיצה (לצערי…. למה כל הדברים הטעימים משמינים???).
והכי כיף שזה קל להכנה – כמו רוב מתכונייך.
זה הדבר הראשון ששבה את לבי אצלך – העובדה שגם אני יכולה להכין ואפילו להצליח.
שומרת לי את המתכון לשבועות – אם לא יצא לי קודם לכן.
ושוב מיליון תודות על הכול – תזכורת קטנה לשבחים שמזמן הייתי צריכה לחזור עליהם,
אבל כבר התחלתי לשעמם את עצמי.
זה בסדר רותי יקרה
כיף לי שאת נכנסת גם סתם ככה להציץ.
לא לשכוח להכנס לפני חג השבועות לכל הקטגוריות שהכנתי לכם. פיצלתי את החג למתוקים,מתכונים ועוגות,כי יש כבר המון מתכונים,שיהיה לכולם נוח לחפש.
אז שוב, בכיף ובאהבה גדולה
בשם האבות המבשלים…
נראה מעולה. אכין הערב.
תודה על כל המתכונים.
תודה ארנון,אשמח לחוות דעתכם
טעים מאד.
תודה.
לבריאות ארנון.מקווה שאכן יצא טעים
שלום לפירגה המקסימה
נהנית לקרוא אותך
האם ניתן לוותר על הבולגרית? אני לא אוהבת, השאלה אם אלא ייצא יבש בלי.
אם ניתן, האם להגדיל את הכמות של הצהובה?
תודה
טליה, הי חמודה
תודה
את לא כ"כ מרגישה את הבולגרית כי יש ממש קצת.
את לא חייבת.תוסיפי במקום צהובה.
תכיני ותהנו
פירגה יקירתי,
האם להכניס גם את העגבניות, הזיתים וכו' לבצק, בעצם ללוש הכל לבצק אחד ואחידדדד???????? אם כן – נשמע מעניין. אכין את זה לשבועות .
תודה אהובה,
ליאתי :lol:
כן ליאתי חמודה כמו שכתבתי.
ביי ממוש
הי פירגל'ה!!!!
היום הגעתי לעבודה מוקדם!!! כך שאני רוצה לקיים את הבטחתי…..ולציין תגובה על המתכון ……
האם זה ברור שמגיע לך חיבוק חם?!…אין מילים בפי, הם פשוט "זללו" אותם כארוחת ערב….יש לי מזל שילדי רזיםםםםםםםםםםםם…..
קבלתי את הרעיון,להוסיף פטריות ויחד עם שילוב של זיתים שחורים וירוקים,זה יוצא מעולה!!!
ולטליה,שרצתה לוותר על הגבינה הבולגרית,חבל! כי לא מרגישים בטעמה זה"נבלע"בתוך הגבינות…והתוצאות.. :lol: :lol: :lol:
בשם כל האמהות המקסימה
איזה תגובה נפלאה. והכי נפלא שהילדים אהבו,כי זה באמת מתאים מאד לילדים ,
גם לדעתי אפשר ל"שחק" עם המליות כמו: תירס, פטריות , סוגי זיתים,קוביות קטנטנות של גמבה צבעונית.
לא כדאי לוותר על המלוחה כי היא נבלעת בכל הענין ומוסיפה רק טוב. היא לא דומיננטית אבל כדאי להוסיף אותה בכמות הרשומה.
יום נפלא לך
פירגה היקרה,
את גדולה מהחיים יצא מעדן :lol: קיבלתי תשבוחות מכאןןןןןןןן ועד אין סוף פשוט לא הבינו מה בדיוק
הכנתי מאחר ולא חתכתי את כל הבצק לרצועות אלא עשיתי עיגולים בטעמים ומהשאריות עשיתי רצועות
אמהות יקרות שווה לנסות לא קשה בכללללל.
ישר כח פריגוש!!!!!!!!!!!!!!!11 :oops:
אילנה יקרה,עכשיו אני חושבת שאפשר גם לחתוך עם חותכני צורות שיהיה כיף לילדודס.
יופי של רעיון הבאת.
תודה ענקית. איזה כיף שאהבתם ונהניתם תמיד תשתפי אותי בטעימים שאת מכינה.
פירגוש את ממש לא יודעת כמה את "ענקית" יקירה…חושבת שאין מחיר לאדם כמוך….
סיפור קצר…
אתמול נפטר אדם יקר שכן ואביו של החזן בבית הכנסת שעימו אנחנו מיודדים זה שנים…
ובשל כך, שינסתי מותניים, ובמחשבתי להכין כמה דברים מהירים וטעימים, אם כארוחת בוקר או ארוחת ערב, אמרתי פוקצ'ות….אבל הרעיון הזה שלך טוב יותר, כי לא צריכים התפחה…..חחח
הצלת אותי..אוהבת אותך אחות יקרה.
אגב שאלה, אפשר לפזר על הבצק הזה גם ירקות חיים/קלויים…????
תודה
גילוש ממוש
הפיצה הזו היא אצבעות פיצה והמליות כבר ב פ נ י ם
אבל כמובן שאם תניחי למעלה ירקות זה יהיה טעים אבל לא תוכלי לחתוך יפה לאצבעות.
לשיקולך.
תודה על המחמאות ואת מ ק סי מ ה
פירגוש, דווקא בגלל שהבצק מלא כל טוב, חשבתי שיהיה מעניין לקלות ירקות כמו פלפלים, קישואים, חצילים, חצאי עגבניות שרי….אפשר גם להוסיפם לאחר החיתוך…לא…? ;)
גילוש,כיוון שאני מעיזה,ואצלי הכל פתוח תלכי על זה ואני אאחל בהצלחה.
תעדכני אותי
פריגה בוקר טוב, הכנתי וטעים כמו פיצה ,וכי הכי כשמתחשק ההכנה פשוטה ומהירה ומה שיוצא חושבים שעבדנו כל כך קשה ,זה הפטנט שאני אוהבת זה רק נראה שטרחנו כל כך, ובמהירות הבזק על השולחן עם סלט חי תודה על המתכון נהדר.
רחלי,האצבעות האלה נפלאות ומהירות.אכן,שוות טעימה.
אני הכנתי כמות כפולה והקפאתי. כל פעם שבא לנו משהו פיקנטי,מחממים וזוללים בהנאה.
תודה ממוש
אני חסידת המתכונים שלך(בסתר) מזה זמן רב. לםני שעה הכנתי את אצבעות הפיצה בשינוי קל,1/2 כוס שמן זית וחופן שבבי בצל מטוגן.יצא מעדן אמיתי.
דפנה הי
תודה שאת נאמנה לאתר שלי .
תהנו מהאצבעות הטעימות.שידרוג נהדר.
הי פירגה
אין ל יבבית גבינה מלוחה לצערי
במה יתן להחליף?ר
אושרית,אולי פשוט תוותרי על הגבינה?
זה בתנור!!בידיוק חיפשתי מתכון לכעין פיצה בלי רסק ומצאתי את זה מיד. מריח חבל על הזמן!!
אין כמוך
פירגה זה יצא פצצה!!!!!!!הילדים מחסלים(והם בררנים) מזל שהכנתי גם סלט ודג ליד אחרת לא היה נשאר פרור הייתי מחסלת הכל לבד!!אימצתי בחום.
תודה!
כוכבה בקר אור יקירתי
חובה ,חובה להכין שתהיה קופסה עם אצבעות כאלה בפריזר. באמת ממליצה בחום.
לא תצטערי. זמין בכל שעה וחימום מינימליסטי במיקרו עושה את זה טעים…..
יום טעים
הי פירגה, האם אפשר להכין עם שמרים לחים (חצי קוביה?) אם כן במה להתסיס את השמרים? בקצת מים ואולי להוריד מכמות השמנת?
רעות,לא בטוחה,זה מאפה ספונטני שהכנתי.
פירגה, הכנתי עם השמרים הלחים ויצא מעולה תבנית התחסלה במהירות, המסתי עם קצת מים ושתי כפיות סוכר את השמרים והוספתי לקמח, וערבבתי את שאר המצרכים, כולל השמנת, רק הוספתי טיפה יותר קמח.
אגב, גם את כיסוני השמרים המהירים שלך הכנתי ביום שישי עם חצי קובית שמרים שהמסתי בחצי מכוס המים שרשומה במתכון
תודה רבה על מתכונים קלים ונהדרים
רעות,אני שמחה כל כך שהצליח. מעולה. וחשוב לי שחזרת אלי עם התובנות. שכולם יראו. תודה.
בכיף,משתדלת שהכל יהיה קל וטעים כאחד
היי פירגה!
הכנתי את אצבעות הפיצה אחלה דבר מומלץ בחום נשארו 3 חתיכות שהקפאתי ולמחרת חיממתי יצאו מהטוסטר כמו יום קודם. אימצנו באהבה כמו תמיד חיבוקים
הי חניתה,יש לי קבוע בפריזר ואני מתמוגגת כל פעם מחדש.
תודה על הפירגון והשיתוף . שתמיד תהנו.
אפשר לוותר על העגבניות?
אפשר לוותר על העגבניות
פירגה יקרה!
את מקסימה והמתכונים שלך פצצה אחד אחד
הכנתי את אצבעות הפיצה וקצרתי מחמאות לא מעטות פשוט "לוקלוקו" את התבנית.
תודה וחג שמח. : :
מדלן יקירתי
יעבור אחר כבוד לקטגוריה:המלצות
אין עלייך , תודה
חג שמח ומתוק מתוק לכם
נכון שזה מאוחר, אבל אף פם' לא מאוחר- בתור קוראת סמויה וותיקה,
ניסיתי את המתכון עם שדרוגים לגדולים (מחטי רוזמרין, אורגנו, טימין), גבינה חריפה שהייתה בבית
והכל יצא החוצה לערב פיצות בטאבון בדשא.
לא נשאר להקפאה, לא נשאר בקערה, ויש דרישה לעוד.
תודה רבה מאוד על הרעיון הנפלא!
טאבון,זה נקרא גרנדיוזי. בטח טעים כפול 10. חהחהחהחהחה
השידרוגים בהחלט למבוגרים בלבד ;)
שימחת אותי שנכנסת להגיב על אצבעות הפיצה המדהימות האלה.יישר כח והמשך טעים .
חג שמח לכולכם
הילדים והבעל אוכלים ונהנים….
אבל לא יצא לי כמו שלך עבים ויפים, שלי יצאו שטוחות כמו פיתות עשיתי משהו לא בסדר???????
שימי בגודל התבנית שרשמתי אז יצאו יותר גבוהות.
פירגה שלום
מטעמייך ללקק את האצבעות. ברצוני לשאול האם את הכמויות הקמח הרגיל אפש.ר להמיר לקמח ללא גלוטן. תודה ויישר כח
רותי,אני לא מכירה את הקמח הזה.
פירגה ערב טוב!
האם הבצק לא צריך לתפוח בגלל השמרים?
לא צריך לתפוח אלא רק באפיה. קצת.
פירגה שלום,
אני מתכננת בראנץ' למשפחה והכל, כ ל התפריט מהאתר המדהים שלך. יש שפע רעיונות והכל נראה כל כך מובן להכנה ובטוח. שאלה לגבי השמרים באצבעות הפיצה- הכוונה לשמרית שמוכרים במקרר? אם לא- האם זו אותה כמות גם בשמרית? (זה מה שקניתי). רוב תודות לך, ויום מקסים!
עינת ערב טוב,סליחה שאני עונה רק עכשיו.
כיון שאני אף פעם לא השתמשתי בשמרית אני לא יכולה ליעץ לך לגבי הכמות.אז או שתבדקי בטבלאות ההמרות שיש באתר,או שתשאלי באחד מפורמי האוכל של תפוז.
בהצלחה ותהני ממאפה מדהים.
האם אפשר את כל המתכון רק לעשות בסיגנון פיצה גדולה למשפחה
חגית אני פשוט הוצאת לחתוך באמצע לאצבעות והמשכתי באפיה.
תכיני איך שאת רוצה.
אבל השאלה אם זה מתאים בתור פיצה רגילה
אני לא הכנתי פיצה רגילה. הוצאתי אחרי 20 דקות חתכתי והמשכתי באפיה.
תנסי.
פירגה יש לי שמנת רגילה 9% זה בסדר ? אין לי לבישול/מתוקה/חמוצה
9% זה חמוצה
אפשר לשים תירס ?
בפיצה שמים מה שאוהבים.
מה אני אגיד לך גם את האצבעות האלו הכנתי ביום שישי והצטערתי על שלא הגדלתי כמויות-מומלץ ממש בחום הבעיה היחידה שנגמרו לי מהר מאוד-באמת כמו שכתבת חגיגה למשפחה-אני רק עשיתי תקדים לשבועות עם נסיונות מוצלחים מאוד-הרבה תודות
גלית יקרה,גם האצבעות פיצה מדליקות את כל מי שטועם.
שימחת אותי מאד הבקר.תודה והמשך טעים.
הי פירגה, המתכון נראה נהדר! רק שאלה קטנה – אפשר להכין את הפיצה כמה שעות מראש לשמור במקרר ואז לאפות או שזה יגרום לשמרים לתפוח יותר מידי?
תודה!
ענת,לאפות ע"פ המתכון ולחמם תמיד אפשר.
תודה על התשובה המהירה!
פירגה שלום.
יצא נפלא.
זו פעם ראשונה שאני אופה עם שמרים יבשים(משום מה דבקתי בשמרית) ושוב,יצא נהדר.
לא נשאר מה להקפיא….
את השמרים היבשים לשמור במקרר או במקפיא?
המון תודה על המתכון,ועל כל המתכונים האחרים.
כל מה שהכנתי ע"פ המתכונים שלך,תמיד יוצא טעים ומיוחד.
המשך יום טוב,
ורד
ורד, אני שומרת אותם במקרר בקופסה סגורה.הם נשמרים המון זמן.
אני שמחה שהכל טעים לך ובעיקר שיוצא מוצלח.
המשך טעים ביחד
בוקר טוב פירגה!
האם הכוונה במתכון הזה שלשים את כל המצרכים ביחד? עם הגבינה,עגבניות קטשופ? ממש הכל?
נשמע פשוט וקל… איזה כיף…..
חפצי,כן בדיוק בקלי קלות.
תהני ותעדכני ;) :lol:
בס"ד
בוקר טוב, רציתי לדעת אם אפשר לעשות את האצבעות פרווה? תודה ויישר כח על המתכונים שלך, אשמח לשמוע על מתכונים חמים לחורף!
ברכה,לא ניסיתי אחרת,צר לי.
ערב טוב פירגה יקרה,
האם יתאים עם מוצרלה?
בנוסף, האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?
תודה!
אלה ערב טוב,יש צורך לנסות ולהחליט אם יוצא טוב.
הגיונית,אפשר להחליף
תגידי פירגה כמה את אלופה ????????????????????
מתה על מתכונים כאלה.
תודה יקירה :lol: :lol: :lol:
באהבה ובאושר
תודה רבה על התגובה פירגה.
עוד שאלה קטנה: אפשר להכין את הבצק ערב לפני, לשמור במקרר ולאפות בבוקר?
בקר טוב אלה.לא יודעת,כי לא הכנתי כך.
בוקר טוב פירגה.
יצא טעים אהבו אצלי מאוד.
ממליצה לנסות שווה את המאמץ.
תודה רבה.
ניבה,תודה על ההמלצה הטעימה.
לבריאות ווחיבוק