12 – 14 קישואים בינוניים
תודה לבעלי שניקה והוציא את התוכן מהקישואים בדייקנות כל כך רבה…..אין עליו.
כרגיל,קצת זייפתי את הסטנדרט והוספתי פה ושם משלי כדי שיצא מיוחד וטעים להפליא.
למלית:
רבע כוס אורז
חצי קילו בשר בקר טחון
ביצה
כף פירורי לחם-בפסח קמח מצות
בצל ג ד ו ל קצוץ מטוגן עד להזהבה
גזר מגורר עבה מטוגן עם הבצל עד להזהבה קלה
כף חומוס או טחינה (סלט)
מלח , פלפל שחור, כמון ולא לשכוח קורט קינמון לריח משגע.
ללוש הכל ביד עד שיתאחד.
(מי שרוצה יכול תחילה לטגן את הבצל+הגזר +האורז+הבשר למספר דקות).
מקלפים ומרוקנים את הקישואים. ושומרים את התוכן בצד להכנת סלט חם וטעים.
ממלאים כל קישוא במלית הבשר-כמעט עד הסוף.מטגנים את הקישואים עד שישחימו קלות.שומרים בצד על ניר סופג.
לרוטב:
סיר ג ד ו ל רחב ושטוח
בצל מוזהב קצוץ ב-4 כפות שמן זית
גזר חתוך לפרוסות
אם יש בבית פטריות טריות אפשר לחתוך 3 פטריות גדולות ל-2
קישוא חתוך לפרוסות
שן או שתיים שום קצוץ
לערבב עד שבתחתית הסיר כבר אין נוזלים ומשחים.
סוגרים להבה.
זה השלב שמכניסים את הקישואים הממולאים ל ס י ר ומסדרים אותם בשכבות צפוף זה לצד זה.
מכינים את הרוטב בכלי עמוק:
קופסה עגבניות מרוסקות = 800 גרם
3 כוסות מים מהברז
כפית אבקת מרק בצל
3 כפות קטשופ
פלפל שחור, כמון, קורט קינמון
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
כף גדושה סילאן או דבש או 2 כפות רכז רימונים
7 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים (לא חובה)
מערבבים טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים על הקישואים.
הנוזלים צריכים כ מ ע ט לכסות את הקישואים.
להרתיח ולהמשיך לבשל על להבה נ מ ו כ ה כשעתיים או י ו ת ר….בבעבוע עדין .
מדי פעם לצקת מהרוטב על הירקות העליונים שמבצבצים להם.
יש כאלה שאוהבים להוסיף לתבשיל ממש לפני סגירת האש,לימון .אצלי לא כ"כ אוהבים אז לא הוספתי.
"טיפ"
אם נשארה מלית , מכינים קציצות ומניחים במרום הסיר בין הממולאים.מרטיבים מדי פעם ברוטב.
תהנו
פירגה שלום,
נראה מדהים, עסיסי וטעים!
אתה יכולה קצת לפרט על ניקוי הקישואים והמילוי שלהם? האם אפשר להמיר לפלפלים?
רנה לא בדיוק הבנתי.
מנקים עם מכשיר מיועד לניקוי קישואים.
המלית רשומה??? תראי שוב.
רשמי בחפש: פלפלים ממולאים.
קודם כל – אני מורידה את הכובע בפנייך!!! אני גולשת המון באתר שלך ולומדת המון.
במסגרת ה"לימודים" יש לי 2 שאלות אלייך:
בזמן האחרון אני נתקלת בכך שאת מוסיפה חומוס לתבשילים שונים.
1. מה ה"תפקיד" של החומוס?
2. האם הוא בא המקום מרכיב אחר, אם כן – מהו?
בתודה מראש ושיהיה לך יום נעים!
שירי
שירי הי חמודה
תודה על המחמאות לאתר ומאחלת לנו המשך נעים וטעים.
החומוס לא מחליף שום דבר הוא פשוט גורם לעסיסיות של התבשיל/קציצות פשטידות ועוד…..
אם הכנת ולא טעים לך,פשוט תוותרי.
לבריאות ויום נפלא
הי פירגה,
תודה עבור התשובה.
לא הכנתי ואין לי בעיה עם חומוס. להיפך!!! קיויתי שאולי מבחינת הבישול או האפייה זה יכול להחליף למשל ביצה, כדי לחסוך בשומנים למי שאסור לאכול יותר מידי ביצים….
שירי
הבנתי.לדעתי את יכולה להשמיט את הביצה כי החומוס עושה את העבודה מעולה.
בהצלחה
שלום פירגה
נפלא תודה לאיזה סלט קישואים את מתכוונת אפשר להשתמש במילוי שהוצאתי? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ריקה הי
סלט לתוכן הקישואים שהוצאת:
מטגנים 2 בצלים ומזהיבים
מוסיפים את תוכן הקישואים שהוצאת ומטגנים הרבה זמן ומדי פעם בוחשים עד שהקישואים זהובים.
יוצקים על הכל 3 ביצים מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שמוכן.
נהדר גם קר.
תהני
נראה מדהים.
בינתיים, כל מה שהכנתי מהאתר שלך יצא מעולה.
מאז שאני "מבקרת" כאן אני מנסה כל הזמן דברים חדשים, וזה כיף נורא לגוון כך. הכל טעים כל כך. :lol:
כמה שאלותלגבי המתכון כאן:
יש אצלי במשפחה כאלה שלא אוכלים בקר… אפשר להמיר לעוף טחון?
ולגבי האורז שבמילוי: – לבשל אותו קודם?
ומה זה מכשיר לניקוי קישואים? אפשר עם סכין רגילה? והאם הקישואים צריכים להיות חלולים משני הקצוות או רק מקצה אחד?
וכאשר מניחים בסיר – זה "בשכיבה" או "בעמידה"?
רוצה לנסות בסופ"ש הזה.
תודה מראש מקווה שלא מעיקה עם ריבוי השאלות… :oops:
פוליאנה יקרה ערב טוב ותודה על המחמאות .עונג לי שאת משתפת אותי בהצלחות שלך.
עוף בלבד זה יבש מאד צריך לערבב עם בקר.אם בשום אופן לא אוכלים בקר,תשימי הרבה אורז ומעט בשר עוף ותוסיפי ירקות מגוררים שלא יצא יבש.
את האורז לא מבשלים אחרת הייתי רושמת במתכון.זמן הבישול ארוך והאורז יוצא מאד רך וטעים.
מכשיר קונים בסופר. בעלי מנקה כי אני לא יודעת והם נשברים לי. צריך לעשות את זה בעדינות כדי להשאיר את הקישוא שלם.
צד אחד של הקישוא נשאר סגור.ממלאים ודופקים בקלות על השולחן כדי שהמלית תכנס פנימה.
משאירים קצת מקום בקישוא ולא ממלאים עד הסוף כי האורז מתנפח.
מניחים בסיר בשכיבה .
בהצלחה
לגבי שאלתה של פוליאנה,
גם אצלי במשפחה לא אוהבים כל כך בשר בקר ולכן כל מתכון עם בקר אני ממירה לטחון הודו אדום.
יוצא עסיסי מאוד וגם טעים מאוד.
כל המשפחה נהנית מהתוצרת ובעיקר מהמתכונים שלך שכל כך מוצלחים וקולעים לטעמם של רבים.
יישר כח והמשיכי להפתיע אותנו בכל פעם מחדש.
מיכל,תודה רבה על התשובה לפוליאנה ולכל המעונין.
חן חן על המחמאות
יש לך אולי מתכון לממולאים רק עם אורז??
תודה!
אגב, אני מאד אוהבת את התצלומים שלך, נראים עסיסיים :lol:
נתושה הי
כנסי לקטגוריה:ממולאים
יש ויש……
מתכון משגע
יש לציין שמיום ליום בעלי מתחיל להתעניין באתר שלך :P
בהחלט ינוסה
ובטוחה שגם יצא טעים
תודה על המטעמים
הי ענת חמודה
תודה לבעל שמתעניין באתר שלי.איזה כיף ;)
בעלי לא מפסיק להתלהב מהממולאים שהכנתי.יצא טעים טעים…..
שבת שלום
עצה למען כל המשפחה:
אפשר בסיר 1 לעשות כמה סוגי ממולאים לפי מה שכל אחד אוהב
אני אישית שמה גמבה אדומה/צהובה/ירוק בהיר, תפוח אדמה (את המילוי שמה ברוטב להסמכה)
עגבניה, חצילון, קישוא.
:idea:
הי מורן
רשמי בחפש: ממולאים מדהים במיוחד
תגיעי למתכון שלי של שלל ממולאים מעורב = יש תמונה מרהיבה. מומלץ בחום למי שרוצה מגוון ירקות.
אין קשר למתכון הזה שהוא לקוסה מחשי……
תהנו
פירגה שלום
האם בממולאים מבשלים את האורז<
ניראה לי שאם לא אזי הוא יוצא קשה
תודה ושבת שלום :lol: :!:
לאה,שעתיים בישול ויוצא לך קשה??. מוזר.
בכל אופן,אני שמה אורז יבש בממולאים.תמיד.
האם בישול של הממןלאים שעתיים על הגאז זה לא יותר מידי? ;)
לאה כמה שיותר אפילו 3 שעות על להבה הכי קטנה זה רק משבח
שלום לפירגה,
בדרך כלל כשמכינם מוסקה או פשטידת בשר נאמר תמיד לפורר את הבשר עם מזלג בתוך השמן עם הבצל עד שהוא מאבד את צבעו, כדי שלא ייצא גוש אחד.. האם בקישואים האלה אין צורך לפורר אותו קודם? תודה, עדנה :cool: ד
עדנה יקירתי
כתבתי רק ללוש . שימי לב לתוכן המתכון.
כשצריך לפורר יהיה כתוב במפורש.
עשיתי – והצלחתי – וקצרתי מחמאות.
תודה רבה, כרגיל, על מתכון משובח מצד אחד, וקל להכנה מצד שני :lol:
אגב – הקישואים שקניתי היו גדולים מספיק כדי לחצות כל אחד לשניים, ואת התוכן שלהם הוצאתי עם המכשיר שעושה כדורי מלון (ואבטיח) – עבד מצויין.
טעים טעים. :P
פוליאנה יקרה
נהדר שהצליח ונפלא שאהבתם.כל הכבוד לך.
המשך מוצלח וטעים
הי פירגה המופלאה,
הכנתי היום את הקישואים הממולאים , אכן מתכון מנצח- כ ו ל ם ברכו אותך , יצא מדהים (בפעם הבאה אוסיף גם את השזיפים), נשיקות, מליסנדה.
מליסנדה יקרה
נפלא שיש כבר תגובות למתכון.את 10.
המשך פורה ונשיקות גם ממני בחזרה :lol:
הי פירגה,
בדיוק תכננתי להכין ממולאים לסופ"ש. בדרך כלל ממלאת קישואים, כל מיני ירקות שורש ובצלים (לא פלפלים כי אני לא אוהבת פלפלים ממולאים).
אנסה הפעם את המתכון שלך כדי לגוון את הטעמים כי זה נראה מדהים.
יום נעים
:P
תודה לאה
אשמח מאד לתגובתכם אחרי שתכיני
וואו ,נראה מעולה
אוהבת ממולאים
יאמיייי
אילניתוש,יצא מאד עשיר ועסיסי.תודה מתוקה
בוקר טוב,
כפי שאמרתי – הכנתי לסופ"ש. מלאתי קישואים, בצלים וקולרבי (רציתי למלא גם סלק ולפת אבל לא היו יפים אז ויתרתי). השתמשתי במתכון שלך שהוא שונה מהמתכון שאני משתמשת בדרך כלל ויצא נפלא. הרעיון של החומוס הוא נהדר :!: הכנתי כמות ענקית בסיר ענק (השתמשתי בקילו וחצי בשר בקר מעורב בשוורמה הודו) ונשאר מעט מאד. השבט טרף כמעט הכל…. ;)
תודה וחג פורים שמח
לאה כיף שהכנת ושכולם נהנו.האושר גם שלי חג שמח
פירגה ניסיתי ויצא נפלא כמובן.
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה גם בתנור. ואם כן -כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
שבת שלום!!
ש. בקר אור
אותו דבר.
לדאוג שהרוטב יכסה היטב את הקישואים עד למעלה.
לכסות בניר כסף
לעשות מעט חורים בעזרת מזלג
לאפות כשעתיים בחום 160 מעלות
לבריאות
חג שמח
כותבת לומר תודה ענקית שוב = על ההשראה והפירוט. תערובת התבלינים עם הקינמון שבעבר לא העזתי קצרו תשבוחות לרוב. טעים טעים.
הילה הי חמודה
הקורט קינמון "תורם" המון לתבשילים. למדתי מחמותי להוסיף לכל דבר.
אני שמחה שאהבתם.
תודה ששיתפת אותי
היי פירגה שבוע טוב :P
קודם כל אני רוצה להגיד לך שאין יותר שמחה ממני שמצאתי את האתר המדהים הזה שלך !! הכנתי יום שישי עוגה כושית והיא יצאה כזו רכה,גבוהה וטעימה שאני בהלם שסוף סוף הצליח לי ! (חדשה במטבח זוכרת ;) ) בכל מקרה, אני מחפשת מתכון לקציצות עם ראשי ארטישוק. יש לך כזה מתכון?(מתפללת שכן) ואם כן תוכלי להפנות/ לרשום מה השם שאחפש.
תודה מראש
מירב חמודה,ערב טוב.
כנראה שיש לך את זה……חשוב לקרוא את ההכנה למרות שנראה קל. לפעמים שורה אחת שמפספסים יכולה להפיל מתכון שלם.
אני שמחה שאהבת את הכושית והצטרפת למאות רבות שכבר מכירים אותה.
למעשה יש לה משפחה שלמה במגוון טעמים.כולם באתר שלי. תכירי את כולם לאט לאט.
והנה ארטישוק ממולא:
http://pirge.co.il/ממולאים/ארטישוק-ממולא
פריגה שלום מהתוכן של הקישא אפשר לעשות קיציצות עם בצל פטרוזליה ביצה וכמה כפות קמח
מעולה,ואני מכינה שקשוקה :lol:
תודה
היי פירגה ושבוע טוב
הכנתי לשבת את המתכון של קישואים ממולאים והוספתי את החומוס שזו הפעם הראשונה שנתקלתי בתוספת הזו למילוי ויצא מדהים אני כרגע נמצאת אצל הבית באנגליה ושם הכנתי ממש ליקקו את האצבעות מתכון מדהים
שיהיה לך גמר חתימה טובה
תודה לכל המתכונים שאת שולחת לי
רותי,שבוע טוב גם לך.
תודה מעומק ליבי על התגובה הנהדרת לקישואים הממולאים שלי.
תהני לך שם ותתפנקי עם אוכל טעים.
גמר חתימה טובה.
פריגה את אלופה
מתכון שני שלך שאני עושה :P ו
בקר אור דוד,
הארת לי את היום עם המחמאות .
תודה ושבוע נפלא לך ולמשפחתך
המתכונים שלך תמיד נהדרים ואני מקבלת הרבה מחמאות
הי אורנה,תודה רבה. כיף להוסיף עוד מחמאות ופירגון.
המשך טעים כמובן ביחד.