תפוחי האדמה מאד מעדנים את המאפה והתרד לא משתלט על הטעם.
נהדר גם לילדים.
מצרכים:
תבנית מרובעת/בינונית
3/4 קילו תרד טרי או קפוא
3 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 כפות שמן לטיגון הבצל + 3 כפות לפשטידה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם/קמח מצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
עד 400 גרם גבינות מעורבות מסוגים שונים שיש במקרר
מלח
פלפל שחור
–
אפשר לפזר על הפשטידה לפני האפייה עוד גבינה צהובה מגוררת
אופן הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה לצנן ולמעוך במזלג
את התרד להכניס לסיר עם מים רותחים לספור עד 10 ולהוציא למי קרח. לסנן .
לטגן בצלים קצוצים בשמן ב-2 כפות שמן
לערבב את כל המצרכים בקערה (כולל גבינות) לטעום על קצה הזרת ולשפר טעם (מלח ופלפל שחור)
לצקת לתבנית משומנת שפוזרו עליה מעט פירורי לחם (נוספים מהכמות שרשומה במצרכים) וליישר.
לפזר גבינה צהובה (לא חובה) כמו בתמונה.
לאפות בחום 170 מעלות כ-35 דקות
תהנו
פשששש,איזה יופי ,נראה מיליון דולר ! :lol:
אילניתי,תודה מתוקה
שלום פירגלה
שאלה אפשר ברוקולי כי זה מה שיש לי כרגע :P :P
ריקה,הייתי הולכת על זה. מה רע בברוקולי? ;)
שלום פירגה!
את פשוט נהדרת. רעיון מקסים אך קשה לי להבחין מה מייצגות הנקודות האדומות אולי פפריקה?.
כן זיוה,זו פפריקה אדומה .
;)
פירגה יש אפשרות ללא גבינות או לשטח במרכז בין השכבות בשר טחון
אשר בקר אור
לדעתי,תוותר על הגבינות
תוסיף עוד 2 תפוחי אדמה
תחלק ל-2
את הבשר תבשל בנוסח הבשר במאפה בשר סגור שלי (בלי עודף נוזלים)
משהו כזה…..נקווה שיצא טוב.
נשמע מעולה
בדיוק קניתי אתמול תרד.
השאלה איזה תחליף לתפוח אדמה…..
רוחלה יקרה
רשמי תרד במנוע החיפוש ותמצאי מתכונים אחרים להנאתך.
בהצלחה
נהדר נהדר נהדר.
הולכת להיות לי ארוחת ערב נהדרת וטעימה.
תודה אישה יקרה ומקסימה.
יום נפלא
בטוח יהודית.ספרי לנו אם נהניתם
מדהימה את . אשת חיל מי ימצא??? בעלך מצא!
חן חן קרן יקרה
אכן,מצא גם מצא….חהחהחהחהחה
תודה
פירגה יקרה!
מעולם לא נכנס לביתנו התרד,אבל כיון שסוף סוף קצת "גדלנו"[תרתי משמע]הגיע הזמן והאומץ לנסות.רק שאלה קטנה : האם שייך לעשות את זה צמחוני לגמרי מבשר וגבינות?
תודה על עוד מתכון מסקרן ששלחת לנו!
דורית הי חמודה
זה לא יהיה אותו דבר אבל אפשר בלי גבינה/בשר.
תכיני ותשלחי אלי חוות דעתכם
תו דה
פירגה היקרה
הכנתי הערב את הפשטידה, היא מאוד טעימה, בדיוק כמו שתארת בפתיח טעם עדין, שום מרכיב לא משתלט, הכל משתלב מצוין! :lol: (הכנתי עם פירורי לחם מתובלים ללא גלוטן).
לבן הבכור שלי יש יום הולדת בחודש הבא והתחלתי לחשוב מה אני אכין כשאני אארח את המשפחות והתחשק לי לגוון ולא להכין את המאכלים שאני מכינה בד"כ, והמתכון הזה הגיע בדיוק בזמן
תודה
יעל,תודה ויופי שמצאת עוד משהו ללא גלוטן.
האם להכניס את הפשטידה בהמלצתך לקטגוריה ללא גלוטן?
מאחלת לך יום נפלא תודה ששיתפת אותי :lol:
הי פירגה
המתכון מתאים לקטגוריה ללא גלוטן :lol:
איזה כייף שהקטגוריה הולכת וגדלה!
המשך יום נעים
יעל הי
הוספתי את פשטידת התרד לקטגוריה ללא גלוטן. איזה כיף,אני מאושרת עם כל מתכון שמצטרף.
תודה.
יש לי קטגוריה בלי קמח,בזמנך החופשי ורק אם יבוא לך,תעייני שם,אין הרבה מתכונים ותכתבי לי מה מתאים להוסיף לקטגוריה ללא גלוטן.
יום נפלא לך,בריאות
הי פירגה
אני אעבור בשמחה על המתכונים ללא קמח ושל פסח ואעדכן אותך מה מתאים לקגוריה "ללא גלוטן"
סוף שבוע נפלא
יעל
יעל,אין כמוך :lol:
אני מאד מעריכה את מה שאת עושה.
סוף שבוע נפלא גם לך
שם רציתי לשאול אם זה מתכון טוב וחגיגי מספיק לטעמך לערב חג שבועות לארוחת חג
דנה הי
בעיני מאד חגיגי.
בטוחה שתקבלי מחמאות ושתהנו
הי פירגה,
רציתי לשאול אותך בעניין 400 גרם גבינות, אילו גבינות היית ממליצה ובעיקר שאלתי כמה גבינה צהובה.
אני מעוניינת מאוד להכין מתכון זה לאורחים שיגיעו היום בערב ואני מתלבטת בשאלה זו. אני אקנה במיוחד גבינות.
בוקר טוב לך פירגה ותודה רבה,
ira
הי חמודה
הכי הכי זה תערובת הגבינות שבפשטידה הזו. אין על השילוב.מנצח.
פשטידת תרד באטריות ביצים
מאת:פירגה
חבילה אטריות ביצים כ-200 גרם
חבילה עלי תרד קפואה כ-800 גרם
שקית בצל מטוגן ——– או לחילופין לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם.
4 ביצים שלמות
4 קוביות שום דורות ——– או לחילופין שום טרי כתוש.
כ-300 גרם גבינה חמד
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה.
100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה , לפני הכנסתו לתנור.
מעט פפריקה לזרזוף.
הכנה:
מבשלים את אטריות הביצים ומסננים.
מאדים את עלי התרד במיקרו וסוחטים. (לא לקצוץ)
מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות, הביצים,השום והבצל.
חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית .
יוצקים מעל לאטריות את כל התרד.
מכסים ביתר האטריות. מיישרים.
מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי
מזרזפים מעט פפריקה מתוקה.
חום התנור 175. כ-50 דקות.
תהנו.
הפשרת תרד לפי ערוץ החיים הטובים:
מרתיחים מים בסיר גדול
מכינים עוד סיר עם מים קרים
שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים
כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10
מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים.(בלי המסננת)
משאירים כמה דקות להתקררות.
מסננים לקערה.
איזה יופי ! את תמיד חביבה
זה נראה טעים וחגיגי ומשובח לערב הזה.
אלך על זה.
המון תודה פירגה על ההצעה.
אירה,בעיקרון,תרד אוהב פטה+קשקבל.גבינות מנצחות .
בהצלחה ותהנו
חג שמח
פרורי לחם? ללא גלוטן?מישהו התבלבל
תוקן.
בריאות
הי פירגה,
אני מכינה את המאפה הזה לפסח. בעבר כשהכנתי אותו אהבנו מאוד. גם את הסינייה שלך.
אגב, קראתי למעלה בעניין גלוטן – ראיתי במקרה בחנות טבע שקיים "פרורי לחם ללא גלוטן" כמו שיעל ציינה. אין לי מושג מה זה אומר או ממה זה עשוי אבל נראה שזה עוזר למי שחייב כאלה.
חג שמח פירגה יקרה, לך ולבני משפחתך.
כנראה את הסינייה לא, "טחינה" כדאי לוותר כי אולי יש כאלה שלא יאכלו אני חושבת.
:oops:
תודה על הכל אירה יקרה
חג שמח
יש לי שאלה, מכיוון שאני לא חזקה באפייה עם תרד הייתי מבקשת לדעת האם לאחר הרתחת עלי התרד והקפאה במי קרח משאירים כך את העלים או שטוחנים אותם? תודה על תשובתך ותודה על כלהמתכונים הנפלאים שמעשירים לי את השולחן . רחל
רחל,פשוט תסנני מהנוזלים ותקצצי (כמו בתמונה)
לבריאות ובאהבה והמשך טעים ביחד.
חג שמח
תודה רבה !! ושוב חג שמח עליז וטעים