d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d795d7a8d796 - קציצות אורז עשירות טעמים-בשרי

קציצות אורז עשירות טעמים-בשרי

 

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d795d7a8d7961 1 - קציצות אורז עשירות טעמים-בשרי
לא לוותר על שגעון החומוס שלי. תראו שזה טעים.
הקציצות בשריות ומתחסלות ברגע.

20 יחידות.

מצרכים בקערה:
3/4 כוס אורז יבש מבושל ב- 1/2 1 כוסות מים רותחים 20 דקות = 2 כוסות אורז מוכן.

(אפשר להכין אותו דבר , להחליף את האורז  בפתיתים.  להשתמש באותם כמויות.)
1/2 קילו בשר בקר או מעורב עם הודו/עוף
בטטה במשקל 200 ג' מקולפת ומגוררת גס
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
2 כפות סלט חומוס
כפית קטשופ
2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל שחור
אם בא לכם לתבל אחרת תלכו על זה….בכיף שלכם.
לערבב טוב טוב ולהכין כ-20 קציצות
לטגן מ-2 הצדדים
לחכות עד שצד אחד יטוגן היטב לצבע שחום ובעזרת מרית ומזלג להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן את הצד השני. להניח על ניר סופג. לעביר את הקציצות לתבנית אפיה בשכבה אחת.
לפני הארוחה לאפות בחום 170 מעלות 15 דקות או יותר .
זללנו עם סלט ישראלי מתובל במיונז. הילדים הוסיפו ליד הקציצות קטשופ. כולם נהנו.

"טיפים"
1. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב אדום פיקנטי. כשהרוטב מבושל מוסיפים אליו את הקציצות המטוגנות וסוגרים להבה. לא מבשלים את הקציצות המטוגנות. מגישים חם על פירה.
2. הגשה נוספת עם טחינה מתובלת.

הערה: לא ניסיתי לאפות אבל בשיטת האפייה שלי הכל יוצא טעים. שמים את הקציצות על ניר אפיה ואופים צד אחד מזלפים מעט שמן ואופים את הצד השני כל צד בערך 15 דקות או עד שמוכנות.
תהנו.

54 תגובות על “קציצות אורז עשירות טעמים-בשרי

  1. ישר ממוגנט לדלת בשביל שבוע הבא :lol:

    בטוח לא לוותר על שגעון החומוס ואני גם מגניבה לו טחינה ירוקה (בחצי חינם הם עושים את זה כל כך מתובלן וטעים שנדמה לחבר'ה כאן שהתיבול בקציצות הוא פטנט שלי ;) )

    • העיקר שתשתמשי בפטנט טחינה/חומוס.זה טעם מעולם אחר.
      אחכה בסבלנות לשבוע הבא. smile

  2. אני חדשה בכל העניינים כאן… האירו את עיני: מה זה פטנט טחינה / חומוס???

    ומילת פירגון: פירגה, את אלופה. smile

    • דנה הי חמודה וברוכה הבאה
      בהרבה מתכוני קציצות שלי אני מוסיפה כפית/כף חומוס/טחינה . תראי בהמשך….
      תנסי פעם אחת ותראי אם מתאים לך.
      תודה על הפירגון והמשך טעים ביחד smile

  3. פירגה יקרה כרגיל חגיגה לעיניים
    ותודה על התזכורת לגבי האפיה
    כי אני לא מטגנת
    ברור שינוסה שבוע הבא smile smile

  4. פירגה בוקר טוב!!! :oops: :oops: :oops: משתמשת תמיד עם החומוס , פטנט מעולה והקציצות משגעות , כולם אוהבים.יישר כוח והמשיכי כך.הקציצות נראות משהו ואני בטוחה שגם הטעם.ינוסה בקרוב.מכורה לאתר. :oops: :oops: :oops:

    • דליה,יופי שאהבת את הפטנט עם החומוס.אני תמיד בעד לנסות דברים חדשים.
      גם אני מכורה לאתר ;) :lol: ת smile ודה

  5. היי פירגה
    גם אני התמכרתי לאתר ולמתכונים שאת שולחת מדי בוקר.
    כשאני מבשלת בעלי התחיל לשאול – האם זה מתכון של פירגה ?
    הכל מצליח וטעים !!!!
    כל פעם אני שואלת את עצמי, מהיכן האנרגיות לבשל ולנסות מדי יום וההמצאות מדי יום ביומו :!:
    ט"ו בשבט שמח :lol:

    • מירי הי מתוקה
      אני שמחה שאת באתר אתנו ושמחה כשאני רואה את התגובות שלך
      בכיף,תמשיכי לעדכן.העדכונים שלך עושים לי טוב smile תוד :lol: ה

  6. נראה מעולה, היה מעניין אותי לקרוא תגובה של אחרי אפייה בתנור. מחכה בסבלנות

  7. הי,
    ברור שאני מתכוונת להכין. מעולם לא הוספתי חומוס. הרעיון נראה מאד מעניין. אני מתכוונת לאפות ולא לטגן (קלוריות… קלוריות…).
    אעדכן לאחר הכנה.
    :lol:

  8. אני מוסיפה לקציצות במקום קמח/ פרורי לחם 2-3 כפות קמח חומוס המשמש לקציצות פרסיות הנקראות 'גונדי' ממש משדרג את הקציצות וגם סופח נוזלים.

    • רותי תודה.
      אני משתדלת שלא יספח נוזלים בגלל זה אני מוסיפה את החומוס כדי שהקציצות יצאו מאד עסיסיות.
      smile

  9. בוקר טוב פירגה
    נראה מתכון אחלה במיוחד אם נשאר אורז מבושל, אבל לא ברור לי החומוס, האם את מתכוונת לחומוס מוכן ומתובל? אנא הבהרותיך, ביום רביעי אני מכינה את המתכון .
    יום טוב לך
    רחל :!:

  10. פירגה יקרה
    מה אגיד לך
    הקציצות יצאו פשוט מעולות
    אני אפיתי בתנור
    הוספתי 2 כפות טחינה וגם את החומוס
    הקציצות יצאו רכות רכות
    לאחר מכן בשלתי אותן ברוטב אדום

    אז המון תודה לך על המתכון הנפלא
    בהחלט מנצח
    אתמול הבעלול מייד לקח 4 קציצות ואכל בהנאה מרובה

    שתהייה לך שבת שלום לך ולמשפחתך smile smile smile

    • ענת יקרה בקר אור
      תודה smile
      שמחתי לקרוא את התגובה הנהדרת שלך על הקציצות.
      שיטת האפיה מצליחה בכל סוגי הקציצות כך שמי שנמנע מטיגון יהנה מהן באפיה.
      הטחינה /חומוס מאד מרככות כך שאין אפס.
      אוסיף את המתכון לקטגוריה:המלצות
      שבת שלום ותודה מקרב לב smile

    • בתיה בקר אור
      זו אני פירגה
      תודה שהוספת עוד תגובה נהדרת וטעימה לקציצות .
      המשך יום נפא לך
      smile

  11. אפשר מתכון לרוטב אדום המתאים לקציצות? אשמח אם תצרפי, זה מועיל מאוד. במיוחד לבשלנית מתחילה כמוני, המצליחה בזכותך.

    • לבשלנית מתחילה
      פשוט תבחרי מתכון עם קציצות ולא חשוב איזה…יש בכל מתכון כזה רוטב אדום.תבחרי מה שאת רוצה ותכיני. כנסי לקטגוריה:בשר או קציצות
      כל רוטב יתאים smile

  12. הי פירגה, המתכון נראה נפלא וינוסה מחר.
    שאלה – האפייה של עוד 15 דקות אח"כ היא חלק מהבישול או שאפשר לאכול ישר מהטיגון?

    • קרן יקרה
      תטעמי אחת ותחליטי אם להמשיך בהליך כמו במתכון. לשיקולך smile

  13. פירגה בוקר טוב,
    לצערי, מרוב לחץ בעבודה וגם זה שאני לא מרגישה טוב כבר שבועיים, לא יצא לי כמעט להיכנס לאתר שלך,ואני מתגעגעת..

    רציתי את עזרתך בבקשה, הבת שלי רוצה קציצות בשר בתנור, יש לך מתכון בשבילי?
    אשמח לקבל את עזרתך.

    יום נפלא, תודה מראש
    smile smile smile
    רותי

    • רותי יקרה בקר טוב
      אני מאחלת לך בריאות טובה ושתרגישי מהר טוב.
      שמחתי לראות שנכנסת לאתר. smile
      בוודאי שיש לי קציצות אפויות ועוד משהו משהו….במיוחד בשביל הבת שלך ;)

      מתוך האתר: קציצות בשר שמנמנות עדינות מאד -אפויות

      פורסם בתאריך 4 בינואר 2009 @ 10:46
      מופיע בקטגוריות: בשר, לביבות וקציצות

      קציצות בשר עדינות מאד – אפויות
      קציצות בשר עדינות במיוחד רכות מאד בטעמים נפלאים בזכות
      אופן ההכנה המיוחד והתיבול הנפלא.

      ניתן להכין בצורת קבב.

      מקור:פירגה

      שמים בקערה:
      בצל קצוץ ותפוח אדמה מקולף חתוך קטן (שמים את שניהם בכלי למיקרו עם 1/4 כוס מים ל-8 דקות עד לריכוך)
      מסננים ומועכים את תפוח האדמה לפירה.

      מוסיפים לקערה של הבצל ותפוח האדמה:
      1/2 קילו בשר טחון
      1/2 עגבנייה בשלה מגוררת
      שן שום קצוץ
      2 כפות שמן זית
      ביצה
      כפית רוטב צ'ילי או קטשופ
      1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
      1/4 כפית סילאן או דבש
      1/4 כפית חרדל
      מלח ופלפל וקורט קינמון לניחוח נהדר.
      להכין כדורים די גדולים ולהעביר לצלחת עם פירורי לחם מתובלים בכפית פפריקה מתוקה
      לשמן ה י ט ב את ניר האפייה (כדי שהקציצות לא יידבקו) ולהניח את הקציצות .לשטחם מעט.
      לחמם היטב תנור לחום 175 מעלות
      לאפות 20 דקות , להפוך ולאפות עוד 10 דקות או הזהבה יפה עד שמוכנות.
      אפשר להוסיף לעיסה 2 כפות צנובר .
      אפשר להוסיף ירק טרי קצוץ.
      להגיש מיד ולהנות מקציצות רכות להפליא.
      להנות.

  14. וואווווווווווווווווווווו

    תודה רבה רבה רבה על התגובה המהירה. יש לי את כל המצרכים בבית.
    הבוקר לפני שיצאתי לעבודה הוצאתי בשר טחון מהפריזר, בשר מעורב.
    הבת שלי תשמח. אודיע לה שזה בזכותך.

    ראיתי גם את המתכון ללחם, לגלידת אגוזים, אני רק צריכה למצוא את הממרח אגוזים
    ששמת תמונה שלו (עוזר המון המון), אפשר ממרח אחר?

    יום נפלא יקירתי, תודה על הכל
    smile

    • רותי,אני מקווה שהילדה תאהב.באמת קציצות מעולות.
      את הממרח ניתן להשיג בכל סופר במחלקות ללא סוכר או טבע.
      כמובן שכל ממרח אחר יתאים והטעם יתקבל בהתאם.
      האגוזים משהו משהו……..ממליצה בחום /או שקדים
      יום נפלא חמדתי והכל בכיף smile

  15. הכנתי, יצא נהדר!!
    רוב תודות על האתר הנעים והמתכונים הנהדרים – עיון חובה לפני כל ארוחה.
    תודה.

  16. פירגה בוקר טוב
    תודה על המתכונים המגוונים שלך
    האם חייבים לאפות בתנור לפני ההגשה או מספיק הטיגון

    דלית

    • דלית בקר טוב
      תודה שחזרת לשתף אותי .
      מאחלת לך גם השבוע שיהיה טעים ונפלא smile

  17. הכנתי הקציצות בטיגון ואחכ ברוטב……………….אין מילים………כל כך טעים……….הגשתי עם פירה והרוטב כולם היו במצב אקסטזה……….חוסלו כולל הרוטב. smile smile smile smile

    פירגה יקרה את נדיבה, מקסימה, ומאחלת המון השראה ויצירתיות. :P :P :P

    סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך. ;)

    • ציפי יקרה , אני מודה לך על המילים החמות . לא נותר לי אלא לאחל לך, שכל מה שתכיני לך ולבני ביתך יצא טעים ומוחמא.
      סוף שבוע נפלא גם לכם

  18. פירגה יקרה היי
    אין דבר הכי כייפי לפנק את המשפחה במאכלים טעמים
    ושכולם משבחים את האוכל ,הכנתי היום את הקציצות
    הנהדרות האלה בתוספת עם תפו״א עם צ׳לי גם אחד ממתכונייך
    תודה ומאוד ממליצה לכולם

    • הי מיכל,אין כמוך שחזרת לעדכן ולשתף.
      ככל שהמתכונים שלי פשוטים יותר כך הם טעימים יותר ומחברים בינינו.
      זה עונג בשבילי לקבל כזו הודעה ממך.
      חג שמח והמשך טעים smile

  19. ביום שישי הכנתי את הקציצות ליד פירה הן מכילות הכל בתוכן
    כולם נהנו מתכון מעולה
    אתי
    :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *