סמבוסק של אתי-נוסטלגיה
המרשם מאתי חברה של אמא מראש-פנה
זו אותה אתי שהבאתי ממנה גם את הסברינה הנפלאה.
אמא הכינה ואני צילמתי .
הבצק כל כך נוח לעבודה ממש ריפוי בעיסוק
המרכיבים מדויקים ואין צורך לשנות כלום
המלית : בשר . הסמבוסק מטוגנים
מקפיאים את הסמבוסק המוכנים ,מפרידים בין השכבות בניר אפיה ומוציאים לטיגון רק את הכמות הרצויה
הבצק בקערה גדולה:
לא לאפיה המתכון הזה ספציפית רק לטיגון.
(כוס 200 מ"ל)
5 כוסות קמח ר ג י ל
כפית שטוחה מלח
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים מהברז
לערבב עם כף ולהמשיך ללוש ביד לבצק נוח וגמיש
עוטפים בניילונית ומקררים במקרר מינימום שעה ואפשר גם יותר
מוציאים את הבצק ובוצעים ממנו כדורים
כדי לשמור על גודל אחיד פחות או יותר אמא מכינה נקניקים וחותכת מנות עם סכין
(בערך בגודל ביצה) מניחים כל כדור על ניר אפיה ומרדדים לעיגול בגודל של פיית כוס מאג.
ממלאים וסוגרים בצורת ס ה ר ו ן – חצי סהר. מהדקים היטב .כדאי להדק גם עם צובטן או מזלג לסגירה הרמטית.
מסדרים בקופסה ומפרידים בין השכבות בניר אפיה ומעט קמח כדי שיהיה קל לשלוף אותם אחד אחד שלמים ויפים.
שומרים בהקפאה.
מפשירים ומטגנים בשמן- 1/2 עמוק . אפשר לטגן בשמן עמוק כמו שמטגנים פלאפל.
מטגנים היטב מ-2 הצדדים.
מלית בשר:
קילו בשר ב ק ר טחון
3 בצלים קצוצים
50 גרם צנובר
מלח ופלפל שחור
מטגנים את הבצלים לחוד ומזהיבים – מוציאים לקערית
ממשיכים לטגן את הבשר לחוד (בלי תוספת שמן) ומערבבים עד שיהיה פירורי ושחום –מוציאים לקערה.
מטגנים בנפרד את הצנוברים ללא תוספת שמן עד שישחימו.
מערבבים את הבצלים,הבשר, הצנובר ומתבלים.טועמים ומשפרים טעם.
תהנו
נקרא מ ע ו ל ה
וגם נראה ככה
תודה
הי מתוקה
איך שהכנסתי את הסמבוסק לאתר,הגבת.חהחהחהחהחה
תודה רבה.
מאחלת לך שבוע נפלאאאאאאאאאא מחובק
יש לך מתכון טוב של סמבוסק שלא צריך לטגן כי אני אוכלת על טהרת הבריאות.
כמובן שאת הבצק אני עושה מקמח מלא וכו'
יום נפלא סיגל,
סיגל יקרה
אנא,כתבי את התגובה אחרונה בשורה למטה ולא למעלה או באמצע.תודה
כתבי בחפש באתר את המילים: צ'וקור בורקס
יש שם מתכון נהדר , רק את הקמח יש להוסיף לאט ולא את כל הכמות תוך כדי לישה רק עד שהבצק רך ומוכן.
ייתכן ששהות קצרה במקרר תעשה לו יותר טוב.
בהצלחה ואם תכיני,בבקשה תשתפי אותי בתוצאה :lol:
האם אפשר בבקשה לקבל מתכון לבצק שניתן לאפייה במקום לטיגון.
בתודה מראש,
רות אהרנסון
פירגה שלום אני חדשה באתר שלך והצלחתי לעשות מספר מתכונים שהעלו הצלחה, רק שאני משדרגת לכוון הטבעי קמח מלא ספגטי מקמח מלא וכו'
האם אפשר לאפות את הסמבוסק או חייבים לטגן.
תודה, ושבוע נפלא
סיגל עניתי לך מעל….
שלום
האם חובה לטגן או שניתן לאפות אותם?
מיכל
לטגן
נראה טעםי מאוד
שבוע נפלא
פירגה שבוע נפלא
נראה מעולה למרות שאצלנו הרומנים נוהגים לאפות משהוא דומה האם אפשר את הפטריות לבשר? :twisted: :twisted: :twisted:
ריקה בקר אור
את יכולה להוסיף
ואם אני רוצה לעשות רק עם פטריות כלומר לעשות מחצי קילו בשר והיתר למלא בפטריות איך אעשה את מילוי? :twisted: :twisted: :twisted:
ריקה כל המתכונים למליות שלי גם מתוק וגם מלוח
בקטגוריה:מליות
שבוע נפלא עם חיבוק
ריקה,תטגני בנפרד את הבשר
בנפרד את הפטריות
בנפרד את הבצל
אחר כך תערבבי ותמלאי
הכמויות איך שאת רוצה זה לא משנה.
תודה פירגה זה יהיה נורא אם אאפה במקום לטגן? :eek: :eek: :eek:
ריקה יקרה
למה לאפות ? זה מתכון שהטעם שלו זה הטיגון.חבל להרוס את הנוסטלגיה הנפלאה.
יש מתכונים אחרים לאפיה.
האם יש לך מתכון לבצק אפוי ולא מטוגן?
בצקים אפויים יש לי בקטגוריה: מאפים מלוחים
תודה
פירגלה כמה שאלות לי אלייך
1.יש לי מיקסר הקיצ'ן של האהרוני אני יכולה לעשות בצק עם זה או חייבת ביד
2.האם אפשר לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים עם כוס של מאג?
3.אם אני רוצה טונה או פיטריות כי אצלי לא אוכלים כל כך בשר איך אני מתבלת את הפיטריות או הטונה תני לי שיפור של מתכון כי מה זה בא לי להפתיע את העירקי שלי למרות שהם שמים חומוס ניראה לי ואין ליל מושג על בסיס של חומוס איך עושים
אודה לך על כל התשובות
נ.ב אתמול הייתי רעבה טחניתי שני חתיכות מהפשטידת כרוב וגזר יצא טעים מאודדד רק מהפחד לא שמתי מספיק מלח אז יצא לא מלוח בכלל בלי תיבלון פעם אחרת נעשה שוב ונשפר את התיבלון וזה היה רעיון אדיר כי בידיוק עמדתי להשליך את הכרוב מזל שראיתי את המתכון שלך הצלת אותי
חגית בקר אור
לא יודעת לגבי מיקסר.
תנסי לרדד ואם כן אז כוס מאג זה מעולה
"טיפ"
את כל המליות ואופן ההכנה תמצאו בחפש באתר.
רשמו את המילים:
מבחר מליות לבצקים במאפים שונים.
יום נעים ובהצלחה
תודה על המתכונים הנהדרים, שאלה, אני מעונינית להכין חצי כמות אם מילוי בשר, והשאר במילוי חומוס, שאלתי איך מכינים את מילוי החומוס? תודה. ויישר כוח :lol:
שושי בקר אור
"טיפ"
אפשר למלא במלית פטריות, חומוס טונה או אחר.
את כל המליות ואופן ההכנה תמצאו בחפש באתר.
רשמו את המילים:
מבחר מליות לבצקים במאפים שונים.
תהנו
היי, פירגה,
נשמע ממש נהדר.
הכנתי פעם עם קמח ואבקת אפייה, ואני מכירה (לא הכנתי) עם שמרים,
אבל אף פעם לא ראיתי בלי חומר תפיחה. מעניין לנסות.
ובאמת חשבתי מה לעשות עם חצי קילו בשר טחון שיש לי – חשבתי לנסות להכין לחמג'ון – אבל
בסיר גריל כי הטוסטר שלי חלבי. נראה לי שאני אלך על האופציה שלך. אולי אכין בשבוע הבא ואקפיא.
תודה רבה-רבה לך♥
רותי יקרה
יש לי באתר עוד מתכוני סמבוסק וגם עם שמרים. אלה עם השמרים,אחרי הטיגון מתנפחים וזה בכלל משהו אחר….
תנסי כי הם טעימים ברמות על.
כמובן אשמח לשמוע חוות דעתך אחרי שתכיני.
חיבוק ליום נפלא
פירגה המדהימה והנהדרת,
בשבת גיסי התגאה שאישתו הכינה סמבוסק במילוי חומוס והם ליקקו את האצבעות
ביקשתי מימנו את המתכון אבל הוא אמר שהוא לא יודע
בעלי ביקש ממני להכין לו סמבוסק בהיזדמנות הקרובה
הגעת לי בדיוק בזמן, עד היום מאז שאני מכירה אותך לא התאכזבתי מאף מתכון ששלחת לי
כולם שואלים מאיפה למדתי לבשל כל כך טעים ואנימייד עונה ומתגאה באתר המקסים שלך.
אז אני הולכת להכין סמבוסק במילוי בשר
תודה פירגה המדהימה
אוהבת
רחלי.ג.
רחלי יקירה
מתחמם לי הלב לקרוא שאת אוהבת את המתכונים שלי באתר.
מאחלת לשתינו המשך נפלא וטעים ביחד .
מחכה לשמוע איך יצא ואם היה לכם טעים
הי פירג ה זה ניראה מצוין וזה נישלח ממש בזמן אני שוברת את הראש מה להכין לערב שבת משהו שונה . תודה רבה! רק שאני ימלא את הסהרונים במילוי חזה ובצל מטובלים במרק עוף כורכום ופילפל שחור רציתי לדעת אם אפשר להחליף את שמן הקנולה לשמן זית??? יש אפשרות להגיש עם רוטב פיטריות או שזה ירטיב מידי את הסהרונים??? להשתמע אילנית
אילנית הי חמודה
אפשר למלא חזה עוף כמו שכתבת.לא יודעת לגבי שמן זית אף פעם לא אפיתי עם שמן זית.נראה הזוי.
הרוטב פטריות מתאים יותר לבצק עלים ויש לי מתכון כזה באתר .
להשתמע
בוקר טוב פירגה , שמי סולי , ואני חדשה כאן,
לפי תגובות חברות המפרגנות והמקסימות כאן. אשמח להיות קבועה כאן.
ומאוד רוצה להכין את מתכונך הסמבוסק עוד היום הוא נשמע מעולה.
שאלה אלייך בבקשה, מהי כוס מאג?
תודה מראש סולי.
בקר טוב סולי.
ברוכה הבאה לאתר שלי.
כוס מאג זו הכוס היותר גדולה. יש את הסטנדרטיות למים ויש את הגדולות יותר לקפה.
הגדולות יותר אלה כוסות מאג.
יש לי בקשה,אנא כתבי את התגובה בסוף אחרי כל התגובות . כשאת מתערבבת בין התגובות שכבר קיימות,פשוט קשה לי למצוא אותך.
תודה והמשך טעים ביחד
פירגה יקירתי אני מכינה עם חומוס את הסמבוסק והמון בצל מטוגן יאמי :lol:
מואה ענקיתתתתתתתתת חייבת לנסות עם בשר הפתעה לאבא שלי הסורי חלבי :lol:
להשתמע יום נעים ומהנה
לאה יקרה
גם אני ממלאה עם חומוס.יאמי
פירגה היקרה!
אני לא מוצאת את המרשם של הסמבוסק עם השמרים,
האם גם אותו ניתן להקפיא לפני הטיגון?
יום טוב ושנה טובה
שולמית אפשר להקפיא
הנה פה:
בצק שמרים עדין מאד ונוח לעבודה. כל אחד יכול.
מתאים גם לחג החנוכה בגלל צורת הסופגניה התפוחה.
המצרכים וההכנה:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה שמרים יבשים
כף שמן
כוס מים פושרים
שמים בקערה את הקמח המלח והשמן ומערבבים
מוסיפים את המים ולשים לבצק מאד רך
מתפיחים שעה מכוסה
לשים שוב ומתפיחים עוד שעה – מכוסה
בוצעים מהבצק עיגולים ומשטחים בעזרת שמן על שיש
ממלאים בשר סוגרים .
הסגירה צריכה להיות בצורת סלסול השוליים כדי שהבשר לא יברח
מטגנים בשמן עמוק. משחימים תוך כדי גלגול.
"טיפ"
1.שמתי את כל המצרכים באופה הלחם והכנתי את הליכי התפיחה בתוך האופה.
2. אם תטגנו רק עיגולי בצק ללא מלית,תוכלו למרוח דבש ולהתמתק.
מלית בשר ל-20 סמבוסק:
250 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
מלח, פלפל שחור, מעט קינמון, פטרוזיליה טרייה קצוצה
מזהיבים בצל ומוסיפים את הבשר והתבלינים.מערבבים עד שהבשר יהיה פירורי
אפשר להוסיף קצת צנובר קלוי.
מילוי חומוס
מקור:שרי אנסקי
חצי קילו חומוס גרגרים מבושל ורך
8 בצלים קצוצים ואל תתפשרי על פחות
2 כפות כמון
כפית פלפל שחור מלח לטעם
לטגן את הבצלים ולהזהיבם. לטחון את החומוס ולערבב הכל ביחד. לטעום ולשפר טעם..
תהנו
הכנתי את הסמבוסק יצא טעים מאוד מאוד
תודה על עוד מתכון מעולה
ועכשו נחזור לדיאטה :P
מאיה יקירתי,תודה ענקית שחזרת לשתף אותנו ולשים תגובה טעימה לסמבוסק בשר
דיאטה? חהחהחהחהחה טוב,נו…אז רק עד סופ"ש.
תודה לעוד מתכון מוצלח הכנתי חלק עם מילוי בשר וחלק עם פטריות וגבינה והכל חוסל,הבצק פשוט מדהים מאד נח לעבודה
דורי,אני שמחה שקלעתי לטעמך
תודה על השיתוף
בוקר טוב :? אחרי שהצליח לי המתכון ישי לי שאלה ,אפר להוסיף לבצק עשבי תיבול כמו זעתר ירוק או שמיר או עירית
דורי הי
כל מה שמוסיפים לטעם אישי זה מבורך.
תודה רבה.
השאלה שלי אם הוספת עשבי תיבול משפיעה על המרקם של הבצק ? כי אני רוצה להוסיף לבצק ולא למילוי ותודה מראש :eek:
דורי,אני הוספתי לבצק פריך רגיל זיתים קצוצים והכנתי רולדה. לגבי הבצק הזה אני לא יודעת.
מתכון טעים מאוד…. היום עשיתי ויצא סמבוסק שאיפשר להפסיק לאכול אותו!
תודה רבה פירגה!
נהדר. שימחת אותי מאד מאד.
תודה שחזרת לשתף שטעים לכם.
האם אפשר בבקשה להקפיא לפני טיגון חשוב לנו מאוד
??????????? נא לקרוא את המתכון מהתחלה עד הסוף
תודה
מקפיאים את הסמבוסק המוכנים ,מפרידים בין השכבות בניר אפיה ומוציאים לטיגון רק את הכמות הרצויה
הכנתי היום יצא מעולה, בעלי אמר:: רמה בנלאומית איזה כיף :lol:
תודה לך ותודה לבעל שאהב.
שבוע נפלא לכם.
היי שאלה דחופה לכרגע
אני רוצה לטגן מייד אחרי ההכנה לפי המתכון האם אני חייבת להקפיא ????
תודה וגמר חתימה טובה
הילדים מחכים….
תנסי אחד ותראי.
למה לא רשום כמה שמרים ? איך יתפח בלי שמרים ??? אין עליך איזה מתכונים חבל״ז :P :oops:
אולי ;) כי לא צריך. לא בכל מתכון שמים שמרים.
חייבת עם? קבלי…….
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%A7-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A9%D7%A8
תשובה לרות אהרונסון:
בצק לאפייה זה בצק שק"מ הרגיל או שמרים: http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
פירגה נש מה ..הכנתי שוב את הסמבוסק יצא מעולה כמו תמיד…הטיגון עושה את העבודה תודה חג שמח
לבריאות לאה. תודה רבה לך.
המשך טעים וחג שמח לכולכם
אפשר למלא את הבצק גם עם גבינה מלוחה?
לדעתי אפשר למלא בכל מלית.
אנסה למלא עם גבינה עירקית אמור לצאת מצוין תודה מודה לך מאוד על המתכון
למרות שזה בטיגון. הגבינה לא תברח?
בהצלחה :P