עוגה קלילה בחושה וקלת הכנה ,נאה לפינוק של אחה"צ עם המשפחה או חברים .
לדעתי שילוב הדובדבנים החמוצים נהדר,אבל אם לא נראה לכם אז הנה אופציות אחרות
בכמות של כוס: פירות יער במגוון טעמים, צימוקים, שוקולד צ'יפס,קליפות הדרים מסוכרות,ועוד כיד הדמיון.
מצרכים בקערה:
150-200 גרם גבינת "טוב-טעם" או כנען
2 מיכלי יוגורט ביו 3% = ס"ה 400 מ"ל
3/4 כוס שמן רצוי מסוג קנולה
2 ביצים
לערבל במקצף ידני כ-2 דקות
להוסיף:
כוס ורבע סוכר – או תחליף : 12 מ"ל דיאטיפ נוזלי או כוס "כמו-סוכר"-אפשר מעט סוכר וניל
3/4 כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח רגיל מ נ ו פ ה
ל ע ר ב ב הכל ביחד.
לצקת את בלילת העוגה לתבנית /תבניות , ליישר ולסדר באופן שווה את הפירות שנבחרו (בלי סירופ)
כוס דובדבנים שלמים חמוצים.
לסנן מהסירופ ולערבב כוס אחת של דובדבנים חמוצים עם 6 כפות סוכר. אפשר להוסיף כף אינסטנט פודינג וניל. לערבב. לפזר על פני העוגה.
ללחוץ טיפה עם כף את הפירות לתוך העוגה שיהיו בגובה הבצק .
כשמכניסים את העוגה לתנור לפני האפייה כל הפירות למעלה.
אחרי האפייה חלק מהפירות יורד מטה.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות
אחרי 20 דקות לכסות בניר כסף ב ר פ י ו ן ולהמשיך לאפות עוד כ-20 דקות. כדאי לבדוק שמוכן,ואם לא, להמשיך עוד מספר דקות באפיה, עדיין מכוסה בניר הכסף.
כשהעוגה מתקררת, אפשר לשמור במקרר או להקפיא . העוגה יכולה לשרוד יום אחד בלי קירור.
הערות:
ליאת המירה את כמות הקמח שבמתכון לקמח קונדיטור מעורבב באבקת האפיה והמתכון הוסב ללא גלוטן.
דובדבנים חמוצים שלמים ניתן להשיג בלי בעיה בצנצנות שקופות בכל סופר.
ניתן להמיר את הסוכר לתחליף סוכר כפי שרשמתי ליד מרכיב הסוכר
העוגה נמוכה כיאה לעוגת פאי. תבנית פ א י מ ש ו מ נ ת מספר 28 (אם אין, אז בתבנית 28 קפיץ עגולה)
ניתן להכין כמאפינס (12)
תהנו
את הפאי הזה (2 התמונות שלמטה) הכינה פרחונית מפורום Y NET ושידרגה.את השידרוג תמצאו בתגובה שלה על המתכון:
- טארט דובדבנים שהכינה פרחונית ראו למטה.
הי פירגה :P
העוגה נראית ונשמעת מצויינת!!
אני אגב מסכימה איתך בנוגע לשילוב פירות חמצמצים בעוגה מתוקה,זה שילוב מנצח.
אנסה אותה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי…
תודה
קרסניצקה בקר טוב
שילוב נהדר לטעמי.
את יכולה להוסיף אפילו עד 250 גרם גבינה זה רק ישבח את הטעם.
סוכר כתבתי 1/4 1 כוסות. את יכולה להוסיף קצת יותר.
אשמח לשמוע חוות דעתך על העוגה כשתכיני אותה
נראה מעולה!
סבתא שלי מכינה משהו בסגנון עם משמשים… עשית לי חשק!
רק שאלה: אפשר לוותר על הקוקוס או להמיר במשהו אחר?
נתושה,יש לי באתר עוגה כזו עם משמשים והיא מעלפתתתתתתתתתתת.כתבי משמש בחפש ותגיעי לעוגה.
את הקוקוס ממירים בקמח. אני חושבת שתוסיפי עוד 1/2 – 3/4 כוס קמח.
בהצלחה ותהני
פירגה יקרה את לא מפסיקה להפתיעה אותי ,את מלכת האפייה אוהבת אותך. :shock:
הי נירית
תודה על התגובה.אשמח אם תכיני לשמוע ממך שוב :lol:
נראה טעים מאוד !
יאמיייי
תודה אילניתי
Y Y Y , זה נראה טעים ומבטיח , יפהפה וצבעוני , אהבתי מאוד !
תודה על השיתוף .
שרית-ב
שריתוש תודה
בעלי ואני עושים תחרות מי מיישר יותר ;) …….כבר בתכנית להכין עוד עוגה זהה היום.
זה נראה טעיםםם
אכין אותה לשבועות
אין עלייך
בשמחה סמדר.אני בטוחה שתאהבו אותה
אפשר בתבנית 26? אין לי 28
אפשר בתבנית 26.
נירית הי,
כתבתי במתכון תחליפים.תקראי שוב את המתכון למעלה.יש אופציות.
תכיני ותהני
למה לא יכול להיות מספר התגובות כפי שאנשים מגיבים.לפעמים במשך 10 דקות יש 10 תגובות. תלוי…..
אז כן יכול להיות.
זה נראה טעיםםםםםםם אפשר לשבת עם כפית על כל התבנית!
קריספינה,בדיוק כך.חהחהחהחהחה
שלום פירגלה
שאלה, מה דעתך שאעשה אותה בסיר לחץ? יש לי ליפתן דובדבנים אפשר לסנן ולהשתמש בהם נכון?
ריקה,לא בטוחה כי לא עשיתי כך.הליפתן לא רטוב מדי?
סליחה הכוונה היתה בסיר פלא :P הדובדבנים אסנן אןתם מה את אומרת?
ריקה,נראה שיהיה מ ע ו להההההההה
שילוב נהדר של דובדבנים ויוגורט :lol: יופי של עוגה
חח תודה על המתכון וינוסה בקרוב בעז"ה…
אשמח עם תנסי ותעדכני,תודה נטלי
היי פירגה
העוגה מאד לטעמי, אוהבת את ההכנה הקלה והמהירה.
מצטערת שלא מגיבה אבל קוראת כל הזמן.
ערב נפלא וטעים
יהודית
יהודית,תודה חמודה ואם תכיני תעדכני אותי
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן וכמה?
פירגלה
נפלאאאאאאאאאאאאאאאא עכששיו יצאה מהתנור הוספתי עוד גבינה ודובדבנים מצנצנת שסיננתי כמו כן צימצמתי את המיץ לרוטב ואגיש אותו על כל פרוסת עוגה
תודה
ריקה תודה על התגובה והרוטב בוודאי שיצא נפלא. כל הכבוד.
תהנו מהעוגה
פירגה האם יש אפשרות להחליף את הדובדבנים החמוצים בפירות יער קפואים, ואת היוגרט בשמנת, כי זה מה שיש בבית ואני רוצה להכין היום.
תודה, האתר שלך מדהים.
מירי ערב טוב
תודה על הפירגון לאתר. בכיף , הוא אהבתי הגדולה ;)
התחליפים מצויינים,אז בהצלחה ותספרי לי איך יצא.
המחמאות לפאי בתוך התגובה בין יתר המחמאות……..
מאת שרה צ'פלין:
18 באפריל 2010 בשעה 19:13 (לערוך)
ביום שישי הכנתי את הלחם ויצא מדהים.
1. חילקתי את המות הקמח לקמח שיפון וקמח לבן רגיל
2. אפיתי ככר אחת גדולה בתסנית מיוחדת לאפיית לחם שרכשתי לפני מספר שנים ב- 4ביקכ. ניתן להאריך אותה בהתאם לכמות הבצק.
3. אכן הבצק יוצא דביק – לא הוספתי קמח אלא על הידיים.
4. התפחתי 3 שעות ובתנור הנחתי כערית עם מים. כמו-כן אני מרססת מים על ההתחלה ומייד סוגרת את התנור אז נוצרים אדים.
5. לאחר ארוחת הערב פרסתי את הככר (כמו זו של ארומה) והקפאתי פרוסות בניילון – תמיד יהיה טרי.
הכנתי גם את הפאי יוגורט ואני לא מפסיקה לאכול אותו – משהו. הערב אכין אותו שוב כדי להביא מחר מתנה לחותנת שלי………
הכנתי את קציץ הבשר, שקצר מחמאות מקיר לקיר…..
הכנתי את עוגת התפוזים שלך – נוסטלגיה, בסיר פלא והנכדים טרפו אותה…
הכנתי את העוגיות עם החלבה (ללא סוכר), כבר פעם שניה והייתה התלהבות.
הכנתי את הפרגיות עם השזיפים, נגיעות אורז ומה לומר – 14 איש אכלו ונהנו. חשבתי שיישאר אוכל לכל השבוע – לא ולא!
[הוספת תגובה]
[Delete] |
עושה חשק לרוץ ולהכין.
תודה על המתכון והתמונות היפות.
שכחתי לחתום בשמי.
נירהמ1 :P
תודה נירוש.יצא מעולה
איך לדעתך הכי טוב לחלק את הבצק ל-2 תבניות ? 2 אינגלייש קייק (יש לי תבניות אינגליש קייק מסיליקון שהן יותר קצרות אך הרבה רחבות מהחד פעמיות) או 2 עגולות קטנות 22 ? קצת לא נעים לי להביא חצי עוגה…
חגית הי
לא יספיק ל-2 בגודל 22
תלכי על האינגליש קייק
שימי לב שהעוגות לא גבוהות. הם בגובה של עוגת פאי.
בהצלחה
אז ככה – הכנתי את הבצק עם 250 גר' גבינת טוב-טעם ו- 2 וחצי כוסות קמח אוסם, במקום הקוקוס והקמח הרגיל+אבקת אפיה. אפיתי ב-2 תבניות אינגליש קייק מסיליקון, שהן רחבות וקצרות. יצא בצק די גבוה (למרות שבאמת לא תפח הרבה). הבצק ממש טעים, טעם של עוגת גבינה. את הסירופ של הדובדבנים גם אני צימצמתי ובתוספת מקל קינמון. עוגה נהדרת. קלה להכנה אבל מאד מיוחדת. אנסה להכין גם בתבנית עגולה גדולה, אז תהיה כנראה פחות הרגשה של "בצק" והדובדבנים ירטיבו אותו יותר. יישר כוח !!
זו תגובתי…
חגית,כרצונך,לשיקולך כל השינויים. העיקר שיהיה טעים בסוף ;)
פירגה בוקר טוב,
הכנתי את העוגה, עדינה מאוד וטעימה מאוד. הכנתי בתבנית עגולה 24, יצאה די גבוהה ורטובה , שמתי דובדבנים ללא סוכר, יוגורט 0%, ודיאטיפ במקום הסוכר. שכחתי לדחוף את הדובדבנים קצת פנימה אבל גם יצא טוב.
חן חן
י.כ. צהרים טובים
תודה על התגובה וההמרה לדיאט. את נהדרת
נראה ונקרא טעים…איזה תחליף יש לדובדבנים?
רווית הי
ראיתי שהחליפו לפירות יער קפואים
תקראי עוד בתגובות.
הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון. העוגה יצאה כבדה מידי ובני הבית לא ממש אהבו. מצטערת אולי במתכון הבא
הי ליאורה יקרה
ככה זה המירקם. חבל שלא אהבו.
המשך טעים
עוגה מדהימה.הימרתי אותה לעוגה ללא גלוטן (ביתי צליאקית).
העוגה נעלמה תוך 24 שעות.זאת אינדיקציה דיי טובה לטיב העוגה.
שבוע טוב :lol:
ליאתי בקר אור חמדתי
אשמח אם תכתבי לי את ההמרה כדי שאוכל להוסיף את העוגה לקטגוריה:ללא גלוטן.
הקטגוריה הזו הוקמה על ידיכם וכל מתכון שאתם כותבים לי שהומר אני מוסיפה לרווחת כולם.
תודה על המחמאות ושבוע נפלא לך :lol:
בוקר טוב,
את הקמח הימרתי לקמח קונדיטור באותה הכמות אבל עירבבתי היטב עם הא.אפיה.
דרך אגב יש עוד הרבה מתכונים שלך שהם ללא גלוטן,למשל פשטידות או עוגות עם מעט קמח (4 כפות )
גם את מתכון שבלולי גבינה ענקיים עשיתי לללא גלוטן ויצא מדהים.גם שם הימרתי את הקמח באותה כמות.
יום נעים,ושוב אני חייבת לפרגן על אתר מדהים עם מתכונים פשוטים וקלים. :lol:
ליאתי יקרה,אם הבנתי נכון,אז כל מתכון שיש בו קמח ממירים את כמות הקמח לקמח קונדיטור שהוא קמח ללא גלוטן?
אם כך,אין צורך בקטגוריה מיוחדת?
בכל אופן, תודה רבה על שפע המחמאות לאתר שלי. הבישולים שלי הם שלי מהלב ולא של שפים מלומדים ובעלי נסיון. הכל די פשוט ובאמת כל אחד יכול להכין.
חיבוק תודה
כמות הקמח נטול גלוטן שווה לקמח רגיל
זה פשוט נפלא ליאת.תודה רבה לך בכלל, כיף שיש תחליפים :lol:
לא שמתי לב שענית לי.
זה לא כזה פשוט כי קמח קונדיטור מיבש יותר את העוגה.
אבל בעוגות בחושות יש יחכלת תימרון.
בשמרים זה לא עובד בצורה כזאת פשוטה ויש צורך בעירבוב קמחים.
אני מאוד אוהבת את המטבח בישול ואפיה וב-4 חודשים צברתי "שעות "ללא גלוטן.
אז אני מנסה אם יוצא טוב סבבה ואם יוצא יבש/לא טעים אני עושה משהו חלופי מהתוצר.
אני מיצידי אכתוב מה שיניתי לנטול גלוטן בכל מתכון שאני יכין :P
ליאת ערב טוב
אני מקווה שיוכלו להיעזר ב"טיפים" ובהצלחות שלך.
אשמח תמיד להוסיף את השידרוגים לגוף המתכון ולהוסיף לקטגוריה : ללא גלוטן.
את נפלאה
תודה רבה מכל הלב
הכנתי את העוגה שלך ואהבנו מאוד.
עשירה, אוורירית אך רכה.
הדובדבנים מוסיפים חמצמצות נעימה….
השתמשתי ב-250 גר' גבינה 5 % מסוננת
200 סמ"ק יוגורט
200 סמ"ק שמנת
הוספתי 70 גר' קמח במקום הקוקוס
המלצתי על העוגה בפורום אוכל בווינט.
תודה פירגה! :lol:
תודה :lol: פרחונית וכמובן שניגשתי לראות את ההמלצה.
ראיתי עוד מטעמים שלך.כל הכבוד.
שיהיה על שולחנכם תמיד טעים ומזמין :lol:
והוספתי את התמונות למתכון.ראית?
חיבוק ושבוע נפלא
תודה רבה פירגה ! על ….
קבלת הפנים החמה
והעוגה הטעימה.
שאפו!
באמת אהבתי את התמונות היפות שצילמת.
שיהיה שבוע נפלא וטעים
פירגה היקרה בוקר טוב
שאלה (אולי טפשית); לקנות לפתן דובדובנים או שעדיף טרי?
תודה שרי
שרי,יש צנצנות זכוכית מוכנות עם דובדבנים חמוצים.
אין בעיה להשיג בכל סופר. גם עם הסירופ מתוק זה בסדר.
פירגה אני מעוניינת להכין את הפאי, אבל ברשותי רק תבנית פאי 32 .. בכמה לדעתך להכפיל כמויות?
תודה רבה
לא מכפילה, מקסימום מכינה 2 עוגות.
ערב טוב
פירגה שלום.
עוגה טעימה ורכה.
לקחתי לעבודה ופשוט חיסלו אותה .
תודה שיר
שיר,תודה ושמחתי לקרוא.
שלום, פירגה. אני חולה על המתכונים שלך ;) ;) ;)
מצאתי פתאום את המתכון הזה, ומתחשק לי להכין לסופ"ש.
שאלתי היא לגבי כמות הסוכר – כוס ורבע בבלילה + 6 כפות בדובדבנים – זה לא יותר מידי מתוק ?
ושאלה נוספת – האם העוגה יוצאת לחה ורכה ?
תודה רבה,
נירה.
הי נירה
תודה מתוקה,איזה כיף.
זה לא יוצא מתוק.זה בדיוק לטעם.
העוגה יוצאת לחה ונפלאה ביותר.
בהצלחה והנאה
שבת שלום, אפיתי את העוגה, אלה הערותיי:
– אפיתי בתבניות אינגליש קייק, יצאו 3 עוגות
– כוס דובדבנים זה מעט מידי, שמתי את כל הצנצנת לאחר סינון על 3 העוגות
– הוספתי רק כפית סוכר לדובדבנים, במקום 6 כפות, ועוד כף פודינג וניל. אני אוהבת להדגיש את החמיצות של הפירות על בלילה מתוקה, ויצא מצויין!!!
– לבלילה שמתי 2 סוכר וניל + כוס סוכר רגיל. הוניל מוסיף המון.
– בגלל כיסוי נייר הכסף, היא לא נאפתה כ"כ למעלה, אז נאלצתי לאפות זמן רב יותר ללא הנייר והיא קצת התייבשה. לדעתי לא צריך לכסות בנייר כסף
– היא יוצאת מעט דחוסה, ולכן טעימה יותר לאחר חימום קל במיקרו. קצת מזכירה את המלאי הרומני בגלל הגבינות.
– הטעם משגע (גם הריח בזמן האפיה) – שילוב מדהים בין יוגורט, וניל ודובדבנים חמוצים.
שבת שלום וחנוכה שמח, :lol:
נירה.
נירה,תודה על התובנות.
לא לאפות יותר מדי שלא תתייבש.הבצק אמור להיות רטוב מעט כיאה לעוגות פירות.
תמשיכי להכין ולשתף אותי,בשמחה.
המשך יום נפלא