אחת העוגות הבחושות במחברת נוסטלגיה של אמא
יש לאמא במחברת מתכונים ישנים שכתוב…..שמרים ב-5 אגורות. חהחהחהחה
לא, בעוגה הזו אין שמרים.
מתאים לתבנית 24 או 22
או 2 אינגליש קייק .ממלאים רק 1/2 גובה התבניות.
המצרכים במיקסר:
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינה לבנה 9%
3 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס צימוקים לבנים מעורבבים עם כף קמח – אפשר לגוון עם אגוזים,פירות יבשים קצוצים ,שוקולדצ'יפס וכו'…
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס צימוקים לבנים מעורבבים עם כף קמח – אפשר לגוון עם אגוזים,פירות יבשים קצוצים ,שוקולדצ'יפס וכו'…
אפשר להוסיף כף ליקר תפוזים או כפית גרודת לימון
אופן ההכנה:
לערבל לבלילה דביקה קצת סמיכה. לא נוזלית
לערבל לבלילה דביקה קצת סמיכה. לא נוזלית
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 כ-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
להגיש עם אבקת סוכר גלידה או סירופים למיניהם.
תהנו
להגיש עם אבקת סוכר גלידה או סירופים למיניהם.
תהנו
והמלצה נוספת לעוגה מיעל:
ארחתי אתמול חברים והכנתי 2 עוגות שלך:את עוגת התפוחים הזאת (סילאנית) ואת האינגליש קייק גבינה וצימוקים. שתי העוגות נפלאות וטעימות וכולם בקשו את המתכונים. כמובן שנתתי לך קרדיט גדול והמלצתי בכל פה על הבלוג שלך.יישר כוח! יעל פורסם על ידי אנונימי בכתובת טועמים במטבח
תהנו
פירגה!
אחת העוגות הנפלאות
חג אורים שמח
תודה על המתכון הנפלא
יצא שגעון.
לא הספיק בדיוק לשתי תבניות אינגליש אבל סבבה לגמרי.
צימוקים ניתן להחליף ב:חמוציות:אגוזים:שוקולדצ'יפס וכו'….
אפשר להקפיא. פרוס או לא.
אם את רוצה עוגה אוורירית יותר יש להקציף חלבונים כמו בעוגות טורט.
אני אוהבת את העוגה כמו שהיא.נהדרת.
לבריאות ותהנו.
הכנתי היום את העוגה לערב שבת.
העוגה היתקררה ואכלנו ממנה והיא טעימה מאוד מאוד.
הכנתי אותה עם שוקולד ציפס קטן.
תודה פירגה.
אני אופה בטורבו ואם אין לך מיקסר תערבבי עם כף בתוך קערה,אין בעיה.איך שרוצים.
בהצלחה
פירגה יקרה,
אפיתי את העוגה עם 2 שנויים: הגבינה שבחרתי היא 5% והסוכר וניל השתמשתי בסוכר וניל-קינמון. העוגות ממש מילאו את התבניות ואפילו אחת מהן התלהבה מדי מהתנור שלי וגלשה לתבנית העזר. הריח שהתפשט בכל הבנין היה ממש משגע ואחת השכנות נשבעה לאהוב אותי לנצח אם אתן לה אחת מהן. זאת הפעם הראשונה שהצימוקים לא צנחו לי לתחתית. פירגה, אין מלים למתכונים המדויקים והטעימים שאת נותנת. פשוט נפלא!!! :lol: :|
פירגה יקרה.
היום גיליתי את הבלוג, ומיד אצתי ושמתי אותו בפייבוריטס שלי.
שאלה לגבי העוגה- האם ניתן להכין אותה מראש?- אם כן, כמה זמן מראש?- אני רוצה להכין אותה לערב החג…
תודה.
מעייני ברוכה הבאה לאתרינו :lol:
תודה שהצטרפת ומקווה שתהני כמו כולם.
אפשר להכין את העוגה הטעימה הזו מראש אפילו יומיים שלושה.
את גם יכולה להקפיא אותה פרוסה וכל פעם להוציא למיקרו כמה פרוסות.
חימום של 1/2 דקה וזהו….שיהיה פושר.
תהנו
פירגה!
העוגה יצאה מעולה!- מע ו ל ה !- הפכה להיות עוגת הבית אצלנו.
תודה!
למעייני היקרה תודה רבה ותהנו מהעוגה :lol:
אפשר לדעת בבקשה באיזה מספר של ביצים השתמש?(לארג' מדיום סמול)
בתודה וערב נפלא
אלונה לארג' או מדיום או במספרים: 1 או 2
המשך יום נפלא וטעים
אני מתכוונת להכין את העוגה הזו היום. לשם מה מערבבים את הצימוקים עם קמח?
מורן ;)
זה פטנט שלא תמיד עוזר…..שהצימוקים לא ישקעו וייסתדרו יפה בכל העוגה.
נסי ותראי,אולי יתמזל מזלך. בהצלחה.
שלום פירגה
אני רוצה להכין עכשיו את העוגה, ואני רואה שאין לי צימוקים, כדאי להכין בלי
או לעשות אותה כבר בשבוע הבא?
זה ממש יפגע בלי? כי ממש בא לי כבר לנסות אותה
תודה ושבת שלום
מורן יקרה
הייתי בחופש ולכן התשובה המאוחרת.
כדאי להכין עם הצימוקים.לפחות לטעמינו :lol:
שלום פירגה
נשלח לי בטעות…
שלום פירגה,
האם את שמה בתחתית התנור מים בתבנית? כי ממליצים בכל עוגות הגבינה לשים מים לצורך האדים.
גם בעוגת גבינה הזאת וגם ב"עוגת גבינה חמה כמו בבתי מלון מלון"
אולגה,אני לא שמה מים. אף פעם.
תנסי פעם את עוגות הגבינה שלי ותראי שהן מוצלחות במיוחד גם בלי מים.
בהצלחה ותהני
היום הכנתי את העוגה ויצא טעים.
אולגה קבלי חיבוק שהבאת לי חוות דעתך על עוגה טעימה.
תודה ושבת שלום
פירגה שלום ברצוני לשאול עם את כל העוגות הבחושות אפשר לאפות בטורבו מחכה לתשובתך שבת שלום :? :cool: :x :P ;) :cry: :cry: :cry: :cry:
בוודאי שכן. אני אופה בטורבו
בהצלחה :lol:
תודה על המתכון.
איך עדיף להגיש אותה – אחרי התקררות במקרר או כשהיא חמה?
ליאת הי
לבריאות,בכיף
תלוי מה אוהבים.באמת שאלת טעם.
אני מגישה פושרת לא חמה.
טעים גם בטמפרטורת החדר
כך שאם את מוציאה מהמקרר אז שיהיה לפחות שעתיים בחוץ.
תודה על התשובה המהירה!
העוגה יצאה מהתנור בערך לפני חצי שעה.
הערב יגיעו אלינו אורחים. אז לפי מה שאת מציעה עדיף לא להכניס אותה בינתיים למקרר.
דרך אגב, אני ממש אוהבת עוגות בחושות והכנתי גם את עוגת השיש שלך עם קוקוס ושוקולד.
ליאתי הי חמודה
לא נראה לי שבחורף את צריכה לשמור במקרר.
יש לי מבחר גדול לעוגות בחושות כי גם אני חסידת העוגות של ערבב,בחש
אפה ו ;) לבטן….אין טעים מזה גם לדעתי.
תהנו. חג שמח
הי פירגה,
כרגע העוגות יצאו מהתנור- הריח מטריף ואני בטוחה שגם הטעם.
האם צריך לשמור את העוגה בקירור? או שבחורף מספיק לכסות ולהשאיר בחוץ?
הרבה תודה,
שירה :lol:
שירה לילה טוב
יום יומיים בחוץ בחורף אין בעיה.
תהנו
שלום פירגה.
אני רוצה להכין את העוגה היום אך להחליף את הצימוקים בפטל קפוא (שהפשרתי..)
האם זה אפשרי?
תודה והמשך יום נעים,
קרן.
קרן יקרה
לכי על זה בכיף שלך
פירגה יקרה!
יווואוווווווווווו! נראה מעולה!!!!!!!
כבר יש לי רשימה למה להכין לשבת… :lol:
יום טוב!
נעמונת,הי
תודה ומקווה לשמוע ממך אחרי טעימות
צהריים טובים,
הכנתי ביום ו' את העוגה הזו, ועד אתמול אחה"צ לא נשאר פירור.
נעזרתי גם פה בוו הגיטרה של הקיטצ'ן אייד שלי שעושה יופי של עבודה.
תודה רבה לך.
:lol:
ערב טוב לאה
ההמלצה להכין את העוגה עם וו הגיטרה של הקיטצ'ן מעולה.תודה.
תודה על המלצתך לעוגה.לבריאות ותהנו
שבת שלום!
אפיתי היום את העוגה.יצאה טעימה ונאה
הוספתי במקום צימוקים פצפוצי שוקולד,
את הצימוקים הכנסתי לעוגת תפוחים סילאנית שאפיתי שוב כי היה ביקוש.
ותודה שוב על המתכונים הנפלאים.
עדנה תודה רבה על התגובה הטעימה ששלחת לי.
שמחתי לקרוא שאתם אוהבים את הסילאנית. אגב, יש לי גם עוגת גזר סילאנית לא פחות טעימה.
המשך שבת נפלאה לכם
אלונה יקרה
כוס 200 מ"ל
עוגת גבינה פירורים גם היא בעשיריה הפותחת של העוגות שלי. בין הנפלאות ביותר.כלום עבודה ונחת מהתוצאה.
תודה על המחמאות.
תהנו חמודה
שלום,
כיף "לטייל" בין המתכונים, האם אפשר להחליף קמח+אבקת אפיה בקמח תופח?
רונית ;) תודה :lol:
תמיד וגם להיפך…
פירגה יקירתי!
עוד עוגה מנצחת!!! מאוד קל להכין אותה וכל המצרכים תמיד נמצאים בבית. מה שכן, הכנתי אותה ללא הצימוקים כי ילדים זה עם מוזר. :? :P הם יכולים לחסל שקית צימוקים תוך שתי שניות, אבל אם הצימוקים יכנסו לעוגה, הם כבר לא מוכנים לאכול אותה….אז בכל אופן היא טעימה מאוד גם ללא הצימוקים.
נורית ערב טוב חמודה
נכון,ילדים לא אוהבים צימוקים,אולי תשימי קצת שוקולדצ'יפס לבן,זה יתאים מאד.
יופי שהגבת ופירגנת
תודה
הי פירגה
הכנתי את העוגה מספר פעמים והיא טעימה כמו כל מה שניסיתי מהאתר.
הבעיה שצימוקים שוקעים למטה למרות שעירבבתי אותם בקמח .
היא נחטפת גם ככה אבל רציתי לדעת מה לעשות?
עירית תודה חמודה
תנסי בפעם הבאה להתחיל לאפות ואחרי 10 דקות לפזר את הצימוקים למעלה ועם כף לנעוץ אותם טיפה בבלילה.
לפחות שווה לנסות ;)
שבת שלום
העוגה נפלאה !!! כ"כ קלה להכנה והטעם מעולה. תאפה שוב, ללא ספק והפעם אנסה עם שוקולד צ'יפס.
חגית יקרה
תודה על התגובה הנפלאה.
פירגה יקרה-
יצא נפלא כמובן. כל כך טעים. יש לי שאלה: איפה שומרים אותה?במקרר?
(בהנחה שיישאר משהו…. ;)
ש.בקר טוב
כל עוגה בעיקר כשיש במצרכים שמנת,גבינה,אשל וכו'….שומרים במקרר
דרך אגב, פירגה-
עשיתי את העוגה עם גבינת סקי חצי אחוז שומן, לא 9% – וגם יצא ממש טעים.
תודה
ש. בקר טוב
את נהדרת ותודה על השידרוג
עשיתי את העוגה היום. יצאה מעולה. לא שמתי צימוקים (גם נגמרו וגם רציתי שהילד הקטן יאכל). ההמלצה להוסיף שוקולד או אגוזים במקום-בהחלט מתאימה.
הי אודי,כיף שבחרת להכין את העוגה הטעימה ותודה על השידרוג לתוספת שוקולד (אפשר לגרר שוקולד ולא חובה שוקולדצ'יפס)
שבוע טוב וטעים לך
פירגה היי
מה שלומך? אני הכנתי לפני כשבוע את העוגת גבינה. משום מה, היא יצאה לי די יבשה, אינני יודעת למה, אני חושבת שהוצאתי אותה מהתנור אולי 5 דקות מעבר לזמן, יכול להיות שזו הסיבה??? אשמח לקרוא את דעתך.
יום טוב
הי חמודה
הכי טוב שתראי את התמונה ששמתי. זה הצבע שצריך להיות לעוגה.לא מעבר לזה.
5 דקות יותר יכולים לגרום לייבוש.בהחלט.
יום טוב חמודה.
פירגה היקרה,
עוגת הקפה הנפלאה ביותר שטעמתי. קשה להסביר אבל היא פשוט מושלמת עם הקפה. לא יכולתי להפסיק לאכול. הטעמים של הקפה והעוגה, יחד עם המרקם המיוחד שלה מתמזגים בצורה מופלאה. חייבת לומר שאלתרתי בהתאם למה שהיה בבית – השתמשתי ביוגורט וניל במקום בגבינה, והוספתי מעט שרי, בבחינת לא יכול להזיק (בתקווה). לאחר האפייה מעט התאכזבתי מהטעם והמרקם, אך למחרת – אי אפשר היה לעצור אותי. טעמה השביח באורח פלא ומתביישת לומר אך את כל העוגה חסלתי כמעט לבדי (אם כי ניתן להעניק מעט קרדיט גם לבת השנה ותשעה חודשים ולבת הכמעט – חמש). למזלי בעלי לא היה בבית, כך שהתענוג נשאר כמעט כולו שלי. יישר כח! האתר שלך, המתכונים הנפלאים ואת – תענוג צרוף. תודה רבה לך וחג שמח!
רחל יקרה
גם לדעתי העוגות האלה משתבחות אחרי יום.
תודה ששיתפת אותי וכיף שאהבתם.
מאחלת לכולכם חג שמח והמשך טעים
פירגה בוקר טוב ושבוע טוב,
הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה ממש טעימה!!
במקום צימוקים שמתי חמוציות, והיא חוסלה…..
שיהיה שבוע טוב.
אודליה יקרה תודה רבה והמשך שבוע טעים ונפלא
פירגה ערב טוב,
הכתי את העוגה אתמול, רק עם שינוי קל- שמתי במקום כוס שמן, רק שליש כוס שמן וקצת שמנת חמוצה.
העוגה יצאה מדהימה וטעימה במיוחד אחרי לילה במקרר.
תודה רבה על המתכון!
נפלא סטלה
תודה רבה ולילה טוב
פירגה שלום,
האתר מקסים. יש לי שאלה בבקשה, האם אפשר להכין בתבניות מאפינס?
בוודאי שאפשר במאפינס
חגית , גמר חתימה טובה
תודהההההההההההההה על המחמאות לאתר.
פירגה יקירתי!!!!
המון זמן לא כתבתי לך, אך דעי לך שאני כל הזמן נכנסת לאתר ומנסה את המתכונים שלך, וישנה ערימה של מתכונים שכבר הפכו למתכוני הבית שלי, ואם כל פעם שהייתי מכינה משהו מהם, הייתי כותבת לך, היית צריכה להגדיל את נפח האתר…… :P
בכל אופן, הכנתי את העוגה הזו יחד עם הילדים לשבת, (ליתר דיוק הילדים הכינו ואני רק השגחתי), והיא פשוט מ ע ו ל ה !!!! :lol: החלפתי את הצימוקים בפירות מסוכרים קטנים (הם די טריים עכשיו לקראת ט"ו בשבט) ולמרות ארוחת ערב די משביעה, העוגה ממש נטרפה.
וכרגיל, כל כך קל להכין…… תודה על ההתחשבות גם ביכולת של הילדים והאושר שלהם שהם הגישו את העוגה שהם הכינו !!!! :P :P :P
תודה
תודה
תודה
נורית,בכיף,ושימחת אותי המון.
מקווה שגם בהמשך הכל יצליח ויהיה לכם טעים,כי זו המטרה באתר שלי,שיתוף והנאה.
ערב טעים ונפלא לכם.
בוקר טוב פירגה
הכנתי עם גבינה 3%, 1/2 כוס שמן ו- 1/2 כוס גיל- תנובה. במקום צימוקים שמתי קוביות קטנות של שזיף שגיב. ממש טעימה.
יופי של תגובה נאוה. שימחת אותי מאד.
תודה רבה על ההמלצה.
פירגה היי,
שומרים את העוגה במקרר?
עוגה מ ע ו לה !!!
מאיה,תודה רבה וכיף שחזרת לשתף אותנו
לילה טוב
בס"ד
רציתי לשאול אם אפשר להכפיל את הכמויות כי יש לי קופסה של 500 גרם גבינה
ברכה,אני מעדיפה לתוצאה מושלמת להכין 2 עוגות בנפרד ולא להכפיל.
לשיקולך
נראה טוב..אוהבת עוגות קלות להכנה מקוה שיצא לי טוב..
בהצלחה לך
שבת שלום
העוגה הוכנה, הוספתי חתיכות חלבה ללא סוכר ומעט גאנש למעלה, נותר לי מעוגת שוקולד שהכנתי אתמול.
נראה יפה
היה קל להכנה לכן "בער" לי להכין על אף שיש לי עוגות שהכנתי
שבת מבורכת , מחויכת פירגה יקרה שלנו.
ביייייי
הי אסתי,שבת שלום
אחרי התיאור שלך,ממש בא לי לתת ביס ולהתענג .
מאחלת יום מתוק ונפלא
את הגאנש הוספתי לפני האפייה , נתן אפקט של אינגליש קייק
ואואואו אסתי יקרה,
נהדר. לטעמי
תודה שחזרת לשתף
היי
האם לדעתך יהיה טעים עם חמוציות לא מסוכרות? אין לי צימוקים
תודה
יעלי,לא חייבים לשים.
חג שמח
הכנתי היום את העוגה הזאת ויצא מעולה!!! תודה על מתכון מנצח.
אמה יקרה, תודה.נהדר שבחרת להכין אותה.
שתמשיכי להכין ולהנות