מתאים ל-15 מאפינסים או תבנית עגולה 24
בא לי לשלב תפוז עם תפוח ומיד חשבתי להוסיף גם זיגוגי דבש
יצא שילוב מתאים וטעים מאד.
בקערה:
3/4 כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
1/4 1 כוסות סוכר
כוס מיץ תפוזים
1-2 תפוחים מקולפים ומגוררים גס .מערבבים במטרפה ידנית
מוסיפים:
1/4 2 כוסות קמח תופח
מערבבים במטרפה עד התמזגות מלאה.
יוצקים לתבניות המאפינס ומזגגים טיפה דבש מעל כל מאפינס (לפני האפייה)
אופים בחום 175 עד שהמאפינס מתחילים להשחים
לבדוק אחרי 25 דקות ולהמשיך לאפות כמה שצריך.
מיד כשמוציאים את המאפינס מהתנור מזגגים עליהם שוב דבש
מצננים ומגישים
בהגשה אפשר לבזוק אבקת סוכר או לקשט את המאפינס והצלחת בזיגוגי דבש כמו בתמונה.
"טיפים"
1. את הבלילה אני יוצקת לקנקן עם פיה וכך יותר קל למלא את תבניות המאפינס
2. את הדבש אני מכניסה לבקבוק עם פיה צרה ומזגגת .(כך אני שולטת בכמות הדבש שאני רוצה לזגג)
תהנו
נראים נפלאים!
חג שמח
חג שמח מתוקה כמו כל הדברים הטעימים שהבאת לחג.
אבל באמת לא חשוב.הכנתי עם יונתן.
חחח…אני עדיין תשושה מההלם
באתי לכתוב לך "את רואה שחשוב מה יש לך בבית… לך יש את יונתן ולי יש את המשטח"
חשבתי שיונתן הוא אחד מאנשי הבית המורחב שלך …עד שהבנתי שאת מתכוונת לסוג התפוח
וואוו , איך הצחקת אותי….הצלחת להפיג לי את הפחד שאחז בי היום :lol:
חהחהחהחהחהחה העיקר שהכל בסייייידר
אוהבת אותך
המון תודה על כל המתכונים. כול המתכונים טובים וקלים שכל אחד יכול לעשות.
יש לי שאלה האם ניתן להוסיף עוד דברים נחמדים בעוגה זאת למשל צימוקים או שוקולד ציפס
תודה מראש
קרין בקר אור
לדעתי תוספת של קליפות הדרים מסוכרות או צימוקים
תכיני ותהני ומצידי, הכל בכיף
תודה על המתכון הנפלא, אוהבת את המתכונים הנהדרים
אין עלייך פירגה :lol:
תודה שולה יקרה
העוגה יצאה טעימה מאד תודה לך
בתיה כיף שנכנסת להגיב לנו
שימחת אותי מאד ויופי שיצאה טעים לכם
פירגה יקירתי!
המאפינס מ ד ה י מ י ם !!! נטרפו עם הקפה של ארבע עם כל המשפחה. עשיתי עם תפוח אחד ולדעתי יש מקום להוסיף עוד אחד. ויתרתי על הזיגוג שאחרי האפיה כי יצאו די קריספי בחוץ מסביב ורכים מאוד מבפנים.
תודה שהמתקת לי את ט"ו בשבט. :lol: :!:
נורית יקירה
תודה על שהכנת ושיתפת אותנו במילים טעימות שהמאפינס מ ד הי מ י ם.
הכנתי אתמול כמות כפולה והקפאתי. שולפים ומ פ ש י ר י ם במיקרו 5 שניות.לא לחמם .
מעולה.
המשך טעים ותמשיכי לשתף
טעים לי טעים לי טעים לי .
חייבת לנסות אותם נקרא קל וטעים.
שבוע נפלא לך יקרה שלי.
בס"ד
שלום
האם אפשר ליצוק את הבלילה לתוך תבניות מאפינס מנייר?
כי שמתי לב שאת נוהגת להשתמש בתבניות סיליקון ואין לי.
עוגיה
נכון,מנסיון יצא לי גרוע ותמיד נדבק.
בגלל זה כבר מזמן עברתי לסיליקון.
היי פירגלהה שבת שלום לך היום בבוקר קמתי מוקדם ותיכננתי את היום לחשוב מה לעשות
וראיתי נישארו לי כמה תפוחם קטנים צהובים קצת רקובים אבל מתוקים מבפנים החלטתי לעשות את המאפינס תפוח עם זיגוג של דבש אבל אצלי היה שינוי והשינוי הוא שבמקום לחלק אותו למאפנסים מיכוון שאני מתארחת אצל אחותי עשתי שני תבניות אינגלשקייק עם זיגוג של דבש גם בהתחלה שזה לפני האפיה וגם אחר כך
וזה ניראה יאמי ניראה מה יגידו האורחים מחר
ועוד תבשיל כתוספת לדג אמנון -מושט בלי קוצים עם הניילון ואקום עשיתי את הבורגול עם האורז אבל לצערי רק אני יצטרך לאכול כל השבוע בעלי לא אהב את הקטע של הבורגול הזה ויצא סוף הדרך לא נורא יהיה מי שיתענג על זה חבל שלא עשיתי חצי מהכמות 1/2אורזו1/2בורגול אבל יצא לי אחד אחד
חגית יקירתי
שמחתי לקרוא שהכנת מפרי האתר.בטוחתני שהכל טעים ושתהיי מרוצה.
אשמח לשמוע מה יגידו האורחים.
תנסי לתת לבעל לטעום מהבורגול,אולי ישנה את דעתו ויתרצה.
שבת שלום ואירוח מוצלח
פירגה היקרה. מה אפשר לשים מעל במקום הדבש..ואפשר להוריד מהסוכר ולשים גם כמו.סוכר. יש לי מייפל ללא סוכר זה אפשרי. :eek: :eek:
בולגריה ערב טוב
גם אני מכינה עם תחליפי סוכר.את כבר יודעת.
אין בעיה להוריד מכמות הסוכר ולשים במקומו כמו סוכר.
גם אין בעיה להחליף את הדבש במייפל או סילאן ללא סוכר.
בהצלחה
המלצה חמה ומיוחדת מבני
בני שלח לי מסר מחמאות וביקשתי רשותו לכתוב אותן בתגובות על המתכון.
המלצה מבּני
לפני כשבועיים נתת לי מתכון לעוגת תפוזים בחושה בפורום עושים שוק…
(ביקשתי מתכון לעוגת מיץ ללא הפרדות בייצים והקצפות )
אתמול הכנתי את העוגה וההצלחה הייתה אדירה! יצא טעים כל כך וכולם בקשו את המתכון.
המון המון תודה וסוף שבוע נפלא
בני
נ.ב.
את יכולה לכתוב שבני, שמתקשה קצת עם עוגות… ביקש מתכון קל של עוגה בחושה וניסה אותו על "מועדון המרפסת", כולם נהנו ובקשו את המתכון.
נראה נהדר , אכין עם הילדים בגן ביום רשון , נוסיף אגרת ברכה ונארוז להורים בסוף היום.
תודה ושנה טובה ומתוקה כסילאן( שאת כל-כך אוהבת).
נ.ב
אצל בעלי במשפחה שהם פרסים מערבבים את הסילאן עם אגוזים קצוצים גס-זה החרוסת שלהם בפסח יאמי.
יעל,אני לא פרסית ותראי את החרוסת שהכנתי.אותו דבר סילאן ושלל אגוזים. באמת יאמי.אני מכינה כמות גדולה ואחר כך מכינה שטרודלים ועוגיות ממה שנשאר.
תהני בעשייה עם הילדים המאפינס נפלאים.
שנה טובה ומתוקה סילאנית.חהחהחהחה
היי פירגה, המאפינס נראים פצצה רק שאלה – איך מזגגים עם הדבש הסמיך על בצק לפני אפיה?
תודה ;)
אתי דבש הוא דליל.לא סמיך.
פשוט מזגגים.