שילוב מצויין שעבר את הניסוי בהצלחה וקיבלתי מחמאות מבני הבית.
נסו,ואם אהבתם? שתפו אותנו. וכן, ניתן גם לאפות על ניר אפיה משומן.
מצרכים:
כוס קינואה שטופה היטב
3/4 כוס עדשים כתומות (לא מושרה)
כף גדושה טחינה גולמית
2 קופסאות טונה סחוטות ה י ט ב מהשמן
2 ביצים
צרור גדול של בצל ירוק קצוץ
כף עלי סלרי טריים קצוצים (או כוסברה)
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור לשים לפי הטעם. (אני טעמתי את התערובת והוספתי בהתאם….
הכנת הקציצות:
את הקינואה יש לשטוף היטב ולסנן.
לקחת סיר גדול בקוטר 14X20 למלא3/4 מגובהו מים מהברז
להכניס את הקינואה הנקייה ואת העדשים .
להרתיח ולבשל 30 דקות.
יש להוריד את הקצף שמצטבר מעל לסיר.
נשאר המון מים.
לסנן.
להשאיר במסננת כ-10 דקות לניקוז נוזלים.
לשים בקערה את הקינואה,העדשים ולהוסיף את יתר החומרים.
ללוש הכל ביחד.
לחמם מחבת גדולה במעט שמן כ-3-4 כפות .
להכין לביבות בינוניות ולהניח במחבת.
לטגן מ-2 הצדדים שיהיה "שזוף" לעין.
להוריד את הלביבות המוכנות על ניר סופג.
יש להוסיף במהלך הטיגון כל פעם כפית שמן.
הגשה מומלצת עם טחינה מוכנה או להכין רוטב משמנת,שום,שמיר/עירית,מלח.
תהנו.
היי פירגה יקרה,
ניראה ממש טעים, אני כבר מתכננת לקנות את הקינואה ולהכין. כשאכין אדווח כמובן
יש לי שאלה,
אם ארצה להכין את הקציצות אבל עם משהו אחר במקום טונה, מה כדאי במקומו?
אני אוהבת טונה אבל בנותיי לא אוהבות לצערי.
יום נעים וטעים
יפעתוש, הייתי מנסה עם בטטה/תפוח אדמה/דלעת כמובן בצורת "פירה"
ערב טוב
נראה ונקרא טעים
בשמחה אילנית
פירגה מתכונים בבקשה בלי טונה צופה מושבעת
אני חולה יאמי יאמי על טונה וגם כל המשפוחה.
תשמיטי את הטונה.
פירגה יקרה!!!
כל מתכון ממתכונייך נקרא כל כך טעים וממש נותן חשק לרוץ ולנסות. וכן, מידי פעם אני מנסה ואף פעם לא נפלתי חלילה במתכון לא טוב!!! יישר כוח ותבורכי על עבודת הקודש שאת עושה!!!
גם מתכון זה לבטח אנסה ואני מבטיחה לחזור ולעדכן- טונה אהובה מאד גם עלי ועל בני ביתי ואני בטוחה שזה יהחיה מתכון די חוזר אצלינו!!
יום טוב ושוב תודה על הכל!! :lol: :lol:
חיה יקרה
נפלא לקרוא אותך והפירגון החם והמחמאות זה מחמם מאד את הנשמה והלב.
מאחלת לכולנו המשך טעים וביחד ותמשיכי לשתף אותי כי זה באמת עושה לי משהו טוב להמשיך הלאה והלאה .
חיבוק
נראה מתכון מנצח טעים ובריא.מה דעתך במקום טיגון אפייה בתנור.אנסה בדרך זו כדי לחסוך קלוריות מיותרות .
תודה לך על המתכונים ועל הרעיונות היצירתיים שהנך מביאה במתכונייך.
יום נעים וטוב.בברכה כרמלה.
כרמלה הי
ראי את התשובה שלי לאיריס
בהצלחה ובהנאה
פירגה מקסימה
המתכון נראה ונקרא משהו משהו מקווה לנסות בקרוב ולעדכן אותך
בכל זאת כבר העברתי אותו ל-2 חברות וגם הן אמרו שינוסה עוד היום.
ישר כח :lol:
mim יקרה
שולחת לך חיבוק מכל הלב הרחב שלי (יש מקום לכווווולם) ;)
תנסי ותעדכני
פירגה יקרה שלנו.. הפכנו כבר למועדון המעריצות של פירגה .
אם בכוונתי לאפות , האם יש מקום להוסיף רכיב כלשהוא לעיסה? אולי שמן?
מעריכה ומוקירה
תודה רבה!
איריס יקירה
בכיף,למועדון המעריצים. זה מחמם אותי.חהחהחהחהחה . כמה שיותר יותר חם ונעים. :lol: ;)
תמיד אני חוזרת ומדגישה שאת כל הלביבות קציצות ניתן לאפות כך:
אפשר להוסיף כפית טחינה אבל במתכון הזה כבר יש. הטחינה מרככת ודואגת שהאפייה לא תייבש את הקציצות.
מניחים בתבנית גדולה ניר אפיה מ ש ו מ ן
מסדרים את הקציצות
אופים 20 דקות בחום 170 מעלות
כשהקציצות מזהיבות הופכים ב ע די נ ו ת ר ב ה וברגש.
מרססים מעט שמן וממשיכים לאפות עד שמוכנות.
תנסו ככה את כל סוגי הקציצות לביבות שאתם רוצים לאפות ויהיה לכם אחלה של קציצות
יש סיבה שהפעם הקמח הוא קמח מלא? :eek:
;) לא הכרחי.גם רגיל הולך טוב.
חיבוק.
הכנתי באפיה
ויצא מעולה !!!!
ברבורית,אז בסוף ואחרי הבלאגן… ;) נהדר באפיה ונהדר עם מלא.
יופי של תגובות :lol: ובטח המטבח כבר מזמן מבריק. :oops:
תודות
אההה…וקניתי קמח מלא…האיש הבריאותי בבית מודה לך על זה
חן חן לבעלול
אני אפיתי את הקציצות…שמתי קפוסא אחת של טונה….יצא מעדן……..
יישר כח
רוחלה חמדתי
הודעתך שימחה אותי מאד .כיף שהיה טעים ומוצלח. ועוד אפוי ;)
יום נפלא
הי פירגה, שבוע טוב,
הכנתי שבוע שעבר עם קמח רגיל (לא היה מלא) והייתי חייבת לעשות ניסיון- לא יכולתי לשים ביצים כי הבת שלי אלרגית לביצים וקראתי איפושהו שביצה אחת= 2 כפות טחינה גולמית אז מלבד לטחינה של המתכון הוספתי עוד 4 כפות כי במתכון יש 2 ביצים ויצא מעולה… הקציצו לא התפרקו בכלל… חה חה חה
יום מקסים
שחר הי
כבר מזמן גיליתי את
ה"תרומה" של הטחינה לקציצות לפעמים אני שמה ממרח חומוס.ללא ספק משדרג.
תודה רבה ששיתפת.
למי שלא אוהב טונה או עדשים:
אפשר להכין קציצות קינואה על בסיס קינואה, ביצים, קמח, עשבי תיבול, ולהוסיף כל ירק אחר שרוצים: גזר מגורר, קישוא מגורר, בטטה, תפוח אדמה וכן הלאה.
יוצא ממש טעים ולא פחות חשוב – בריא.
מי שאלרגי לגלוטן:
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז – זה יוצא ממש טוב.
פירגה, יש לך אתר מקסים!
קרן יקרה
חן חן על התגובה,השידרוג,המחמאות.אין עליך.
תודה וחג שמח
היי פירגה.
התחלתי דיאטה היום.בהצלחה.
הקציצות הנ"ל מופיעות במתכונים דיאטטים…מה ??? לא ניראות כאלו דיאטטיות…נכון?
הי פירגה,
תודה על האתר המדהים והמחכים, ובמיוחד על מתכונים בריאים וטעימים שמשמחים אותי מאוד,
האם אפשר להקפיא את הקציצות??
תודה.
רחליס,תודה רבה
באמת שלא ניסיתי להקפיא אבל תקפיאי קציצה אחת עד הבקר ותבדקי את התוצאה.
לבריאות וערב נעים וטעים
רציתי לשתף שהקציצות נהדרות! אני אפיתי אותן, ובמקום עדשים כתומות השתמשתי בחומות, יצא נהדר!! כמובן שהלך להקפאה, כפי שאני נוהגת תמיד, ואז יש ארוחה קלה מוכנה לעבודה או סתם לבית. אני אדווח איך יצא אחרי הקפאה, אבל נראה לי שחימום בטוסטר אף ישביח אותם. תודה לך והמשיכי עם מתכונים בריאים!! :lol:
עינת חמדתי
תודה על השיתוף בחוות דעתך הטעימה.
אשמח לשמוע אם מתאים גם להקפאה.
שבת נפלאה לכם
שלום פירגה….
קודם כול תודה לך אל האתר המדהים הזה…. הכנתי את הקציצות האלה והם יצוא פשוט מ ד ה י ם…..חבר שלי לא הפסיק לאכול אותם ור ק אותם…כמובן אחרי הצלחה הזאת הכנתי עוד כמה מתכונים שלך וגם הם יצאו מעולים…התאהבתי באתר שלך….
שוב תודה רבה פירגה
מרינה יקרה
תודה לך ולחבר שאהב.
מאחלת לך שכל מה שתכיני תמיד יצליח ויהיה 10.
אשמח תמיד לחוות דעתכם.
שנה טובה
איזה טעים יצא…כמות גדולה.אפשר להקפיא?
יפית הי,
תנסי להקפיא אחת ותבדקי איך זה יוצא.
בהצלחה ותהנו.