מצרכים לתבנית הגדולה של התנור או בסיר קדירה:
4 בצלים חצויים ופרוסים מאד דק
חלקי עוף בלי עור
4 בטטות
סלסלה או שתיים תפוחי אדמה מיני הכי קטנים או גדולים חתוכים כמו לצ'יפס
לא חובה- להוסיף פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות עבות
קופסה זיתים שחורים מגולענים בלי המים
4 עגבניות אדומות חתוכות פרוסות
8 שיני שום פרוסות
עלה רוזמרין
מכינים מרינדה בכלי סגור ומשקשקים:
6 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ תפוזים + כוס יין אדום איזה שיש בבית.
כף גדושה סילאן
1/2 כוס חומץ איזה שאתם רוצים
אפשר להוסיף קצת ג'ינג'ר קצוץ
מלח
פלפל שחור
חובה אחרי השיקשוק לטעום ולשפר טעמים
סידור התבנית לפי הסדר הרשום:
למטה חצי מכמות הבצלים
את תפוחי האדמה
את העופות
מעל בטטות ואת כל הזיתים
מעל לכל את פרוסות העגבניות הבצל והשום הפרוס
למעלה עלה אחד של רוזמרין
יוצקים את הרוטב עם כף ובאופן שווה מעל לתכולה
מזלפים עוד שמן זית
מכסים בניילון נצמד ומשהים על השיש שעתיים.
מסירים ניילון ומכסים בניר כסף
אופים שעתיים בחום 200 מעלות
לפני הארוחה מסירים ניר ומשחימים
תהנו
נהדר,מתאים לי לצהרים
אני באההההה
חג שמח יקירתי,ושבת שלום.
מתכון לא חדש אבל הכנסתי אותו לאתר רק עכשיו
תהני מתוקה
שלום פירגה
עכשיו יצא מהתנור אין לי מילים עשיתי ללא זיתים אצלי לא אוהבים זיתים באוכל, פשוט נפלא וריח מטריףףףף
השכנים נכנסו לראות מה הולך פה
תודה
חיפשתי אצל צלי עוף בסיר כמו של אמא עם בצל ושום ולא מצאתי יש לך משהוא?
תודה וחג שמח
ריקה חמודה, יש כמה למשל:
סיר עם עוף ותפוחי אדמה
עוף אדום בפפריקה
תוסיפי שום כמה שאת אוהבת
תודה על התגובה למתכון. נפלא ותהנו
הכנתי את המתכון חלאבי- קציצות גזר תפוח"א, יצא מעולה, כל הכבוד יישר כוח.
זה גיוון לי את התפריט של יום שישי שמחפשים כל פעם מה לבשל דבר חדש.
גאולה תודה יקירתי
ברשותך,העברתי את המחמאה למתכון עצמו כי כך יפספסו את המחמאות עליו.
להבא,מחמאות יש לרשום במתכון המוחמא.תודה.
מאחלת סוף שבוע נפלא ושולחת חיבוק חם :lol:
פירגה את אלופה
אשתי עשתה את העוף הזה
ריח עדין של תפוז היתמר בכל הדירה
תוך 7 דקות פרמתי את כל התבנית
תיסלמו יידק (תבורכנה ידייך)
שוורצע בקר אור
חהחהחהחה יש לכם מושג איך זה לקום בבקר ולראות את המחמאה בתגובות למתכון?
אם אין , אז זו הרגשה שממלאת את הלב והנשמה בוודאי לכל סוף השבוע ;) :lol:
תודה רבה ששיתפתם אותי.תודה על הברכה שאני זקוקה לה יותר מכל ולא אפרט יותר….
המשך טעים וביחד
שאלה לי אלייך האם לאפות עוף כל כך הרבה זמן זה הגיוני (4 שעות)
מירה ערב טוב
שעתיים מכוסה בניילונית . משאירים על השיש. התבשיל סופג טעמים.
שעתיים אופים עם ניר הכסף.
:oops: :oops: :oops:
פירגה יקרה שלום!
אצלנו בבית חומץ לא עובד. מה אפשר להכניס לתפריט במקום? וגם איך לעשות אותו יותר פיקנטי ממתוק?
:oops: :oops: :oops:
תודה
דליה לא עולה לי כלום ;) לקלוואסה שלי. אין מוזה.
כנסי למתכוני העופות שלי ותבחרי אחד לטעמך.
בהצלחה
לפירגה שלום,
הכנתי את העוף כמו שאמרת בשינוי אחד- שמתי את כל השכבות בסיר והכנתי על הכיריים על אש נמוכה מאד אחרי שרתח.. יצא מצוין ושונה. תודה רבה! :lol:
halish חמודה
נקרא מצויין להכין על הכיריים.
אגב, גם את עוף המחמאות שהבאתי די מזמן מסתבר שהכינו גם על הכיריים והמחמאות היו נלהבות ביותר.
את נהדרת שאת משתפת אותנו בתוצאות ולתגובות נוספות עוד מחמאות.
תודה עם חיבוק
פריגוש יש לי שאלה:
אני מתלבטת מה להכין לפסח היית ממליצה על מתכון זה?
זאת אומרת האם הוא מספיק חגיגי לדעתך?
כי טעים יודעת שזה!!!!!!! :lol:
ואם לא מה את ממליצה!!!!!!
תודה ויום טוב ;)
שירלי יקרה
אצלי כל מתכון שלי חגיגי ;)
לא יודעת מה לענות לך יש מאות מתכונים טעימים באתר.וכולם נהדרים בעיני.
זה כמו לבחור בין הילדים שלי :lol:
אבל… טוב, אבל הוא באמת חגיגי בעיקר גם יפה בהגשה.
יום מתוק חמודה
הכנתי לשישי בערב יצא מעולה פירגה אני מודה לך על מתכונים נפלאים שהיה לך שבוע טוב
שבוע טוב ובישולים טעימים.
תודה שחזרת לשתף