d7a7d795d791d799d795d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d d790d79ed790 - קוביות חצילים בתחמיץ חריף פיקנטי

קוביות חצילים בתחמיץ חריף פיקנטי

d7a7d795d791d799d795d7aa d797d7a6d799d79cd799d79d d790d79ed790 - קוביות חצילים בתחמיץ חריף פיקנטי

קוביות חצילים בתחמיץ חריף פיקנטי
המתכון במקורו מאמא של פירגה
אמא כבר הכינה לפני מספר ימים ואומרת שהקוביות משתבחות מיום ליום.

מצרכים והכנה:
חציל ג ד ו ל מקולף חלקי,שתי וערב (מי שלא אוהב קליפה שיקלף את כל החציל) לפרוס לפרוסות של 1 ס"מ וכל פרוסה לחתוך לקוביות.
לשים את קוביות החצילים בניילון (של סופר) עם 1/4 כוס שמן רגיל ולערבב מבעד לניילון עד שהחצילים יתעטפו היטב בשמן.
שמים את קוביות החצילים בקערה שמתאימה למיקרו(את ניילון העירבוב זורקים לפח) ומבשלים 4 דקות מכוסה במכסה הפלסטיק של המיקרו.
לטעום קובייה אחת כדי לבדוק שכבר התרככה. אבל לא מדי.
להוציא את הקערה מהמיקרו ולקרר מספר דקות.   ל א לבחוש.

את התחמיץ מכינים ישר בצנצנת בעלת מכסה תואם שאפשר יהיה לשקשק.
אני הכנתי בצנצנת של קפה טסטר צ'ויס שהתאימה "בול" לכמות של הקוביות.
שמים בצנצנת:
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים מהברז
2 כפות שמן זית
5 שיני שום מגוררים ג ס על פומפייה
1/2 – 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (כדאי להוציא את הגרעינים) מאד חריף.
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית מלח – כפית קטנה ושטוחה
לשקשק ולטעום . לשפר טעמים ולהוסיף אם רוצים מכל התבלינים לפי הטעם.
להכניס את החצילים ולהפוך את הצנצנת מספר פעמים כדי שהחצילים יתערבבו בתחמיץ.
להניח את הצנצנת הפוך על המכסה.
אחרי יומיים לטעום ולהחליט אם מוכן או לחכות עוד יום.
אני כבר זוללת ולא מחכה בכלל. טעים ופיקנטי מאד. להבא אכין עם 3-4 חצילים.
תודה לאמא .
תהנו

62 תגובות על “קוביות חצילים בתחמיץ חריף פיקנטי

  1. שיחקת אותה, מהיום בלי טיגונים ואידויים, רק את זה . וכמה צנצנות כאל היש לי…מי שרוצה לקבל-מוזמנת! :lol:

    • נכון שאין כמו אמא? באמת יצא טעים והתחמיץ טעים טעים.
      אשמח לשמוע כשתכיני את חוות דעתכם.
      smile

  2. פירגה שלום

    לפי דעתך ברגע שאני יגדיל את כמויות החציל האם אני צריכה להגדיל גם את כמויות התחמיץ?

    • דורית הי
      תכיני כמות כפולה.נראה שיספיק ל-3 חצילים.
      תמיד אפשר להוסיף עוד מנה מהתחמיץ.
      smile

  3. פירגה שלום
    נשמע משגע וטעים
    שאלתי להכניס למקרר או על השיש או בשמש ?
    שלך : אשר

    • אשר בקר טוב
      מניחים את הצנצנת על השיש כשהיא הפוכה (על המכסה) ליום אחד ואחר כך מכניסים רגיל למקרר.

      לפני שאוכלים מנערים את הצנצנת.

      חשוב לטעום ולהוסיף מהתבלינים שרשומים כדי שיהיה פיקנטי וטעים. מי שאוהב למשל יותר שום יכול לשים גם ראש שלם.

      ועוד דבר,את החצילים לא לבשל יותר מדי (במיקרו) שלא יהיו רכים מדי.

      בהצלחה ותהנה..אגב, חציל אחד נגמר בשניות…אז ישר אני אומרת להכין לפחות מ-3 חצילים ואת כמות הרוטב להתאים.
      תהנו
      smile

    • רחל הי חמודה
      תקראי את כל התגובות לפני שאת מכינה אולי יהיו עוד רעיונות….

      בנוסף,מנצח ;) זה שאלת טעם. אז מקווה שכן :lol:
      הקרדיט לאמא שלי המקסימה.

      smile

      • היי פירגה
        הכנתי את החצילים המופלאים האלה לארוחת הערב ביום שישי.
        המתכון הוא מנצח, אנשים התמוגגו ואהבו מאד.
        כל הכבוד לאמא שלך
        מיסרי לה בשמי
        רחל

  4. פירגה תודה על התשובה
    ועוד שאלה שאולי תתן לך רעיון
    לגבי קישואים האם אפשר להחמיץ באותה מתכונת
    שלך : אשר :

    • אני לא חסידה של קישואים מוחמצים……אבל…..יש לי רעיון….
      תכניס כמה פרוסות דקיקות של קישוא בתוך התחמיץ של החצילים ותטעם אחרי כמה שעות
      ועוד משהו…..לדעתי,לא צריך לרכך את הקישואים לפני החמצה. אולי רק טיפונת .לא בטוחה.
      smile

  5. נשמע טעים מאד. אני אנסה היום. יש לי 4 חצילים שמחכים לגואל. נראה לי שרוטב תחמיץ פיקנטי בהחלט יכול להועיל להם. :lol:

    • לאה בקר טוב
      שימי בסיר עם מעט מים ותבחשי כמה דקות עד שיתרככו רק במידה.קצת.

  6. שלום פירגה,
    . תודה על המתכון הוא נראה מעניין וטוב, אבל היות ואנחנו לא ממש אוהבים חומץ, האם אפשר להכין במקום עם לימון?
    חוץ מזה המתכונים שלך נ ה ד רים
    תבורכנה ידייך

  7. בוקר טוב ,אני חולת חצילים בכול צורה ,הכנתי כמו הכתוב הטעם פקנטי ומעניין , שווה להכיןהתחלנו לזלול כבר בסיבוב הראשון של הצנצנת תודה על המתכון.
    הגבתי לגבי לחם זתים וזעתר ומאפינס שוקולד עם טיפ ושכחתי לרשום את שמי וכך נשארתי אנונימית, לא נורא העיקר שנהנו מהמתכונים ועלינו במשקל שיהיה בוקר נפלא.

    • רחלי יקרה
      אם לא פיקנטי מספיק,תמיד אפשר להוסיף עוד שום וצ'ילי ומעט מלח.זה תלוי בטעם שלכם.
      מקווה שתהנו.

      תיכף אראה את התגובה ללחם ולמאפינס.אדע שזו את ;)
      חן חן לך ויום נפלא smile

  8. הבוקר קטפתי מהגינה 2 חצילים בלאדי והכנתי לפי המתכון שלך …
    כן, גם טעמתי ..זה טעיםםםםםםםםם כבר עכשו …ועוד יומים יהיה בודאי מעדן …
    בגלל שחומץ לא הכי בריא הולכת להכין עוד עם לימון .אשתף כשיהיה מוכן .
    ושוב תודה לך על השיתוף וההשקעה בצילום וכתבה .
    תבורכי
    טלי

    • טלי מתוקה
      תעדכני אותי לגבי כל שינוי טעים. אשמח לשמוע.
      המשך יום נפלא לך
      smile

  9. פירגה , אבקש חוות דעתך :| :
    חמותי נתנה לי שקית מלאה של קולורבי!
    אפשר לעשות אותו דבר?
    לבשל אותם קודם או לא? smile אשמח לתשובה!

    • עופרה לא מכירה הרבה מתכונים עם קולורבי.
      רשמי בחפש: קולורבי ותראי מתכונים (לא הרבה)…. הכי טעים זה השילוב בסלט עם הטונה.
      בהצלחה smile

  10. הכנתי!!! שמתי בצנצנת של "גייקובס" דווקא בגלל שכפלתי כמויות. זה על השיש וכבר טעמתי כמה וכמה קוביות. אכן, מגרה ומזמין! פירגה תודה! smile smile

    • הי עפרה
      תשלבי עם כל ארוחה.טעים מאד.
      לבריאות ותודה על התגובה smile

  11. היי פירגה
    הכנתי את החצילים המוחמצים
    חוסל בסוף שבוע טעים לכל אוהבי החמוצים.

    • רותי הי
      תודה ששלחת לי חוות דעת על החצילים.
      קל להכין ונטרף ברגע ;)

  12. הכנתי היום בצהריים יצא לי צנצנת וחצי מ-3 חצילים גדולים ,כבר בערב חיסלתי את הצנצנת הקטנה ,לא נראה לי שזה יחזיק מעמד כמה ימים כבר היום זה טעים.

    תודה לך פירגה

    • שרה, בעקרון,זה טעים מיד בתום ההכנה אבל משתבח עם הזמן…השאלה אם נשאר ;)
      תהנו smile

  13. פירגה בוקר טוב
    יש לי בבית פלפל שטה יבש שלם. האם זה בסדר במקום הפלפל ירוק חריף. ואם כן אז בכמה להישתמש?
    אנו לא מאוהבי החריף מאוד

  14. הכנתי בשישי בצהריים בדיוק לפי המתכון נטעם לראשונה ביום שני בערב ומחר חייב לקנות שוב חצילים תיכף נגמר , הורס הורס הורס
    תודה לך פירגה

    • אלעד תהנו.
      אני יודעת שזה מאד טעים.
      אצלי צנצנת קבועה במקרר. הכל משתדך איתם.זה כיף.
      תודה ויום נפלא smile

  15. בוקר טוב פירגה הכנתי וזה טעים טעים מיצויין
    אין לי מיקרו בבית אז הכנתי כפי שאמרת לי בישלתי קודם במים אחר כך סיננתי וההמשך כמו שכתוב במתכון ויצא חבל"ז. תודה תודה
    יום טוב smile

  16. שלום לך !!היום טעמתי אחרי המתנה של 3 ימים !! מעולה !!מרשם מנצח !תודה לך ולאמך -תשמרי על המחברת שלה, ממש אוצר- smile
    יום נהדר!!

    • לידיה יקרה,איך הצלחת להתאפק 3 ימים??? את גדולה :lol:
      תהנו מהחצילים.
      כל מגוון החמוצים שלי משכר מעונג.שווה הצצה ;) לקטגוריה.

  17. בוקר טוב פירגה !!
    חיפשתי ולא מצאתי מרשמים של חמוצים.תוכלי לשלוח לי קישור ?
    תודה מראש ויום נפלא!!
    smile

  18. תודות לך ולאמך – יצא פשוט מצויין, והבונוס הנוסף:לא צריך לטגן…

  19. שלום פירגה
    האם אפשר לוותר על רוטב הצ'ילי?
    אני עושה הרבה פעמים את המתכונים הנהדרים שלך
    לא הספקתי להכנס להגיב, אבל הכול מוצלח!

    • עדית ערב טוב
      תודה על המחמאות למתכונים שלי והמשך טעים.
      יש מספיק טעמים,אז תוותרי על הצ'ילי.
      תהנו smile

  20. הרגת אותי. מדהים, מדהים מדהים :lol:
    קל ופשוט להכנה וטעים בצורה קטלנית.
    תחילה הכנתי צנצנת אחת לבדוק איך יצא. מן הסתם לא יצא לנו להגיע ליומיים של ההחמצה המלאה.
    לא הספיק להחמיץ ;) ..
    בנגלה השניה גילנו כמה משתבח אחרי יומיים. מעבירה את המתכונים הלאה לכל דורש.
    תודה smile
    שבת שלום

  21. אפשר בלי פלפל חריף וצילי? כבר הכנתי הכול וגיליתי שאין.. מה עושים?
    אולי להכין הכול ומחר אקנה פלפל חריף ואשים (ואמתין עוד יום)… עדיין אותה התוצאה?

    או שאפשר בלעדיהם בכלל?

  22. לפירגה שלום,
    האם יש אפשרות להכין את אותו המתכון עם ירק אחר?
    אנא עני לי בהקדם, תודה

  23. פשוט מהממממם!
    הכנתי מחציל אחד ונטרף אחרי יום. עכשיו הולכת להכין כמות כפולה.
    ואכן משתבח מיום ליום!!! :lol:

  24. אני נהנת מאוד מהמתכונים שלך,
    החצילים מדהימים, נגמרו מהר מאוד….
    האם אפשר להשתמש בתחמיץ להכנת כמות נוספת?
    ושוב תודה על המתכונים המדהימים.

    • דידי בקר אור
      תודה רבה ואת יכולה,אין בעיה.
      סוף שבוע נפלא לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *