לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק
נוסטלגיה
אמא מכינה כבר עשרות שנים לביבות מגזר ברוטב אדום
המתכון כבר בבלוג ואני שידרגתי ללביבות כרובית ופרחי כרובית ברוטב אדום
היום ממשיכה הלאה לזרום עם לביבות חצילים ברוטב חריף מתוק כיאה לחציל האציל
נוסטלגיה
אמא מכינה כבר עשרות שנים לביבות מגזר ברוטב אדום
המתכון כבר בבלוג ואני שידרגתי ללביבות כרובית ופרחי כרובית ברוטב אדום
היום ממשיכה הלאה לזרום עם לביבות חצילים ברוטב חריף מתוק כיאה לחציל האציל
המצרכים לקציצות החצילים וההכנה:
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה
שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (המצאה שלי) כ-5-8 דקות.
מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת
לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך
מעבירים לקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב)
3 כפות קמח רגיל
ביצה
כפית רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח – לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.
מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)
מלח
פלפל שחור
מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח – לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה.
מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות
מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן
(בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן)
מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים – מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.
מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
מגישים עם לחם שחור טרי.
תהנו
אתם יכולים להתענג עליו או לבחור רוטב אחר
2 בצלים מטוגנים – מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות
3 כפות רסק עגבניות
2 עד 5 שיני שום פרוסות דק
כפית סוכר חום
מלח ואבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים.
מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר.
מגישים עם לחם שחור טרי.
תהנו
פירגה, תשמעי – את פשוט :P:P :P :P
:P :P :P :P
:P :P :P
:P :P :P
הכנתי היום את הלביבות האלו, ואיך שבעלי התלהב!!! (והוא לא כ"כ משוגע על חצילים כמוני…)
יש להם טעם אדיר, השילוב של החצילים עם (הרבה!) בצל מטוגן יצר טעם גן עדן.
מומלץ בחום לכל אחת!
הגשתי אותם עם מנה של דג ברוטב שום אדום.
בעלי כבר לא שאל אותי מאיפה המתכון, זה היה ברור מאליו…
פייגי יקרה
קודם להרגיעך,אם אתם כותבים 2 תגובות עם תיקונים אני מיד מוחקת את התגובה הישנה ומשאירה את המתוקנת. התגובה שלך הראשונה כבר לא פה. ;) לכם אין אפשרות להכנס לתקן.
תודה לך ולבעלך. ריגשת אותי מאד.
בחרת מתכון מ ש ג ע. היום גם אני מכינה גם כי ממש עשית לי חשק והטעם מיד עלה על שפתי.
שילוב הקציצות עם דג נשמע לי מדהים.
תודה שאת משתפת .תודה רבה מקרב לב
פייגי יקרה
זהו. הכנתי ושיפרתי את התמונה.
עשית לי את היום ;)
פירגה,
הלביבות יצאו נהדרות!
אידיתי החצילים במעט מים בסיר מכוסה, השתמשתי בקוואקר מהיר הכנה במקום בקמח.
תודה רבה!
הבת המתהוללת,תודה רבה על השיתוף ואני שמחה שיצא נהדר.
תמיד להנות גם מעשייה וגם מהטעימה ;) :lol:
טעים טעיייםםם!!! תודה
הוספתי בצלחת מעט שמנת …מוסיף רכות ו…קלוריות :|
נפלא עדינה, תודה שחזרת לשתף
פירגה יקרה, מתכון כלבבי, רוצה להכינו, אשמח לברר מה האופן המומלץ שלך ? להעביר דרך מסננת לאחר האידוי, או
לקצוץ עם סכין ? במידה ואינני רוצה להשתמש במיקרוגל כדי לרכך את פרוסות החציל, האם ישנה אופציה נוספת שתוכלי
להמליץ עליה ?? אשמח מאוד לקבל את תשובתך. להמשך ימים טובים ולמתכונייך המאלפים, יישר כוח.
קרן יקירתי, באמת למי שאוהב חצילים כמוני, זה יהיה מתכון הבית שלך.
לשאלתך, אם להעביר דרך מסננת, אז כן, כי צריך להיפטר מכל הנוזלים.
אחרי שאין כבר נוזלים, תקצצי דק עם סכין שלא יהיה דייסתי אלא כמו בשר טחון.
אין צורך להשתמש במיקרו ,תשתמשי בדרך שלך לריכוך. או בתנור או בטוסטר אובן.
שיהיה בהצלחה ובהנאה.
שבוע טוב
ערב טוב פירגה, מאוד רוצה להכין את המתכון, ואני תוהה מהי הדרך הטובה ע"מ לרכך את הפרוסות ולהשמיש אותןעבור המתכון ?
אם אאפה פרוסות בתנור, עדיין יהיה צורך לסנן מנוזלים, קצת קשה לי להבין מהי הדרך הנכונה לעשות זאת במידה ולא רוצה
להכין במיקרוגל (הכוונה שלך היא לא להשתמש בחציל קלוי) אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ, מאוד אוהבים אצלי כל מה שקשור
לחצילים ומאוד רוצה להכין את המתכון הזה, אשמח לעזרתך ולהבהרה, בתודה על המתכונים הניפלאים שלך, מרים.
מרים יקירתי, באמת למי שאוהב חצילים כמוני, זה יהיה מתכון הבית שלך.
לשאלתך, אם להעביר דרך מסננת, אז כן, כי צריך להיפטר מכל הנוזלים.
אחרי שאין כבר נוזלים, תקצצי דק עם סכין שלא יהיה דייסתי אלא כמו בשר טחון.
אין צורך להשתמש במיקרו ,תשתמשי בדרך שלך לריכוך. או בתנור או בטוסטר אובן.
שיהיה בהצלחה ובהנאה.
פירגה אהובה
לא מבינה כיצד לרכך את החציל
האם תוכלי לעזור לי?
תודה שרי
הי שרי הי יקירתי,
תפרסי את החצילים המקולפים לעובי של 1/2 1 ס"מ ותניחי על ניר אפייה משומן. רססי טיפה גם בחלק העליון ותאפי כ-20 דקות.
כשהחצילים רכים, תקצצי אותם על קרש חיתוך, ותוסיפי את יתר המצרכים.
ערב טוב לך אלופת המתכונים, הכנתי את המתכון, וכמי שאוהבים מאוד חצילים בכל הוואריאציות, יצא באמת אליפות,
טעים, טעים, מומלץ ביותר, תודה לך מכל הלב, באהבה להמשך שיתוף פורה ומהנה של מתכונייך.
צהריים טובים מרים יקירה, תודה על שפע המחמאות למתכון. אין על חצילים.חהחהחהחה. כל המתכונים של עם חצילים אחד אחד נפלאים בעיני. תנסי עוד.
המשך עשייה מבורך והמון בריאות
ערב טוב פירגה, היות ואין ערוץ אישי שאני יכולה לשלוח לך הודעה, כל יום מברכת אותך על המתכון הזה ובכלל, אני כל שבוע
מכינה אותו ועדיין לא נימאס לנו ממנו, טעים ברמות למי שאוהב חצילים, מאחלת לך שתמשיכי להטעים את קוראייך בכל הידע
שלך, אשרייך והרווח כולו שלנו, בברכת חג פסח כשר ושמח. האם יש לך באתר מתכונים לפסח, איך אני אמורה למצוא אותם ??
בתודה מכל הלב.
ערב טוב מרים יקרה, תודה על שפע המחמאות. ריגשת אותי.
את כל המתכונים לפסח ריכזתי למעלה בדף הראשי (של האתר) לפי מתכונים או עוגות או מתוקים.
תכיני ותהני מאוכל ביתי וטעים להפליא לבריאות ובאהבה.