d79bd791d793 d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f - כבדי עוף בטחינה וסילאן

כבדי עוף בטחינה וסילאן

 

d79bd791d793 d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f2 1 - כבדי עוף בטחינה וסילאן

 

טחינה וסילאן גם על כבדי עוף צלויים,זה תענוג אמיתי. חשבתם על זה?

 

מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על להבה גלויה ולעבור להכנה: 

רצוי מחבת פסים אבל אם אין אז מחבת אחרת.

1/2 קילו כבדי עוף

3 בצלים חצויים ופרוסים

מלח,פלפל,טחינה גולמית,סילאן

את הכבד מנקים היטב שוטפים ומייבשים.

כל כבד חוצים ל-2

משקפים מעט  את הבצלים ב-3 כפות שמן

מוסיפים את הכבדים וצולים  מכל הצדדים

מפלפלים וממליחים ממש טיפה.

מגישים מ י ד

ועל כל מנה מזלפים טחינה גולמית וסילאן.

תהנו

19 תגובות על “כבדי עוף בטחינה וסילאן

  1. פירגה בוקר טוב!
    :oops: :oops: :oops: נראה מאוד טעים,אבל….שומרי כשרות לא יכולים לאכול כך כבד מפני שהוא חייב לעבור צליה על אש גלויה לפני כל בישול אחר על מנת להוציא את הדם. האם המתכון לא יפגע בעקבות כך? :oops: :oops: :oops:

    • דליה יקרה
      תכיני כבד עם בצל כמו שאת מכינה תמיד. באופן שאת רגילה.
      תגישי לשולחן ותזרזפי עליו טחינה וסילאן.
      מעולה…..מומלץ בחום smile

      • זאת אני תודה על כל המחמאות לכל המתכונים שכתבת היום
        אשמח גם לשמוע אחרי שתכיני ותטעמו.
        בברכת יום נפלא smile

    • יוסי הי
      זיגוג קל כמו שרואים בתמונה לא להציף בשום אופן.
      אני מזגגת מגבוה בצורת שתי וערב הלוך וחזור פעמיים וזהו……
      תהנו

  2. דבר ראשון כשאני פותחת את המייל זה לקרוא את המתכונים שלך. כל מתכון פצצה….. גם לי "קצת" מפריע שהמתכונים נשלחים אלי בשבת. חישבי על כך. באהבה רבה smile smile smile smile smile smile smile smile

  3. פירגה יקירתי!
    מבלי לפגוע באף אחד, המשיכי לשלוח מתכונים נפלאים מבלי לדלג על אף יום. בענין הכבד, קלעת בול לטעם שלי :lol: המתכון הזה באמת נפלא. אני באורח קבע מכינה כבד בדיוק כמו שאת עושה אבל בשינוי קל. במקום סילאן אני מבשלת עם דבש ולא רק מזלפת (על סילאן פשוט לא חשבתי). הרעיון המבריק שלך לטחינה ממש חדשני בשבילי ואני הולכת לנסות את זה כבר בסופ"ש הקרוב. (אנחנו מכינים בבית לבד טחינה ולא קונים את המוכנות).
    חיבוקים smile smile smile

    • נורית יקרה ערב טוב
      סילאן זה הממלכה שלי . את הטחינה התחלתי לשדרג גם למאפים מתוקים ואני מרוצה מאד.
      גם אני מכינה טחינה לבד הכי טעים בעולם :lol:
      smile

  4. מי שלא רוצה לאכול כבד, אז לא חייב להכין את המתכון!

    פירגה יקירה
    אני חושבת שאת כבר יודעת שאני שומרת מצוות אדוקה.
    אז אם יש מתכון שאני לא יכולה להכין בגלל כשרות, אז אני פשוט לא מכינה אותו.
    "לקפוץ" פה על הכבד, זה ממש לא לעניין.
    גם ברוקולי וכרובית ותרד אין לנו כמעט אפשרות לאכול, אז בגלל זה אני לא אכנס למתכונים שלך?
    זה אבסורד.
    ואם אני פותחת את המייל שלך במוצ"ש, זה לא אמור להיות בעיה שלי מתי שלחת אותו, וגם אין בעיה הילכתית לקרוא אותו.

    אוהבת אותך
    וויני

    • ספחרן
      נפלא שהגבת,חיכיתי שמישהו יגיב על ההברקה הזו.
      העונג כמובן תמיד גם שלי ;)

    • ואואואווווו שרי יקרה
      תודה שהוספת תגובה למתכון המיוחד הזה.
      אוהבת smile
      יום נפלא וטעים :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *