קילו אגסים קלופים מנוקים מליבה
חותכים כל אגס ל-4
שמים בסיר
מוסיפים קילו סוכר
מוסיפים כף מיץ לימון
מתחילים בבחישה עד שהסוכר מתחיל להפריש נוזלים ומתמזג עם האגסים
מבשלים על להבה מאד מאד נמוכה כ-3 שעות או יותר
תוך כדי הבישול מצטבר קצף שיש להסירו.
אם בסוף הבישול נשארים נוזלים יש 2 אפשרויות
1.
להוציא את הפרי לקערה ולסנן את הנוזלים ואז להחזיר את הפירות לסיר ולתת כמה בחישות.
2.
יש אפשרות להגדיל את הלהבה למקסימום ולבחוש כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.
ריבה נהדרת וטעימה מאד.
תהנו.
היי אפשר להכין ריבה כזו אבל עם תפוחים,באותו האופן???
תודה
נראה לי שכן..אולי צריך להוסיף יותר מיץ לימון כמובן לטעמכם.
פירגה שלום,
האם בתהליך הבישול איטי של הריבה, הסיר צריך להיות מכוסה?
לא מכוסה
תהנו
היי פירגה,
האם ניסית ריבת חבושים?
התהליך לדעתך יהיה זהה לאגסים?
לא הכנתי. לא מכירה.
האם אפשר להפחית סוכר
לדעתי בריבות צריך הרבה סוכר.
האגסים זה קילו נטו כלומר קילו לאחר הקילוף והנקיון או לפני?
ס"ה שמתקבל אחרי זה קילו.
היי פירגה
האם 9 אגסים הם קילו אחד?
תודה
צריך לשקול כי לכל אגס יש גודל אחר.
האם צריך לשים גרעיני לימון בשקיק בד כדי להסמיך את הריבה?
הי רון,אני דווקא יודעת שמוסיפים לבישול ליבות תפוחי עץ.