אבי שקדי מכין ביוטיוב את הארטישוק.רוצים להצטרף אליו? כנסו.
http://avishkedy.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_15.html
בגיוון למשפחת הממולאים נוסף הארטישוק הנכסף.
סיר רחב
10 תחתיות ארטישוק (אפשר מוכנים ונקיים מקופסאות)
מלית:
300 גרם בשר טחון רצוי בקר
ביצה
בצל קטן קצוץ מטוגן
2 כפות פירורי לחם (שמתי רק כף) – בפסח קמח מצות
מלח
פלפל שחור וקורט קינמון
1/4 כוס אורז לא מבושל
כפית סלט חומוס
מזהיבים בצל ומוסיפים את האורז והבשר ומטגנים קלות עד שהבשר ישנה צבע.
מקררים מעט. מתבלים ומערבבים.
מכינים צלוחית עם קמח – בפסח יש קמח תופח כשר (של אוסם)
ועוד צלוחית עם ביצה טרופה+כפית רסק עגבניות
שמן לטיגון לא עמוק
רוטב:
כף מיץ לימון
2 כפות רסק עגבניות (נהוג להכין בלי אבל אני הוספתי)
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
1 עלה דפנה
1/2 1 כוסות מים
מברישים את פנים הארטישוק בביצה וממלאים במלית הבשר (לא עד הסוף) .מהדקים היטב.
מקמחים וטובלים בביצה. משחימים קודם את הצד עם המלית . הופכים ב ז ה י ר ו ת ומטגנים את הצד השני.
מסדרים את הממולאים בסיר.
בין הממולאים מניחים את עלה הדפנה
מערבבים רסק,מיץ לימון, תבלינים ומים ויוצקים על הארטישוקים.
טועמים ומשבחים טעמים
מבשלים על להבה קטנה מכוסה כשעתיים
אם צריך,מוסיפים מים רותחים במהלך הבישול
מומלץ להגיש על אורז לבן.
בפסח משתמשים בקמח מצה במקום פירורי לחם
"טיפים" :
אפשר לשים ירקות בתחתית הסיר כמו חתיכות ארטישוק, גזר, קישואים.
אם נשאר מילוי אני מכדררת כדורים ומניחה למעלה בין הארטישוקים.
תהנו
שלום פירגה
חייבים לטגן?
אולי אפשר גם ללא הטיגון?
:? :?
שרה,
לטגן.אין ברירה.
נראה פיצוץ זאת אני 3
נראה נפלא
שבוע טוב
תודה אילניתוש
פירגה
את פשוט מזכירה לי נוסטלגיה
מבית סבתי ומבית אמי השוני היחיד
הוא שהמילוי ללא אורז
אבל בהחלט שלך הוא שידרוג
אותו אכין בפסח
אפשר לחטוא במטוגן מדי פעם ;)
שיהיה לך יום מקסים
ענת חמודה
האורז מעדן אותן טיפה יותר.
תכיני בפסח . טיגון קל לא נורא ;)
ברוכה השבה פירגה
שמחתי להכנס לאימייל שלי
ולמצוא דרישת שלום ממך
יום נפלא לך
רחל יקרה
בקר אור ויום נפלא.
התגעגעתי
נראה מצוין!
שאלה-מה זה סלט חומוס?
תודה ושבוע נפלא! :lol:
חן הי
סלט חומוס זה חומוס של צבר אחלה וכד'..או סלט חומוס שאת מכינה מגרגרי חומוס.
אני מבינה שאת האורז יש לערבב עם תערובת הבשר ולמלא את הארטישוק.
זהר,הבנת נכון.
פירגה, את אלופה אמרו לך כבר?
רעיון מעולה לארוחת שישי
רעות
לבריאו ת
התגעגענו אליך חסרת מאוד.
הארטישוק נראה מעולה רק שאימי הייתה מכינה ללא אורז וללא רסק עגבניות.
גאולה בקר טוב
את יכולה להכין בלי
שמחה לחזור גם אני התגעגעתי מאד
אפשר להכין גם פרווה
אני ממלאת בירקות מגורדים – תפו"א גזר קישוא בצל וכו' וכו'
במקום בשר לגרד ביצה קשה
מורן תודה על השיתוף
בוקר טוב לפירגה ולכולם! אתמול בקניות קניתי שתי שקיות של ארטישוק קפוא+כל המצרכים הדרושים. אנימתכוונת לבלש הכול ולהקפיא בקופסה כשרה (שומרת על כשרות ) ולקראת החג אפשיר ואחמם כראוי.
אפשרי?
מקווה שכן, מחר אני מתכוונת להכין.
חג שמח לכולם ;)
עופרה שלום רב
אני מכינה יומיים לפני ושומרת במקרר ולא בפריזר.
אני מניחה שגם בפריזר יהיה בסדר.
מזה זמן רב אני נהינית ממתכוניך הם ברורים חינניים והכי חשוב "ביתיים".כעת עונת החרשפים(ארשטישוק) וניתן להינות מהעלים כחטיף בריא מלא ולאחר מכן מהתחתיות למלוי. ניסיתי את המתכון ולא התאכזבתי-כתמיד היה טעים.יישר כחך
שושי תודה לך.
שמחתי מאד עם התשובה המפרגנת שלך. בהחלט מתכוני בית. מה שאני מכינה לנו אני מפרסמת מיד באתר ואני מתרגשת כשכותבים לי שהכל טעים.
נהדר שיצא לכם טעים ונהניתם תודה ושבת שלום
אין לי בעיה עם הטיגון.
שאלתי היא עקרונית – למה לא ניתן להכניס את התחתיות הממלואות ישר לסיר הרוטב הרותח.
עדנה,לא הכנתי ללא טיגון.אין לי מושג מה התוצאה בלי.
שלום פירגה יקירה
מזמן לא נכנסתי בצל קורתך
ועכשיו הגיעה השעה
כי ארטישוקים ממולאים הכנתי ועליי לידעך
אז יצא טעים ברמות
רך,מענג ועסיסי
קצר מכולם תשבוחות
וכולן מגיעות לך,לא לי.
חג שמח והרבה אהבה
אבי יקר
מרגש לראות חברים ותיקים ונפלאים מבקרים באתר.
תודה שהגבת שנהניתם מהארטישוקים הממולאים.
חג שמח ורק טוב
את מוזמנת להיכנס ליוטיוב להקיש בחיפוש 2468246800 ולראות את מפעל חיי שהחל לא מזמן וגם כמוך וכמו אתרך צובר קהל צופים.כתבי לי מה דעתך?יש שם אפילו מתכון אחד וככה תדעי מי זה שכותב לך שירי תשבחות בלייב
ואואוווו אבי
ממתי?
זה נפלא קראתי את השירים ונמסתי.
רציתי להגיב אבל את זה יצטרך הבן שלי להסביר לי איך?
אני שמחה שאתה במועדפים באתר שלי ואני מקווה שגם דרך האתר שלי יגיעו אליך. שווה שווה שווה….
המשך פורה מכל הלב
בהצלחה חביבי
את מדברת על הבלוג,אכן לאחרונה התחלתי לכתוב בקצב מטורף בעקבות מישהי שחדרה עמוק לליבי,האם נכנסת גם לסרטונים,תגלי שם עוד צדדים באישיותי.תודה על התגובה מחממת הלב
אבי, אני אחכה שהבן שלי יבוא להסביר לי איך להכנס גם ליו טיוב וגם לסרטונים שלא ראיתי.
יש לי חסך גדול בנוגע לאינטרנט ובאמת שהבן שלי עושה הכלללללללללללללל
בינתיים,המשך פורה וחיבוק ליום נפלא
לנוחיותך לינק ישיר http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhw4
בישלתי יצא נהדר אולי צריך יותר רוטב לא בטוח אבל השאלה האם אפשר להכין מראש ולהקפיא
שולה יקרה
תודה על המחמאות לארטישוק
את יכולה מאותם מרכיבי הרוטב להכין יותר. שווה אם אתם אוהבים הרבה רוטב.
לא מקפיאה. שומרת 3-4 ימים במקרר.
שלום,
גיליתי את האתר שלך במקרה, בזמן שיטוטים בפורום תפוז
הכנתי מאז כמה מתכונים, בינהם את הארטישוק הממולא
יצא מעדן!!!
בעלי מתלהב כי סוף סוף אני מתחילה לבשל…חחחחח…..
אגב, הכנתי בלי לטגן לפני וזה יצא טוב, לא התפרק או משהו
פשוט הטיגון זה תוספת קלוריות רצינית…
רחלי יקרה
תודה שהצטרפת אלי לאתר.ברוכה הבאה והמשך טעים :lol:
תוספת קלוריות אבל טעימות
לא להתפשר ולאכול במידה.
בכיף ובהנאה ושיהיה סוף שבוע נפלא
היי פירגה. הסיר על האש עכשיו. רציתי לדעת אם הארטישוקים צריכים להיות מכוסים לגמרי ברוטב, כי כוס וחצי מים לא מספיק לכסות אות כולם….
את יכולה לצקת עוד 1/2 כוס ובמהלך הבישול להרטיב מלמעלה מספר פעמים עם הרוטב שנוצר.
שנה טובה וטעימה לכולכם
פירגה- האם אי אפשר בכלל להקפיא? אני רוצה להכין מראש….
שוב, אני אישית לא מקפיאה אבל אין מניעה.
בוקר טוב
אני רוצה להכין את המתכון עם חצי קילו בשר טחון..תוכלי להגיד לי מה הכמויות שאצטרך ?
תודה והמשך יום נפלא :P
מירב,אותו דבר רק תוסיפי עוד קצת אורז.
יום נפלא גם לך.
שכחתי להוסיף כפית רסק לביצה..מקווה שזה לא משמעותי :?
מה עושים עם כל המלית שנשארה? אפשר להקפיא ולהשתמש פעם אחרת לאותו מתכון ?
והאם יש מתכון נוסף שאפשר לעשות את המלית הזו?
מודה לך על המענה
מירב
רסק לא נורא זה פשוט נותן צבע יפה יותר
את יכולה למלא כל ירק אחר.
לא יודעת לגבי הקפאה. נראה לי שכן אפשר.
שלום פרגה
אני מעוניינת להכין את המתכון הזה לפסח מה אני צריכה לשים במקום פרורי הלחם והקמח?
תודה
נ.ב- הכנתי את המתכון רגיל לשבת ויצא מעולה!!!!
קרינה ערב טוב
תודה רבה על המחמאות למתכון.
את יכולה להמיר לכף אחת של קמח מצות
במקום הקמח שימי גם קמח מצה (תנפי פעמיים).
בהצלחה ותהנו
אני עוקבת אחרי האתר שלך, ומנסה לא מעט, לרוב מצליח.
שאלתי לגבי ארטישוק מקופסא… האם ניסית את האופציה הזו? האם העובדה שהם מבושלים לא פוגמת ויוצרת שהבשר לא יתבשל כראוי כדי לא לקבל תוצאה מושית…. מבושלת יתר עלהמידה גם טיגון וגם בישול…
מקווה שהסברתי עצמי בשאלה שמטרידה אותי-
לתשובתך אודה.
מירה לא צריך להתפרק.אבל אם את לא בטוחה תקני קפואים.
בהצלחה
פירגה יקרה
ביום שבת יש לי אורחים ורציתי להתייעץ
אני מתכוונת להכין את הארטישוק הממולא ,וגם את הירקות הממולאים שלך עם בשר וגרגירי חומוס
בורקס ממולא בשר טחון ברוטב פטריות
בצד אורז לבן ,ירקות בתנור אפונה וסלטים
האם זה נשמע בסדר?
אם יש מה לשפר להוריד או להוסיף אשמח לקרוא
תודה ושיהיה חג שמח ענת
לדעתי נשמע בסדר ומספיק.
תהנו וחג שמח
פירגה תודה רבה
הכנתי את הארטישוק אבל הרוטב היה צהוב עם אפונה וכרפס ,יצא טעים וקצר המון מחמאות.
לבסוף במקום ממולאים נוספים הכנתי את קציצת הבשר ממולא בביצה ויצא פשוט נפלא המנה הזו נגמרה מהר מאוד.
אפיתי גם את עוגת השיש שלך שהיא עוגת הבית שלנו כבר הרבה זמן וכן את עוגת השמרים ומהבצק הלבן יחד עם הבת הקטנה שלי עוגיות פרחים עם ריבה.
וכמובן סלטים.
הכל יצא נפלא כולם נהננו גם מהאוכל וגם מהחברה.
אז שוב אני מודה לך על זה שאת פה,ובאמת ממך אני רק משתפרת,בזכותך אני מעיזה לנסות יותר.
תודה
ענת שתמשיכי להפתיע ולהכין מטעמים.
כיף לקבל מחמאות.
חג שמח לכולכם.
היי ניקי.. יש לי שתי שאלות: אין לי עלי דפנה אפשר לוותר? ורשמת לקמח אז איך בדיוק לעשות אז זה ? לפזר קמח על הארטישוק ?
אני לא ניקי.
אפשר לוותר.
לגלגל את הארטישוק הממולא בקמח כפי שרשום.
תודה.. סליחה התבלבלתי בשם כי מישהי מהעבודה הסתכלה לפני באתר שלה
באהבה.
היי פירגה מה שלומך ? הכנתי היום ועכשיו הארטישוק על הגז. רק שאלה- הארטישוק צריך להיות מכוסה ברוטב ? כי הוא לא מכוסה.. רק חצי
תרטיבי אותו מדי פעם בנוזלים.תבשלי על להבה קטנה מ כ ו ס ה.
בהצלחה והנאה.
היי פירגה האם לא שכחת פפריקה מתוקה ברוטב?
תוסיפי,לטעמך.
אני אוהבת כל יום לקרוא את המתכונים שלך וזה נותן לי רעיונות חדשים. אך מזה שבועיים פסקו המיילים. אשמח שוב לקבל אותם.
בעיה של גוגל.נקווה לטוב ומהר.
המשך טעים וביחד.
היי פירגי,
אני רוצה להכין את הארטישוק לחג, אבל, האם ניתן להכין את הארטישוק עם מילוי צמחוני ללא בשר?.
האם תוכלי להוסיף אותו? ואם לא, להפנות אותי למתכון מתאים????
המון תודה
אורלי,כנסי לממולאים וכל מלית צמחונית מתאימה לכל הממולאים.
בהצלחה
אני ממלא עם פיטריות במקום בשר וללא אורז עם פרורי לחם וללא טיגון יוצא ניפלא